Sada je: pet jul 11, 2025 12:21 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koloidno srebro - lijek za preko 650 bolesti
PostPostano: čet feb 04, 2010 1:13 pm 
Član foruma

Silverion je napisao/la:
Nogardu:
- zagrijavat ću vodu (magnetska mješalica s grijačem), ne želim aditive
- koristim Ag (99,9 %) pločice, F= 2,6 x 17 mm, uronjene 14,5 mm, u 1 l RD vode, staklo
- mješam (lagano) s već spomenutom mješalicom
- S-generator ima stalni napon (50 V), s regulacijom max. struje, izmjenom polariteta svakih 4min
- prema površini elektroda mogao bih pustiti max. struju od 5,655 mA, režem ju na 2,5 mA
- sam destiliram i redestiliram kišnicu ili aqua purificata - bolja (<2 uS)
- imaš pravo za ostale moje nedoumice - SVE JE VEĆ NAPISANO, ali nisam sve pročitao
- plavičasta tekućina je "totalni promašaj", jer stol na kojem je oprema ima PLAVU površinu. Kad ju pretačem u tamnu bocu, kroz filter za kavu, smeđkasta je, u čašici je bezbojna (malo šale)
- puno toga mi je sjelo, kad sam se sredil,
- radim sa skupom opremom i očekujem dobre rezultate, radim tek mjesec dana, usput puno čitam, po raznim forumima, ali ovaj je najbolji.

Zbunile su me dvije stvari:
1. netočna formula u pdf knjizi (skinuta s Gal.- Pantelija) Koloidno srebro"
2. neprecizan TDS mjerač (0-9990 ppm (!!!!!!) -250 kn, nekoristan!

Rješenje:
1. na str. 25 ovog foruma, Ras je dao ispravnu verziju, s krasnim pojednostavljenjem. HVALA!
2. pribavio HI-98308 PWT/Hanna (0-99 uS) s kor. faktorom 0,64 dobivam skoro iste rezultate
kao s Ras-ovom formulom (+- 0,2 ppm)
3. PROČITATI od prve do zadnje stranice SVA PITANJA I ODGOVORE

Zahvaljujem svima na korisnim informacijama, ispričavam se na dezinformacijama, cijenim vaše strpljenje.

ZDRAVI BILI!
Silverion

Super, bu nekaj od tebe :)

Podjeli s nama za što ćeš koristiti KS?

:love12:

Vrh

PostPostano: čet feb 04, 2010 1:52 pm 
Početnik

Za sada ga koristimo u obitelji i djelim ga svima koji su zainteresirani - uži krug prijatelja.
Do sada je jako pomogao pri saniranju upale zubnog mesa, gljivica na nozi, upale sinusa i uha.
Dezinficiram vodu na vikendici - cisterna. (omjer: 5 ml na 5 l vode). ne ioniziram vodu u cisterni, jer tu istu redestiliram i postižem čistoču oko 1 ppm.
Mom psu je voda sa par kapi KS pitka, ima dobar apetit i nežali se .... ha, ha!

Dajem vodu jednoj veterinarki u Zagrebu, koja je istu dala nekoj ženi koja je pomogla svome psu,
koji je imao ranu, bez dlake, veličine šake na butini. Za dva dana, tretiranja raspršivačem, žena javjla veterinarki da se rana smanjila na krastu veličinu 5 kn, a i pojavljuje se dlaka na novoj koži.
Oduševljen sam, jer taj pas je star i u vrlo lošem stanju (rak). To je bilo prošli tjedan, u kontaktu sam s vet., pa ću javiti ishod, jer pas uzima KS sa vodom. Jučer sam joj poslao po ženi novu litru.
Sve je to sa 7 ppm-a, tj. vjerojatno s >5 ppm-a srebrnih iona.

Inače, koristim zapper, antiparazitni program dr H. Clark, a bavim se još upoznavanjem magnetne
rezonancije, biorezonancijom, ozonatorom, free energy, orgonom, dakle Teslom, Rifeom, Schaubergerom .... a za to bi trebalo otvoriti novu temu, iako se može naslutiti da je sve usko povezano sa pitanjem zdravlja. Da zaboravih spomenuti i zdravu prehranu.

Organski proizvodim voće i povrće(vikendica).
Nije tajna, htio bih pribaviti ozonator, kojim se moža napraviti gel od maslinovog ulja. Taj gel ima isti učinak na parazite i ostale patoX kao i KS. Vrlo je učinkovit kod psorijaza.
Osim toga ozonirao bih voće i povrće te meso s farma koje nemaju organski uzgoj.

Ima još dosta toga, ali bit je unos zdrave hrane, organski uzgojene i svakako se čim prije riješiti
parazita, bakterija i virusa.

To je moj profil, hvala na pažnji.

ZDRAVI BILI!

Vrh

PostPostano: čet feb 04, 2010 2:33 pm 
Početnik

hvala silverion
cim zavrse određene vrste pokusa sa najcistijim tvarima postat cu mjerenja i izracune.
znanje, vrijeme i pokušaji pokazat će gdje se gubimo vecim dijelom teoretski a manje pokusno
pozdrav

Vrh

PostPostano: čet feb 04, 2010 7:18 pm 
Član foruma

meni samo nije jasno gdje vi zbavljate to srebro, ja se onog u srebrenarnicama i zlatarama bojim tj znam da nisu skroz ciste tj conc Ag < 98%

Vrh

PostPostano: čet feb 04, 2010 9:17 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
meni samo nije jasno gdje vi zbavljate to srebro, ja se onog u srebrenarnicama i zlatarama bojim tj znam da nisu skroz ciste tj conc Ag < 98%

E da si ne pročitao i ne svaku stranicu, nego prelistao svaku 10-u, znao bi.
:roll:

Vrh

PostPostano: pet feb 05, 2010 1:29 pm 
Početnik

Judziin je napisao/la:

Probaj rafinerije plemenitih kovina u Zg

Vrh

PostPostano: pet feb 05, 2010 1:56 pm 
Član foruma

posto je ostalima tesko napisati, a znam da je prelistavanje hrpe ove salate zbunjujuce, evo link:
http://www.rafinerijaplemenitihkovina.hr/

Vrh

PostPostano: ned feb 07, 2010 10:36 pm 
Član foruma

Silverion je napisao/la:
...neprecizan TDS mjerač (0-9990 ppm (!!!!!!) -250 kn, nekoristan!

Nije baš beskoristan ni neprecizan. Mjeri na drugačiji način. Ja sam ga nabavio i uspoređivao sa TDS-1, kojeg koristim već duže vrijeme. Na vrijednostima od 4 - 13 ppm-a. Uvijek je pokazao isto: 2 ppm-a manje od TDS-1! Nemojte ga baciti, već samo dodajte 2 ppm-a, na njegovu izmjerenu vrijednost. Dobro bi bilo i to da ga uranjate dva puta, te očitate zadnju vrijednost.

Vrh

PostPostano: uto feb 09, 2010 12:09 pm 
Početnik

dezaco je napisao/la:
Silverion je napisao/la:
...neprecizan TDS mjerač (0-9990 ppm (!!!!!!) -250 kn, nekoristan!

Nije baš beskoristan ni neprecizan. Mjeri na drugačiji način. Ja sam ga nabavio i uspoređivao sa TDS-1, kojeg koristim već duže vrijeme. Na vrijednostima od 4 - 13 ppm-a. Uvijek je pokazao isto: 2 ppm-a manje od TDS-1! Nemojte ga baciti, već samo dodajte 2 ppm-a, na njegovu izmjerenu vrijednost. Dobro bi bilo i to da ga uranjate dva puta, te očitate zadnju vrijednost.

OK, znamo da PWT mjeri uS, a TDS isto, samo što ih konvertira u ppm. Odnos je 2 uS = 1 ppm.
Utvrdio sa MA9064- Cond. Cal. Solution / 1413 uS/ 25'C.
Spomenuti TDS izbaci 0 na početku, tako da neznam kvalitetu RD vode. Prva slijedeća je 3 ppm, što nije istina. Formulom i PWT-om utvrđeno.
Dodavati 2 ili neznam koliko nema smisla, zbog njegove rezolucije.
A kako bi i bio precizan, za ovo što mi trebamo, kad mu je rezolucija (range 0-9990) - 4 ppm !!!
Zato mislim da je nekoristan ZA NAS.
Zadržat ću ga, ali samo iz emotivnih razloga. Da, niti temperaturu ne mjeri precizno, što je, svakako, manje važno.

OBAVIJEST:
Ako koristite veliku površinu elektroda, radite s većim volumenom vode!
Za orjentaciju: za 1L RD vode, aktivna površina nesmije biti veća od 20 cm2.
Pogađate: posuda je izdužena, 15 - 17 cm, razmak elektroda je 12 cm, aktivna površina (jedne) je 20 cm2, a format iste je 2,5 x 8 cm.
Ta kombinacija mi je pokazala najbolje rezultate ( izgled, okus, laser).
Odbacio sam okruglu posudu od 1L, promjera 9 cm, akt. pov elek.= 2,5 x 14,5 cm = 36 cm2, razmak 6 cm, zbog loših, gore navedenih, razloga.

Idemo dalje, ZDRAVI BILI!

Vrh

PostPostano: uto feb 09, 2010 1:12 pm 
Član foruma

o kojem je to TDS mjeracu rijec...jucer mi je dosao postom HM DIGITAL -ov (ovaj sto je kod nas 250 kuna) i ima provjereno rezoluciju od 1 ppm

lp

Vrh

PostPostano: uto feb 09, 2010 3:16 pm 
Početnik

Gordan je napisao/la:
o kojem je to TDS mjeracu rijec...jucer mi je dosao postom HM DIGITAL -ov (ovaj sto je kod nas 250 kuna) i ima provjereno rezoluciju od 1 ppm

lp

Da, imam HM TDS-4.
Ti si provjerio, ili prenosiš podatak s kartona na kojem leži, upakiran prozirnim vinilom!?
Ja sam provjerio sa Hanna,HI 98308 (range 0-99 uS, res.: 0,1 uS). To ti je res.: 0,05 ppm-a.
Pogreška TDS-4 je skoro pa 4 ppm-a, tako da neznaš kvalitetu dest. vode.
Mislim da je stvar prilično jasna, tako da ne bih više o tome.

Pozdrav i ZDRAVI BILI!

Vrh

PostPostano: uto feb 09, 2010 3:54 pm 
Član foruma

pise "provjereno" 1 ppm...drugo, nemozes usporedjivati ova dva uredjaja, jer nisu u cjenovnom rangu i svaki je za svoju namjenu...isto kao sto nebi mogao usporediti taj model 98308 (rezolucija 0.1 uS) sa ,modelom 9309 (rezolucija 0,001) ...trece, ova formula konverzije uS/ppm vrijedi samu na nizim koncentracijama...na visim je krivulja zaobljena, a ne linearna

lp

Vrh

PostPostano: uto feb 09, 2010 4:04 pm 
Član foruma

Valjda vam ti ppm uredjaji služe da izmjerite cistocu vode? Ajde onda ako nije problemnaprqvite precizan test nekoliko voda koje su zastupljene na tržištu, ako nije problem.

Vrh

PostPostano: uto feb 09, 2010 4:50 pm 
Početnik

Gordan je napisao/la:
pise "provjereno" 1 ppm...drugo, nemozes usporedjivati ova dva uredjaja, jer nisu u cjenovnom rangu i svaki je za svoju namjenu...isto kao sto nebi mogao usporediti taj model 98308 (rezolucija 0.1 uS) sa ,modelom 9309 (rezolucija 0,001) ...trece, ova formula konverzije uS/ppm vrijedi samu na nizim koncentracijama...na visim je krivulja zaobljena, a ne linearna

lp

Imaš pravo, nemogu uspoređivat ta dva uređaja, ali sam ih usporedio:
1. 98308 je za nas idealan, zbog cijene, a 0,1 ili 0,001 je sporedno u našem slučaju
2. ne stoji da formula vrijedi za niže koncentracije, 2 uS su uvijek 1 ppm, proces nije linearan (vrijeme, struja).

Vrh

PostPostano: uto feb 09, 2010 5:12 pm 
Početnik

nogard je napisao/la:
Valjda vam ti ppm uredjaji služe da izmjerite cistocu vode? Ajde onda ako nije problemnaprqvite precizan test nekoliko voda koje su zastupljene na tržištu, ako nije problem.

Da, meni PWT mjerač služi da kontroliram čistoću vode. Pošto imam svoj destilator, ne koristim destilirane vode iz raznih trgovina. Razlog je cijena i loša kvaliteta. Prije nego što mi je stigao destilator, kupio sam u apoteci 10 litara + 2 litre demineralizirane vode za 120-tak kuna! Proizvođač je DEMI 94, Zagreb. Dobra voda, ako je >3 ppm dobro. Od nje sam potrošio za proizvodnju KS 2 litre, koje sam kasnije bacio. Ostatak sam redestilirao i dobio <1 ppm vodu.
Destilirana voda iz Metroa je imala 25 ppm, a iz Bauhausa 40 ppm, idealno za namjenu koja je deklarirana na naljepnici.
Mnogi silveki su napisali da je za proizvodnju KS jedino voda koja ima <2 ppm onečišćenje.
Vodu iz "pipe" slabo koristim, jer destilirana ima 5 ppm, a tek bidestilirana <2 ppm. Redestiliram filtriranu kišnicu sa vikendici u planini, <1 ppm.
Drugi tjedan dobivam izvorsku vodu, pa ću javiti kako je s njom.

Lp, ZDRAVI BILI!

Vrh

PostPostano: sri feb 10, 2010 8:22 am 
Član foruma

nogard je napisao/la:
voda iz cijevi cca 220 ppm, jamnicka cca 160 ppm, filtrirana jedan puta BRITA filterom cca 90 ppm... 8)

evo, jucer sam natjerao obicnu vodu iz cijevi preko brite sa cca 220 na 7 ppm (oko 30 puta "provukao")

Vrh

PostPostano: sri feb 10, 2010 8:54 am 
Član foruma

Gordan je napisao/la:
nogard je napisao/la:
voda iz cijevi cca 220 ppm, jamnicka cca 160 ppm, filtrirana jedan puta BRITA filterom cca 90 ppm... 8)

evo, jucer sam natjerao obicnu vodu iz cijevi preko brite sa cca 220 na 7 ppm (oko 30 puta "provukao")

baš interesantni podaci. da mi je znati koje čudo stavljaju u te vode u cijevi kak veliš, da je toliko tvrđa od jamničke :-k A jamnica je žestokog okusa, bez mjehurića je jedva pitka koliko je zasićena svakakvim mineralima.

E da, a ta brita ima u filterima dodano srebro za dezinfekciju tak da si dobio nakon 30 filtriranja i KS :D

Hvala za info! :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri feb 10, 2010 9:22 am 
Član foruma

nogard je napisao/la:
Gordan je napisao/la:
nogard je napisao/la:

baš interesantni podaci. da mi je znati koje čudo stavljaju u te vode u cijevi kak veliš, da je toliko tvrđa od jamničke :-k A jamnica je žestokog okusa, bez mjehurića je jedva pitka koliko je zasićena svakakvim mineralima.

E da, a ta brita ima u filterima dodano srebro za dezinfekciju tak da si dobio nakon 30 filtriranja i KS :D

Hvala za info! :thumbup:

sto se tice cijevi, voda dok putuje kroz njih, "sakuplja" na sebe...u mom slucaju su olovne cijevi, jer se tako radilo u to vrijeme kad smo radili kucu...napravio sam i pokus tako da sam uzeo vodu odma kod pustanja u jednu casu i vodu nakon nekog vremena koja je curila...razlika je bila velika...skoro 30 ppm vise od ove druge...pokusacu sa novim filterom (ovaj je bio na izmaku) ici kol ce ici najmanje, al ovih 7 ppm (sa "starim" filterom) je strasno...nisam se nadao

Vrh

PostPostano: sri feb 10, 2010 6:58 pm 
Početnik

E pa svi ljubitelji koloidnog srebra, da znate da od 1. januara ove godine nije dozvoljena legalna proizvodnja i prodaja ovog preparata u Evropskoj uniji i takoreci celom svetu, odnosno zemljama koje su clanice Svetske trgovinske organizacije WTO. Taman sam htela da vas upozorim na opasnosti od proizvodnje u kucnim uslovima i od nedovoljno ciste vode, ali izgleda da cemo svi morati to da pravimo bas tako. 1. januara stupila je na snagu Direktiva EU o vitaminima i mineralima, kojom su tacno propisani vitamini i minerali koji se smeju koristiti u dijetetskim i ostalim proizvodima. Srebro naravno nije medju njima. Ovu direktivu doslovno su prepisale i zemlje koje jos nisu clanice poput Hrvatske i Srbije, a ona je doslovno preslikana i u Codex Alimentarius, sto su preporuke za ceo svet. Ovu bitku su izgleda dobili farmaceuti uz svesrdnu pomoc politicara koji nemaju pojma o cemu se radi. Vise o ovom groznom Codexu pogledajte na ovom forumu - novosti i vesti - Vazno - ako niste informirani

Vrh

PostPostano: čet feb 11, 2010 12:25 am 
Početnik

marinam je napisao/la:
E pa svi ljubitelji koloidnog srebra, da znate da od 1. januara ove godine nije dozvoljena legalna proizvodnja i prodaja ovog preparata u Evropskoj uniji i takoreci celom svetu, odnosno zemljama koje su clanice Svetske trgovinske organizacije WTO. Taman sam htela da vas upozorim na opasnosti od proizvodnje u kucnim uslovima i od nedovoljno ciste vode, ali izgleda da cemo svi morati to da pravimo bas tako. 1. januara stupila je na snagu Direktiva EU o vitaminima i mineralima, kojom su tacno propisani vitamini i minerali koji se smeju koristiti u dijetetskim i ostalim proizvodima. Srebro naravno nije medju njima. Ovu direktivu doslovno su prepisale i zemlje koje jos nisu clanice poput Hrvatske i Srbije, a ona je doslovno preslikana i u Codex Alimentarius, sto su preporuke za ceo svet. Ovu bitku su izgleda dobili farmaceuti uz svesrdnu pomoc politicara koji nemaju pojma o cemu se radi. Vise o ovom groznom Codexu pogledajte na ovom forumu - novosti i vesti - Vazno - ako niste informirani

E pa, (tako počinješ) nije tako!
Dozvoljavam si bahatost da ustvrdim, da nismo "ljubitelji" koloidnog sreba, već odmetnici koji se nikako ne mogu složiti sa "novim svjetskim poredkom". Mala građanske neposlušnost je uvijek bila jača od monopola sile.
U našem slučaju, odmetništva, ne želimo da nas truju, ne želimo da nam lažu, ne želimo mladi ostarjeti, puni smo pozitivne energije. Kako da se bavimo s WTO-ima i njima sličnim mizantropskim zajednicama, koje upropaštavaju Zemlju, koju smo mi posudili od naše djece.
Kako ne vidiš da smo mi u prednosti? Oni planiraju svoj boljitak u kapitalu, mi u zdravlju...
Njima odgaovara da nas je što manje, nama da nas je što više... Oni teže da vladaju cijelim Svijetom, mi težimo da svi budu zdravi... Oni imaju sotonu, mi imamo Boga...
Iskreno, ova tema dokazuje da smo lijepi, pametni i svoji LJUDI. Zašto? Da li si/ste primijetili brojnost zainteresiranih za ovu temu? Da neka svjetske organizacija ima takvu popularnost, kvorum im ne bi bio 2-5, što je uobičajena brojka pri donošenju odluka o restrikciji (KS) ili o vrijednosti npr. penicilina.
Osvijestimo se! Što nam mogu? Zaplijeniti opremu.... ići čemo pod zemlju. Oduzeti imovinu, hranit će nas PRIJATELJ. E, taj prijatelj - smo mi! Oni nemaju prijatelja, vrana vrani vadi oči!!!
Zašto je SAD najveći neprijatelj Svijeta? Zato jer nije u pitanju narod SAD-a, već močnici koji vode SAD, a bome i ostatak Svijeta.
Nikada u povijesti čovječanstva, isto, nije patilo od tako malo (ne)ljudi.
I na kraju, s vama, na ovom forumu, moj život je ispunjen ogromnom srećom, jer nas ima toliko da to više nije šala. Mislite da oni nisu toga svjesni. Sve ovo prate, muka im je. Njima je vrijeme odbrojano, a naše tek dolazi! Pa, tek smo o srebru govorili!
Gdje su još ozon, orgon, free energy ...........

Idemo dalje, ZDRAVI BILI!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.