Silverion je napisao/la:
Vrlo lijepo sročeno i naglašeno ono bitno. U našim uvjetima proizvodnje nemožemo očekivati čuda, već ih trebamo stvarati ili barem težiti ka njima. Dodao bih, nema "vode" s 0 ppm,ali možemo postići s manje od 2 ppm, a i još manje. Tada nastupa problem pokretanja procesa.
Topla voda se lakše "pokreće" od hladne pa si ju onda zagrij. 40°C je taman.
Citat:
Kojekakvi aditivi, katalizatori i sl., za pospješavanje početka procesa su u najmanju ruku upitni.
Ma da, to zaboravi. Zato je najbolje da si sam radiš u kontroliranim uvjetima.
Citat:
Ne znamo što ćemo dobiti kao nus produkt. Ja se toga bojim. Bojim se i svega onoga što ljudi
proizvode, a prema šturim uputama. Tipa: 3 baterije, drot (žica) srebra, dest voda i pići!
Baterija = 500 mA u startu, napon pada, kako empirijski izmjeriti bilo što!?
Žica (obla) = kolika je aktivna površina !?
Onda nemoj koristiti bateriju

Površina žice jednaka je površini valjka

Ne tražiš valjda formulu za to?
Citat:
Kakav je utjecaj volumena dest. vode na površinu elektrode, osim što se egzaktno vidi da s većom aktivnom površinom elektrode raste početna struja.

ovo si malo čudno napisao... valjda misliš na to da je isti proces u pola litre duplo koncentriraniji nego u litri. Ne znam što tu nije jasno. Da, početna struja ovisi i o površini elektroda. Razmisli, nemoj samo postavljati pitanja na koja već piše odgovor.
Citat:
I na kraju, sam redestiliram kišnicu, a i aqu purificatu. Proces mi je jako spor.
Mijerim s PWT Hanna (0-99uS). Nakon 4 sata procesa dobijem 6 ppm-a, plavičasto bistre otopine. Ako oduzmemo onih 1 ppm-a u startu, ja imam stvarnih 5 ppm-a srebrnih iona.
Kako onda netko s drotom dobije za 15-tak minuta isto to! Zapravo, kako zna da je dobio toliko.Koja je to formula, čime mijeri?
Koja ti je početna struja? Da li si probao uopće uvrstiti u formulu koja je par puta spominjana ovdje i usporediti s rezultama mjerenja?
Ova plavičasta otopina koju dobivaš bi se mogla nazvati totalnim promašajem! Što ti to uopće radiš? Ne smiješ dobiti takvu boju, eventualno žućkastu u slučaju da nemaš previše čistu vodu.
Citat:
Imao bih još puno toga spomenuti, što me zbunjuje, ali idem polako dalje, učim, ulažem, tulumarim noću po netu, ali bome i naletim na nova saznanja.
Toliko od mene, ZDRAVI BILI!
Puno toga ti još nije sjelo, čak bih rekao da te previše informacija zbunilo. Ovaj proces je vrlo jednostavan, ne smiješ imati toliko nedoumica. Ako ih imaš onda nešto krivo radiš.
Citat:
Ovo nema veze sa temom:
seljo_beljo je napisao/la:
Dezinfekcija vode u bunaru pomocu srebra, da li je pametno ostaviti recimo 10 gramsku plocicu srebra u bunaru stalno ili ju samo stavljati na par sati svakih par dana

Zašto ne bi imalo veze s temom?!
@
seljo_beljo: mislim da ne bi imalo baš efekta. pločica bi izgubila efektivnost u toj količini vode. veći efekt bi bio da složiš KS koji onda ubaciš u bunar svako nekoliko vremena.
Al opet, što se tiće bunara, mislim da je stari iskušani način s ubacivanjem vapna ipak najbolji.