925 srebro NIJE dovoljno dobro za pravljenje srebrne vode. 92,5% što znači da imaš 7,5% koječega (to su obično primese koje se stavljaju da bi se nakit lakše pravio)
Znači, ne možeš da uzmeš srebro koje je za nakit već moraš da nađeš gde se prodaje čisto rafinirano srebro čistoće 999.
Dakle da pokušam da sumiram najvažnije i kako ja to radim...
* Srebro čistoće 999 tj. 99,9% nabaviš u nekoj rafineriji plemenitih metala... ili negde gde recikliraju metal pa izdvajaju plemenite metale itd. (ovde moraš sam da se snađeš jer ti ne mogu reći gde u Holandiji to možeš da nabaviš)
Ako uspeš da nabaviš gotovu žicu tim bolje i uzmi što deblju. Ako nabaviš srebro u granulama odneseš ga kod tog zlatara da ti ga pretopi, najbolje u pločice npr. 10cmx1cm debljine 0,5mm
dimenzije možeš i veće zavisno od količine srebra koju uzmeš ali debljina veća od 0,5mm ti nije potrebna
* Kada imaš spremne svoje srebrne elektrode treba uraditi po meni NAJVAŽNIJU stvar a to je izračunati njihovu površinu. Onda pošto se preporučuje da struja ne bude veća od 0,1-0,15ma po centimetru kvadratnom izračunaš koliku maksimalnu struju možeš da propustiš da ne bi dobijao prevelike čestice srebra.
* Nakon toga privežeš svoj ispravljač na elektrode (najbolje štipaljkama - krokodilkama koje imaš u radnji gde imaš i unimer)
Unimer pri merenju struje vezuješ redno. Zašto je bitno merenje? Zato što je struja koja protiče bitan faktor u onoj jednačini za proračun ppm-a srebra. Znači, moraš da znaš sa kojom strujom si počeo i sa kojom završavaš (preporučujem da ne prelaziš maksimalnu struju koju smo pomenuli u prethodnoj stavci) Ubaciš u formulu i vreme i količinu vode sa kojom je rađeno i eto ti tvojih ličnih ppm-ova srebra u vodi

* Voda koju koristiš treba da ima što manju početnu provodljivost. Dakle ne obaziri se na to da li piše Sterile, pro Injectione itd itd.... Kada sve povežeš i sipaš vodu u teglu, uključiš i vidiš na instrumentu kolika je početna struja. Tako probaš sa više vrsta vode i ona koja pokaže najmanju početnu struju ti je i najbolja i sa njom radi.
* Povremeno plastičnom kašičicom ili slamčicom promešaj vodu dok traje spravljanje.
i mislim da je to to...