Sada je: pet maj 02, 2025 6:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub nov 12, 2005 4:54 pm 
Početnik

Hvala vam na odgovorima , sada mogu slobodno da ga koristim i dajem prijateljima da i oni sebi pomognu.

Pozdrav od Rade

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 19, 2005 8:26 pm 
Administrator

Evo, baš radim malo koloidnog...

Izmjerio sam: napon je 24 V, vode je pola litre, temperaturu nisam mjerio ( sobna ), struja koja je bila u početku bila je 0,2 mA, a na kraju procesa oko 0,6 mA. I proces je trajao oko 1 sat!

Mislim da je bitno dosta razmaknuti elektrode, tada je manja struja i dobiju se finije koloidne čestice. Maglica se razvila nakon cca. 45 minuta, a proces sam prekinuo na oko 55 minuta od početka.

Kad se elektrode približe, struja se poveća, pa mislim da bi možda najbolje bilo ići sa što većom udaljenošću elektroda jer je onda struja najmanja, dakle, i koloidne čestice su "finije". Ne treba žuriti. Bolje kvalitetno, nego previše oksida kao na slici u jednom gornjem postu.

Eto. I susjed me opet jučer tražio da mu napravim još... hehe.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 20, 2005 7:07 am 
Član foruma

> napon je 24 V, vode pola litre, struja u početku 0,2 mA na kraju oko 0,6 mA. I proces je trajao oko 1 sat! dosta razmaknuti elektrode, manja struja i dobiju se finije koloidne čestice. Maglica nakon cca. 45 minuta, a proces sam prekinuo na oko 55 minuta od početka.

e ovo su informacije ;)

usput bio sam na prezentaciji jedine firme u bg koja pravi i prodaje koloidno srebro. poceli su pocetkom godine i idu polako ali sigurno. videcemo sta ce biti od svega,bas me zanima. savetovao sam ih da ne preteruju sa reklamom...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 12, 2005 8:33 am 
Član foruma

Baš sad pročitah jedan tekst o spososbnosti stanice da se izliječi od virusa neovisno o klasičnom imunološkom sustavu. Postoje tvorbe u stanice koje pomažu u izliječenju. Zovu se ACE pigmenti. To su spojevi bogati energijom. Dokazano je da da koloidno srebro potiče rad tih tvorbi kao i neki homeopatski preparati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 12, 2005 10:57 am 
Član foruma

Ono prije je bio članak iz jednog stručnog medicinskog časopisa baziran na istraživanju stanica zaraženih s virusom iz ove godine. Sad sam išla provjeriti šta službena znanost kaže o toksičnosti srebra. Darkle, dokazano je da srebro toksično djeluje na stanice bakterija i gljivica a da nema toksično djelovanje na stanice viših organizama. Soli srebra imaju toksično djelovanje kao šta se već spominjalo i zato se koristi destilirana voda da se ne bi stvarale soli. Mada soli srebra nisu toksične kao neke druge tvari. Jedino štetno djelovanje je argirija ali to je samo kozmetičke naravi. Tj. Nije lijepo za vidjeti ali samo po sebi ne radi ništa loše. To je samo taloženje srebra. Inače srebro se od davnina koristi za liječenje rana i opeklina. Čudno mi je ako se zna da je netoksično i ima snažno djelovanje zašto se više ne koristi i medicini. Čak je i jako malo službenih istraživanja uopće napravljeno. Znam da nisam ništa rekla novo šta se već nije reklo na forumu ali eto išla sam istražiti i službene izvore medicine pa da i s vama podijelim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 12, 2005 11:03 am 
Član foruma

zbunjena je napisao/la:
Ono prije je bio članak iz jednog stručnog medicinskog časopisa baziran na istraživanju stanica zaraženih s virusom iz ove godine. Sad sam išla provjeriti šta službena znanost kaže o toksičnosti srebra. Darkle, dokazano je da srebro toksično djeluje na stanice bakterija i gljivica a da nema toksično djelovanje na stanice viših organizama. Soli srebra imaju toksično djelovanje kao šta se već spominjalo i zato se koristi destilirana voda da se ne bi stvarale soli. Mada soli srebra nisu toksične kao neke druge tvari. Jedino štetno djelovanje je argirija ali to je samo kozmetičke naravi. Tj. Nije lijepo za vidjeti ali samo po sebi ne radi ništa loše. To je samo taloženje srebra. Inače srebro se od davnina koristi za liječenje rana i opeklina. Čudno mi je ako se zna da je netoksično i ima snažno djelovanje zašto se više ne koristi i medicini. Čak je i jako malo službenih istraživanja uopće napravljeno. Znam da nisam ništa rekla novo šta se već nije reklo na forumu ali eto išla sam istražiti i službene izvore medicine pa da i s vama podijelim.

Klinicki jest dokazano i cak je tip imenom Becker napisao knjigu o tome sta sam prije spomenuo.
Ali kasnije je zamoljen da ne izda knjigu, pa kad ipak je ukinuto mu je financiranje i covjek je danas kolko znam u penziji.

Srebro se ne koristi jer su gotovo sve sta je komercijalno opasno za farmaceutske kompanije zabranili preko FDA-e npr.

Nadalje...srebro se koristi u klinickoj uporabi tamo gdje ne moze ugroziti profit.

To su dakle instrumenti za kirurgiju i sl. koji se rade od srebra i ono sta je zadnje to su srebrni zavoji za brzo zarastanje rana.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 12, 2005 11:11 am 
Član foruma

Jeste organski portal. U pravu si. Kod nas još koristi otopina srebro nitrata za ipiranje očiju ali mi smo ipak zaostala zemlja. Ali stvarno mi je čudno šta se uopće ne istražuje. Sve je to zavjera farmaceutske industrije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 12, 2005 3:20 pm 
Član foruma

Inače srebro je neškodljivo i za reptile. bar za ove u našoj dimenziji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 16, 2005 2:32 pm 
Član foruma

Jos nesto malo o argyria-i.

Svega nekolik slucajeva je zaista prijavljeno,medutim, u igri su ljudi koji su bili tesko bolesni pa su iz tog razloga uzimali vece kolicine koloidnog srebra cak 1 litru na dan kroz period od nekoliko godina, drugi su izradivali lose koloidno srebro, neki su koristili Mild Silver Protein i ostale slicne dodatke.

Vise o tim slucajevima na:

http://www.silvermedicine.org/argyria-cases.html

No, neki cak tvrde da se argyria moze izlijeciti a dobitna kombinacija bi bila:

A Cure for Argyria: The Formula

3 Vitamin E 1000 mg 100% Natural d-alpha Tocopheryl
    1 Selenium 100mcg yeast free
    2 vegetarian Vitamin C 1000 mg
    1 teaspoon MSM organic
    1 super potency Vitamin B 100,
    1 teaspoon of Kelp powder:

Taken every morning with 2 16oz glasses of water, with close to 3/4 of a gallon drinking water a day.

Vise o ovome na:

http://www.eytonsearth.org/forum/viewtopic.php?p=9#9

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 27, 2005 2:55 pm 
Član foruma

shminker je napisao/la:
Kupila sam destilovanu vodu na nekoliko razlicitih mesta , ali je rezultat isti - svetlo zuta boja se pojavila u svima . Zna li neko u cemu je problem .

Rado, u kakvoj vrsti trgovine si kupila vodu? Ja tražim po normalnim samoposlugama, ali nema nigdje. Za peglanje imaju samo Robijn (Kokolino) sa kojekakvim dodacima. Na kakvom odjelu da to tražim? :shock:
Pomagajte drugovi... :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 27, 2005 3:05 pm 
Član foruma

ili je voda sa primesama ili je struja prejaka
ako pozoves bilo koga ko ima instrument za merenje jacine jednosmerne struje i izmeris struju u pocetku i ako je manja je od 1mA (100-1000µA) onda je problem verovatno u vodi.
naravno struja na kraju tj. posle 45-60min takodje ne bi smela da bude mnogo veca od 1 ili 2mA. veca struja, veci komadi, zuta boja :) eto

ja nikako da stignem da probam, a stigle su mi 99,9% elektrode.
divne su... prosto mi zao da ih turam u vodu :)

evo probacu veceras makar za test...

poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 27, 2005 4:06 pm 
Administrator

Citat:
Rado, u kakvoj vrsti trgovine si kupila vodu?

Ako si u HR, imaš u Konzumu, a ako nisi, vjerojatno ima u nekim većim supermarketima. Ako ne, probaj u apoteci. Samo prije pitaj cijenu. Da te ne iznenadi.

Svaka malo bolja apoteka ima destilirane vode...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 28, 2005 3:23 pm 
Član foruma

Evo malo drugačijeg načina dolaženja do istog rezultata.....
osobno sam radio sa zvjezdanim centrima.....energija je nevjerojatna i vrlo suptilna više u članku od T.Budaka
U članku pod nazivom „Anatomija i dinamika energetskih centara“[17] već sam govorio o pozicijama i karakteristikama sedam osnovnih zvjezdanih centara pa ih sada ne bih ponavljao. Temeljni aspekt zvjezdanih centara jest da, za razliku od čakri koje su centri energetske komunikacije te dan tien-a koji su centri energetske akumulacije, oni predstavljaju samostalne izvore zračenja. Također, za razliku od čakri i dan tiena koji predstavljaju vibrantnu energiju u njenim različitim aspektima, zračenja zvjezdanih centara su nevibrantnog karaktera. Da vidimo sada koji su to neki od specifičnih aspekata takvog zračenja. Na primjer, korištenjem šestog zvjezdanog centra koji se nalazi desetak centimetara iznad glave, moguće je aktivirati energije koje imaju efekt identičan antibioticima, ali bez štetnih nuspojava. Štoviše, energetsko srebro ima efekt jednak koloidalnom srebru[18]- danas sve popularnijem prirodnom antibiotiku koji uništava 650 poznatih vrsta virusa i bakterija te mu mnogi alternativni ustavi daju prednost nad farmaceutskim antibioticima, s prirodnošću i nepostojanjem nuspojava kao osnovnim argumentom. Ja bih tome dodao slijedeće – korištenje koloidalnog srebra prema mojem iskustvu jest učinkovito kad je o infekcijama riječ, ali pored njegove skupoće (osim ako nemate aparat za njegovu proizvodnju) kao osnovne mane, ovdje se još uvijek radi o konzumaciji nečega što dolazi izvana te se, umjesto samostalnosti i neovisnosti, stvara ovisnost o vanjskom izvoru. Međutim, osoba koja je otvorila, pročistila i aktivirala šesti zvjezdani centar ima kontakt s nevibrantnim energijama plemenitih metala – srebrom, zlatom, bakrom ili platinom i može takve energije koristiti s istim efektom kao da konzumira koloidalne preparate ili antibiotike. S tom razlikom što antibiotici imaju dobro poznate nuspojave, a imaju ih i koloidi ako se ne poštuje propisana doza. Energetsko, nevibrantno srebro nema nikakvih nuspojava, osim prirodnih procesa čišćenja koje potiče i koji se ionako manifestiraju kao sredstva ozdravljenja (povišena temperatura, povraćanje, proljev, kihanje i slično).

ostatak na http://www.tomislavbudak.com/nevib.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 29, 2005 12:52 am 
Član foruma

pola litra destilovane vode
napon 30V
elektrode razmaknute 6cm
u vodu uronjeno 10cm

0 min 280µA
30 min 430µA, minus elektroda pocela da oksidira
35 min 480µA, minus oksidirao malo vise
45 min 650µA, oksidacija solidna, primetno sivilo
55 min 750µA, ksidacija solidna
1h20` 1.45mA, oksidacija dobra ali povrsinska, papirnata maramica sve skinula
1h30` 1.8mA, oksidacija mala, brzo ponovo nastala

nije bilo nikakve maglice, nikakvog zamucenja sem blage povrsinske oksidacije minus srebrne elektrode. prekinuo sam posle sat ipo samo...
... jedino ne znam sta sam i koliko napravio ;)

Rado, bice da su ti samo elektrode preblizu pa je struja prejaka pa se "otkidaju" poveliki komadi srebra. probaj malo da iskrivis zicu i da odaljis elektrode, makar samo pri dnu, da koliko-toliko smanjis struju a time i smanjis velicinu cestica koje se "kidaju" sa srebrne resetke i prave zutu boju bilo zbog svoje velicine bilo mozda zbog prelamanja svetla ili neceg treceg povezanog sa velicinom otkinutih cestica. to je moje misljenje.

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 29, 2005 3:14 pm 
Administrator

Kad nema maglice, prvi put ( oko 1 sat ) kad minus elektroda počinje crniti - prekineš i to je to.

Zanimljivo je da se maglica prije pojavljuje na manjem naponu... ti je jako prozirna sivkasta obično oko dna minus elektrode...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 01, 2006 2:35 pm 
Član foruma

Sto se tice vode, evo kratkog razgovora mene i Organskog prije koji mjesec:

Grunfer je napisao/la:
Mozes li mi reci svoje misljenje o ovoj vodi
http://www.apipharma.hr/aqua_purificata.asp

Organski portal osobno je napisao/la:
Ova voda se cini odlicnom.
Pitanje je cijene naime.
Uprkos tome sta ova voda jest puno bolja bilo kakve destilirane vode ponajveca razlika izmedu obicne destilirane (u kojoj ne bi trebalo biti klora dakle neka pristojna kvaliteta) i ove je sta je ova i bioloski cista.
Iz raznih razloga destilirana ne mora biti cista u tom smislu ovisi o nacinu proizvodnje.
Kod elektrolize to ne bi trebalo zabrinjavati jer kad srebro ude u otopinu ionako manje vise gotovo nista ne prezivi.

Ako je cijena ok ova voda je beskonacno bolja od destilirane.
Pogotovo sta u mnogim "destiliranim" vodama ima svasta.
ZA elektrolizu je puno bitnije imati jako cistu vodu nego neko strasno cisto srebro tipa 99.999%.
Sa ovom vodom elektroliza bi ti trebala jako sporo ici. Vidim ima neku minimalnu vodljivost. To ce biti zanimljivo vidjeti.

AQUA PURIFICATA - PROČIŠĆENA VODA ZA LJEKARNIČKU UPORABU

AQUA PURIFICATA (aqua demineralizata- pročišćena voda )

Odgovara zahtjevima postavljenim u Ph.Eur.IV. Dobivena je demineralizacijom pitke vode postupkom dvostruke reverzne osmoze pomoću specijalnog postrojenja američkog proizvođača Universal Aqua Technologies čija je kvaliteta tehnologije odobrena od slijedećih institucija za kontrolu kakvoće: NSF, WC, ASM, FDA, UL.

Sustav potpuno uklanja sve viruse i bakterije, jer se po izlasku iz sistema vrši dezinfekcija UV zrakama.

PRILOG: Certifikat kakvoće sa detaljnim karakteristikama.

vise na: http://www.apipharma.hr/aqua_purificata.asp

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 01, 2006 11:39 pm 
Član foruma

Jack, ovo je verovatno jednostavan nacin za proveru kvaliteta vode:

odes u neku bolje snabdevenu,kako bi vi rekli... trgovinu ;) i kupis sve sto ima od destilovane vode. onda sipas jednu po jednu u teglu i meris pocetnu struju. koja voda pokaze najmanju pocetnu struju verovatno je najbolja tj. sa najmanje primesa. i to je to.
ja sam do sad probao sa nekoliko i imao sam rezultate od gore pomenutih 0.28mA pa cak do 1mA.
naravno, sad koristim onu koja mi je pokazala najmanje tj. 0.28mA sa mojom "aparaturom" za pravljenje.
znaci ko se vec bavi ovime nebi bilo lose da kupi jedan od onih obicnih kineskih instrumenata sto mogu da mere jednosmernu struju.
kostaju svega 5-6 evra, nisu valjda nigde mnogo skuplji.
onda se kupi nekoliko razlicitih destilovanih voda,proba se i donese se zakljucak koja je voda,uslovno receno, najcistija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 02, 2006 3:03 pm 
Administrator

Tako je, slažem se.

Ali početna struja ovisi o naponu, udaljenosti elektroda, koliko su "umočene" u vodu i temperaturi vode... Pa si postavite sve ovo kao konstantne na neku vrijednost - pa onda mjerite.

Osobno, više ništa ne mjerim - samo ulijem vodu i uključim... kad je gotovo - isključim, pretočim i to je to. Bolje ikakva kvaliteta koloidne vode - nego nikakva, odnosno da ju uopće netko ne pije.

Naravno, pazim da ne ostane predugo... i ne koristim napon viši od 30 V.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 03, 2006 7:52 pm 
Član foruma

ras je napisao/la:

nije bilo nikakve maglice, nikakvog zamucenja sem blage povrsinske oksidacije minus srebrne elektrode. prekinuo sam posle sat ipo samo...
... jedino ne znam sta sam i koliko napravio ;)

Samo da napomenem da gotovo da nema nacina da se tocno odredi sta se je dobilo pa cak ni u uobicajenim laboratorijima kako je iskustvo nekih ljudi pokazalo.
Naime u ovisnosti o metodi primjenjenoj uglavnom ce se doci do kolicine totalnog tj. ukuppnog srebra sta je sta se tice bioloske iskoristivosti totalno irelevantan podatak.
Naime tu ima nekoliko vrste cestica, od iona do koloida manjih ili vecih sta je sve vrlo bitno. U principu zeljena velicina cestica je od 0.001 do 0.04 mikrona. To je vrlo lako premasiti sa vecim naponom.
Uglavnom tesko je to objasniti nekoj zeni u laboratoriju u kojem tesko da imaju instrumenti potrebni za tako nesto sta zapravo oces da izmjeri kad ona vecinom radi sa gotovim receptima rutinske stvari.
Odlaziti kod svake elektrolize u specijaliziran laboratorij je vec neprakticno i preskupo.

MEdutim ako neko pazi na voltazu moze otprilike izracunati cega je i koliko dobio.
Za to je dovoljno u pravilnim vremenskim razmacima zapisivati voltazu i jakost struje. Na kraju elektrolize moze se izracunati prosjecna kolicna naboja u tim vremenskim intervalima te kad se sve skupa zbroji dobije se ukupna kolicina naboja koja je prosla kroz elktrodu.
Vec sam napisao da je Faradayeva konstanta cca 95485 C/mol i da je potreban jedan elektron po atomu srebra da ga izbaci iz resetke.

Dakle ukupnim brojem kulona covjek moze izracunati koliko atoma srebra je izbacio iz resetke elektrode u otopinu.

Ajd recimo da je netko izracunao da mu je kroz otopinu od 1L proslo 0.2 C.
Buduci je Faradayeva konstanta takva kakva jeste a za izbaciti jedan ion srebra je potreban 1 elektron dolazimo do toga da je u otopini zavrsilo cca 0.00002 mola iliti 1.2048 x 10 na 22u iona Ag. Molarna masa je 107 i kusur grama sta bi znacilo da je 0.00215 grama srebra u 1L vode.

To je 2.15 ppm-a sta je premalo dakle treba jos nastaviti sa elektrolizom do bar negdje 7 ppm kad racun kaze jer u principu ja ovdje podrazumijevam da se samo ioni otpustaju u otopinu sta nije istina jer se znaju i cijeli komadici odlomiti u otopinu ali oni i nisu bioloski aktivni tako da ih mozemo zanemariti ali koloide ne mozemo.
Dakle ako dobije tim racunom oko 7 ppm rezultat mozemo racunat koncetraciju negdje oko 5ppm aktivnog srebra.
Na taj nacin mozemo bar usporedivati svoje eletrolize medusobno i doci do nekog orijentira koliko imamo srebra u otopini uopce.

Takoder ako netko bas kupi srebrnu eletrodu...dakle ne zicu obicnu. Gore neke elektrode znaju imati (ako se plati naravno) mali sustav za prikupljanje plina.
Tako da netko koga bas zanima a ne mjeri struju moze prikupljati plin i na koncu mu pratiti volumen (plin je vodik). Pri normalnom tlaku i 25 stupnjeva celzijusa svaki plin zauzima 22.4L po molu. Dakle tu se moze dobiti broj molova vodika. Za jedan mol vodika treba 19 600 C cca zbog 2 elektrona po molekuli plina. Ostatak racuna je isto kao i u slucaju da se mjeri struja mada ovaj prvi je tehnicki puno izvediviji i jeftiniji nego mjerenje volumena plina na elektrodi.

Racun je jednostavniji nego sta sad tu zvuci dok sam ga ovako na brzinu objasnio a moze biti odlican orijentir.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 03, 2006 8:06 pm 
Član foruma

Zaboravih spomenutu jakost struje na elektrodama.
To je gotovo dok ne vidis o kakvoj se elektrodi radi neiskoristiv podatak.

Naime radi se o potencijalu na kojem je struja u stanju raditi toliki rad da izgura srebro u vodu.

Ti potencijali su relativno maleni i pod kontrolom su dok gustoca struje nije jaca od 2.5mA/cm2 (podatak nije moj, provjeriti namjeravam to vec neko vrijeme da budem siguran).

Dakle moja procjena je da moje elektrode imaju povrsinu od kojih 4cm2.
Sta znaci da na elktrodama jacina struje moze dosec i 10mA a da reakcija bude kontrolirana. Jer jakost struje se rasporeduje po cijeloj elektrodi (neravnomjerno doduse, jace pri kraju).

Takoder elektroda za vrijeme svog zivotnog vijeka ce znacajno pojacati svoju sposobnost provodenja struje jer nakon svake elektrolize povrsina elektrode se poveca. Nije uopce problem elektrodi nakon nekoliko elektroliza povecati povrsinu i do dva puta. To su nepravlinosti uslijed djelovanja struje na mikroteksturi, gotovo neprimjetljive ljudskom oku.
U tim slucajevima 10mA na elktrodi je sasvim prihvatljiva voltaza ali rekoh to je individualno u ovisnosti o elektrodi.

Najbolji nacin za vidjeti koliko je reakcija "zestoka" je kolicina vodika koji se razvije. MAlo vodika, slaba reakcija, puno vodika, zesca reakcija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.