Jack987 je napisao/la:
Pa baš me zanima gdje ima "koloidnog srebra u prahu"...? To su koloidne čestice ( ioni ), ne možeš srebro "naribati" i dobiti ione... ili ako možeš - reci kako to postići?
Koloidna čestica nije ion, ona je sačinjena od grupisanih iona ili molekula, i puno je veća od jednog ilona. Ali sam pojam koloidan je isključivo vezan za rastvor, tako da drugačije nema smisla. Ali... neću reći da sam siguran u to jer u šta pa možeš biti siguran
U svakom slučaju, tako su me učili na faxu
A ribanjem-rendanjem srebra... možda, ali nekom extra novom tehnologijom i specijalnim uređajima, možda laserom ili kako već

, ali ja za to ne znam i nisam čuo... pa nek bude da sam samo lupnuo kao Žil Vern u svojim romanima
U svakom slučaju, verujem da je najbolje da se do pravih podataka dođe googleanjem na temu koloid, micela, jon ili ion, ali sve to spada pod rastvore i vrste rastvora i smeša, pa eto... toliko od mene... znam da nisam ništa pametno rekao ali bar sam dao neke smernice i ideje...
Jel vi koristite okrugle elektrode?
Pantelija ti si pomenuo gore neke elektrode
Citat:
...debljine 3 mm i dužine oko 20 cm.
jesi mislio na okrugle elektrode prečnika 3mm ili...? Planiram da u skoroj budućnosti počnem da pravim plemenitu vodu, pa čisto da vidim kakve da nabavim...
Šta sam još hteo da pitam beše.......... a da! koliko odprilike koštaju te elektrode??? naravno ako nije tajna...
Pozdrav dobri ljudi