Sada je: pet maj 02, 2025 2:10 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 8:00 am 
Član foruma

dekibg je napisao/la:
jel bese ako je pocetna struja sve do 0.5mA znaci da je voda "zadovoljavujuce cista" ?

0.4-0.5mA je skoro idealno, pa neka bude i do 1mA
1-2mA je jos uvek korektno, napominjem po mojoj slobodnoj proceni, nisam gledao pod mikroskop... koji nemam :cry:
kada je pompa pocela da bude preko 2mA nabavio sam destilator 8)
dalje nisam proveravao proizvodjace i njihov kvalitet... :mrgreen:

Vrh

Naslov: pozdrav ljudi od novog clana
PostPostano: uto mar 31, 2009 3:18 pm 
Početnik

evo ovako,
poslije procitanog veceg dijela teme "koloidno srebro" uputih se i ja u avanturu:
kupih aparat njemacke firme "silverteh"
u kompletu sipke od cistog srebra99,99 posto
aparatic prikljucak 48v itd
imao bih pitanje u vezi naime u procesu se spominje destilovana voda koja bi se predhodno prokuvala (kratko) zatim ohladila do 80stepeni C i tako proizvodjac preporucuje i dodaje tabelu
5ppm_ 15 minuta trajanja procesa
10ppm_22 minuta
20ppm_30 minuta
25ppm_35 minuta
ja rekoh da probam ovo sa 15 minuta otopina je ostala prozirna jedina razlika sto su srebrne elektrode oksidirale(sto je i normalno)
pitanje kako izmjeriti otopinu i vidjeti sta sam dobio
hvala unaprijed!

Vrh

Naslov: Re: pozdrav ljudi od novog clana
PostPostano: uto mar 31, 2009 3:35 pm 
Član foruma

Pa da si kao što kažeš pročitao tu većinu postova u vezi koloidnog, znao bi kako izmjeriti koncentraciju - nikako!
Barem ne precizno.
Ako te zanima precizno onda otopinu nosi u laboratorij na atomski fotospektrometar (ili tako nešto jer mi se zapetljao kljun dok sam to izgovorio).

Ako te zadovoljava približni rezultat, onda upotrijebi već navedene formule po kojima se izračunava koncentracija otopine.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 4:07 pm 
Početnik

da priznajem poslije sati citanja zbrka mi je u glavi , koliko se sjecam niko nije spominjao ovakvu temperaturu vode(80 stepeniC) . Ja sam se pridrzavao uputstva proizvodjaca , ajde rekoh tu sam kupio pa da probam, voda je bila sterilizovana, kupljena u apoteci a vrijeme procesa 15 minuta za koncetraciju od 5ppm-a (vjerovacu proizvodjacu) .
Otopina je bistra a ukus - pa skoro i normalan tako da ne znam sta sam dobio,u svakom slucaju hvala na odgovoru! Danas sam poceo pa javicu kakve efekte daje ovakav destilat .

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 8:11 pm 
Član foruma

Po meni, osnovno je proveriti preko ampermetra koja je pocetna struja, i u toku elektrolize bar jos nekoliko puta, i onda znati na cemu si. A ampermetar se moze i pozajmiti, kao sto sam i ja uradio, i sada tacno znam kada je kolika struja. A narucio sam i TDS-4 koji mi stize za par dana, pa cu malo bolje znati sta dobijam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 8:57 pm 
Član foruma

Zdravo Branimire!
Dao bih ti jedan savjet, kao početnik početniku.
Pod OBAVEZNO MORAŠ pročitati cjelokupan forum. Svih 50 i koliko stranica.
Tu sve piše. Što,zašto,koliko,kako,kada i od čega?
Odgovori na sva pitanja se nalaze na forumu.
Ovo je biblija pripremanja koloidnog srebra.
Ja osobno sam pročitao cijeli forum 3x. Prvo čitanje trajalo 2 dana. 2x po 8h.
Oči skoro ,,spalio,,. Kasnije je išlo brže.
Koloidno srebro je super ozbiljna tema i pokriva desetak znanosti.
Ovdje je sve to ,,rastavljeno na proste faktore,, Do najsitnijih detalja.
Takodjer ti moram dati savjet da ignoriras sabotera koji se sakriva iza buljate sove ušare koja je simpatično podigla batak kojim kao da želi reći ,,svi ste moji,,.
To je sitna i neiskusna duša koja nema pametnija posla nego obilaziti forume za alternativna liječenja i na njima ,,prosipati,, šatro fakultetsko obrazovanje. U njegovim postovima nema ništa drugo osim licemjerja,ironije,egoizma,laži,besćutnosti,podsmjeha a mazohizma.
,,Dobar za izbjegavanje,, što bi rekli u našem narodu.
Budući a možda i sadašnji nedosanjani masonćič.
Još jednom Branimire, čitanjem CIJELOG FORUMA saznat čes sve odgovore na sva pitanja kao i na pitanje ,,čime mogu provjeriti otopinu.
Masončič kaže da ne možes a ti čes se uvjeriti da možeš.

Pozdrav cijelom srebrnom plemenu!

Sutra idem u Osijek vaditi krv.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 10:17 pm 
Član foruma

Pojedinci očito nisu sposobni za bilo što drugo do smišljanja jeftinih i bezveznih literarnih žvrljotina punih gramatičkih te pravopisnih grešaka od kojih se i prvačiću okreće želudac. Ukrašavanje tih škrabarija psovkama te vulgarnim epitetima koji u rijekama teku kroz svaki njihov post, dovoljno govori o njihovoj naobrazbi, općoj kulturi, civiliziranosti, informiranosti ili ti ga kraće rečeno - zatucanosti.
Prvo bi trebali riješiti svoje akumulirane frustracije zbog toga što im život ne teče kako su zamislili te kompleks podvojene ličnosti a onda se uputiti među ljude.

Usput bih istima poručio neka pročitaju još jednom svih 50 i kusur stranica pa će možda i naići na podatak o preciznom i aproksimativnom mjerenju koncentracije.
Pametnom je dovoljno i jednom ali nekima očito nije niti 33 puta.

A sad za Branimira.
Dakle Branimire još jednom : NE MOŽEŠ precizno odrediti koncentraciju otopine ukoliko nemaš onaj navedeni aparat. Imaju ga laboratoriji ali PREmasno naplaćuju takva mjerenja.
Ukoliko ti je dovoljna orijentacijska vrijednost, tada koncentraciju MOŽEŠ približno odrediti formulama koje su navedene.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 01, 2009 8:28 am 
Početnik

Pozdrav ljudi i hvala jos jednom na savjetima, jucer sam do kasno u noc citao dosta postova i stigao do 35 stranice i opet cu :oops:
Posto sam vec napravio otopinu na opisani nacin htio bih da je prokomentarisem sa Vama i dok ne nabavim sve te mjerace htio bih prokomentarisati postupak pomenutog proizvodjaca iz Hanovera!
Proizvodjac podvlaci da adapter drzi konstantan napon struje tokom procesa (pominje pulsirani pravougaoni napon od 48v koji se ravnomijerno raspodjeljuje na destilovanu vodu. Ja sam koristio vodu od pola litre iz apoteke koja je bila sterilisana i pakovana u staklenoj boci .
Srebro je 2.5mm puta 85mm i ima cistocu99,99posto (nosi oznaku 4N )?
Tehnicki podatci
ulazni napon24V
Napon elektroda 48V (stoji takozvani pravougaoni napon )?
Struja na elektrodama ca 0,5 -2,5 mA
Ovde se dalje preporucuje gore pomenuta voda kratko prokuhati , zatim onako odprilike kad dostigne 80stepeni C poceti proces i tu stupa na scenu ona tabela koju pomenuh gore od 5ppm-15min;10ppm - 22min ; 20ppm -30min ;i 25ppm -35 min
Za sada sam 2 puta jucer i danas nanosio na kozu glave ( puna peruti :cry: ) osjecam kako se koza glave zateze a imao sam i jucer kod prvog nanosenja blagi pritisak na celu ( osjecaj , pa skoro i prijatan)
Sta mislite o ovakom procesu dobijanja otopine , mislim kad se znatno skracuje vrijeme procesa , zagrijavanjem vode?
Kanim se i poslati mail za proizvodjaca u "svabiju" imaju i super servis poslije kupovine, pa vidjecemo !
Za to vrijeme , pozdravljam Vas i nastavljam studije =D> svako dobro

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 01, 2009 10:01 am 
Član foruma

Branimire zanemari što Kokoš kokodače. Njoj bi dobro došlo jedno čerupanje. Unatrag 5 ili više stranica imas prikazan veoma kvalitetan instrument imena TDS 1. Prikazan je slikom i opisom vise puta unutar tih 5 ili više stranica.
Dezaco,član foruma ga je kupio u Italiji ali se može kupiti i preko neta.
Sve ti piše unutar zadnjih 5 ili 6 stranica.

Svima ostalima, vratio sam se sa vadjenja krvi.
Moram cekat nalaze mjesec dana!!!
Šta ti je brzina i ažurnost hr. zdravstava. Mjesec dana samo nalazi krvi.
Do tada mogu tri puta ,,baciti kašiku,,.
Smrt fašizmu. Sloboda narodu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 01, 2009 10:40 am 
Član foruma

Hteo sam kupiti TDS 1 uredjaj i malo se vise raspitao o njemu.
Ljudi koji prodaju laboratorisku opremu u Beogradu su mi rekli da je uredjaj
HANNA Primo TDS
mnogo bolji od TDS 1 jer ima osetljiviji senzor i kalibracija se radi uz pomoc nekih rastvora, a ne na dugme kao kod TDS 1...
Iskreno se ne razumem mnogo u to ali cena HANNA Primo TDS je manja od $20
Evo ja cu ga kupiti na ovom sajtu:
http://www.eseasongear.com/hainprpotdsm.html
Dodatni praskovi za kalibraciju kostaju $4, tako da mislim i to odma poruciti.

Oni imaju prodaju i preko ebay-a i jako veliki broj poztivnih komentara tamo, tako da mi se cine kao pouzdana firma.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 06, 2009 4:53 pm 
Član foruma

Evo prvi experiment je upravo gotov.

Voda V1 ( ~ 4 ppm-a )

- Alfapanon destilovana voda
- 700ml
- Pocetak - 0.53 mA
- Kraj - 0.9 mA
- Vreme - 1h
- Elektrode (srebro 99.9 iz zagrebacke rafinerije) - 2.5 mm
u vodu uronjene 7.2 cm
- Prokina masina ;)

Nema taloga. Voda je providna isto kao i prvobitna destilovana.

Nisam imao stpljenja da cekam nabavku i pravljenje ostalog materijala
tako da je ekperiment uradjen u vrlo pljavim uslovima (plasticnoj flashi, prasina je padala...itd...).

Za sledeci put planiram:

- nabaviti staklenu teglu i prvo je prokuvati u vodi, zatim osusiti na suncu i potom isprati destilivanom vodom.
- napraviti neku vrstu mesalice
- prvo ugrejati vodu
- dodati malo kupovne srebrne vode pre procesa
- kupiti filter za kafu i na karaju procediti kroz njega
- voditi vise racuna o sterilnosti prostora

Ovu (verziju 1) ne planiram piti vec koristiti samo za spoljnu upotrebu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 10, 2009 5:23 pm 
Član foruma

Dobijam sutra aparat za KS i ono što me buni jeste doza. Za preventivu kažu kašika 3-4 puta dnevno, a za akutnija stanja 3-4 puta dnevno po 1/4 čaše (valjda od 25dl). Ja nisam nešto bolestan, ali sigurno imam patogene, pa me zanima da li da krenem sa ovom četvrtinom čaše, ili nekom drugom dozom?

hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 11, 2009 8:36 pm 
Član foruma

praznoooooooooooo da se ove usare ne bi ljutile

Zadnja izmjena: jeleksic; ned apr 12, 2009 9:36 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 1:46 am 
Član foruma

1. "Taj gospodin" što se inače bavi KS uređajima i koji radi na tom najnovijem tipu .... zanima me koje je sve do sada uređaje za KS napravio? Daj da ih vidimo.

2. Struja mu neće biti nikada 10 kV (možda napon). Kada ti tako nešto može reći onda mi je sve jasno o njemu.

3. Kako to namjerava postići s 9 voltnom baterijom? Možda običnim kaskadnim umnažanjem napona pa ga invertirati ? Par kondenzatora i dioda pa opleti. Onda može koristiti i VN trafo iz TV-a (manje mu je posla). Ubodi još u to strujni graničnik i JUPIIII - eto bjelosvjetskog čuda.

4. Čime argumentiraš (kada tako žarko hvališ tu do sada svjetski neviđenu napravu) da je visokonaponska tehnika ispravna?
Obazri se malo na povijest korištenja srebrne otopine (Aleksandar Veliki, Makedonski ili koji već), kada nije bilo niti struje a kamo li VN uređaja pa se otopina koristila sve u 16.

5. Metoda HVAC i HVDC postoji već odavno. Zbog sigurnosti primjene - nije opće prihvaćena.
Na kraju - što se dobiva takvom metodom? Otopina koja može dulje vremena stajati? Koloide? Ione? ... (samo nemoj spominjati veličinu čestica jer je to notorna glupost). well...?

Ja u svoj kljun ipak i dalje sipam samo otopinu spravljenu LVDC metodom.
Svi ovi novi pokušaji mi samo liče na aparatizaciju nečega što je nepotrebno a u cilju jednokratnog biznisa i slave bez puno muke i truda.
Ah taj američki san ... kako li je samo zarazan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 9:45 am 
Član foruma

Evo obrisao sam ono sto sam napisao, da ti ne bi skocio secer. Taj gospodin je napravio aparat koji trenutno koristim i koji radi perfektno, a ovom temom se bavi onoliko godina koliko ih ti imas. U eletroniku i elektrotehniku se ama ni malo ne razumem, jer je moja specijalnost nesto sasvim drugo, tako da struja, napon .. nije toliko bitna, bitno je da ljudi shvate sta se htelo napisati. Ali, tebi kao poznavaocu ove oblasti mogu reci da si GLUP kao vreme u kome letis. Kako se prave elektricni pendreci? Vuces termoelektranu za sobom. Da li si znao da su jacine preko 130 000 volti. Cime ovo dobijaju? Mozda prizivaju gromove pa oni biju umesto ovih par baterije od 9 volti koje stavljam u njega. Imam elektro sok koji baca luk na 5 cm udaljenim pipcima kao Teslina cuda kada bacaju one strujne lukove. Uh, bole me ledja, teski su ovi trafoi koje nosim na ledjima da bi radio. Ja sam 0 za struju, ali ti si brate u debelom minusu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 11:29 am 
Član foruma

Model: A004 ANDARM, američka oznaka ZAP 950
Oblik: ravan, ciga type
Vršni napon: 950.000 V = 950 kV max. !!!
Mjere V x Š x D: 90 x 54 x 23 mm
Težina: 90 g bez baterija, 140 g s bat.
Baterije: DC 3V x 3 litijeve CR123A

Evo buljavi, ovo su karakteristike elektro shokera. A ti me pitas kako ce dobiti 10 000 volti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 6:52 pm 
Administrator

Ajd, pa nije vrijedno da se svađate zbog ičega, a kamoli zbog neke naprave.

Dobro... sad već vidim kako Sovac moli jeleksica da uzme odvijač iliti šarafinciger, pa da malo vidi što je u tom uređaju... a iduća molba će biti da se "skine shema" uređaja... pa da vidimo da li je to - to!

Hehe...

Ajd, nebitno... bitno je da se ljudi mogu liječiti koloidnim srebrom, ma kako god se ono dobivalo...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 8:14 pm 
Član foruma

Poslednje sto zelim je svadja, ovo je tema gde se govori o necemu sto je lek i sto moze koristiti ljudima, ali decko bocka redom i zeza sve redom. Napisao sam da sa razgovarao sa covekom od koga sam kupio moj aparat za ksv, i da mi je rekao da trenutno usavrsava novi aparat za ksv koji bi radio na baterije od 9 v ali bi NAPON a ne struja, bio 10 kilovata, a posto sam citao ovde na sajtu da je visoki napon bolji od ovoga sto mi koristimo, napisao sam da ce onda i ksv biti mnogo kvalitetnija, i onda vidis sta je on napisao. Kako covek da se ne svadja sa takvima. Nismo mi svi elektroinzenjeri pa da znamo sta je struja, napon, snaga..... tako da je mogao da shvati sta sam hteo reci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 9:52 pm 
Član foruma

Hehehe ... pa što si obrisao svoj post? Da ljudi ne vide one baljezgarije koje si napisao? I bolje ! =D>

Vidiš, možda i jesam glup ali ne vidim da si ti išta drugačiji od mene. Možda si još i gluplji.
Da si iole pametniji, ti bi umjesto što trkeljaš, pristupio tako da mi pojasniš neke stvari.
Npr:
Vidiš ušato-kljunata kreaturo, visokonaponska metoda ti je bolja naspram niskonaponske zbog toga i toga .... otpina je s njom takva i takva, .... radili su se testovi takvi i takvi pa pokazali to i to ....itd.

Al jok, ti odmah drvljem i kamenjem jer za takav način komunikacije nije potrebno znanje, inteligencija, načitanost.

P.S.
I molim te ne slušaj Jacka i ne diraj odvijač i ne rastavljaj aparat.

:mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 13, 2009 10:19 pm 
Član foruma

Pa evo napisao sam iznad ponovo ono sto sam obrisao. Neznam zasto je bolja visokonaponska metoda, taj podatak sam nasao na nekim sajtovima gde prave neke masinerije za ksv koje kostaju nesto ispod dve hiljade evra i prave mislim oko 40 litara odjednom, nisam bas siguran. Tamo pise da je visokonaponska metoda bolja, i da se dobija ksv najboljeg kvaliteta. Ja sam napisao da ce se ovim generatorom ksv dobijati ksv vrhunskog kvaliteta, a ti kazes da su to baljezgarije. Voleo bih da ti kao poznavalac materije napises zasto nije bolje da svi naucimo nesto novo. Za tebe je glupost i prica o velicini cestica, znaci mogu biti milimetarske, koloidne, jonske sve jedno. Ovo prvi put citam, a citao sam dosta.Vidim slatko si se nasmejao na moje pisanje da ce baterijama dobiti 10 kv, a koliko vidim za svakog upucenog to je decja sala. Hajde dokumentuj ti ove svoje tvrdnje koje je tesko naci na netu, a ja cu svima koji tvrde suprotno reci da su u zabludi a tebe cu predloziti za nobelovu nagradu. Evo spustamo loptu i ulazimo u diskusiju od koje svi ovde mogu imati koristi ili bar cuti i nauciti nesto novo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.