sjemenka je napisao/la:
ima netko neki dobar savjet za spavanje?
vec danima nemogu uopce zaspati do 3 -4 ujutro a dizem se svako jutro za posao u 7!

vazan je osecaj sa kojim se budish,
budish se teshko,umorno i pomalo oshamuceno,sa osecajem iscrpljenosti(jedva se dizesh iz kreveta),sa zeljom da spavash josh i josh...
ili se budish,ok,7sati,spavala sam 3-4 sata,idemo dalje
jer kod ovog drugog sluchaja,mozda imas veze sa ubrzanjem,nije loshe da pogledash temu o Shumanovoj frekvenciji Zemlje:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1391&start=0
shto se tiche toga shta pomaze za spavanje;
moja iskustva govore da su najvishe od pomoci "fizichke" aktivnosti i meditacija
o meditaciji vec ima ovde:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=423
o "fizichkim" aktivnostima
cepanje drva 
je vrlo efikasna metoda(pomaze i bilo koja druga fizichka aktivnost)
s tim da se pri odabiru aktivnosti treba voditi shodno obliku i nachinu manifestovanja stresa,prepreke,zaokupljenoshcu mislima i sl.
recimo,
za umirivanje Majmunskog Uma,
kada glava bruji ko koshnica pchela,kada se nalepljena sirova energija treba obraditi za fino tkanje,
tada su preporuchljive aktivnosti rutinskog ponavljanja (kao na pr: cepanje drva,farbanje ograde,pranje prozora,ribanje poda i sl.) ,dakle aktivnosti koje ne iziskuju zaokupljenost i omogucavaju obradu energije,praznjenje kontejnera i postizanje harmonije
maksimalni efekat se postize kad ova aktivnost preraste u meditaciju kroz aktivnost,meni je recimo,cepanje drva omiljena meditacija kroz aktivnost
u nekim drugim sluchajevima,su preporuchljive neke druge aktivnosti,
duge shetnje u prirodi 
su najtipichniji primer iz ove grupe,gde razbucani kontejner treba napuniti nekim novim sadrzajima,u prijatnoj atmosferi,na chistom vazduhu,uz pravilno disanje
svakako,svaki je sluchaj individualan,i nema recepta koji vazi isto za sve,ali je sve-jedno preporuchljivo da svako kombinuje oba oblika aktivnosti shodno potrebama i intuiciji
moja iskustva su takva da se meditacija u urbanom prostoru ne moze ni porediti sa meditacijom u prirodi,josh pogotovo ako se pre toga izpeshachim dobro,penjuci se na planinu,na chistom vazduhu,pored reke/jezera,gde sve oko mene pulsira od prane

(poshto slike govore bolje od rechi,na Komunikaciji slikama sam stavio puno slika sa mesta ne kojima uzivam u meditiranju)