Sada je: sub maj 03, 2025 9:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Rast umnjaka i oslabljen organizam?
PostPostano: čet sep 04, 2008 6:33 pm 
Član foruma

Imam 20 godina.Prije dvije godine su mi poceli da rastu umnjaci, gornja dva su mi izrasla bez problema. Trenutno mi raste donji desni umnjak, i problem je sto mi izaziva zadah (za sada je to malo proslo) i povecano lucenje pljuvacke (ponestaje mi mjesta za pljuvanje...)
Ono sto bih zelio da pitam je Da li rast umnjaka moze da izazove neka oboljenja ili oslabi organizam? Zadnje 2 godine mnogo spavam, postao sam alergican na ujed pcela, cesto sam prehladjen, libido mi je opao, brzo se umaram, cesto sam pospan i iscrpljen tokom dana iako spavam 8 i vise sati...
Doktori naravno nemaju pojma sta je uzrok svemu tome.
U zadnjih nekoliko mjeseci sam pokusao da se izljecim i sam malo sam popravio zdravlje, ali nije jos kako treba. Najgore je sto neznam uzrok svemu tome. Pa danas sam pomislio mozda je to sve zbog rasta umnjaka? Molim za pomoc, hvala!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 6:41 pm 
Član foruma

nije problem u umnjaku , nego u umu.:D
nemoj krivo shvatit
pročitaj malo literature koja govori o lažnom ja , egu , etc da vidiš oče li da ti pomogne pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 8:45 pm 
Član foruma

miodragm2, pa sa čime si se liječio?
Mislim da to nije radi umnjaka :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 9:23 pm 
Član foruma

Hm, prema ovome sta si napisao,
pao ti je imunitet i ovi simptomi bi ukazivali na prekomjeran rast gljivica u tijelu (narusen ti je broj dobrih bakterija u probavnom traktu). Da li ti je jezik bijelkast, imas li perut, imas li gljivice na stopalima (izmedu prstiju), imas li dugacke ruke, imas li neke kozne infekcije koje ne prolaze, imas li hladne ruke i stopala, zujanje u usima, problemi s vidom, spava li ti se nakon jela, imas li probavnih smetnji, osjecas li umor bez nekog razloga?

Pogledaj si malo ovu stranicu

http://www.worldhealthmall.com/v/vspfil ... threat.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 9:28 pm 
Član foruma

Dobro da sam pojela do kraja prije nego kaj sam ovo pročitala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 9:30 pm 
Član foruma

Zasto?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 9:38 pm 
Član foruma

Jer mi se malo gadio opis :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 10:06 pm 
Član foruma

Grunfer je napisao/la:
Hm, prema ovome sta si napisao,
pao ti je imunitet i ovi simptomi bi ukazivali na prekomjeran rast gljivica u tijelu (narusen ti je broj dobrih bakterija u probavnom traktu). Da li ti je jezik bijelkast, imas li perut, imas li gljivice na stopalima (izmedu prstiju), imas li dugacke ruke, imas li neke kozne infekcije koje ne prolaze, imas li hladne ruke i stopala, zujanje u usima, problemi s vidom, spava li ti se nakon jela, imas li probavnih smetnji, osjecas li umor bez nekog razloga?

Pogledaj si malo ovu stranicu

http://www.worldhealthmall.com/v/vspfil ... threat.htm

1. da, jezik mi je bjelkast, imam perut, gljivice na stopalima nemam, ruke su mi dugacke, imao sam koznih infekcija ali prosle su posto sam ih mazao rakijom, hladne ruke i stopala na ali ne uvjek, zujanje u usima da ... skoro sve simptnome koje si naveo
Hvala mnogo na pomoci, odstampao sam ovaj tekst, sutra cu da procitam pa cu da ostavim komentar

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 10:15 pm 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:

ovim http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1792 :D i raznim cajevima, biljnim preparatima na bazi meda. Primjetio sam neke rezultate ali jos je daleko od idelanog

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 10:24 pm 
Član foruma

miodragm2 je napisao/la:
tamna_shuma je napisao/la:

ovim http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1792 :D i raznim cajevima, biljnim preparatima na bazi meda. Primjetio sam neke rezultate ali jos je daleko od idelanog

Dobro, a čime se hraniš?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 05, 2008 3:35 am 
Član foruma

Hranim se mnogo hljebom, medom i jajima, rakija, krompir, i mnogo tjesta. Tek sad vidim - sve sami secer :?
Procitao sam tekst, imam skoro sve simptome tamo navedene :cry:
Dobro da znam da je ovo uzrok ili jedan od uzroka svemu. Pokusacu da nabavim ove lijekove pa cu javiti kako ide

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 05, 2008 10:16 am 
Član foruma

Da i mislio sam da imas skoro sve simptome, jako je ovo zastupljeno medu ljudima. Gljivice polako rastu i preuzimaju kontrolu, javlja se sindrom probusenih crijeva, gljivice prodiru u krvotok i nastaju teske bolesti.

Simptoma nazalost skoro da i nema, kasnije se jave alergije, autoimune bolesti.

Sto mislis zasto farmaceutsko-medicinski kartel na 'primidi zdrave prehrane' upravo govori da jedemo sto vise žitarica i proizvoda od zitarica, dobro oni znaju koliko je to opasno, sve je to dio depopulacijske politike, financijskih interesa i tko zna cega jos.

Med jest najblizi prirodi ali je obicno sadrzi Ergot mikotoksin koji je jako opasan za covjeka.

Zašto NE žitaricama

PŠENICA I ŽITARICE

Osobito treba izbaciti iz prehrane žitarice (kruh i sve od bijelog brašna) jer sadrže lektin koji jako dobro imitira insulin. Taj lektin se nalijepi na receptor za inzulin na masnoj stanici i daje joj stalni signal da se ne metabolizira već da se deponuje u masne naslage. Ljudi bi danas definitivno bili daleko zdraviji kada bi potpuno izbacili žitarice iz prehrane, a posebno pšenicu. Današnja pšenica ima i do 13 % bjelančevina, za razliku od starih vrsta koje su imale samo 2 % bjelančevina. Povećana količina bjelančevina povećala je sadržaj alergena (gliandina, glutena i lektina ), a time se i pojačalo svojstvo poticanja upala i blokiranja metabolizma čak za 7 puta više nego kod stare vrste pšenice.

Danas se sve više otkriva klasična hiperosjetljivost na pšenicu kod sve većeg broja odraslih i djece. Reakcije se najčešće javljaju u želučano crijevnom traktu. Otkriveno je da gotovo 70 % djece i 65% odraslih imaju IgE na pšenicu. Na primjer, alergija na pšenicu uzrokuje trajnu hiperosijetljivost kod pacijenata s atopijskim dermatitisom.

Imajući na umu i koliki je broj pljesni vezan za žitarice, i da se one ne mogu ni vidjeti ni namirisati u tjesteninama, kruhovima i raznim cerealijama, bilo bi pametno odreći se svih žitarica. Žito se drži u sanducima duži period, najčešće bez klice (mekinje i klice najbrže dobiju pljesni). Ono se potom posipa odabranim kemikalijama od kojih je svaka zagađena na svoj način. Zato, želite li dobro sebi i svom zdravlju, klonite se žitarica, one sadrže najviše AFLATOKSINA.

Želite li sačuvati zdravlje izbjegavajte pljesni. Naša jetra je dovoljno jaka da povremeno detoksicira male količine pljesni, ali imajte na umu da je jetra osim s pljesni napadnuta s još nizom kemijskih otrova kao što su kemijski lijekovi i ostale namirnice s kojima se hranimo. Za one koji imaju određena biološka znanja, današnje bolesti nisu nikakvo čudo. One su samo posljedica globalizacije i općeg potrošačkog ludila - čiji je jedini krajni produkt nastanak bolesti.

ZEARALENON

Najviše ga ima u prerađenim namirnicama i kupovnim cerealijama. Zearalenon predstavlja anabolik i uterotropski metabolit te je jedan od agenasa koji izaziva prirodni hiperestrogenizam i neplodnost kod svinja, živine, stoke i ljudi. Zearalenon izgleda voli višak estrogena u tijelu. Otkriveno je da je godinama prije nego što je otkrivena bolest, rak dojke, razina estrogena bila povišena kod svih oboljelih. Od njega djevojke prebrzo sazrijevaju, izaziva PMS, ciste na jajnicima i neplodnost. Ako dječaci kroz prehranu unose neki mikotoksin kao što je zearalenon, koji voli estrogen, mogu imati drastične posljedice u procesu sazrijevanja, slab razvoj muskulature i još niz posljedica.

I aflatoksin i zearalenon slabe imunitet. Zearalenon može dovesti do atrofije timusa i aktivacije makrofaga, smanjuje se broj T-limfocita i tako dalje. Zato treba prestati unositi hranu za koju sumnjate da sadrži u sebi pljesni. Zearalenon je mikotoksin koji sprječava detoksikaciju benzena. Istraživanja su potvrdila da svi oboljeli od SIDE imaju smanjenu sposobnost detoksiciranja benzena, a kod svakog bolesnika u organizmu je nađen zearalenon.

Glavni izvori zearalenona koji su do sada otkriveni su kokice, kukuruzni čips, smeđa riža i po novijim saznanjima sve veći broj žitarica.

PATULIN

Patulin je glavni toksin pljesni u voću. Nalazi se u sasvim običnom voću ukoliko je nagnječeno. Patulin je posebno opasan jer se pljesan koja ga proizvodi može razviti u crijevima u vidu pjega, te na tim mjestima crijevne bakterije, esherichija colli i shigela, mogu proći kroz zid crijeva i raširiti se u dijelove tjela, posebno tumornom tkivu. Za osobe koje imaju rak ili neku crijevnu bolest, najbolje je da prekinu uzimati sviježe voće (banane i limun su u redu) na nekoliko tjedana. Nije loše uzeti dvije male žlice jake tinkture oraha, to ubija te crijevne gljivice. Ali, do infekcije može doći ako se pojede samo jedno malo omekšano zrno grožđa. Zato treba jesti samo zdravo i ne premekano voće.

T-2 TOKSIN

T2-toksin je plijesan koja se našla u svim slučajevima visokog tlaka i bolesti bubrega. Ima ga u grašku i grahu. Može se lako detoksicirati i to za 5 minuta, dodavanjem vitamina C u vodu u kojoj su potopljeni, ali prije toga treba baciti zrna koja nisu dobra.

KODŽIČKA KISELINA

Predstavlja mikotoksin odgovoran za gomilanje metanola u tijelu što dovodi do oštećenja gušterače, privlači infekcije metiljem pankreasa i po pravilu dovodi do dijabetesa. Najviše ga ima u krumpirima, i to kori krumpira. Krumpir treba dobro oljuštiti i ukloniti sve sive djelove na krumpiru. Kodžička kiselina je nađena i u običnoj kavi.

Pročitaj si:

http://rapidshare.com/files/101944356/j ... olesti.pdf

http://www.health-science-spirit.com/ul ... eanse.html

http://www.health-science-spirit.com/lugol.htm

http://www.solanova-news.com/blog/2006/ ... am_30.html

http://www.cancerfungus.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 05, 2008 12:00 pm 
Član foruma

miodragm2, jedini savjet koji ti ja mogu (znam) dati je da jedeš što više povrća sirovog i da piješ samo vodu. Nemoj u sebe uzimati ništa što je neprirodno. I da, ako možeš nemoj niti meso jesti. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 05, 2008 1:05 pm 
Član foruma

Imam jos jedno pitanje, ali vrlo vazno i hitno. Da li je ovo na neki nacin zarazno?!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 05, 2008 5:43 pm 
Član foruma

Mislim da ne.

Svaki čovjek ima u probavnom traktu određeni postotak gljivica i dobrih bakterija.
Ako uzmes antibiotik moras uzeti i nesto protiv gljivica i probiotik jer ces tu ravnotezu odmah narusiti. (Zato mnogi nakon antibiotika dobiju probavne smetnje.)
Antibiotik ti je mikotoksin koji ubija bakterije, zato se penicilin pravi od plijesni i sl.
Mi čak i udišemo mikotoksine i spore koje ispuštaju gljivice, unosimo ih i hranom, jedemo hranu koja hrani gljivice i sl, zato dolazi do narušavanja tog odnosa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 13, 2008 12:58 pm 
Član foruma

Zna li neko da li se i gdje na nasim prostorima moze naci ORIGANO ULJE?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 16, 2008 10:46 pm 
Član foruma

Narucio sam sa interneta probiotike, enzime, i ovo oregano ulje. Bar nekoliko mjeseci moram sve to uzimati ali i strogo pazeci na ishranu (nista sto ima bilo kakav secer), te bijlog luka dosta jesti :D
Izabrao sam ovu metodu jecenja jer mi se cini najjeftinija. Javljam se cim osjetim poboljsanja i ozdravljenje, Pozdrav svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 17, 2008 1:32 am 
Moderator

miodragm2 je napisao/la:
Zna li neko da li se i gdje na nasim prostorima moze naci ORIGANO ULJE?

Probaj ovdje pitati.
http://www.nebeski-dar.hr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=19&Itemid=35

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 04, 2008 11:55 pm 
Član foruma

moj organizam je totalno oslabljen, ili ne... Već pola godine pazim što jedem i super se osjećam... danjas sam popila par čaša vina i jako sam pijana, dođe mi da umrem sad... jedva čekam da alkohol ode iz mene... užas kak sam osjetljiva.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 05, 2008 11:26 am 
Član foruma

Citat:
Zašto NE žitaricama

PŠENICA I ŽITARICE

Osobito treba izbaciti iz prehrane žitarice (kruh i sve od bijelog brašna) jer sadrže lektin koji jako dobro imitira insulin. Taj lektin se nalijepi na receptor za inzulin na masnoj stanici i daje joj stalni signal da se ne metabolizira već da se deponuje u masne naslage. Ljudi bi danas definitivno bili daleko zdraviji kada bi potpuno izbacili žitarice iz prehrane, a posebno pšenicu. Današnja pšenica ima i do 13 % bjelančevina, za razliku od starih vrsta koje su imale samo 2 % bjelančevina. Povećana količina bjelančevina povećala je sadržaj alergena (gliandina, glutena i lektina ), a time se i pojačalo svojstvo poticanja upala i blokiranja metabolizma čak za 7 puta više nego kod stare vrste pšenice.

Danas se sve više otkriva klasična hiperosjetljivost na pšenicu kod sve većeg broja odraslih i djece. Reakcije se najčešće javljaju u želučano crijevnom traktu. Otkriveno je da gotovo 70 % djece i 65% odraslih imaju IgE na pšenicu. Na primjer, alergija na pšenicu uzrokuje trajnu hiperosijetljivost kod pacijenata s atopijskim dermatitisom.

Imajući na umu i koliki je broj pljesni vezan za žitarice, i da se one ne mogu ni vidjeti ni namirisati u tjesteninama, kruhovima i raznim cerealijama, bilo bi pametno odreći se svih žitarica. Žito se drži u sanducima duži period, najčešće bez klice (mekinje i klice najbrže dobiju pljesni). Ono se potom posipa odabranim kemikalijama od kojih je svaka zagađena na svoj način. Zato, želite li dobro sebi i svom zdravlju, klonite se žitarica, one sadrže najviše AFLATOKSINA.

Želite li sačuvati zdravlje izbjegavajte pljesni. Naša jetra je dovoljno jaka da povremeno detoksicira male količine pljesni, ali imajte na umu da je jetra osim s pljesni napadnuta s još nizom kemijskih otrova kao što su kemijski lijekovi i ostale namirnice s kojima se hranimo. Za one koji imaju određena biološka znanja, današnje bolesti nisu nikakvo čudo. One su samo posljedica globalizacije i općeg potrošačkog ludila - čiji je jedini krajni produkt nastanak bolesti.

ZEARALENON

Najviše ga ima u prerađenim namirnicama i kupovnim cerealijama. Zearalenon predstavlja anabolik i uterotropski metabolit te je jedan od agenasa koji izaziva prirodni hiperestrogenizam i neplodnost kod svinja, živine, stoke i ljudi. Zearalenon izgleda voli višak estrogena u tijelu. Otkriveno je da je godinama prije nego što je otkrivena bolest, rak dojke, razina estrogena bila povišena kod svih oboljelih. Od njega djevojke prebrzo sazrijevaju, izaziva PMS, ciste na jajnicima i neplodnost. Ako dječaci kroz prehranu unose neki mikotoksin kao što je zearalenon, koji voli estrogen, mogu imati drastične posljedice u procesu sazrijevanja, slab razvoj muskulature i još niz posljedica.

I aflatoksin i zearalenon slabe imunitet. Zearalenon može dovesti do atrofije timusa i aktivacije makrofaga, smanjuje se broj T-limfocita i tako dalje. Zato treba prestati unositi hranu za koju sumnjate da sadrži u sebi pljesni. Zearalenon je mikotoksin koji sprječava detoksikaciju benzena. Istraživanja su potvrdila da svi oboljeli od SIDE imaju smanjenu sposobnost detoksiciranja benzena, a kod svakog bolesnika u organizmu je nađen zearalenon.

Glavni izvori zearalenona koji su do sada otkriveni su kokice, kukuruzni čips, smeđa riža i po novijim saznanjima sve veći broj žitarica.

PATULIN

Patulin je glavni toksin pljesni u voću. Nalazi se u sasvim običnom voću ukoliko je nagnječeno. Patulin je posebno opasan jer se pljesan koja ga proizvodi može razviti u crijevima u vidu pjega, te na tim mjestima crijevne bakterije, esherichija colli i shigela, mogu proći kroz zid crijeva i raširiti se u dijelove tjela, posebno tumornom tkivu. Za osobe koje imaju rak ili neku crijevnu bolest, najbolje je da prekinu uzimati sviježe voće (banane i limun su u redu) na nekoliko tjedana. Nije loše uzeti dvije male žlice jake tinkture oraha, to ubija te crijevne gljivice. Ali, do infekcije može doći ako se pojede samo jedno malo omekšano zrno grožđa. Zato treba jesti samo zdravo i ne premekano voće.

T-2 TOKSIN

T2-toksin je plijesan koja se našla u svim slučajevima visokog tlaka i bolesti bubrega. Ima ga u grašku i grahu. Može se lako detoksicirati i to za 5 minuta, dodavanjem vitamina C u vodu u kojoj su potopljeni, ali prije toga treba baciti zrna koja nisu dobra.

KODŽIČKA KISELINA

Predstavlja mikotoksin odgovoran za gomilanje metanola u tijelu što dovodi do oštećenja gušterače, privlači infekcije metiljem pankreasa i po pravilu dovodi do dijabetesa. Najviše ga ima u krumpirima, i to kori krumpira. Krumpir treba dobro oljuštiti i ukloniti sve sive djelove na krumpiru. Kodžička kiselina je nađena i u običnoj kavi.

Da li ovo vazi i za organske zitarice, koje recimo nisu djubrene vjestackim djubrivima, i cije sjeme nije GM?
Nadam se da je odgovor NE.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.