Lijep pozdrav svima

Inače već dulje vrijeme znam za ovaj forum i tu i tamo bih ponekad pronjuškala malo ali ništa previše, valjda je sad došlo vrijeme za aktivno sudjelovanje.

U potpunosti podržavam Galaksiju, ovdje se stvarno može naći SVE.
Moj valjda "problem života" me doveo ovdje..alergije.. Kad sam bila mala (period otprilike 4-5-6-7 godina) redovito sam išla na alergotestove i terapije i tako "liječila" svoje tegobe, koje zapravo tada i nisu bile tako strašne u odnosu na sad, ili se ja ipak ne sjećam dovoljno. Najgoru stvar što pamtim je bio svrbež po rukama i nogama. Nakon tih svih terapija to je prošlo, i sa mnom je bilo sve super. Taman smo u tom periodu i promjenili mjesto stanovanja i kako je meni bilo super prestala sam odlazit na terapije i alergotestove i tako par godina živjela u miru. Čak je i pubertetsko doba prošlo bez pretjeranih prištića i svega onog što ide uz to. Kad sam završila srednju, uslijedio je fakultet i totalna promjena načina života. Do prije toga živjela sam na selu, svjež zrak, zdrava hrana itd. a onda GRAD. prokleti grad

Ni sama nisam bila svjesna što sam si radila, brza hrana, pre premalo kretanja, smog, prašina, ovo ono. Prvo su se pojavile akne i ciste po licu i vratu. Nisu one nešto pretjerane sad da se vide i to, ali smetaju jer ne nestaju. Zatim usta, neko vrijeme sam kupovala labelo jednom tjedno koliko su me pekle, sušile se, zatezale itd. Znam labelo je smeće, i ne pomaže, ali ista je stvar bila i sa melemom i svim ostalim čudesima koje sam probala. Onda je krenulo i ostalo, kihanje, curenje nosa, zatim nakon svakog tuširanja svrab po cijelom tijelu, crvene mrlje, valjda su mi smetali kojekakvih šamponi i gelovi za tuširanje, ili čak sam klor jer svako jutro kad se umijem ili kad se tuširam, čim mi nos dođe u kontakt s vodom, gotovo. Kihnem jedno 50ak puta minimalno. Oči se zacrvene, zasuzave itd. Onda i taj problem s očima, počele su mi se stvarati borice ispod njih. I to nije bilo ništa strašno dok ove godine prije ljeta nije preuzelo maha. Užasno su me svrbili kapci i područje ispod očiju. Doktorica mi propiše Aerius od kojeg mi je natekla limfna žlijezda i to je jedino čemu su one pridonijele u početku, kasnije sam ih nastavila piti jer mi je jedna dobra privatna dermatologica rekla da su to jako dobre tablete. Mogu reći da su mi pomogle što se tiče ove kijavice svako jutro i svaki dan. Barem toga više nema. Za oči mi je propisala Maxitrol mast koja se koristi maximalno 5 dana i u tih 5 dana stvarno crvenilo je nestalo i bore su se smanjile, ali sad se to sve opet vratilo.. Sigurna sam da ću drastično morat promjeniti svoj način života i pod najvažnije, svoju prehranu. Za početak sam se opet naručila na alergotestove, prvo na hranu (nekako mi je to najvažnije, pa da mi to bude neka vodilja za dalje, da vidim što "trebam" izbaciti iz prehrane), poslije će još uslijediti epikutani test (na kontaktnu preosjetljivost na različite kemijske tvari), tipa bižuterija, parfemi i sl. sve je to meni zabranjeno xD
Što se tiče akni, prošle godine sam išla kod dermatologice u dom zdravlja (znači ne privatno) i ona mi je prvo propisala neku mast te rekla da ce se to mozda malo povuci ali to nije rjesenje, nego je rjesenje lasersko spaljivanje tih akni koje bi mi kao napravili prosle godine na jesen. I ja sam odustala od toga. jednostavno nisam dosla jer mi se to nije sviđalo, znam da bi mi sigurno ostale nekakve kraste ili posljedice od toga,, a vjerujem da postoji još neki način da se to riješi. Ona se nije potrudila ni malo, odmah spaljivanje. e pa ne moze. xD Možda griješim, što vi mislite o tome? Nedavno kad sam bila kod privatne dermatologice (a žena je stvarno super i isplati se platit), rekla mi je da ona za akne radi razne tretmane i pilinge za lice. Radije bih probala to nego spaljivanje. A uz reguliranje prehrane možda se i same počnu povlačit. Meditacija je kod mene prisutna dosta često. Kao mala, išla sam i kod bioenergičara i on je naravno sve sredio tada

I tako, svašta sa mnom i kod mene, ovaj tekst sam više pisala da sve to još jednom izbacim iz sebe nego što očekujem neke savjete (iako znam da ću ih sigurno dobit)
Prvi alergotest je 13.11. a dotad lagano.. iskreno se veselim rezultatima jer jedva čekam da znam koju hranu otprilike moram izbacit. Prije nisam smjela jesti suhomesnate proizvode, paštete i sl. a to je valjda hrana na kojoj prosječan student živi. Menze i studentska prehrana sigurno nisu za mene ali i nemam želju više tamo jesti kad vidim sve one masnoće i ulja. fuj.
Hvala na čitanju