kokal je napisao/la:
psorijaza je autoimuna bolest -u pitanju je pitualna zljezda
na netu se moze naci ljek za sve autoimune bolesti:lupus,psorijaza,vitiligo i td.to je paprat koji raste u Hondurasu i zove se Kalawalla..nemam licna iskustva
Protiv psorijaze sam probala sve kreme koje nude apoteke, pa i travari. Pomoglo mi je na kraju nešto čega se i sama bojim, ali pomoglo je. Na tuferić vate stavila sam malo obične kućne varikine i premazala laktove, tj. suhi, ljuskavi, bolesni dio. Jednom ili dva puta dnevno i kroz tjedan dana, moji laktovi su skoro pa zdravi. Ima traga psorijaze, ali samo mrtvoga traga, nema ljuštenja kože, nema crvenila, nema onoga strašnoga isušivanja. Dosta mi je kortikosteroida, pa barem dva puta dnevno taj dio mažem hranjivom kremom za lice ili baby kremicom, ne puštam da se koža isuši, jer upravo to pretjerano isušivanje čini mi se da je dijagnoza. Čim opazim da bi moglo doći do pogoršanja, 1 ili 2-3 tretmana varikinom ponovim. Moja psorijaza "spava". Nije da se u početku nisam bojala, ali tješila sam samu sebe kako je svaka žena imala varikinu na svojim rukama, poslije ih oprala i ništa se nije dogodilo. Mislim da mi je eksperiment uspio i bilo bi mi drago kad bi mi stručnjak objasnio što sam možda pogriješila i može li ipak biti posljedica, ali ponavljam, pomoglo je jako. Da vas čujem! Tj. da vas čitam, jedva čekam.