stanks je napisao/la:
hm dakle to znači da napravimo prvu vježbu 21x, pa drugu 21x, pa treću 21x itd.? Prvi put kad sam pročitao knjigu očito sam nešto krivo shvatio što se tiče izvođenja vježbi. Sve vježbe osim prve sam radio po X (3, 5, 7, 9, ...) puta. Samo prvu vježbu sam očito krivi broj puta izvodio. Možda malo previše

21x21=441 puta dnevno

e jesam haksor

Nisi jedini. Ja sam sve krivo shvatio. Meni je u toj knjizi kontradiktorno sve što je vezano za broj tih vježbi, npr.:
Citat:
"Većina odraslih moći će se u početku okrenuti samo oko šest puta pa da im se prilično zavrti. Kao početnik ne biste trebali pokušavati učiniti više."
Ja sam poslušao i počeo sam raditi vježbu sa 6 okretaja (to je bio pravi broj u mom slučaju u kojem sam osjetio
laganu vrtoglavicu) i naravno sve ostale vježbe sam uradio po 6 puta.
A onda na drugom delu pročitah:
Citat:
"Sve što je potrebno jest vježbanje pet rituala svakoga dana - u početku tri puta svaku vježbu, a zatim postepeno povećavati, dok se ne izvede svaki ritual 21 put. To je ta čudesno jednostavna tajna koja bi koristila čitavom svijetu da je svima poznata."
A u ovom dijelu knjige sam čak pomislio da taj broj 21 označava ustvari serije tih vježbi (sreća pa ostadoh na jednoj):
Citat:
"Ako nakon što ste vježbali rituale neko vrijeme, ustanovite da ih ne možete raditi potrebni broj puta, pokušajte ih podijeliti u dva niza vježbi, jedan ujutro, a drugi navečer."
Zašto dijeliti kada za to svakako treba malo vremena? Ili sam u zabludi?

Koliko je vremena vama potrebno za puni broj vježbi?
I sad se ja pitam dali treba da se vratim na taj početni ritual sa tri vježbe kada već nemam nikakvih već gore ponemutih popratnih kontraindikacija, ne povraćam, ne boli me glava i sl.
ili da nastavim kako sam započeo?
Jedino što me mučilo, a za što baš nisam siguran da li da pripišem ovim vježbama je nesanica. Nesanica mi je izgleda došla kad i proljeće

Ali kao da su mi je ove vježbe pojačale, pa u toku noći spavah svega 2 sata.. Zanimljivo da bih bio totalno razbuđen čim bih oči otvorio i odmoran kao da sam spavao 8 sati.
Zašto ovo pišem u prošlom vremenu kad još uvjek praktikujem tibetance? Pa sinoć sam fino (dugo) spavao, ali sam zato taj dan imao celodnevni rad sa motikom

možda mi je to pomoglo da bolje spavam, ko zna... Saznaću večeras..
I još jedna trenutna promjena se desila, onako naglo čim sam uradio prvi put tibetance. Taj dan sam bio iz nekog razloga loše volje, a nakon vježbi osjetio sam strogu pozitivu. Nije šala, kao da me je puklo, od silne navale pozitivne energije počeo sam se smijati ko lud

nekih 2 minuta bez ikakvog razloga..
Imao sam neki osjećaj kao da mi se um razbistrio, kao da sam oslobođen neke teške čaure, ne znam kako bih drugačije objasnio. I feel good!!