alf je napisao/la:
Eto zašto je dobro komunicirati, uvijek se dođe do novih informacija! Nisam znala za ovo o transfuziji i trajanju!
Inače koštana srž je zaista vrlo interesantna i mudro ju je pregledavati u radu s vanzemaljskim entitetima, kao i kosti zasebno. Dakle i krv i koštanu srž i kosti! Oni svoj "rad" štite na razne načine, točnije rade po principu plan A, plan B itd...s prilično dobrim "osiguranjem"...
Alf

dobro to samo po sebi nije njihovo osiguranje, to je naše vlastito osiguranje, dato od Boga samog, da izbacimo iz tijela sve što nije naše.
Krv je sama po sebi "organ" a njen "centar" je koštana srž tj nakupina pluripotetnih matičnih stanica. U svojom sazrijevanju i deferencijajciji koja ovisi sta se nalaze iz centra, ona se množe, opredjeljuju sta ce raditi (oce li bit eritrocit, leukocit, trombocit, makrofag, limfocit itd.), sazrijevaju do svojih konačnih funkcionalnih oblika, i kao što se mjenjaju izgledom mjenja se i njihova membranska ekspresija tj laički IME koje kaže ja sam taj i taj, tog sam stepena i TVOJ SAM; i nitko ga nedira od unutarnje "milicije" limfocita, makrofaga i leukocita.
Konačni oblici izgube dobar dio imena, ali nikad negube ono TVOJ tj kod eritrocita ono A i B, rh itd. tako da se artificijalno moze organizam prevarit tako da nenapadne tuđu krv, ali neku mlađu stanicu bi definitivno organizam napao.
E tom prirodnom zaštitom su se okoristili vanzemoljci inaktivirajući inače pasivan antigen D kod određenog dijela populacije tj Rh tako da Rh- žena može roditi + dijete, ali ako dodđe i do kojeg mješanja krv što često bude pri porodu ili prije njega, žena se senzibilizira na Rh+ i njena antitijela ubiju iduće dijete ukoliko je ono Rh+ (produkt je max 1 živi + i ostali rh -djeca). Naravno danas je medicina tome doskočila, ali u prošlosti to je bio prirodni način čuvanja "plave krvi", a socijalni momenat je bio dogovoreni brakovi.
luna je napisao/la:
Judziin, imam pitanje. Veliš da ste ti i brat B-, a roditelji su vam A- i B+. Jesam dobro shvatila? Nedoumica mi je, naime u tome što sam bila uvjerena da se krvna grupa naslijeđuje po ocu, odnosno nema križanja i kombinatorike. Bar su mene tako učili u školi ( mada su nas štošta krivog učili...).
Nije istina. Obično se nasljedi grupa od jednog a rh od drugog roditelja po mendelovom principu.
Evo ti mogućnosti u tablici. Nije bitan spol roditelja. Jedino što nasljeđujemo direkt od nekog roditelja tj samo od majke je mitohondrijska DNA koja je i biblijski razlog matrijarhata u židova, jer samo tako čuvaju svoju izvornost. Preko mitDNA danas se određuje starost određenih naroda tako su baski najstariji u europi 50k i jedini orginalni, svi ostali doseljeni među kojima hrvati najstariji sa 28k starim genomom i to nekolicina je orginala i to po Z.Hercegovini, ostatak je izmješan i nije autohton. ali to su informacije za prepucavanje, vec je bit ta da svi potječemo od jedne majke ili malog broja njih tj prvobitnih, sto ide u prilog postanku po kasiopejcijma, također to je podatak koji mjenja perspektivu mmuškoženskih odnosa gdje je žena ipak centar i prvobitno se štiti i nije džabe u kuhinji, a muškarac je terenac i skrbnik, a svakoj feministkinji šamar udarit isto tako i šovinistu. Prirodno smo predodređeni za neke funkcije i na toj informaciji se razbijaju svi ovi glupi rodni pokreti, ljudska prava i slobode i sve moguće pizdarije sto su uspjeli izmanipulirat jadni narod.
Krvne grupe roditelja Moguće krvne grupe djeteta Krvne grupe koje nisu moguće
A A .................................... A,0 ....................................B, AB
A B.......................................A, B, AB, 0..................................... -
A AB ....................................A, B. AB.........................................0
A 0.........................................A, 0............................................ B, AB
B B...........................................B,0...............................................A, AB
B AB ......................................A, B, AB....................................... 0
B 0.............................................B, 0............................................A, AB
AB AB..................................... A, B, AB....................................... 0
AB 0 ........................................ A, B.............................................AB, 0
0 0..........................................0................................................A, B, AB
nasljeđivanje rh- mozes nasljediti od bilo koga isto tako samo sto je to jedan gen, a kod AB0 sustava ima A B , oba tj AB ili nijedan tj 0 tako da je kombinacija puno više.
evo i tablica davatelja primatelja
Slijedi tablica koja prikazuje kompatibilnost krvi davatelja i primatelja.
Krvna grupa primatelja Kompatibilne krvne grupe
A- ............................................A-, 0-
A+ .............................................A-, A+, 0-, 0+
B- .............................................B-, 0-
B+ .............................................B-, B+, 0-, +0
AB- ............................................A-, B-, AB-, 0-
AB+ ............................................A-, A+, B-, B+, AB-, AB+, 0-, 0+
0- ...............................................0-
0+ ..........................................0-, 0+