Gledao sam po forumu ali nisam nasao nista na ovu temu...
INFO:
Vrlo rijetka gljiva iz Indije. Zadnjih godina je ispitivana u Njemačkoj i dokazano je da je gljiva pravo čudo prirode, koje liječi ljude.
Gljivu su uzgojili tibetanski monasi. Posjeduje sljedeća svojstva:
Regulira naizmjenično obrambene materije u organizmu:
- Liječi bolesti srca i oboljelih srčanih krvnih žila, razlaže holesterol u krvnim žilama.
- Liječi žuč, čisti žučne kanale, dvanaesterac i razlaže žučni kamen.
- Liječi gušteraču, jetru i slezinu.
- Prirodno je sredstvo za potenciju kod žena i muškaraca
- Liječi želudac i crijeva, otklanja čir.
- Sama gljiva stvara antibiotike i liječi upaljena mjesta u organizmu.
- Regulira krvni tlak.
- Liječi bubrege i kontrolira mokraćne puteve.
- Zadržava metastaze i njihov dalji razvoj.
- Sprečava brzo starenje.
- Smanjuje osjećaj zamora usljed stresa
UPUTE:
Što vam je potrebno?
- Staklenka
- Gaza (dio tkanine)
- Gumica
- Plastična žlica
- Plastično cediljku (sito)
- Mlijeko
- Gljive
UPOZORENJE: GLJIVICE NESMIJU BITI U DODIRU S METALOMPOSTUPAK :
Prvo morate nabaviti gljive
, nakon sto ih nabavite pripremite si staklenu (npr. ja koristim od kiselih krastavca) u nju ulijte mlijeko, zatim ubacite gljivice, umjesto poklopca stavite gazu (dio tkanine) i učvrstite ju pomoću gumice. Staklenka mora biti na sobnoj temperaturi. Nakon 24 sata uzmite plastičnu žlicu te promješajte mlijeko koje ste stavili u staklenuku. Kada ste promješali procjedite mlijeko kroz cjediljku (sito). Na cjediljki će ju vam ostati gljive, njih isperite pod mlazom vode (dok su jos u cjediljki) i ponovite postupak koji sam opisao iz pocetka! Ono mlijeko što ste procjedili kroz 24 sata se pretvorilo u "kefir" te je spreman za uporabu...Evo jos par savjeta:
1. Gljivice se neprestano množe... Tako da ih mozete poslije dati i prijateljima 
2. Reguljirajte kiselinu i gustoću "kefira" tako da uzmete u obzir broj gljivica i vrijeme koje ste ostavili gljivice u mlijeku
3. GLJIVICE NESMIJU BITI U DODIRU S METALOM jer onda ugibaju...
SVJEDOCANSTVO:
Moji baka i deda imaju problema s probavom i znali su se kljukat tabletama i nekakvim cajevima koje bi im prepisala doktorica... Googlao sam prirodni ljek za probavu i izbacilo mi je ove gljive. Moj je prijatelj doma imao te gljive pa mi ih je dao. Nakon 3 dana konzumiranja "kefira" išli su da prostite na izrazu srat ko ludi... Sad vise nemaju problema s probavom odkad piju taj "kefir", a znam ga i ja tu i tamo popiti umjesto jogurta
Nadam se da ce ovo nekome pomoci