Pokušavam pronaći informacije kako bi se moglo pristupiti liječenju očne bolesti - Stargadt sindrom prirodnim putem.
da sad ne bi post bio kobasica, na ovom linku je sažeto prikazana ova genetska bolest:
http://www.homer.hr/stargardtovabolest.htmRadi se o mojoj rodici, kojoj je prije tri mjeseca uspostavljena dijagnoza genetskog oboljenja retine. Doktorica u Padovi je bila vrlo izravna te je uspjela i psihički slomiti 18godišnju djevojku.
Navedeni link nažalost objašnjava i da službena medicina nema lijeka. Navodno bi lijek mogao biti za nekih 5-10 godina.
Problem je što je vid jako oslabio u zadnjih pola godine, te se oslanja samo na periferni vid, što može dovesti vremenom i do slabljenja i perifernog vida uslijed intenzivnog korištenja.
Ja nemam problema s vidom, ali sam sebi kupio rupičaste naočale i iste koristim, preventive radi, a nakon njih sam ko' soko. Majka također koristi rupičaste naočale i već je popravila problem dioptrije. Čitao sam i knjige o boljem vidu bez naočala, ali nisam našao informacije o Stargadt bolesti.
Ali ovdje nije slučaj dioptrije, već genetskog oboljenja, pojavljuju se nekakve žute mrlje.
Razmišljao sam o sunčevoj jogi kao prijedlogu, te o theta healingu jer se theta liječenje upravo bazira na radu s genima.
Čak sam bio razgovarao s jednim iscjeljiteljem iz Zagreba, koji mi nije ništa obećao, ali je predlagao da se pokuša.
Naravno da je teško prezentirati theta i sungazing mojim rođacima, kad su mi ujak i ujna, roditelji od rodice doktori opće medicine i nisu se susretali s time (nisu vidjeli na televiziji pa ne vjeruju

) Ali, ja se želim potruditi i doznati što više korisnih informacija.
Nadam se da će mi i ekipa koja se puno više razumije od mene pomoći u mom istraživanju.
Hvala svima na odgovorima