Lana je napisao/la:
mene zapravo interesuje koliko je efikasna. kupila sam sok, veoma je jak, opor i gust.
Covjek ne zivi od onoga sto stavlja u sebe, nego od onoga sto moze apsorbirati ili probaviti. Sta god stavljala i koliko god to bilo ljekovito, nema nikakve koristi prije nego oslobodis organizam od smeca/otrova koji sprijecavaju popunu probavu i asimilaciju hrane. A to moze potrajati.
Noni, Aloa, Aronija......sve pakirano uglavnom u plastici, djelomice ili potpuno pasterizirano i pakirano za dugo stajanje na policama, upitnog sastava i pripreme, a cijene nebeske. Moj savjet je da se drzis obicne domace mrkve, cikle ili jabuke, jer vjerujem da ne postoje jace i kvalitetnije biljke od kojih ces dobiti vecu korist. Samo sto mrkva ili cikla ne zvuce dovoljno "cool" poput tih skupih tesko nabavljivih sokova, a i svako ih moze uzgojiti iza kuce. Veliki se biznis vrti oko tih sokova, zato dobro razmisli na sto dajes pare.
Vecu korist za zdravlje ces imati gladujuci 10 dana, nego se svo vrijme natrpavati raznim zdravim preparatima i hranom. Manje je vise