Citat:
Gle, možeš ti bit nezavisan kandidat, a i ne moraš, ako želiš doć na neku političku poziciju. Meni se osobno politika gadi pa se nemam ni namjeru s njom baviti.
Za ovaj podatak od 300 000 djece nisam znao sve do sada. Al opet mislim da ne možeš na temelju toga reć da policiju i vojsku boli kurac za to.
Ako oćeš da mijenjaš svijet mijenjaj ga, nije sav novac patokratski niti je cijeli svijet patokratski... Ako znaš da neko radi zlo, riješi to. Prijavi ga, budi mu noćna mora. Ako nećeš, onda nemoj govorit da generalno nikome ko je na plaći iz proračuna nije stalo do nikoga.
Ako ne znaš kako nekome biti noćna mora, nauči.
Da pojasnim... Hocu da kazem da je sva ova danasnja prica o demokratiji i modernom drustvu u stvari jedan veliki zajeb i privid. Lepo upakovana sarena laza za hipnotisanu masu. Izlazeci na izbore, samo dajemo svoj dobrovoljni pristanak da smo deo hipnotisane mase. Tacnije, glasanjem za nekog od nametnutih nam kandidata. Jedino sto mozemo da uradimo je da svoj listic ucinimo nevazecim. Jedan takav u masi listica je nebitan, milion takvih je vec nesto. Jadno je to sto je taj listic ostao jedina mogucnost delovanja u trenutno propisanim uslovima... Robovi smo bili, robovi i ostali... Doduse robovi sa tzv. pravom glasa, jake li utehe...
Fakticko stanje se ne menja tako sto nekome postajes nocna mora, tako se stvaraju manji ili veci ratovi. Ono sto treba da pobedis ili promenis, mozes samo oduzimanjem ili dodavanjem energije tom istom. Dakle enrgija opstanka sadasnjim politickim strukturama je energija koju daje hipnotisana i zombirana masa zabludelih gradjana. Oni sviraju odredjenu muziku, zombirana masa igra na zadatu temu... Da, teme su uvek zadate prema potrebama vladajuce oligarhije... Sagledavanje ove price se desavalo sporadicno i pojedinacno, ali ja mislim da je veliko budjenje u toku i da ce uskoro poprimiti globalne razmere. Ovce postaju svesne postojanja sopstvenih koljaca i promene ce slediti ubrzo, koliko za par godina... Ovaj sistem drustvenih vrednosti i ekonomskih odnosa je neodrziv i temelji popustaju... Svi cemo biti svedoci dugog stropostvanja i zrtava koje iz toga slede...
Komunalna infrastruktura o kojoj pricas kao o potrebi svaremenog drustava, zatim struja, voda, stanovanje, is sl... nema veze sa ovom pricom o podeli politicke moci. To je deo lokalne i regionalne zivotne organizacije koja da je srece ne bi imala ni jedan dodirni element sa psihopatama iz vlasti vec bi bila u rukama strucnih sluzbi i u skladu sa naucnim resenjima pojedinacnih potreba i problema vezanih za kvalitet zivota...
Sto se tice bivse Jugoslavije, ona je u jednom trenutku bila veoma organizovano i humano drustvo... vise nego sto ce i Srbija i Hrvatska ikada vise biti, bar za vreme trajanja ove obmane zvane demokratija made in USA like , american way of life, koji je uostalom jedini zvanicni strateski cilj americke administracije i vladajuce oligarhije... Strategija koju sprovode kao najkveci nacionalni interes je nametanje american way of life. Kada nametnu svoj nacin zivota i razmisljanja tada je podjarmljivanje sveta zavrseno i KONTROLA POSTAJE POTPUNA... To rade svim snagama od Diznijevih crtaca i Holywooda pa do najeminentnijih nacionalnih struktura bezbednosti , javnih i tajnih...
Ubedivsi nas da se borimo za demokratiju i "demokraciju", svi smo se bacili u dobrovoljce u ratu za sopstveno porobljavanje, jer smo mislili da sa zapada dolazi zivot, sloboda, humanost, i mnoge druge vesto servirane zablude... Sada treba biti dovoljno stabilan i hrabar i priznati sebi da si bio ovca... Kako da priznamo sebi da smo napravili jednu veliku pitu od govana koja nije bas za kusanje, ali se nesto mora jesti... E pa ruckamo je, samo su nas hipnotisali pa mislimo da je burek sa mesom ili sirom ( to zavisi od toga ko je za koga glasao na izborima, dal za sir ili za meso)
Prijatno, dobar tek, (ne znam kako na slovenackom i makedonskom... ) - a pitica od gavanca je ista, sa malim varijacijama u kolicini zacina...