Ajd drago mi je da si "uvijek tu negdje", Arwen!
Evo, iznijet ću jedno svoje SUBJEKTIVNO mišljenje u vezi ovog problema, ali i općenito - u "uobičajenom" zdravstvu ( u svim državama svijeta ):
Dakle, većina ljudi jako NEODGOVORNO postupa prema sebi/drugima, posebno u okviru zdravlja i zdravog načina života.
Što? Pitat će se mnogi...
Većina ljudi se uopće ne brine o svojem/tuđem zdravlju. Kako? Tako. Jedu svašta. Piju svašta. Ne pitaju se uopće što je ZAPRAVO zdravo za njih same. Od svih svojih poznanika/obitelji/prijatelja vidim možda jedva 5% njih koji se svaki dan aktivno kreću ( pješačenje, plivanje, biciklizam, planinarenje ) i bar pola sata udišu ČISTI zrak i time čiste svoj organizam. Ne vidim promjene u razmišljanjima - samo se misli na brzu zaradu novca, kupovinu, seks, TV i "hlađenje jaja" negdje u hladovini ili krevetu ispred kojeg je tv ili štogod slično. Ne razmišljaju uopće što im rade njihovi automobili, koliko zagađuju SEBE/DRUGE, koliko su štetni mobiteli, fluor, razna kemijska sranja koja gutaju u obliku tableta za NEKO OZDRAVLJENJE. Živciranja i sve to su vrlo popularna ponašanja. Ne smije se "izać iz mode"... hehe!!!
Dakle, iz neznanja i/ili nemara i neodgovornosti, čine sebi/drugima zlo i time izazivaju stanje koje popularno zovemo - BOLEST.
I onda se svi ti pojave ili u čekaonici kod "uobičajenog" doktora, ili reikiste, ili bilo kojeg XY-chi-orgon-prana majstora koji iscjeljuje nekom energijom i/ili znanjem širokog spektra ( nije sad bitno ) - i traži - pomoć.
"Eeeeeeeej, pa ja sam boleeestan...", vapi i traži lijek. Naravno - onaj koji djeluje odmah ili barem preko noći.
I? Vidite gdje je problem? Redovi i u konvencionalnom zdravstvu ( super, biznis ide ), redovi kod alternativnih liječnika ( kod nekih - opet biznis, kod drugih iskustvo bar... ) - i imamo redove ljudi koji su bili neodgovorni i traže za sitne pare da se izlječe ( ako je ikako moguće ).
Da, super...
I onda, ovo moje subjektivno mišljenje je sljedeće:
AKO je netko ZBILJA poduzeo sve da bi ozdravio, bar koliko je u njegovoj mogućnosti ( nivou znanja ), onda taj ako traži pomoć - ma na ti... evo prijatelju, besplatno za tebe - pomoći ću ti koliko mogu god... a i više!!!
ALI ako NEODGOVORAN dođe - eeeee.... LEKCIJA slijedi. Ili se vrati i poduzmi ZDRAVIJI ŽIVOT, ili plati svoju glupost/nesposobnost.
Možda malo surovo, ali nisu svi isti. Ako nekog NIJE BRIGA za SVOJE zdravlje - ne treba mu biti jeftino lječenje! Nek se NAUČI. Lekcije, lekcije...
Vidim dedu od 80 godina kako se penje po planini. Bez većih problema. Ide kao srna, a neki "mlitavci" sjede dolje u kafiću, pričaju kako su bolesni, kako su jadni i bijedni... a svaki od njih jedva ima 20 godina...
Sve ju u mozgu, ljudi moji...