Sada je: ned maj 11, 2025 9:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 3:18 pm 
Početnik

svetlost je napisao/la:
ljudi pa vi sve pogresno kapirate,pa sajt nije moj.samo sam ga spomenuo jer stvarno je sve odlicno slozeno a cena nije 50 eura,pogledajte malo bolje.a drugo ja sam isto lutao po internetu dok nisam sve nasao na jednom mestu.a opet ko vise voli da godinama luta ok,svako ima pravo na svoj izbor.meni licno je lakse bilo ovako. eto cisto da pojasnim...

Prijatelju hvala na informacijama, znamo da sajt nije tvoj i da si ga samo spomenuo jer je što veliš sve posloženo. Ono što se jasno osjeti je da si došao čisto iz razloga da daš info, a čisto da znaš, gledaj ovo: ovdje ti je sasvim normalna pojava da dio ljudi dolazi sa komentarima tipa to je sranje muljaža itd. Bog te pita iz kojeg razloga to rade. Jer i najveća budala vidi da tu neka zarada tebi nije ni na kraj pameti i da si samo želio ljudima dati neke nove informacije. Hvala !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 3:28 pm 
Početnik

Citat:
Smesno je da covek (ili vise ljudi) to naplacuju.
ma jok,smeshno je sasvim druge vibracije :mrgreen:
ovo je prebedno za opisati
mizerija

(cut gomila gluposti i ljigavljenja)

nat, nemoj na pamet govoriti i na jednoj ovakvoj temi pisati takve maloumne komentare. Makar toliko možeš.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 6:40 pm 
Član foruma

:mrgreen: :evil:

Vrh

Naslov: Malo realizma
PostPostano: pet maj 15, 2009 9:56 am 
Početnik

Ne samo to, nego dosta stvari "skripi" na ovoj temi.

Jedan od glavnih zagovornika price o 21122012 jeste David Wilcock (nisam siguran da se tako pise). Ako pogledate njegova predavanja covek govori maltene ono sto se pise i na ovom forumu - putovanje duse u buducnost, baze na marsu, vanzemaljci, i naravno kraj sveta kakvog danas znamo 2012. I svaka njegova teza se zasniva na tome da mu je "neko" ko je to iskusio ispricao, ali ne zeli da se eksponira u javnosti. Na kraju svakog predavanja covek se uvek pozove na svoj web sajt na kome je sve to detaljno objasnjeno. Na njegovom sajtu osim celokupnog stiva, sa strane stranice - gle cuda. Covek prodaje majice sa natpisom The end 2012 (ili nesto slicno), kackete i razne rekvizite. Prodaje. Cemu novac ako se covek bavi spiritualnim stvarima? Cemu materijalno bogatstvo, ako duhovno prosvetljenje dolazi za 3 godine? Dalje, Holywood vec uveliko priprema filmsko ostvarenje 21.12.2012 cija ce premijera biti u novembru. Da vladajuca elita vec uveliko zna sta ce se desiti, ne bi bili valjda ludi da dozvole snimanje ovako necega. Ne treba pricati koliko novca ce se sliti u njihove dzepove nakon premijere i vec dignute frke kod obicnih ljudi oko ovog datuma. Ko se bavi ekonomijom zna da je marketing cudo. Ali da ne budemo skeptici samo na osnovu ovih informacija da razmotrimo ono sta ce se Sigurno jednog dana desiti.

- Polovi ce se jednog dana obrnuti. Dokazano istrazivanjem na havajskim ostrvima i uocenim smanjenim magnetnim poljem. Desilo se mnogo puta u istoriji a mi smo vec premasili prosek zadnjeg obrtanja
- Velika je verovatnoca da ce jednog dana meteor udariti u Zemlju sa znacajnim posledicama
- Zemlja oscilira vecom frekvencijom sto bi moglo da utice na psihu bica
- Jake Sunceve oluje mogu jednog dana poremetiti danasnju civilizaciju

Sve ovo je tacno. Osim jedne stvari. Kada bi moglo nesto od toga da se desi? Autori teorije 2012 su zakucali ovaj datum. Razlozi:

- Kalendar Maja se zavrsava 2122012.
- Ravan Suncevog sistema se izravnjava sa ravnom mlecnog puta na taj dan

I to je to. Maje cim su zapisivali svoj kalendar daleko u buducnost, morali su jednog dana i da ga zavrse, jel tako? Nemoguce je napraviti beskonacni kalendar. Oni tumace vreme kroz cikluse, i vrlo je verovatno da se tada zavrsava jedan od njihovih ciklusa. Sta ce biti nakon toga nisu ni oni sigurni niti su imali znanje da to znaju.
Ovaj astronomski fenomen je tacan ali pitanje je da li to moze da ima uticaja na nas svet? Nijedan fizicar, niti astrolog nema tumacenje. Petog maja 2005 takodje je bilo izravnanje unutar suncevog sistema pa su svi mitolozi povezali ove dogadjaje za taj datum, i naravno nista.
O planeti Nibiru je izlisno pricati, vec bi se do sad oglasili nezavisni astronomi sa uocenom planetom (ili pojasom meteora) i digli paniku.

Ne pokusavam da oborim teoriju, vec samo iznosim neke nejasnoce u mom poimanju tih dogadjaja. Ako neko ima neke cvrsce dokaze nek ih slobodno iznese, jer postoji dosta stvari koje "skripe".

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 3:20 pm 
Početnik

"U POKRETU STALNOM BUDUĆNOST JE, VIDETI TEŠKO JE" - Master Yoda :mrgreen:

Ali je sasvim izvesno da trgovina novog doba počinje, gde se umesto zastarelog otkupa grehova prodaje "znanje" ili znanje kako najbolje dočekati i preživeti, šta god u naradne 3-4 godine. A ima i lutrije malo:

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2368&start=0

(mislio sam na "IHC - Institute for Human Continuity" kog sam pomenuo u ovom komentaru u odeljku Nibiru)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 3:56 pm 
Početnik

u danasnje marketing doba pravljenje ovakvog sajta (ihc) bi se lako moglo objasniti.

btw. na sajtu sam nasao ordinarnu netacnost. Pise da 2012 Sunce dolazi u centar galaksije Mlecni put sto nema veze sa istinom....

Ali da se ne bavimo vise sa rekla/kazala dajte koordinate Nibirua, pa cemo da stavimo na astronomske forume i resimo enigmu, dal je u pitanju nov objekat ili nesto sasvim poznato ali krivo protumaceno...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 16, 2009 1:57 am 
Član foruma

Sunce se nalazi na periferiji nase galaksije i ako je tacan podatak da napravi ceo krug oko centra galaksije (crne rupe) za ~100,000 godina to onda i nije mnogo vremena.
Ako bi se naslo u centru galaksije, njega (a i nas) ne bi bilo.
@Mim, verovatno si krivo razumeo-procitao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 16, 2009 11:51 am 
Član foruma

pev je napisao/la:
Citat:
Smesno je da covek (ili vise ljudi) to naplacuju.
ma jok,smeshno je sasvim druge vibracije :mrgreen:
ovo je prebedno za opisati
mizerija

(cut gomila gluposti i ljigavljenja)

nat, nemoj na pamet govoriti i na jednoj ovakvoj temi pisati takve maloumne komentare. Makar toliko možeš.

mozda su nekome ovakva proseravanja on & on zanimljiva za razbijanje dosade,
al' meni je dosadilo jedno te isto ma koliko se razlichitih i istih nikova izrotiralo u ispunjavanju "svete" misije na ovom forumu
od toliko Lazi choveku se ogadi i chitanje a kamoli pisanje.

Pozdrav i zahvalnost svim Globusima
slika
pa-pa :hello2:
za kraj,jedna molba
prenesi Izbaviteljima moje pozdrave
ne mora odmah
kad bar malkice odmorish jezik od lizanja chmarova :P
makar toliko mozesh
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 1:07 am 
Početnik

glock je napisao/la:
Sunce se nalazi na periferiji nase galaksije i ako je tacan podatak da napravi ceo krug oko centra galaksije (crne rupe) za ~100,000 godina to onda i nije mnogo vremena.

pa bas tako. Suncev sistem je na rubu galaksije i na taj dan izravnava se sa ravnom cele galaksije, a samim tim i njenim centrom. A na ovom IHC sajtu ne pise tako, vec doslovce da Sunce dolazi u centar galaksije sto je nebuloza. Takodje, nije dokazano da se u centru nalazi crna rupa, ne znam odakle ti to.

Ali da ne skrecemo sa teme. Ko god da veruje u Nibiru, neka da koordinate pa da vidimo, mada bi do sad trebalo da se vidi i golim okom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 1:41 am 
Član foruma

glock je napisao/la:

Suncevom sustavu treba oko 225 milijuna godina za jedan puni obilazak oko centra Galaksije, a na tom putu 3-4 puta sječe ravan Galaksije (Mliječne staze), dakle o poravnanju sunca i ekliptike Galaksije nema riječi (trenutno se čak udaljavamo od ravni Galaksije). Poravnanje se odnosi na poravanje rotacije osi Zemlje i Sunca pri čemu Sunce u vrijeme zimskog solsticija (21.12) pokazuje na centar galaksije (koji se nalazi u konstelaciji Strijelca). Ovo poravnanje se dogadja zbog precesije Zemljine osi rotacije koje ima period od oko 26 000 godina. Zbog dugog trajanja procesa, suncu treba čak više od 20 godina da prođe tu zamišljenu crtu poravnanja, a sama kulminacija događaja odvila se 1998. godine, a završava nešto prije 2020.

Ovo "Glaktičko poravnanje" je svojstveno samo za Zemlju, dakle nije neki univerzalni događaj. Naravno, nikako se ne isključuje mogućnost da je ta individualna zemaljska pojava (nazvao bih je čak subjektivno zemljaska) poslužila kao određena vremenska jedinica dugog trajanja da bi se odredila pojavnost nekih univerzalnih događaja koji mogu imati utjecaj na Zemlju. Tu su česte nesuglasice oko stvarnog značenja Mayanskog kalendara, pa neki na osnovu jednog pročitanog članka tvrde da će doći do smaka svijeta. Najviše frustriraju članci u tabloidima, zabavnicima i "popularnim" portalima sa naslovima "2012: SMAK SVIJETA!". Mayanci su govorili o promjenama, i novim vrijednostima, o novom dobu za cjelokupnu ljudsku rasu. I to se trenutno događa, pogledajmo samo koliko se svijet promijenio u posljednjih 20-ak godina; globalizacija, raspad Sovjetskog sustava, novi savezi, kinesko gospodarsko čudo, rat protiv terorizma, financijska kriza i naposljetku, čudo svih čuda koje će iz korijena promijeniti svijet -Internet. Nitko ne isključuje mogućnost velikih ratova, prirodnih katastrofa, ljudsko uzrokovanih katastrofa, čak i invazije izvanzemaljaca ili samo prvi kontakti.

Svaka promjena ima svoje pozitivne i negativne manifestacije i to treba imati na umu. Ljudska rasa ima mladu i kratku povijest (barem onu koju znamo, koje smo svjesni) i najkorištenija metoda bila je metoda pokušaja i pogrešaka. Tako smo stvorili prve brodove kojima smo zauzdali mora a poslije i oceane. Tako smo stvorili čvrste metale, tako smo otkrili struju i otkrili gotovo beskrajne mogućnosti elektriciteta. Ali tako smo i stvorili najrazornija oružja koja se mogu zamisliti.

Ispričavam se na podužem postu, ali treba gledati šire, treba gledati kontekst. Nitko točno ne zna što će se dogoditi u predstojećem vremenu. Svi govore da imaju odgovor, a istinitog odgovora nema. Treba uočiti da se događaju ogromne promjene i da smo mi dio toga. I treba učiti, učiti se ne može iz jedne knjige i jednog izvora jer oni pružaju pogled iz jedne perspektive. A svaka priča ima najmanje dvije strane. Učenje je dugotrajno i mukotrpno, i prilikom toga moramo odmah u početku uzeti u obzir da ćemo ponekad biti u pravu a ponekad griješiti. Bitno je temeljito proučiti materiju, ne pristajati na "vjerovanje" nego inzistirati na znanju.

Lijep pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 2:30 am 
Početnik

johnny, hvala na ovom pregledu.
Po ovome sto si napisao to i nije bas neki drastican astronomski event. Prica da ce to poravnanje pojacati silu gravitacije na zemlju mi se cini sve manje i manje verovatnom...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 11:02 am 
Član foruma

Hvala na ispravci johnny, precnik galaksije je 100000 svetlosnih godina i po mom gornjem postu sunce bi trebalo putovati brze od svetlosti #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 12:36 pm 
Član foruma

Mim je napisao/la:
johnny, hvala na ovom pregledu.
Po ovome sto si napisao to i nije bas neki drastican astronomski event. Prica da ce to poravnanje pojacati silu gravitacije na zemlju mi se cini sve manje i manje verovatnom...

Astronomski gledano, puno je zanimljiviji 28.11.2011. što je isto jedan od "vrućih" datuma mayanskog kalendara. Prva stvar je poravnanje Sunca, Zemlje i Jupitera. I to isto nije ništa spektakularno jer se također događa svake godine + nekoliko tjedana. Međutim ovaj događaj je potenciran time što se u to vrijeme i Zemlja i Jupiter nalaze u periheju tj. točkama najbližim Suncu (što je puno rijeđi događaj). Uparimo to sa solarnim maksimumom koji bi prvu vršnu vrijednost (peak) trebao "doživjeti" upravo u ovom razdoblju, tako da bi masivne solarne oluje (ako bi do njih došlo, a inače su karakteristika solarnih maksimuma) mogle prvenstveno zbog gravtacijskog efekta Jupitera biti izbačene sa Sunca upravo u smjeru Jupitera, gdje bi se u tom trenutku i na tom putu nalazila i Zemlja.

Moćna solarna oluja bi totalno promijenila našu civilizaciju. Mogućnost pregaranja transformatora i gubitka elektriciteta u velikim dijelovima Zemlje nanijelo bi ogromne gospodarske gubitke, cijena nafte bi skočila na nezamislive vrijednosti - jednom riječju gospodarska paraliza. Drugi efekt su sateliti, koji bi vjerojatno velika većina pregorili - što bi promijenilo geostratešku sliku. Primjerice oči i uši američke vojske (ali i drugih suvremenih vojski) su sateliti. Bez toga nema GPS-a, satelitske fotogrfije, proturaketnog štita i sl.

Naravno ovo su sve spekulacije, ali s određenom dozom znanstvenih temelja i dokaza. Što se tiče gravitacije, upravo oko zimskog solsticija Zemlja je fizički najbliža Suncu što znači da je sila sunčeve gravitacije najsnažnija upravo u tom periodu. Ali ne vidim kako bi famozno "galaktičko poravnanje" moglo utjecati na pojačanje te sile.

S obzirom da Sunce čini 99.5% mase Sunčevog sustava, logično je pretpostaviti da ima ogroman utjecaj na sve planete tog sustava. I najmanje promjene u strukturi, gravitaciji ili magnetizmu Sunca bi se vidljivo manifestirale na planetima. I to je ono što se događa trenutno, promjene u vidi "globalnog zatopljenja" nisu samo na Zemlji, nego i na Jupiteru, Saturnu, Marsu, Neptun, čak i Mjesecu. Promjene na Suncu utječu na zemljinu atmosferu, gravitaciju i magnetizam, a time i na geološke procese. Spominje se obrtanje magnetskih polova. Ako bi do obrtanja došlo velika vjerojatnost je da bi došlo upravo u vrijeme periheja (opet zimski solsticij) jer je sila kojom sunce djeluje na Zemlju i zemljinu jezgru najsnažnija.

Opet se raspisah, ali treba razjasniti neke stvari. Na ovoj temi ima dosta starijih postova koje bacaju svjetlo na ovaj fenomen pa bih preporučio da se sve pročita jer se o dosta tema već raspravljalo i nema smisla sve ponavljati.

Lijep pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 1:06 pm 
Član foruma

Nije mit o 21.12.2012 baziran samo isključivo na Mayanskom kalendaru. Ako niste čuli za T. McKennu, onda pogledajte ovo:

http://logos.mojblog.hr/p-terence-mcken ... 84993.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 1:56 pm 
Početnik

ptolomeus je napisao/la:
Nije mit o 21.12.2012 baziran samo isključivo na Mayanskom kalendaru. Ako niste čuli za T. McKennu, onda pogledajte ovo:

http://logos.mojblog.hr/p-terence-mcken ... 84993.html

gledao sam vec u jednom dokumentarcu vezano za ovo.
I ching. Apstrahovao sam ga, jer mi kalendar Maja od svih pricica najozbiljnije deluje.
I ching je ipak neka vrsta proricanja o kome se ne zna bas mnogo.
Kako to funkcionise? Na koju foru se moze predvideti oscilacija dostignuca kroz vreme? Koliko se to razlikuje od gledanja u pasulj?

Puno raznih pricica. I tu imam problem. Hoce li udariti meteor ili kisa meteora? Hoce li se obrnuti polovi? Da li ce Anunaki se vratiti sa svoje planete? Hoce li nas Sunce sprziti svojim olujama? Ili cemo pak na osnovu jace oscilacije zemlje otici u cetvrti denzitet?

Mnogo je to pricica. Onaj ko zna odgovor nece licitirati sa svima njima vec samo jednom istinitom, i za to ponuditi konkretne dokaze i saznanja. Do tada, Johnyjevo objasnjenje mi je najmerodavnije....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 2:34 pm 
Član foruma

Citat:

I ching. Apstrahovao sam ga, jer mi kalendar Maja od svih pricica najozbiljnije deluje.
I ching je ipak neka vrsta proricanja o kome se ne zna bas mnogo.
Kako to funkcionise? Na koju foru se moze predvideti oscilacija dostignuca kroz vreme? Koliko se to razlikuje od gledanja u pasulj?

Funkcionira na principu valnih fraktala, znači - teorije kaosa. I Ching je uzet samo kao primjer. Možemo uzeti i zakon entropije kao primjer razvoja svemira. Matematika je univerzalan jezik. Ako se zainteresiraš imaš toga dosta na internetu. Osobno nisam neki zagriženi pobornik nijedne teorije, ali uvijek je dobro naučiti nešto novo.
Citat:

Puno raznih pricica. I tu imam problem. Hoce li udariti meteor ili kisa meteora? Hoce li se obrnuti polovi? Da li ce Anunaki se vratiti sa svoje planete? Hoce li nas Sunce sprziti svojim olujama? Ili cemo pak na osnovu jace oscilacije zemlje otici u cetvrti denzitet?

Po meni - najbitniji smo Mi. Buđenje svijesti, sljedeći evolucijski korak. A ostale stvari - meteori, promjena polova, itd...su samo popratna pojava.

Zadnja izmjena: ptolomeus; ned maj 17, 2009 4:48 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 2:35 pm 
Član foruma

!!drjjj Greška molim izbrisati post!

Sorry

Zadnja izmjena: ptolomeus; ned maj 17, 2009 5:02 pm; ukupno mijenjano 4 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 2:54 pm 
Početnik

ptolomeus je napisao/la:
Po meni - najbitniji smo Mi. Buđenje svijesti, sljedeći evolucijski korak. A ostale stvari - meteori, promjena polova, itd...su samo popratna pojava.

Po meni, MI ne mozemo odjednom doziveti evolucijski korak, ako evolucija uopste i postoji. JA ili TI mozemo probuditi svoju svest na osnovu individualnih iskustava ili nekih dogadjaja/razmisljanja/delanja iz svojih zivota, ali zasto bi odjednom SVI u jednom trenutku to doziveli i zbog cega. I zasto bas tad?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 3:30 pm 
Član foruma

Ni neće svi, baš zbog toga se i spominju katastrofe. Nismo svi ''uštimani'', a ako misli stvaraju, onda bi trebali misliti pozitivno, a baš to se ne događa. Možda je i svrha sve ove frke oko 2012. da se napravi panika i negativne konotacije oko toga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 8:08 pm 
Član foruma

ptolomeus
Citat:
Ni neće svi, baš zbog toga se i spominju katastrofe. Nismo svi ''uštimani'', a ako misli stvaraju, onda bi trebali misliti pozitivno, a baš to se ne događa. Možda je i svrha sve ove frke oko 2012. da se napravi panika i negativne konotacije oko toga.

=D>
Ja bih još samo dodao,da misliti pozitivno nije dovoljno.Recimo ima puno ljudi koji misle pozitivno,čak bih mogao reći bolesno pozitivno.
Misliti pozitivno bih formulirao više kao,biti svjestan što se događa.Recimo kod bolesti,nije dovoljno samo misliti pozitivno u smislu da ćemo ozdraviti,nego biti svjestan toga što je zapravo bolest.Pepreka ili upozorenje(grijeh) koju moramo prebroditi,ili će nam se ponoviti i to još jače.
To bi bilo znanje,a kad imamo znanje o tome,praktički je nemoguće misliti negativno jer znamo kamo nas to vodi.A ova sva manipulacija koja se nam događa je salva neznanja tj. pokušaj da nas prezasite informacijama,a u tom je slučaju reakcija čovjeka:"Ah,pun mi je racku svega!!",a to baš i nije neko znanje ili pozitiva.
:occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.