Sada je: sub maj 10, 2025 12:28 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2315 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 9:52 pm 
Član foruma

Žao mi je što nemam slike,u četvrtak,14.05.,oko 19:30 poviše poluotoka Pelješca vidjela sam čak 8 chemtrailsa,a bilo ih je još već raspršenih u oblačiće.Trag je primjetno drugačiji nego od običnih aviona,deblji i neravniji.U životu nisam tako nešto vidjela i baš mi je teško palo,mislila sam da živim u zoni bez ozbiljnijeg zagađenja,a sad ovo... #-o

und nicht zu werden.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 3:51 pm 
Početnik

Pozdrav svima

Juče danas i sutra u Sarajevu je u posjeti američki podpredsjednik i znate šta...chemija za divno čudo nije bilo ni juče ni danas a vjerovatno ih neće biti ni sutra ..providni su pravo....

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 4:17 pm 
Član foruma

Aha zato se ja još čudim kak je nebo čisto ko suza bez ijednog chemića i čekam da netko reagira ovdje i znači tu leži zec. Eto da nisi spomenuo podpredsjednika nebi ni znao razlog a ja sam pomislio da su i oni u štrajku :lol:
Sad ćmo vidjet čim taj panj ode dal će se chemovi odmah vratit, ako da onda definitivno imamo potvrdu da se radi o špricanju i onoj teoriji smanjenja broja ljudi. Al čini mi se da mi vidimo samo vrh sante leda i to ne vrh nego onaj mali špic jer mi nije jasno da su čak stali sa špricanjem zbog podpredsjednika, onda si mogu misliti sa čim nas zasipaju i kak to djeluje na nas.
Pratim nebo svaki dan i zadnja 2 dana su bila užitak, sve plavo bez ijednog oblačića ili chemića. Prekrasno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 4:33 pm 
Član foruma

A ima li aviona na tom prekrasnom nebu??

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 5:09 pm 
Član foruma

Kako je to pitanje pa naravno da ima aviona svaki dan i niti jedan ne ostavlja chemtrail iza sebe, to mislim na normalne avione a ne ovu gamad chemove.

Nego evo jedne zanimljive sličice Columbia Tristar.
slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 9:09 pm 
Član foruma

Prvo da kazem da sam skeptican u vezi tih manipulacija putem chemtrails-a. Previse 'normalnih' ljudi radi za avio kompanije a i sam znam nekoliko pilota, pa nikad nista o nekoj zavjeri nisam cuo.

Ako je to nacin da smanje populaciju, kako to neko gore rece, onda to ocigledno ne radi, jer se sjecam istih chemtrailsa dok sam bio djete, a danas imam svoju familiju kao i mnogi prijatelji koje znam.

Nego, i kod mene automobil ujutro zna da izbacuje bjeli dim?! (kao i svi drugi ujutro, dok je motor hladan) Sem sto zagadjujemo okolinu (kao i avioni) da li i mi vrsimo manipulaciju/e???

ps. Mozda vrijeme i temperatura imaju neku vezu sa chemtrail. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 10:28 pm 
Član foruma

SuperFrog je napisao/la:
...Previse 'normalnih' ljudi radi za avio kompanije a i sam znam nekoliko pilota, pa nikad nista o nekoj zavjeri nisam cuo.

A, kako ćeš čuti kad su to, kao što i sam kažeš, - normalni ljudi!
Kad bi bili u stanju takve nekakve misli uopšte misliti, već više ne bi bili - normalni.
I ko bi im onda dao da voze avione?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 10:46 pm 
Član foruma

SuperFrog, onda verovatno nisi video chemtrail avione u akciji. Sve traje relativno kratko i u akciji su po nekoliko letilica bez nekih "normalnih" putanja.
Mozda si i u pravu da ovde nema zavere, mozda zemlja ne bi mogla opstati bez ove hemije, mozda sprecavaju susu ili preterano zagrevanje planete a mozda nas samo nerviraju :D .

ps. superfrog igrica je (bila) na tri diskete s tim da je treca intro

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 11:23 pm 
Član foruma

Analizom spektra svijetla koji se apsorbira kroz trejlove bi se dalo ustanoviti koji su elementi u igri.

http://en.wikipedia.org/wiki/Absorption_spectroscopy

Sad samo treba napraviti spektrometar...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 9:00 am 
Član foruma

Zar se niko nije zapitao kako je moguce da se tokom dana kada se rasprsuju chemtrailsi uopste ne vide obicni avioni ? Hm hm hm ... Takodje, to sirenje bi moglo da bude i posledica atmosferskih uslova ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 11:36 am 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Zar se niko nije zapitao kako je moguce da se tokom dana kada se rasprsuju chemtrailsi uopste ne vide obicni avioni ? Hm hm hm ... Takodje, to sirenje bi moglo da bude i posledica atmosferskih uslova ...

Ja se to nisam zapitao, jer bi mi bilo glupo.
Balkon mi gleda u pravcu aerodroma i obične avione vidjam svakodnevno.
I kad se praši i kad se ne praši.
A i na internetu ima dosta snimaka gdje se upravo vide u isto vrijeme i obični i ovi neobični.
Pitanje je opet samo jedno - koliko duboko si spreman zaći u "zečiju rupu"?
Ili - koliko ti je stalo da održiš vezu sa "normalnošću"?(I zašto ti je do toga stalo?)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 1:02 pm 
Član foruma

SuperFrog je i dalje na 3 diskete (treca intro) - orginal, dok je hack na 4 diskete (4-ta intro :)) Amiga se moze dobro emulirati na danasnjim PC-ovima, pa ako je neko zainteresovan, mogu pomoci.

Sto se tice tih tragova aviona, sjecam se da su tu bili kad sam bio djete (ocigledno volio gledati nebo i oblake a kasnije i zvijezde :)) a i danas ih imamo. Niti su svi isti, niti svi avioni lete na istoj visini, ili ti imaju iste motore i slicno.

Pa ti normalni rade sa avionima, opravljaju ih i odrzavaju i znaju ih u mnogim slucajevima u dusu, sto bi nas narod rekao.

Nego, ocigledno da nije u pitanju kontrola populacije, jer nas je sve vise i vise. Jedino bih mogao prihvatiti (poslije 2 prethodna izbora predsjednika ovdje u USA) je da nas cine glupljima... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 2:12 pm 
Član foruma

SuperFrog je napisao/la:

Sto se tice tih tragova aviona, sjecam se da su tu bili kad sam bio djete (ocigledno volio gledati nebo i oblake a kasnije i zvijezde :)) a i danas ih imamo.

Onda si bio dijete nedavno.
Kad sam ja bio dijete

ovoga

slika

nije bilo.

A, gledao sam u nebo.
Često i u avione i tragove koji za njima ostaju.
Pa onda nestaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 20, 2009 4:46 pm 
Član foruma

Meni je 36 godina, pa nisam siguran je li to odskora ili ne. (ovisi prema cemu poredimo :))

Zivio sam u Prijedoru, preko kojeg je ocigledno bila vazdusna linija, jer su se avioni mogli vidjeti svakodnevno (pricam o pocetku 80-tih) a malo ko im je polanjao ikakvu paznju. Tragovi bi se razisli, sto je naravno ovisili o vremenu, kretanju vjetra i slicnom, a ponekad bi se jos dugo mogli vidjeti.

Usput, evo vise o contrail-ima na wiki ako koga interesuje. (zanjimljivo, nema niti jednog balkanskog prijevoda :))

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 21, 2009 1:41 pm 
Član foruma

nemogu poslikati, al trenutno slika identicna ovo felixovoj...lokacija SZ HR...bavio sam se letenjem ultralakih letjelica (paragliding) i kod polaganja ispita imali smo dio iz meteorologije u kojoj su bili navedene sve vrste oblaka od kumulusa pa do cirusa...za ovo sto upravo vidim na nebu (potpuno identicno sa ovom felixovom) mi nemoze niko tvrditi da su oblaci, a i pratio sam jednog nadobudnog koji je ispustao cetiri traga iz kojeg je nastao taj "oblak" ... ima li ko ovdje da je napravio orgonski top koji funkcionira...javite se ovdje ili na PM ko je voljan pomoci u izradi, jer spremamo se vec dulje vrijeme nas par da krenemo u masovnu izradu i postavljanje, pa da malo mi njih otprasimo i vidimo sto gamad skriva

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 21, 2009 3:40 pm 
Član foruma

Jutros na putu do posla (nesto manje od pola sata voznje) sam vidio 2 aviona, oba su imala bjele mlazove iza sebe, no oni su nestajali i gubili se nedugo posto bi nastali)

Mislim da ima veze sa danom (temperatura, vjetar, vlaznost) kad ovi tragovi nestaju, te kad ostaju.

Imam jedno pitanje za sve oni koji vjeruju da je stvar zavjere:

Sta bio bio motiv trositi tolike pare na slicnu zavjeru koja ocigledno ima veliku manu - vidljiva je cak prostim okom. :?

Doista ne razumijem, kazete oprasivanje, zar oni ne bi to mogli izvlesti bez da se vidi??? #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 21, 2009 4:19 pm 
Član foruma

SuperFrog je napisao/la:
...
Sta bio bio motiv trositi tolike pare na slicnu zavjeru koja ocigledno ima veliku manu - vidljiva je cak prostim okom. :?

Doista ne razumijem, kazete oprasivanje, zar oni ne bi to mogli izvlesti bez da se vidi??? #-o

Nije vidljiva prostim okom!
Većina prostih očiju i ne gleda u nebo.
A i kad pogledaju - ne vide ništa neobično.

O motivima možemo samo nagadjati.

U slučaju da se radi samo o masovnoj psihozi, kojoj sam evo i ja podlegao, moramo primjetiti da se ne čini ništa da bi se ta psihoza suzbila.
Naprotiv.
Svi zvanični odgovori , kada se ih nekako uspije isprovocirati, se svode na to da su to obični tragovi i da o chemtrails ne postoje naučne potvrde.
A rijetkost bilo kakvih odgovora o tome nužno mora kod izvjesnog tipa ljudi izazvati sumnju, kako tu nisu čista posla.

Moguće je da nam je to nabačeno da bismo gubili vrijeme na budalaštine.
A, možda i nije.
Možda prosto nije moguće drugačije te materije raspršit, nego ovako uz pomoć vodene pare, a ona se nužno vidi.
Pa računaju, ako budu stvar dosljedno ignorisali, niko normalan neće posumnjati.
Mislim da se računa prije svega sa - normalnošću.
Ova tema je, kao i mnoge druge, blisko povezana sa temom psihopatije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 21, 2009 4:57 pm 
Član foruma

Zasto onda recimo kad lete dva aviona u vremenskom razmaku od par minuta,na priblizno istoj visini,jedan trag nestaje nakon par minuta,dok drugi traje satima i siri se.

Takodjer avioni stvaraju mreze koje prekriju cijelo nebo,a oblaci nisu kao sto Gordan rece.
Nitko nezna tocno sto rade ,ali siguran sam da nije za nasu dobrobit.

Novac je njima najmanji problem,kad ga oni mogu stvoriti iz zraka,uz to sto i sami placanjem raznih nameta i poreza financiramo takve projekte.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 21, 2009 5:23 pm 
Član foruma

Željela bih vjerovati da nije ništa strašno,ali evo,živim na području gdje ima malo preleta,ne sjećam se da sam ikad vidjela više od dva aviona istovremeno,a sad odjednom 8 + tragovi onih koji su već prošli,i to iz svih pravaca.A nije ni sezona pa da su npr. čarter letovi.Nigdje se ništa ne piše i ne govori,a inače je važna vijest tipa "U ovoj sezoni u Dubrovnik je sletio prvi avion s 12 norveških turista".Nije baš da sa me spopala paranoja,ali budi nelagodu. :shock:

und nicht zu werden.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 9:25 pm 
Član foruma

Danas sam pratio jedan avion iznad Prijedora sa dvogledom.
Kad sam ga prvi put uocio primjetio sam da ispusta blagi dim iza sebe koji nestaje jako brzo ali cim je bio na pola neba iznad Prijedora pocinje da izlazi jako deblji dim koji ne nestaje i polako se siri.

Nije letio ni iz pravca Banja Luke niti iz pravca Zagreba tako da leti neko duze vrijeme, zasto se bas iznad Prijedora na vedrom nebu ovo pocelo dogadjati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2315 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.