Ponekad se suzdržavam da ne odreagujem na ova silna razglabanja o svinjskom gripu, ne samo na ovom forumu, nego po raznim medijima. Ako pažljivo pratimo npr. televiziju, onda možemo zaključiti u kojim periodima i na koji način nas bombarduju pojedinim informacijama: koliko zaraženih, koliko umrlih, pa onda vakcina, da li će je biti, kome je neophopdna, kad će stići...unoseći u narod jedno panično raspoloženje baš kad njima odgovara i treba u zavisnosti koliko nam žele odvratiti pažnju od drugih bitnih stvari koji u ovom našem društvu ne funkcionišu ili pak funkcionišu na naopak način. Nije ovo jedina koska koju nam bacaju da glođemo dok oni mirno rade i realizuju svoje planove. Nije vam nepoznata, sada već dobro poznata činjenica, kako se proizvode afere, čak razne afere na čisto političkoj ravni funkcionisanja društva. Nemojte mi reći da time ogoljavaju pojedince, već bacaju ovom narodu prašinu u oči da ne vide kako polako ulazimo u strogo kontrolisano društvo, gde su čak i ove priče o epidemijama samo jedan od mehanizama kako kontrolisati široke narodne mase. Pa to im je i cilj.
Zato se ponekad čudim zašto i mi na to nasedamo i na ovom sajtu toliko o tome raspredamo, kad je skoro sve rečeno. Razmislite, da li i mi postajemo nesvesno deo te reklamne mašinerije, mehanizma koji se polako širi i unosi strah u ljude. Osećam dok isčitavam ove tekstove, u kakvoj panici i mi koji ovo pišemo, sumanuto jurimo za novim informacijama ne bi li ih zakačili na ovaj forum. Zašto i na taj način da učestvujemo u tome? Možda mi odgovorite da je to naša dužnost, da upozoravamo ljude da se klone te famozne vakcine, da ne slušaju i ne nasedaju na laži..... Ali zar nije toliko toga ovde, konkretno, već rečeno. Zamislite da niste i vi ušli u tu zamku paničnog jurenja za novostima o gripu. Umesto da se trudite da obogaćujete i unapređujete sopstveni život.
Ja sam verovatno već preležala taj grip, jer cele jeseni sam bila bolesna. I ni jednog trenutka nisam opterećivala svoj mozak čak ni pomisli o mogućnosti da je to baš ovaj grip. Ali ima leka i za to. Postoje homeopatske ordinacije i homeopatske apoteke, koje imaju lek protiv gripa. Možda nije protiv baš ovog, ali lek koji u svakom slučaju diže imunitet i stvara ravnotežu i energetski balans u našem telu. Homeopatija je veoma dobar metod lečenja uzroka zbog kojih se inače razboljevamo, metoda koja pravi ravnotežu ne samo fizioloških mehanizama, već i psiholoških, koji su ujedno glavni činilas u stvaranju energetskih blokada, kao podloga da se bilo koja bolest razvije. A mi našim stavovima o odnosu prema sebi, svojoj okolini i sopstvenom životu, uveliko možemo doprineti da se razbolimo, iako na izgled to tako ne deluje. Ako budemo i na ovaj način širili paniku, možemo veoma lako postati deo tog mehanizma, i polako ući u sopstveni začarani krug, iz koga se ne izlazi baš lako. Osim pozitivnim načinom razmišljanja i pozitivnim odnosom prema stvarnosti i sopstvenom životu.
Moja reakcija se ne odnosi na kritiku, već pre upozorava da se ne unosimo previše u negativan deo stvarnosti, jer ako se previše budemo bavili negativnostima, automatski ćemo svoj život puniti baš tim negativnostima. Ovo čime se bavimo, ono što jurimo, hranimo baš time naše biće i time ćemo biti napunjeni. Dovoljan je broj informacija o tome, treba ipak tražiti i težiti onim pozitivnim što će ispuniti našu dušu.
Srdačan pozdrav svima