Sada je: pet maj 02, 2025 2:13 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: uto dec 15, 2009 1:42 pm 
Član foruma

U Hrvatskoj su objavili "paniku" u Srbiji i zatvaranje škola!

Halo Sigma :blob: šta ima, što se događa!!!!

Govore o 75.000 bolesnih, 34 umrla, pretežno se radi o djeci. Ako maknemo medije u stranu, kakava je situacija na "terenu"?

Ovdje kod nas je zatišje, iako se zna dogoditi da se poajvljuju "čudne" vijesti koje se odmah maknu! Evo jednog primjera:
http://www.24sata.hr/news/zagreb-djevoj ... an/149401/[google][/google]

Ništa ne insinuiram, samo primjećujem! Obzirom da svašta proglašavaju gripom (Q groznicu primjerice) dobro je obratiti pažnju!

Pozdrav, Alf :love12:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 2:52 pm 
Član foruma

a šta je sad ovo, majko moja mila majačice......

http://www.24sata.hr/news/u-nizozemskoj-hara-kozja-gripa-umrlo-vec-sest-ljudi/149300/

haha ovo me podsjetilo na ono kad je gadafi pito u govoru pred UN-om kao koja bolest je sljedeća na redu da WTO objavi pandemiju , onako malo psprdno.

zna gadafi o čemu se radi :mrgreen:

iiiihaaaaaaaaaa

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 4:02 pm 
Član foruma

alf je napisao/la:
Ovdje kod nas je zatišje, iako se zna dogoditi da se poajvljuju "čudne" vijesti koje se odmah maknu! Evo jednog primjera:
http://www.24sata.hr/news/zagreb-djevoj ... an/149401/

Ništa ne insinuiram, samo primjećujem! Obzirom da svašta proglašavaju gripom (Q groznicu primjerice) dobro je obratiti pažnju!

S gornjeg linka dok nije "nestao":

Zagreb: Djevojčica (2) se razboljela i umrla isti dan

...
Od pojave prvog simptoma, odnosno povišene temperature, do smrti prošlo je samo 16 sati. Bolest se nikako nije mogla naslutiti, a ova djevojčica je, kaže dr. Tešović,
imala nesreću jer je vjerojatno u njezinu organizmu bio neki imunološki poremećaj. Shrvala ju je upala pluća, a potom i sepsa, zbog koje su joj jako brzo zatajili svi vitalni organi. Djevojčica je još u petak bila poptuno zdrava.
...

Mislim da bi bilo dobro raspitati se o povijesti cijepljenja djevojčice!
To bi moglo, prema Aniti Petek, objasniti sve te misteriozne smrti male djece, pogotovo kad se čuje fraza "imunološki poremećaj".

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 5:18 pm 
Član foruma

Sta ima u Srbiji?

Ima SNEGA koliko hoces! Ludilo po ulicama, svi smo se obradovali, neki su i iznenadjeni , a narocito putari. Ako ovako nastavi, ne znam bogme, kako ce deca stici do te famozne, neobavezne skole. 8)

Prepucavali su se nebuloznim predlozima o resavanju "alarmantne " epidemioloske situacije, toliko da ih vise niko ne zarezuje. Blamiraju se naveliko. Raspust pocinje 7 dana (hm, u Vojvodini) :glasses7: , i nesto vise u ostatku Srbije, ranije. Pa su dosli na genijalnu ideju da se onda, je l'te i skrati za toliko, ali da se zakljucivanje ocena prebaci za 2. nedelju drugog polugodista, mada nisu odmah tako nastupili, tako da su se jadni nastavnici i zbunjena deca, par dana satirali od kontrolnih, pismenih i usmenih provera znanja,da bi, naposletku, ipak, miloscu ministrovom, mogli da odahnu.

Mi cemo biti na planini, na planiranom odmoru, bas u vreme pocetka drugog polugodista. Koliko cujem, niko nema nameru da otkazuje dogovorene aranzmane, zbog politicarenja i raznih kalkulantskih mahinacija nasih ministara zdravstva i obrazovanja.

A i ministar ekonomije moze da im se pridruzi, jer je izjavio da nema smisla prema turistickim radnicima, da se raspust skracuje, te je dao predlog da bi nastavu, ustvari, trebalo obustaviti na citavih mesec dana, jer tako cemo em preduprediti sirenje ovog opasnog i smrtonosnog gripa, em necemo ostetiti turisticke radnike.

Mislim, s'a reci???
:occasion5:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 5:41 pm 
Član foruma

Ma svi bi mi trebali otići u planine i tamo ostati. Pa da vidimo tko će im raditi i kupovati, liječiti se i cijepiti, dizati kredite i bit u depresiji. I to na dulje vrijeme ne samo za praznike ili ti ga blagdane. Ili po novom "obvezne" slobodne dane s ciljem obuzdavanja pandemije.

Po "normalnim" forumima u Hrvatskoj, ovo stanje u Srbiji, u Hrvatskoj izaziva pitanja, aha, a kako to da se kod nas ništa takvo ne događa. Pa upoređuju brojnost ljudstva u Srbiji i onog u Hrvatskoj, pa broj oboljelih, pa broj umrlih....Muče se ljudi i nikako da shvate.

Ono što je interesantno upravo je to da razne Vlade na razne načine reagiraju! Istina je da vjerojatno i jedni i drugi znaju nešto što mi ne znamo.
A postoje i oni koji znaju ono što Vlade ne znaju.

No, saznat ćemo svi, prije ili kasnije.

U tom kontekstu i završavam s početnom rečenicom i dodatkom: uz kolibu dobro dođe i jedna koza, jedna krava, može i svinja (ako nema gripu) malo kokoša nesilica, malo onih koje se može pojesti (ako ih jedemo) malo obradive zemlje i super!

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 6:46 pm 
Član foruma

Taman fino...

U ovoj vesti vecina provala i vrhunac budalastina na jednom mestu:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=398489

Obavezno procitajte i komentare citalaca.

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 7:26 pm 
Član foruma

:?: :?: :?:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 8:26 pm 
Član foruma

Ma divni su komentari! Zato i kažem, kritična masa se stvara, pa nju ne treba usmjeriti u "rat" već na planinu! Uzeti ovce, koze....

Uopće se ne šalim, zaista to mislim. Ne bi smjelo doći do sukoba, a doći će.
Mislim da to i žele.

Alf :love12:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 9:01 pm 
Član foruma

alf je napisao/la:
Ma svi bi mi trebali otići u planine i tamo ostati. Pa da vidimo tko će im raditi i kupovati, liječiti se i cijepiti, dizati kredite i bit u depresiji...
... uz kolibu dobro dođe i jedna koza, jedna krava, može i svinja (ako nema gripu) malo kokoša nesilica, malo onih koje se može pojesti (ako ih jedemo) malo obradive zemlje i super!

:toothy2: :toothy2:

ja sam definitivno ZA!!!

di je ta koliba???

:love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 9:08 pm 
Član foruma

aamon je napisao/la:
alf je napisao/la:
Ma svi bi mi trebali otići u planine i tamo ostati. Pa da vidimo tko će im raditi i kupovati, liječiti se i cijepiti, dizati kredite i bit u depresiji...
... uz kolibu dobro dođe i jedna koza, jedna krava, može i svinja (ako nema gripu) malo kokoša nesilica, malo onih koje se može pojesti (ako ih jedemo) malo obradive zemlje i super!

:toothy2: :toothy2:

ja sam definitivno ZA!!!

di je ta koliba???

Da ne izađemo iz teme, koliba je napravljena na način da do nje ne dolazi niti jedna "gripa", a nalazi se....u svakome od nas. Ma, ona je put do fizičke kolibe! Kad je sagradim - javit ću vam!

U svakom slučaju, samo slušajte i gledajte i pripremajte teren, za tu kolibu vam ništa ne treba osim dobre volje.

Alf :love12:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 10:47 pm 
Član foruma

Čekam da je dobijem pa da javljam kako se osjećam.

*Mislim da je počela sezona gripa, pa tu smo hehe, na raspolaganju...

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 11:23 pm 
Član foruma

Citat:
SAD
Povučene stotine hiljada vakcina protiv nove gripe
Američki zdravstveni zvaničnici povukli su danas nekoliko stotina hiljada doza vakcina protiv novog gripa nakon što su testovi pokazali da one ne mogu da pruže zaštitu od virusa.
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti obavijestio je tokom dana ljekare o povlačenju oko 800 000 vakcina kompanije "Sanofi Paster".
Doze su bile namijenjene djeci uzrasta od šest mjeseci do tri godine, prenosi AP. Zdravstveni zvaničnici preporučili su da djeca tog uzrasta prime po dvije doze u razmaku od mjesec dana.
Oni kažu da nije poznato koliko je doza do sada podijeljeno, ali smatraju da djeca ne moraju da se ponovo vakcinišu.
Vakcine su prošle test efikasnosti u djelovanju protiv virusa prilikom prve isporuke, ali testovi su pokazali da su u međuvremenu izgubile dejstvo.
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/091215123

Pa vakcine najbolje rade kad ne rade nista :D

aamon je napisao/la:

ja sam definitivno ZA!!!

di je ta koliba???

Mislis na 'Čiča Tominu Kobilu' :?:

:D :D :D

Vrh

PostPostano: sri dec 16, 2009 11:35 am 
Moderator

...
Citat:
Beskorisnost i opasnost Tamiflu-a: Kada Tamiflu uništi život ...

Britanska tinejdžerica bori se za život nakon iznimno teške reakcije na antivirusni lijek Tamiflu.

IZVOR

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri dec 16, 2009 1:29 pm 
Član foruma

dobro je da mediji osvještavaju javnost.
evo pročitah tako neki dan u novinama da se u Dalmaciji od 5000 zdravstvenih radnika vakciniralo tek njih 30-tak! :mrgreen:

:love3:

Vrh

PostPostano: sri dec 16, 2009 6:47 pm 
Član foruma

Evo U Srbiji počeli da puštaju reklame ( na foxu ) kojima pozivaju na vakcinaciju
Odrasli i deca sa zavrnutim rukavima, pokazuju mesto vakcine i znak da su ih "OVERILI" !!!!! :shock:

Vrh

PostPostano: sri dec 16, 2009 9:06 pm 
Član foruma

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/12/16/0178006.html

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 9:29 am 
Član foruma

http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2 ... 81006.html

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 12:23 pm 
Član foruma

Evo vrlo interesantnog teksta:

http://www.24sata.hr/news/ministar-p-co ... pu/149862/[google][/google]

Zašto je meni interesantan? Zato što govori o tome da je virus definitivno među nama - bez obzira bili mi toga svijesni ili ne. Pa da se ne bi sad svi opustili - razmišljajući kako im je eto sve propalo, jer nema puno mrtvih, a ljudi odbijaju cjepljenje - važno je i dalje slušati i gledati!

U tekstu je interesantan i podatak kako se ministar "zabrinuo"! Zašto ljudi moji dragi kad je riječ o bezazlenom obliku u koji sad svi - generalno vjeruju. I najvažnije, sve to olako primaju. Forumi su zamrli, ništa se ne događa, nema novih vijesti, a mi mislimo kako smo pobijedili.

Osobno sam duboko uvjerena da ova priča nije gotova, a još sam uvjerenija da o njoj, bez obzira na sve što mislimo, ne znamo ništa!

Vrijeme će pokazati, kao i uvijek do sada, ostaje činjenica da nas je većina to već imala!

Alf :hello2:

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 1:42 pm 
Član foruma

Ponekad se suzdržavam da ne odreagujem na ova silna razglabanja o svinjskom gripu, ne samo na ovom forumu, nego po raznim medijima. Ako pažljivo pratimo npr. televiziju, onda možemo zaključiti u kojim periodima i na koji način nas bombarduju pojedinim informacijama: koliko zaraženih, koliko umrlih, pa onda vakcina, da li će je biti, kome je neophopdna, kad će stići...unoseći u narod jedno panično raspoloženje baš kad njima odgovara i treba u zavisnosti koliko nam žele odvratiti pažnju od drugih bitnih stvari koji u ovom našem društvu ne funkcionišu ili pak funkcionišu na naopak način. Nije ovo jedina koska koju nam bacaju da glođemo dok oni mirno rade i realizuju svoje planove. Nije vam nepoznata, sada već dobro poznata činjenica, kako se proizvode afere, čak razne afere na čisto političkoj ravni funkcionisanja društva. Nemojte mi reći da time ogoljavaju pojedince, već bacaju ovom narodu prašinu u oči da ne vide kako polako ulazimo u strogo kontrolisano društvo, gde su čak i ove priče o epidemijama samo jedan od mehanizama kako kontrolisati široke narodne mase. Pa to im je i cilj.

Zato se ponekad čudim zašto i mi na to nasedamo i na ovom sajtu toliko o tome raspredamo, kad je skoro sve rečeno. Razmislite, da li i mi postajemo nesvesno deo te reklamne mašinerije, mehanizma koji se polako širi i unosi strah u ljude. Osećam dok isčitavam ove tekstove, u kakvoj panici i mi koji ovo pišemo, sumanuto jurimo za novim informacijama ne bi li ih zakačili na ovaj forum. Zašto i na taj način da učestvujemo u tome? Možda mi odgovorite da je to naša dužnost, da upozoravamo ljude da se klone te famozne vakcine, da ne slušaju i ne nasedaju na laži..... Ali zar nije toliko toga ovde, konkretno, već rečeno. Zamislite da niste i vi ušli u tu zamku paničnog jurenja za novostima o gripu. Umesto da se trudite da obogaćujete i unapređujete sopstveni život.

Ja sam verovatno već preležala taj grip, jer cele jeseni sam bila bolesna. I ni jednog trenutka nisam opterećivala svoj mozak čak ni pomisli o mogućnosti da je to baš ovaj grip. Ali ima leka i za to. Postoje homeopatske ordinacije i homeopatske apoteke, koje imaju lek protiv gripa. Možda nije protiv baš ovog, ali lek koji u svakom slučaju diže imunitet i stvara ravnotežu i energetski balans u našem telu. Homeopatija je veoma dobar metod lečenja uzroka zbog kojih se inače razboljevamo, metoda koja pravi ravnotežu ne samo fizioloških mehanizama, već i psiholoških, koji su ujedno glavni činilas u stvaranju energetskih blokada, kao podloga da se bilo koja bolest razvije. A mi našim stavovima o odnosu prema sebi, svojoj okolini i sopstvenom životu, uveliko možemo doprineti da se razbolimo, iako na izgled to tako ne deluje. Ako budemo i na ovaj način širili paniku, možemo veoma lako postati deo tog mehanizma, i polako ući u sopstveni začarani krug, iz koga se ne izlazi baš lako. Osim pozitivnim načinom razmišljanja i pozitivnim odnosom prema stvarnosti i sopstvenom životu.

Moja reakcija se ne odnosi na kritiku, već pre upozorava da se ne unosimo previše u negativan deo stvarnosti, jer ako se previše budemo bavili negativnostima, automatski ćemo svoj život puniti baš tim negativnostima. Ovo čime se bavimo, ono što jurimo, hranimo baš time naše biće i time ćemo biti napunjeni. Dovoljan je broj informacija o tome, treba ipak tražiti i težiti onim pozitivnim što će ispuniti našu dušu.

Srdačan pozdrav svima

:love12:

Vrh

PostPostano: pet dec 18, 2009 2:34 pm 
Član foruma

Slazem se sa kolegicom suzanom, mozda malo pretjerujemo.
Ali mislim da se to ovdje ne zeli prikazati na takav nacin, nego se zeli prikazati prava slika tih vijesti i zeli se reci da je ta gripa najnormalnija bolest koja postoji :glasses7:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.