galaksija je napisao/la:
Sofija,
Činjenica jeste da je sve iluzija, s jednog višeg aspekta gledajući, međutim ta iluzija je za nas realnost. Kad udarimo glavom (iluzijom) u zid (iluziju), glava nas zaboli i mi tu bol ne shvatamo kao iluziju nego kao - objektivnu realnost. Ona za nas i jeste objektivna realnost.
Mislim da ignorisanjem vanzemaljaca ne možemo daleko stići jer su i oni dio naše objektivne realnosti.
Mislim da nitko razuman danas ne dovodi u pitanje postojanje vanzemaljskih civilizacija, ali ako je "činjenica, s jednog višeg aspekta" da je sve iluzija, onda je to i naša percepcija vanzemaljaca.
Ako je naša "realnost" zapravo samo "holografska slika", onda su to sigurno i tzv. vanzemaljci

Citat:
Ako šta u nama «umire», to su samo elementi one stare Ličnosti koja je ionako bazirana na lažima. Ustalom, malo ko i krene na put ukoliko već nije doživjeo tj. preživjeo njeno «bankrotstvo».
S druge strane, mi sada živimo «na kredit». To podrazumijeva da moramo do maksimuma iskoristiti ovo tijelo i um, dok ga imamo na raspolaganju.
Da, to je bit gnostičkog svjetonazora!
Citat:
Takođe, u 4D se može i sa tijelom a i bez njega. Ulaznica je odgovarajući nivo svijesti.
Tu treba biti jako oprezan, jer je to područje prepuno zamki!
Citat:
Mislim, da gdje god da se zadesimo, uvijek će biti toplog i hladnog, dobrog i zlog, svjetlosti i mraka itd. jer ovaj univerzum je zasnovan na tim suprotnim silama, kreativnim i entropičnim, i one su zastupljene na svim njegovim nivoima. Na nama je to s kojom od tih sila ćemo se uskladiti.
Mislim da se ne trebamo usklađivati ni sa "lijevim" ni sa "desnim" ako ne želimo više hraniti i održavati iluziju, ali naravno da mi, ovakvi kakvi smo sada, to ne možemo.
Ali možda "nešto u nama" to može, ako ga ne ometamo
A to otkriti (u sebi) je zapravo smisao našeg pojedinačnog života.