Tomo K je napisao/la:
tehuti je napisao/la:
E sad, tu je u pitanju niži astral ili "pakao" odnosno najniži dio ega koji treba biti alkemijski transmutiran da bi se došlo do značajnog napretka na Putu. U tu svrhu niži astral šalje svoje "agente" da "napadnu" čovjeka frustracijama (larve, elementali, demoni, sukubi/inkubi, misaone forme), bijesom i svim formama negativnih emocija. To je zatišje pred oluju promjena. Tek kad čovjek svjesno pobijedi niži astral u sebi, ti demoni ili sile koje šalje niži dio ega da nas potakne na razvoj, postaju očita prepreka daljnjem razvoju. Zato je "mračna strana" nužna. I zato su veliki adepti i mistici svih religija i ezoterijskih sustava (tajnih društava) dolazili do velikih katarza i kriza u kojima se iskušava njihova Volja. Jel bez "vanjske" prijetnje, čovjek ne osjeća potrebu za promjenom. Zato su tu demoni.
da li niži astral šalje agente i onima koji se ne bave ezoterijom, magijom i demonima, ali je tim ljudima došlo vrijeme da iskuse mračnu stranu?
može li se ta katarza proći bez prizivanja demona? je li zato kažeš "zato su tu demoni" ili misliš samo na to da su demoni tu da se suočimo s mračnom stranom?
A s njom se možemo suočiti i proći je bez da uopće pomislimo da su to demoni?
Probat cu ja odgovoriti. Mozda te odgovori zadovolje.
Na prvo pitanje: ja bih odijelio nizi astral i sfere sa kojih dolaze demoni. Smatram da demoni dolaze iz sfera Jesoda i sfere DAAT-a. Obije sfere ne doticu astralni plan, osim kada dolazi do korespondiranja naseg astralnog tijela (aure) sa spomenutim sferama. I ne brkati astral sa denzitetima. Astral je vertikalan u odnosu na nasu ravninu, dok se denziteti sire i skupljaju u jednoj tocci. Svaki denzitet ima svoj astral. Kabalisticki, mogli bismo denzitete gledati kao na sfere sephirota (od Malkutha do Kethera) unutar nas, a astral kao sredisnju kalu (kicmeni stub) koja prolazi kroz sve sephirote. Igranje percepcijom, nista vise.
Ne igra ulogu koliko si pod utjecajem spomenutih bica ako se bavis necim , nego koliko si simultano i karmicki otvoren (jednom rjecju, magijski na relaciji energija / svijest). Pod simultano mislim na tebe u razlicitim oblicima postojanja, od kojih neka mogu biti i demonske naravi, a karmicki na tvoj energetski potencijal kroz inkarnacije. Dakle, to sto ti predstavljas trenutno, ne mora biti prava (ili sveukupna) slika tebe na visim (razlicitim) planovima postojanja.
Mozda si u mnogim inkarcijama bio mag i radio sa energijama jakim energijama, tako da ti je prirodno stanje svijesti ono sto bi nekome bio energetski kolaps. Uzevsi u obzir da nesvjesno radimo za mnoge strane, od kojih su neke nama pozitivne a neke ne, "suradnja" sa demonima, ili pak "uzurpacija" od istih, ovise o mnogim, nama nesvejsnim cimbenicima i mehanizmima.
Na drugo pitanje... Katarza je moguca jedino kada inicijant (666) prodje kroz bezdan DAAT-a, pobijedi Choronzona (333) i sjedini se s Bogom (999). "Covjek je deva koja mora postati lav, da bi pobijedio zmaja i postao djetetom" - Nietzsche (Zaratustra). Lav kao simbolika simultane osvjestenosti (Tipheretha / Kristove Svijesti / Transfigurativnog Puta / otvorene srcane cakre / "4tog covjeka" prema Gurdjieffu). Zato lijevi tantrici i bastine toliko klifote i Choronzona, jer smatraju da ih prvo moraju navuci na sebe, da bi ih sto prije i sto bolje prevazisli. Tu metodu je koristio Crowley, ali je zapeo negdje na zadnjoj etapi priciscenja sa vatrom (finalnom ilumizacijom), kada je vatra trebala odvojiti svjetlost (sustinu) od njegovog bica i ostaviti klifotha (njegov ostatak) u DAAT-u. Zato je i zavrsio pojeden od klifotha. Jedini koji si po meni supijeli prijeci Bezdan bili su Sidharta (koji je nakon pobjede nad demonom Marom postao Budha) i Isus (koji je nakon pobjede nad Sotonom postao Krist). Ako ne racunamo Gurdjieffa koji je dosao iz DAAT-a (samo moja teorija).
Trece pitanje...Demoni nisu tu da se suocimo sa mracnom stranom, vec da balansiramo mracnu stranu u sebi, tako da je nadidjemo ( duhovna alkemija). Svijetlo i mrak daju uvijek novo svjetlo

Zadnje pitanje...Svijest o sebi ukljucuje i svijest o visim sferama. Znanje o tome sto je u nama i oko nas i sa kome imamo posla u nama i oko nas, vodi nas u oslobodjenje. Ignorantnost ili zatvaranje ociju pred preprekama, ili zamisljanje da pojedina prepreka nije "ovakva" nego "onakva", samo zadovoljava formu, no sadrzaj nikako

Nadam se da sam bio sa svojim subjektivnim razmisljanjima od nekakve pomoci...