Sada je: pet maj 02, 2025 1:44 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: sri dec 09, 2009 7:38 pm 
Član foruma

Kad smo već kod Imunološkog zavoda, ovako....
Gore se može dat krvna plazma koju oni koriste za pravljenje nekih lijekova i šta ja znam šta....
E sad sve bi to bilo u redu i divno i krasno da se do prije godinu, dvi nije dogodilo sljedeće- POČELI SU DAVAT LOVU ZA TO, 150 kn odma na ruke.... A zaš to nije u redu i nije divno i nije krasno?

Pa zato što je masa mladih, većinom studenata kojima hitno treba lova odmah na ruke, navalila na to ko muhe na g.... da izvinete :mrgreen: , a niko nema pojma kakve su posljedice....
Najjače od svega je da ih CIJEPE HRPU PUTA, da razviju protutijela i bla-bla-bla, i
pazite sad ovo....
Prije svega tog potpisuje se izjava da oni ne snose nikavkvu odgovornost ak se neš desi....
Ma ipak sam se predomislio, ovo je predivno.... :mrgreen:
I da, ne pitajte me odaklen mi ovo.... :toothy2:

Oprostite na offtopic-u, mislio sam se di da ovom pišem, pa sam vidio da se tu spominje Im. zavod, pa reko tu ću, ak ne valja mjesto, nek neko prebaci....

Ajde, uživajte.... :wink:

iiiihaaaaaaaaaa

Vrh

PostPostano: čet dec 10, 2009 1:05 am 
Član foruma

pavla_m je napisao/la:
Kad smo već kod Imunološkog zavoda, ovako....
Gore se može dat krvna plazma koju oni koriste za pravljenje nekih lijekova i šta ja znam šta....
E sad sve bi to bilo u redu i divno i krasno da se do prije godinu, dvi nije dogodilo sljedeće- POČELI SU DAVAT LOVU ZA TO, 150 kn odma na ruke.... A zaš to nije u redu i nije divno i nije krasno?

Lovu su davali i u osamdesetim godinama. Neki moji frendovi su non.stop blijedi bili uslijed tolikih davanja plazme.

Vrh

PostPostano: čet dec 10, 2009 12:20 pm 
Član foruma

Nisam baš u toku oko svinjske gripe zadnjih tjedan dva. Zanima me kakve su vijesti iz Ukraine. Krenilo je gadno, kakvo je sad tamo stanje?

Vrh

PostPostano: pet dec 11, 2009 2:00 am 
Administrator

Evo jedna interesantna vijest

Citat:
Poljska se priprema da prihvati mase ljudi koje će da bježe od prisilne vakcinacije i karantina, a jedna novoosnovana politička partija navodno planira osnivanje logora za izbjeglice širom zemlje u slučaju da američke i evropske vlade pokušaju da uvedu obaveznu/prisilnu vakcinaciju uprkos sve većem otporu od strane javnosti.

Građani iz SAD, Švedske i drugih zemalja sve više se raspituju o mogućnosti boravka u Poljskoj u slučaju proglašavanja obavezne vakcinacije.

Dok se čini da su SAD, Velika Britanija i druge evropske vlade usljed nesarađivanja populacije prisiljene da uspore svoje programe vakcinacije, ne postoje nikakvi znakovi koji ukazuju na to da će oni odustati od svojih planova da vakcinišu cijelu populaciju.

Mnogi hoteli širom Poljske već su se odlučili da prime azilante na nekoliko sedmica nudeći cijene s popustom.

http://polskaweb.eu/der-schweinegrippe- ... 34443.html

Jedan hotel u mjestu Kolorbrzeg nudi turistička putovanja u sklopu kojih će se obilaziti ljudi koji su oboljeli od svinjske gripe.

Čini se da cijene s popustom neće uživati oni koji su zaposleni u farmaceutskim kompanijama, kao i organizacijama kao što su EMEA, WHO, Institut Robert Koch, medijskim kućama kao što su ARD, RTL, Bild Zeitung, die Welt, Rheinische Post, FAZ, Focus, die Zeit i Frankfurther Rundschau. Isto tako, oko 1600 doktora koji se nalaze na čelu kampanje promocije vakcine uključujući i njemačkog Ministra za Zdravlje, neće imati pravo da borave u poljskim hotelima po nižim cijenama.

IZVOR

](*,) #-o

Vrh

PostPostano: pet dec 11, 2009 8:36 am 
Član foruma

Ovo je prije 50 minuta objavljeno u Hrvatskoj!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pani ... 64599.aspx[google][/google]

Alf

Vrh

PostPostano: pet dec 11, 2009 9:00 am 
Član foruma

Pa sada je, u Srbiji, potrebno proizvesti sto vecu paniku jer se blizi pocetak vakcinacije a mali je broj onih koji ce pohrliti da se vakcinisu.
Inace brojka od 32 smrtna slucaja je veoma problematicna jer se novom virusu pripisuje smrt zaista teskih bolesnika koji bi preminuli svakako. Cim su okolnosti pogodne da se pripise smrt novom virusu, to se iskoristi kako bi se povecala cifra koja stvara paniku.
Inace, u kontaktu sa prijateljima i poznanicima, mislim da ce vakcinacija, u Srbiji, doziveti pravi fijasko. Jedino sto mi se ne svidja je ova psihoticna kampanja Tomice i njegove klike koji na sve agresivniji nacin pokusavaju da sprovedu vakcinaciju i tako uspesno izvrse zadatak a i zarade koji ojro.

Vrh

PostPostano: pet dec 11, 2009 10:15 am 
Član foruma

Citat:
I BRITANCI ZAKLJUČILI DA H1N1 NIJE TAKO SMRTONOSAN

Pandemijska gripa je znatno manje smrtonosna nego što se strahovalo, saopćili su u četvrtak i britanski zdravstveni stručnjaci, tri dana nakon što su američki stručnjaci iznijeli takvu konstataciju. Nakon što su u ponedjeljak američki znanstvenici saopćili da od nove gripe umire 0,048 posto oboljelih, ili jedan na 2.000, sada je tim britanske Agencije za zaštitu zdravlja istupio s još utješnijom procjenom – da smrtnost zaraženih virusom H1N1 iznosi svega 0,026 posto, odnosno da na 100.000 oboljelih ima 26 smrtnih slučajeva, prenio je Reuters.

Ovim istraživanjem su obuhvaćeni svi poznati slučajevi nove gripe u Britaniji od juna, kada je proglašena pandemija, pa do 8. novembra, a njegov rezultat bi mogao dodatno potaknuti sumnje da su zdravstveni dužnosnici diljem svijeta i farmaceutske kompanije u izvjesnoj mjeri preuveličali prijetnju koja dolazi od virusa H1N1.

Britanski tim na čelu s Liamom Donaldsonom ističe da su sve tri pandemije gripe u 20. stoljeću bile smrtonosniji nego tekuća. Od španske groznice 1918. umiralo je dva do tri posto oboljelih, dok je u pandemijama tokom 1957/58. i 1967/68. smrtnost iznosila oko 0,2 posto.

Donaldson spekulira da bi smanjenje smrtnosti kod pandemija gripe moglo dijelom da se objasni i poboljšanjem prehrane, uvjeta stanovanja i zdravstvene zaštite.

On osobito ističe da je intenzivna medicinska njega značajno napredovala od posljednje, prethodne pandemije, dodajući da bi i od nove gripe vjerojatno umiralo znatno više ljudi da nema respiratornih uređaja.

Nova gripa i u odnosu na običnu sezonsku ne djeluje tako opasno. Prema podacima evropskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, od proglašenja pandemije od nove gripe u svijetu su umrle 10.074 osobe, dok sezonska gripa samo u Evropi može usmrtiti 40.000 ljudi godišnje.

Donaldson ipak naglašava važnost cijepljenja stanovništva. On navodi podatak da su gotovo dvije trećine Britanaca umrlih od nove gripe pripadali rizičnim skupinama i da bi se sada nalazili među onima koji imaju prioritet pri cijepljenju.

U Britaniji je tokom cijepljenje osoba iz tih visokorizičnih grupa – bolničkih pacijenata, trudnica, oboljelih od astme ili nekoga drugog hroničnog oboljenja, kao i zdravstvenih radnika.

Koriste se vakcine Pandemrix tvrtke GlaxoSmithKlein i Celvapan tvrtke Baxter. Odziv stanovništva je, međutim, prilično skroman jer mnogi smatraju da virus H1N1 nije tako opasan.

Vlada u Britaniji sada kampanju cijepljenja proširuje i na djecu mlađu od pet godina, a Donaldson se zalaže za njeno omasovljavanje, s obzirom na to da je 38 posto britanskih smrtnih slučajeva ipak registrirano među pacijentima koji ne spadaju u visokorizične.

Britansko istraživanje je pokazalo i da u većini slučajeva fatalnog ishoda nove gripe pacijenti nisu počeli uzimaju antivirusne lijekove Tamiflu ili Relenzu sve do otprilike petog dana od početka pokazivanja simptoma.

Sve u svemu, otočni stručnjaci savjetuju da se kad god je to moguće uzimaju antivirusni lijekovi i primi cjepivo.

FENA

Vrh

PostPostano: pet dec 11, 2009 10:46 am 
Član foruma

Tamiflu joj ugrozio zivot!

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/12/10/0297006.html

Vrh

PostPostano: pet dec 11, 2009 2:11 pm 
Član foruma

slika

Vrh

PostPostano: pet dec 11, 2009 2:24 pm 
Član foruma

Mataković je car :mrgreen: :notworthy:

Vrh

PostPostano: sub dec 12, 2009 7:36 pm 
Član foruma

Istražujući o pandemijskoj svinjskoj gripi došao sam na zaključak da ova gripa ne postoji, da je ustvari riječ o običnoj gripi i medijskoj manipulaciji epidemiološke slike gripe. Prema podacima SZO od prije samo dvije godine, svake godine na svijetu od gripe umre između 200 000 i pola miliona ljudi. Od tzv. "svinjske gripe" do sada je umrlo oko 9 500 ljudi, a SZO ju je proglasila pandemijskom.
Tu jednostavno nešto ne štima :shock:
Ali da pređem na stvar!!!
Medijska slika ove pandemije ukratko glasi: Od svinjske gripe je umrlo X pacijanata, a to je potvrđenoi brzim testom za svinjsku gripu. BRZIM TESTOM :shock: :shock:
Kakav je to test koji je njegov princip, njegova efikasnost niko ne pita, ama baša niko, odnosno slijepo se vjeruje ovom testu.
Test se zasniva na reakciji ANTITIJELO (imuni protein koji uništava virus) - ANTIGEN (virusna čestica). Antitijelo reaguje s virusom pri čemu stvara spoj koji ima određenu vidljivu karakteristiku: pojavu taloga, promjenu boje, pojavu florescentne boje i slično. Ukoliko nema virusa u uzorku neče doći do pojave spoja, niti pojave vidljive karakteristike.
E sada pravo pitanje je, odakle farmacutskoj industriji ANTITIJELO na ovaj virus (ANTIGEN), ako se on tek pojavio prije par mjeseci, kad je prije proizvedeno i kada je prije distribuirana širom svijeta. To pitanje niko ne postavlja...Zašto?
Zato što je zapravo riječ o običnoj gripi i ANTITIJELIMA za običnu gripu. Međutim faramaceutski kartel taj test prodaje pod nazivom test za svinjsku gripu. Dakle riječ je o dobro osmišljenoj prevari, gdje se testom za svinjsku gripu ustanovi obična gripa, koja je za javnost svinjska. Efikasnost ovog testa je 46%, što je karakteristično za viruse obične gripe koji stalno mutiraju.
Međutim dobro kontrolisani mas mediji, čije informacije nažalost prenose svi lokalni mediji širom svijeta, šire paniku i atmosferu straha, kojom se ljudi straše, kojom se napadaju vlade što ne kupuju lijekove, vakcine i ostale proizvode farmakomafije. Na to Vlade svijeta su odgovorile kupovinom TAMIFLU-a, čijom prodajom je farmaceutski kartel dosada zaradio preko 120 milijardi dolara. To su mnogi slobodniji autori nazvali pravim imenom zarada na panici. Da je to sve, nije, jer su mediji panično objavili vijest: "U NORVEŠKOJ VIRUS JE MUTIRAO NA TAMIFLU, TE FARMACEUTSKE KOMPANIJE SU UKLJUČILE SVE SVOJE KAPACITETE ZA PRONALAZAK NOVOG LIJEKA". Ne treba ni zanmeariti osnovane sumlje da je tamiflu biološko oružje, kojim se nastoji oslabiti imuni sistem stanovništva, što može dovesti do smrti, autoimunih oboljenja, pojave tumora i ostalih teških stanja.
Ali pošto im je upala kašika u med, sada se kao spasonosno rješenje promovira "VAKCINACIJA" vrlo upitnom vakcinacijom. Ova vakcina nije uopšte provjerena, zabilježeni su brojni nus efekti, pa čak i smrtni slučajevi. To je nagnalo veliki broj ljudi da se odbiju vakcinisati, što predstavlja problem za zaradu i na vakcinama. Zatim se prešlo na još žešću medijsku kampanju promovisanja vakcinacije, ali i zastrašivanja, čak i od strane političara. Tako su se npr. hrvatski ministar zdravstva i slovenački premjer vakcinisali pred kamerama. Ali taj spektakl ima jednu anomaliju, oni su vakcinisani bistrom tekućinom (100% rastvorom glukoze ili infuzije), dok su kod prikazivanja vakcinisanja običnih ljudi, oni vakcinisani mliječno bijelom tekućinom. Stoga je David Icke sigurno upravu kada kaže: "Najveća opsanost nije gripa nego vakcina".
Postoje par nimalo pozitivne verzije o dejstvu vakcine protiv "svinjske gripe".
Ona naime sadrži materije koji izazivaju autoimuna oboljenja, slabljenje inteligencije i genetska oštećenja, obično derivate žive, titanijuma, fluora, formalina i slično. Prema pojedinim autorima vakcine sadrže probnu verziju mikročipova, odnosno nanosondi, te vakcinacija se provodi u svrhu njihovog inplatiranja u širu populaciju. Također postoji sumnja da se vakcinacijom treba izazvati ubrzani tok hroničnih bolesti i smrt ovih bolesnika, koji zbog pritiska na zdravstvo zemalja širom svijeta, ne idu na ruku ucjenivačkoj politici MMF-a i WB-a. I u krajnjem slučaju cilj je zarada, a dosadašnja mjesečna prodaja vakcina donosi zaradu od nevjerovatnih 3 milijardi dolara.

Sve u svemu treba dobro otvoriti oči!!!!!!!! :shock:

Vrh

PostPostano: sub dec 12, 2009 9:40 pm 
Član foruma

ne , nema logike
pobiti stanovništvo cjepivom? ne
pravi cilj bi bio : ostaviti određeni broj ljudi živim (netko triba i zahode prati) da služe, a takvi moraju imati poslušan , nesumnjajući, lakovjeran profil
a ko su takvi?
oni koji će se cjepiti bez obzira na očite laži, jer im je dr. rekao da je cjepvio OK.
oni koji odbijaju cjepljenje, koji sumnjaju ... mi .. mi ne spadamo u taj savršen 'njihov' svijet
zar ne bi bilo logičnije da cjepivo djeluje protiv sljedečeg stvarno smrtonosnog virusa, koji će pobiti sve neposlušne, necjepljene?

ova gripa je GMO, da bi se u prirodi spojili ta 3 virusa potrebno je da istovremeno svinje crkavaju od svinjske, ptice od ptičje i da se desi u sezoni ljudske gripe
a svi bili zdravi: svinje, ptice i ljudi

ovo cjepivo je bilo vrhunski kapitalistički spin: nova dizajnirana nepoznata bolest koju se može povezati sa španjolicom, pa digni paniku, pa pressing na Vlade koji kupuju 'mačka u vreči' i preuzimaju odgovornost, i pazi sad ovo: ne smiju preprodati cjepivo!
namlatiš para, pustiš infoe o nesigurnosti cjepiva, malo ljudi se cijepi = manje nuspojava, manje štete, manje pozivanja na odgovornost ... a para u đepu
Vlade neke spaljuju višak, 10 doza u 1 bočici? malo previše, ciljano : više treba uništiti nego iskoristiti
nema povrata para

vrhunski spin
koliko su do sada zaradili? 7 miljardi?

Vrh

PostPostano: ned dec 13, 2009 6:03 pm 
Član foruma

Minime je napisao/la:
ne , nema logike
pobiti stanovništvo cjepivom? ne
pravi cilj bi bio : ostaviti određeni broj ljudi živim (netko triba i zahode prati) da služe, a takvi moraju imati poslušan , nesumnjajući, lakovjeran profil
a ko su takvi?
oni koji će se cjepiti bez obzira na očite laži, jer im je dr. rekao da je cjepvio OK.
oni koji odbijaju cjepljenje, koji sumnjaju ... mi .. mi ne spadamo u taj savršen 'njihov' svijet
zar ne bi bilo logičnije da cjepivo djeluje protiv sljedečeg stvarno smrtonosnog virusa, koji će pobiti sve neposlušne, necjepljene?

zanimljivo razmišljanje, ali mislim da je to pregenijalan plan za iluminate :)

Vrh

PostPostano: ned dec 13, 2009 6:08 pm 
Član foruma

Sve ovo me podsjeca jako na Stargate SG-1. Cijeli taj power play. Podosta ovoga što brijemo na ovome forumu...

Vrh

PostPostano: ned dec 13, 2009 8:33 pm 
Član foruma

Kozji Grip:

http://www.emaxhealth.com/1275/90/34758 ... lands.html

Tipujem da je sledeci ovciji.

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 12:57 am 
Član foruma

Mislim da bi se ljudi vise prepali da kazu da je izbila epidemija gripe kod macaka i pasa. E i zaltnih ribica =)
This is fucking funny! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Coxiella_burnetii Obratite pozornost na to da je bakterija korištena kao biološko oružje.

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 10:17 am 
Član foruma

http://www.svinjskagripa.com/index.php? ... &Itemid=28[google][/google]

Možda da ih cijepe s onim što sad stoji po lagerima?

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 5:27 pm 
Član foruma

Bojite li se svinjske gripe?

Istrazivanje u Hrvatskoj: Da 32% Ne 65%

Hocete li se cjepiti protiv svinjske gripe: Da 12% Ne 75%

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/12/14/0310006.html

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 5:47 pm 
Član foruma

Tamiflu je lažira istraživanja koja dokazuju njegovu djelotvornost

Citat:
When it comes to selling chemicals that claim to treat H1N1 swine flu, the pharmaceutical industry's options are limited to two: Vaccines and anti-virals. The most popular anti-viral, by far, is Tamiflu, a drug that's actually derived from a Traditional Chinese Medicine herb called star anise.

But Tamiflu is no herb. It's a potentially fatal concentration of isolated chemical components that have essentially been bio-pirated from Chinese medicine. And when you isolate and concentrate specific chemicals in these herbs, you lose the value (and safety) of full-spectrum herbal medicine.

http://www.naturalnews.com/027734_Tamiflu_Roche.html

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 10:49 am 
Član foruma

Kad bi barem nasi ministri bili kao Poljski svaka čast...

http://www.theflucase.com/index.php?opt ... 05&lang=en

link je gore a govori kako je Poljski premijer govorio o slučaju svinjske gripe i globanog zatopljenja koji je zapravo napravljen da bi se neke kompanije uzele ogroman profit... medjutim nije ni on svjestan da je zapravo u pitanju totalni genocid ili humanocid gjde netko nas zeli istrijebiti sa planete....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.