Sada je: čet maj 08, 2025 3:22 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon aug 11, 2008 6:12 pm 
Član foruma

Pa dosta simapticno ovo zvuci, zapravo po mom skromnom misljenju mozda je to BINGO u shvatanju tj pocetku pocetaka razotkrivanja problema! Ovo je dosta dobra postavka za prvu tazinu shvacanja "Bozijeg" svijeta, pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 11, 2008 6:17 pm 
Član foruma

Zanimljiva teorija, ali prije da su andjeli bica 6 dezinteta a ne ljudi.

A moguce da je neka napreda humana civilizacija nosilac promjene (Lirijanci).

Sto je meni mozda i logicno, jer oni vec neko vrijeme stupaju u kontakt sa nama.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 11, 2008 7:44 pm 
Član foruma

FearLess je napisao/la:
Zanimljiva teorija, ali prije da su andjeli bica 6 dezinteta a ne ljudi..

Tacno, i ovde se slazem sa vama kolega! Sva ta bica koja su crkveno religijskim rijecnikom zvata angelima ili demonima zapravo su bica visih razina (dentiteta)!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 11, 2008 10:56 pm 
Član foruma

FearLess je napisao/la:
Zanimljiva teorija, ali prije da su andjeli bica 6 dezinteta a ne ljudi.

A moguce da je neka napreda humana civilizacija nosilac promjene (Lirijanci).

Sto je meni mozda i logicno, jer oni vec neko vrijeme stupaju u kontakt sa nama.

Ako se uzme u obzir da brojna literatura govori i o ratu Lirijanca s Reptilima, koji su tom prilikom izgubili Mars i planet Feton ili Maldek koji je uništen. Sada može vrlo lako biti da Lirijanci žele povratiti zajedno s tzv. Galaktičkom federacijom Zemlju, kao posljednju oazu života u ovom dijelu svemira. Ukoliko pak pogledamo Biblijsku Apokalipsu, može se reči da su one uputa šta sve možemo očekivati, ukoliko Lirijanci zaista žele da nas oslobode. S druge strane u indijskoj BHAGAVAD-GITI se s druge strane možda govori kako da se ponašamo u ratu s Reptili ili o ratu koji se nekad davno i dogodio.

Ukoliko je pak riječ o energetskim ili duhovnim eteričnim bićima, sklon sam vjerovanju da dolazi vrijeme Avatara, ta da su kristalna i indigo dijeca, ustvari Avatari. Tome u prilog govori i fenomen Maritreja.

Mislim da bi za razumjevanje promjena koje slijede trebalo pokušati utvrditi moguću vezu Lirijanaca sa duhovnim bićima. Nadam se da postoji i literatura koja ide ovome u prilog.
Inače u toku svoje spoznaje, spoznao sam postojanje 7 svjetova u Univerzumu:

1. BOŽIJE KRALJEVSTVO (u kome žive Alui / Anđeli - 7 denzitet)
2. DUHOVNI SVIJET ( u kome žive duhovna bića Emanuelli - 6 denzitet)
3. SVIJET ENERGIJE ( u kome žive energetska bića Lire i Avatari - 5 denzitet)
4. SVIJET HARMONIJE ( u kome žive biljke, životinje, ljudi i druga razumna bića - 2 i 3 denzitet)
5. SVIJET GRUBE MATERIJE ( 1 denzitet)
6. SVIJET VATRE ( 1 denzitet)
7. SVIJET BEZDANA (u koji je zbaćen Safrit/Sotona sa demonima, svojim slugama - 4 denzitet.)

E sada poveznica s Lirama / Lirijancima mi djeluje zbunjujuće jer sam ih spoznao kao energetska bića 5 denziteta. Ili je riječ samo o Avatarima, koji su moguće je duhovni učitelji Lira/Lirijanaca. Uistinu evo dok pišem post spoznajem dosad zbunjujuće poruke.
:D :D :D

Upravo sam uvidio da se i tema oko ciklusa širi, jer spoznajom tajni Univerzuma uvidjeti ćemo da u našem svijetu Harmonije (harmonije enrgije i materije), dolazi do duhovne transformacija, kako bi se riješili bića 4 denziteta, OPS orjentacije. E sad ostaje upitnik nad OPD bićima iz 4 denziteta, a možda je riječ o zmajevima, koji su u mitologiji opisani uglavnom kao dobra bića, što nije karakteristićno za bića reptiloidnog izgleda. (Apoklipsa, poglavlje 20. 1. I vidjeh anđela gdje silazi s neba, koji je imao ključ od bezdana i lance velike u ruci svojoj.
2. I uhvati zmaj, staru zmiju, koja je đavao i sotona, i sveza je na tisuću godina;

Pošto sam blodirao tvoje ključno zapažanje, mislim da bi za razumjevanje moje hipoteze navedene u predhodnom postu, bilo dobro pročitati i ovaj članak.

http://www.blog.hr/print/id/1621856215/ ... jesti.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 11, 2008 11:03 pm 
Član foruma

Sa ovim se ne mogu sloziti jer 7 dezintitet je jedno i ne mogu andjeli kojih je vise da budu jendo. Ja ipak mislim da su andjeli 6 dezintitet (Ra)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 12, 2008 9:10 am 
Član foruma

FearLess je napisao/la:

Sa ovim se ne mogu sloziti jer 7 dezintitet je jedno i ne mogu andjeli kojih je vise da budu jendo. Ja ipak mislim da su andjeli 6 dezintitet (Ra)

Vrlo dobro zapažanje, i mislim da ću se u toku spoznaje fokusirati upravo na
nedoumice oko Alui-a ali i Lira.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 12, 2008 11:22 am 
Član foruma

TaoOm je napisao/la:
u indijskoj BHAGAVAD-GITI se s druge strane možda govori kako da se ponašamo u ratu s Reptili ili o ratu koji se nekad davno i dogodio.

Bhagavad Gita ne opisuje rat sa reptilima nego rat između hibrida iz Sumera koji su počeli da naseljavaju indijski potkontinent i naišli na ljudsku rasu sa Maldeka u dolini Inda. Tu su zatekli duhovnost koja je delovala na njihovu ljudsku komponentu i neki su joj se priklonili, kao Arđuna. Krišna mu je govorio nauk sankhye, a to je učenje Lirana. Otuda potiče i joga i sve što je istinski duhovno u Indiji.

TaoOm je napisao/la:
Ukoliko je pak riječ o energetskim ili duhovnim eteričnim bićima, sklon sam vjerovanju da dolazi vrijeme Avatara, ta da su kristalna i indigo dijeca, ustvari Avatari. Tome u prilog govori i fenomen Maritreja.

Ovo ti je pun promašaj. Indigo deca su samo ona obična deca koja pokazuju sposobnosti koje ljudi inače imaju, ali su potisnute kod većine. Sada Iluminati kroz Nju ejdž programe popularišu 'indigo decu' kao avatare da bi tako naterali roditelje da prijave takvu decu kao bi sva bila stavljena pod kontrolu da rade za Iluminate, a ne protiv njih. Maitreja je običan klon ili programirani idiot koga su napravili Iluminati da gudi njihovu priču o jednoj religiji.

TaoOm je napisao/la:
Mislim da bi za razumjevanje promjena koje slijede trebalo pokušati utvrditi moguću vezu Lirijanaca sa duhovnim bićima. Nadam se da postoji i literatura koja ide ovome u prilog.

Ako si mislio na duhovna bića ovde među ljudima, nema literature o tome, ali znam da Lirani nadgledaju duhovni razvoj na Zemlji, Isusa je pratio jedan od njih (opisan kao 'nepoznati mladić' koga je Isus posebno voleo, koji se javlja par puta u Novom Zavetu), Kod Šankare takođe, opisan je kao Dakšinamurti u istoimenoj stotri, mladić koji je učio stare, i samog Šankaru. Jogananda je opisao jednog od tih Lirana kao Babađija u svojoj 'Autobiografiji jendog jogija'. Kod Ramane Maharšija je došao jedan od njih, ne znam da li isti (Babađi) ili se menjaju, dok je ovaj boravio u Virupakša pećini, ostao je kod Ramane nedelju dana, ćutali su nasmejani ili pevali. Svi su se čudili što Ramana obraća toliku pažnju tom nepoznatom mladiću jer je bio poznat po tome što nikoga živog nije jebavao ni pogledom, kamo li pričom. Kasnije je u Ramanašramu ponovo dolazio, stao je kraj vrata, gledao u Ramanu i ovaj u njega s osmehom. Zatim je samo otišao.
Izgleda da na Plejadama još uvek postoji sveštenstvo koje potiče od Lirana, ali to nisu sami Lirani, ili možda jesu.
Inače oni nisu energetska bića petog denziteta. Sve ostalo što si izneo o svetovima bolje da usaglasiš sa učenjem Gurđijeva koje je odlilčno izneo Uspenski u knjižici o Kosmologiji (ima je na mom sajtu).
Ne bi trebao ni da spominješ Bibliju jer ona je čist program Iluminata.
Nema dobrih zmajeva. To je bajka. Sve što je zmajsko to je reptilsko.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 12, 2008 12:12 pm 
Član foruma

TaoOm je napisao/la:
....I uhvati zmaj, staru zmiju, koja je đavao i sotona, i sveza je na tisuću godina;

Mala ispravka Taom, kaze se: "I uhvati zmaja......". Dakle rijec je o zmaju koji se manifestira i kao zmija (reptil). Ta zmija je zapravo reptoid (djavo) koji je prevario prvog covijeka u Edenu i koji je covijeka zelio odvojiti od njegovog primarnog stvaratelja (roditelja). Poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 12, 2008 12:20 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Ne bi trebao ni da spominješ Bibliju jer ona je čist program Iluminata.

Hmmmm...a da nisi malo previse odvazan kad ovako mjeris rijec Biblija? Odakle si siguran da je to bas tako, jel ako jesi onda zaista imas jaka saznanja iz neke ruke. Biblija je samo slikovito opisivana od pamtivijeka, pa zasto bi sad to eventualno bila zabluda ili izmisljotina, iluminatska krivotvorina isl?! Sve ove spise npr na koje se svi pozivamo da smo shvatili sustinu i da nam je djelimice jasno sta se desava, treba smireno i bez adenalina promatrati, takodjer i Bibliju, kao svetu rijec onih koji ovu knjigu vole i prate. Sve sto je napisano i odnekuda dato covijeku nije 100% slikovno tekstualno tacno ali zato vodi do neke tocke gledista. Mi dakle pokusavamo da suaglasimo svoje duhovno mentalne sposobnosti sa ovim saznjanjima, ko nama jamci da uopste dobro radimo? Mozda smo i mi plod iluminatske prevare (zavjere) kad se npr upustamo u tako snazne misaone forme poput otkrivanja novih svijetova ali i covijekova porijekla, buduce uloge, itd, lijep pozdrav :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 12, 2008 9:41 pm 
Administrator

:offtopic:

Otišli smo s teme ( koja je 2012. ). Za Biblijske i slične rasprave pođimo u već postojeću temu:
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=103

Dakle, ovdje nastavimo sa temom!

:ontopic:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 2:28 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Otišli smo s teme ( koja je 2012. ). Za Biblijske i slične rasprave pođimo u već postojeću temu:

:mrgreen:
ili da otvorimo temu: Otkrivanje tople vode
:mrgreen:
zanimljiv fenomen #-o
/koji je uochljiv ako se prochitaju ovih evo vec 35 str./ je da je ova tema kao magnet za vernike(bez razlike dal' se radi o "klasichnim" vernicima ili nju ejdz vernicima,to je ionako isto),dolaze u talasima,malo jehovinih svedoka,pa malo njuejdzera koji kazu da treba samo da jashemo ljubichasti zrak i spasheni smo,ako se ne spasish reci ce ti,sam si kriv nisi pustio da ti zrak udje dovoljno duuuuuuboko,pa onda talas kreacionista,pa talas nakurchenih jezuita koji ne vide dalje od nosa ,al znaju da navijaju,pa onda opet talas njuejdzera koji misle da imaju neku misiju pa prolupaju od propovedanja,pa opet.... i tako u krug...ova tema im dodje kao poligon za propovedanje o Sudnjem Danu/duumsdej :twisted:
uzivaju u sejanju straha medju stadom
govore o Spasiocu/spasiocima koji evo samo shto nisu stigli :mrgreen:
jedva chekaju na pitanja iz stada,jer samo oni znaju put do Spasitelja :mrgreen:
ali neka...
... ipak se okrece...
nego nema ga onaj goldiboj,on je isto voleo da pricha o dentitetima i drugim njemu nerazumljivim stvarima :mrgreen:

josh jedna stvar je uochljiva chitanjem ove teme,malo malo pa se poturaju razni recepti za spasonosne meditacije,eto TM(transmisijska,transcendentalna,transvotev'r meditacija) i Maitreja se pominju i reklamiraju vec nekoliko puta ,a o Mitreji vishe ne treba ni troshiti rechi,ovde ima nekoliko tema koje se bave Maitrejom i TM:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=338&start=0
problem je u tome shto se mnoge stvari trpaju u pojam meditacija
ne samo tm,tu su i druge razno-razne njuejdz instant prosvetljujuce tehnike,vizuelizacije ovoga ili onoga,zigosanje stada :twisted: sve se to trpa u meditaciju jer se tako bolje prodaje,Uchitelja na svakom coshku,zakon trzishta :mrgreen:
mozda ova tema pomogne razumevanju shta jeste a shta nije meditacija:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=423&start=0
pogotovo prve dve strane su prepune divnih postova koji lepo objashnjavaju shta jeste a shta nije meditacija :wink:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 3:33 pm 
Član foruma

nat

Zanimljivo je to npr kako ti to pojasnjavas. Malo da se spustis na zemlju i da vidis zapravo sta si ti u stanju da razumno kazes bez da lupas kojesta. Sve ovo oko nas ionako jeste jedna magla, samo je pitanje ko vidi u toj magli a ko je stvarno slijep. Svaka tema koju zapocinjes ne smije biti nikakvo ruglo ili predmet sprdanja, buduci da niko nemoze pouzdano da kaze kako je dosegao puni ciklus a sukladno tome ne bi smjeo da se onako da kazem potsmijava. Ja sam npr uvijek spreman saslusati svakoga ma koja tema bila. I ne budi siguran da si ti uopste bilo sta razumio, mozda i tebe neka magla nosi nekom rijekom, e sad jel to ide u neki sjaj ili bezdan... :D who know my friend, lijepi ti pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 3:53 pm 
Član foruma

Traxx je napisao/la:
nat

Zanimljivo je to npr kako ti to pojasnjavas. Malo da se spustis na zemlju i da vidis zapravo sta si ti u stanju da razumno kazes bez da lupas kojesta. Sve ovo oko nas ionako jeste jedna magla, samo je pitanje ko vidi u toj magli a ko je stvarno slijep. Svaka tema koju zapocinjes ne smije biti nikakvo ruglo ili predmet sprdanja, buduci da niko nemoze pouzdano da kaze kako je dosegao puni ciklus a sukladno tome ne bi smjeo da se onako da kazem potsmijava. Ja sam npr uvijek spreman saslusati svakoga ma koja tema bila. I ne budi siguran da si ti uopste bilo sta razumio, mozda i tebe neka magla nosi nekom rijekom, e sad jel to ide u neki sjaj ili bezdan... :D who know my friend, lijepi ti pozdrav

nemoj da se folirash :lol: ,to je ovde vrlo providno i lako prepoznatljivo niko ti ne brani da prichash,eto,Jack ti je dao link:
Jack987 je napisao/la:

kliknesh na link i prichaj brate kolko 'ocesh,vabi zalutale ovchice,spashavaj sve redom,ma sve po ps-u :D
i usput,nije loshe da prochitash ovu temu:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=815&start=0
pomaze boljem razumevanju i komunikaciji,
tada bi mozda razumeo shta sam napisao umesto da projektujesh svoje frustracije i da pishesh iz Reaktivnog Uma uvredjeno i uvredljivo
shta ce ti to?chemu? :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 7:43 pm 
Član foruma

Ja stvarno neznam da je meni upucen Jackov mig :shock: . Nat, da nisi pod uticajem kakvih opojnih extrakata, no no, necu ti ja nista zamjeriti. Mozda si malo umoran sam! Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 7:47 pm 
Član foruma

nat je napisao/la:
nemoj da se folirash :lol: ,to je ovde vrlo providno i lako prepoznatljivo niko ti ne brani da prichash,eto,Jack ti je dao link:

Ma daj man ili sta si vec, mislim na bice, a da se malo skalkuliras? Koja jaka spika :roll: nemrem vjerovat da mi se ovo dogadja 8) . Ma Jack ko Jack, ziv mi bio kao i ti. Nego ajd stvarno ne lupetaj vise majke ti, ponavljano i opetovano jedno te isto (procitaj ovo ili ono) haha, e....lijep ti pozdrav junace

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 8:15 pm 
Član foruma

Traxx je napisao/la:
a da se malo skalkuliras?

=D> :rofl :rotfl: :mrgreen:
i opet:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=815&start=0

dok ne skontash da ovde foliranje ne prolazi [-X

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 9:16 pm 
Član foruma

Salu na stranu ovo cu prekinuti. Beskorisno je natjecati se a ovdje nisam kao natjecatelj vec kao onaj koji ima zelju nesto novo saznati. Mozes li ti folirantu tj minijaturna tvorevino nesto pametno za rec osim prelijevanja supljih citata u ispraznostima rastimane harme?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 13, 2008 10:04 pm 
Administrator

Ako već stvaramo NERED, bilo bi bar pametno da to bude KORISTAN nered, tj. da netko nešto nauči iz sveg ovog nereda...

Dakle, bilo bi pametno zaključiti međusobna prepucavanja ( jer "za tango je potrebno dvoje" ) i naučiti iz dosadašnjih iskustava nešto...

Citat:
Salu na stranu ovo cu prekinuti.

Ovo je jedan način prekidanja prepucavanja, te prekidanje kanala otjecanja negativne energije u 4D ( ili kuda već... )!!! Bravo! =D>

Jedna lekcija naučena.

Eto, i iz nereda nešto naučimo, zar ne?

Ali sad bih ipak molio da se držimo teme... za prepucavanja ima tema u "Ostalo" pa ako netko ima želju za "tangom", može to tamo učiniti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 16, 2008 5:26 pm 
Član foruma

Odakle zaista dolazi negativna energija? Znamo li mi rod ljudski sta je to i kako percipira sem nama znanih chaneling system? Nismo li i mi u tom kontekstu samozavaravanja uhvaceni u zamku a pritom mislimo da smo na dobrom putu??' Dragi prijatelji moji. Mi mislimo da nesto znamo tj da smo nesto saznali. To izgleda vrlo zanimljivo, privlaci paznju i plijeni nase misli u neku novu nepoznatu dimenziju. Daje nam mogucnost samoodredjenja da sebi postavimo nov smjer ali niko zaista ne jamci ishod! Moze li se ostati smion i ustrajati na ovome bez rizika?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 16, 2008 6:14 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Ako već stvaramo NERED, bilo bi bar pametno da to bude KORISTAN nered, tj. da netko nešto nauči iz sveg ovog nereda...

Dakle, bilo bi pametno zaključiti međusobna prepucavanja ( jer "za tango je potrebno dvoje" ) i naučiti iz dosadašnjih iskustava nešto...

Citat:

Ovo je jedan način prekidanja prepucavanja, te prekidanje kanala otjecanja negativne energije u 4D ( ili kuda već... )!!! Bravo! =D>

Jedna lekcija naučena.

Jack,
moj optimizam jeste velik do ludila,ali je tvoj,brate,beskonachan :D
nazalost,tu gud tu bi tru
i to je lako vidljivo josh u ovom postu iz koga si izvukao ovaj citat:
Traxx je napisao/la:

jer vec u sledecoj rechenici,nema prekida vec se ples uvreda i projekcija nastavlja:
Traxx je napisao/la:
Mozes li ti folirantu tj minijaturna tvorevino nesto pametno za rec osim prelijevanja supljih citata u ispraznostima rastimane harme?

i prekid i ples su privid,jer je ovaj tango solo josh od pochetka
ne zeleti videti neshto ne znachi da ce to ne-zeljeno samo od sebe nestati
chuvati bajatu vodu samo da bi se imala veca kolichina vode je uzaludno,
jer je zabajacena voda neupotrebljiva a i moze zagaditi svezu vodu :wink:
ovo sam hteo da napishem josh kad si ovu chestitku stavio,
ali pouchen od malena da neke stvari shto ih vishe dirash sve vishe smrde,
a i od prethodnih iskustava sa osobama koje odradjuju programe,koja jasno ukazuju da se dinamika odvija po jasno utvrdjenim shemama,
odlozio sam u stranu ovaj post jer je nastavak ovog marionetskog solo plesa bio ochekivan i neizbezan,
i zaista,evo posle nekoliko dana i u sasvim drugoj temi,potpuno van konteksta teme,muzichke pozadine i bez cilja i poente,osim da se izliju frustracije i uvrede, programi nastavljaju da shtekecu u ritmu:
Traxx je napisao/la:

Oprosti ako ispada da namjerno sudjelujem u nekoj uroti :mrgreen: but , ali mislim stvarno da ne treba NEBULOZE rasipati na ovom forumu! Ovo je tragikomicno sto si napisao, nema veze sa zdravom pameti i odvlaci na tamu i bespuce ocaja a ne na neku svjetlu misao!!! Molim da dovesti se normali i i racionalizirati normalu u pravom smjeru! Hvala

ne znam dal' i ovo spada u tango ili neki drugi oblik plesa,i ne zanima me,
tango nije moj stil plesanja,ja sam ljubitelj solo-grupnog plesanja,gde je sloboda pokreta nesputana pravilima,gde svako pleshe sam ali i sa svima ostalima u plesnoj dvorani,komunicirajuci interaktivno u harmonichnom ritmu \:D/
ne samo shto ovakvu prljavu igru ne mogu da igram,u plesnim dvoranama gde se ovakva igra pleshe ne mogu ni da dishem,a kamoli da pricham i svoje rechi zaprljam stavljajuci ih pored ovakvih bljuvotina,pljuvotina i besmislenih uvreda :twisted:

Ugodno plesanje Svima zelim
O & O

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.