Sada je: ned maj 04, 2025 1:38 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: čet nov 19, 2009 8:11 pm 
Član foruma

Pa u Beogradu je sve normalno (koliko moze da bude kod nenormalnih ljudi :mrgreen: ). Jedino na TV malo divljaju, a i tu su se smirlili otkad je umro patrijarh Pavle.

Zagadjenje je i inace jezivo, a zadnjih dana se zbog tzv. "lepog vremena" i nedostatka kosave jos pogorsalo. Pored autoputa se ne vide zgrade do nekog 3-4 sprata. Svako kaslje od toga, i pluca naravno bole. Ali to je redovno ovde.

Jedna zanimljivost: prolazim ja preko nadvoznjaka iznad autoputa juce, naravno u pravcu ka Beogradu zakrcenje kao i uvek (to se desava bez realnog razloga) staje kolona blindiranih BMW-a u kakvim se voze predsednik, ministri i slicna govna (inace se nigde vise ne pojavljuju bez teskog obezbedjenja, sto im je i pametno, ako im je zivot mio) Elem, izlazi jedan nervozni pajkan iz BMW-a i pokusava nesto da napravi mesta da prodju.

Naravno ljudi dadose gas iz inata, a nekoliko ljudi koji su bili na nadvoznjaku pocese da mu dovikuju odozgo i da ih revoltirano psuju :twisted: (ja sam cak bio i medju mirnijima). Ovaj udje u kola pokunjen, pa produzise nekako.

Evo jednog linka na tu temu i na temu gripa:

http://www.galaksija.com/planeta/prognoza.htm

Vrh

PostPostano: čet nov 19, 2009 9:02 pm 
Član foruma

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/mini ... traha.html

Attachment/i:
Without-Consent--64007.jpg
Without-Consent--64007.jpg [ 31 KiB | Pogledano 3140 put/a. ]

F.N.
Vrh

PostPostano: čet nov 19, 2009 9:58 pm 
Član foruma

Upravo sam pročitala sljedeće:

www.24sata.hr/news/nabavili-su-skupi-ur ... nio/145683[google][/google]

Vrlo interesantno. Komu služe statistike o oboljelima, to je pitanje o kojem razmišljam cijelog dana. Naime, nakon zbrke dnevnog, pa tjednog bilježenja oboljelih, sve ide u - neću izreći - ostat ću fina. Apsolutno te brojke više nemaju veze s ničim, broj je puno, puno veći, pa su tako poludjeli i što postoje laboratoriji u Zagrebu gdje se može testirati za 180 kuna na virus h1n1! Dakle, prvo su to napali, a sada i ovo. Nekome nije u interesu da ljudi saznaju da imaju virus!

Što zaključiti, ma svi smo zaraženi! Svi! Netko to osjeti, netko ne. Netko ima tri simptoma, netko pet, netko kuri i sve se zakompliciralo, netko se već 15 dana muči s blagim simptomima i nikako da prođe!
Što se tiče više navedenog teksta, vrlo je interesatno što taj uređaj otkriva i drugih 13 tipova virusa!
Moje je samo pitanje: što nam još sakrivaju?

Svi koji ste bolesni, držite se!
Pozdrav Alf :toothy2:

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 11:23 pm 
Član foruma

:tongue: :tongue: :tongue:

Vrh

PostPostano: sub nov 21, 2009 7:09 am 
Administrator

Stvarno odlično urađeno! =D>

Ovo bi trebalo linkovati s blogova i sajtova. Ja već jesam.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub nov 21, 2009 1:18 pm 
Član foruma

xipho je napisao/la:
:tongue: :tongue: :tongue:

Znaci vrh :D

Vrh

PostPostano: sub nov 21, 2009 4:24 pm 
isključen/a

A zasto bi ovo trebalo linkovati?

Zasto bi uopste ista trebao linkovati?

Nisam shvatio. Vodimo rat protiv necega?

Vrh

PostPostano: sub nov 21, 2009 4:54 pm 
Član foruma

Evo zanimljivo u vezi UKRAJINE i svega šta se tamo događa, chamtrailsa i svega ostalog
Dr Rebecca Carley 16.11.09
http://www.gasparic-pejzazi.com/Dr%20Re ... rajini.htm

Vrh

PostPostano: sub nov 21, 2009 6:52 pm 
Član foruma

veki je napisao/la:
Evo zanimljivo u vezi UKRAJINE i svega šta se tamo događa, chamtrailsa i svega ostalog
Dr Rebecca Carley 16.11.09
http://www.gasparic-pejzazi.com/Dr%20Re ... rajini.htm

Nedavno su neki avioni srušeni!!! Ne mislim na one koji su navedeni u direktnoj vezi s chemtrailsima. Tad sam razmišjala kako se treba na to obratiti pažnja, jedan je "pao" u Rusiji, transportni! I tih dana dva u Americi (obična, mala). Mislim da je sve to vezano za ovo što se događa. Mene interesira tko je njih srušio! Voljela bih vjerovati, netko tko zna više od nas!

Cijela se priča počela čudno razvijati, previše je toga "iscurilo" u javnost, bez nekih većih problema, kao da je dozvoljeno. No, to nije omelo da oni na vrhu kao papagaji ponavljaju, cjepivo nije štetno, ali mi se nećemo cijepiti! Djeluje vrlo čudno da svi tako olako i bez ikakva srama daju oprečne izjave.
Isto je i s vijestima iz svijeta.

Istovremeno, stidljivo se priznaje rezistentnost na Tamiflu, te mutacija virusa.

http://www.portal.hr/vijesti/svijet/444 ... gripe.html[google][/google]

Tim smjerom idu i novija događanja, sve je više ljudi koji ne šute (dio epidemiologa, imunologa), ali nedvojbeno uz činjenicu da im se "dozvoljava" da govore. To samo stvara dojam da u pozadini svega toga može biti nešto sasvim deseto.

http://www.slobodna dalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleid/7933/Default.aspx[google][/google]

Neminovno je da nas truju, neminovno je da nas žele cijepiti, međutim ono što nam za sada ostaje nepoznanica je vrlo važno - što će sada kad se velik broj ljudi neće cijepiti.

Suludo bi bilo očekivati da ne postoji plan koji to uključuje. Jer jednom kad kreneš u veliku akciju, moraš biti spreman na iznenađenja. Ja mislim da su spremni, samo ne znam na koji način!

Činjenica je da se ljudi masovno i u znatno većem broju cijepe protiv obične gripe, tom cjepivu vjeruju. Činjenica je i da svi oni koji i istupaju ne spominju alternative liječenja! Što je s prirodnim interferonom, dokazanim lijekom? Lijekom koji se sutavno tokom posljednjih 15 godina prestao proizvoditi u gotovo svim zemljama svijeta, a na njegovo je mjesto "zasjeo" rekombinantni. Vidi tekst na Galaksiji. Dakle, o tome svi šute, kako oni koji "govore" vani, tako i ovi koji govore tu kod nas.

Što je to što oni koji govore zaista kažu: - samo ponavljaju ono što većina već zna - barem mlada populacija kojoj je dostupan internet! Cjepivo nije sigurno, gripa nije ubojita, dapače. blaža je od svega do sada viđenog. Mislim da je to poput onih trik pitanja na kvizovima. Dozvolimo im da to sve kažu, a kad ljudi počnu umirati prozvat ćemo ih da su krivi jer su zagovarali ljude da se ne cijepe. Eto, to bi mogao biti jedan od scenarija koji unutar sebe ima "demokraciju govora i pisanja".

Sigurno je i da se stvorila zbrka, velika zbrka koja za prosječnog stanovnika ovog podneblja, koji ima cca 70 godina u najboljem slučaju ne znači ništa. Ti će ljudi biti smeteni, možda sumnjičavi, ali i dalje "zatvoreni" za više informacija. Tako neće povjerovati u male avione koji lete da bi nas dodatno otrovali, stalno i kontinuirano, neće vidjeti chemtrailse. Veliki dio njih neće slušati "pobunjenike", jer vjeruju državnoj vlasti koju su izabrali, a svaki liječnik za njih je Gospodin Bog kojem se nose pokloni.
Takvih je na žalost puno više nego nas koji se ovdje dopisujemo.
Ali, činjenica je i da taj čovjek više nije siguran hoće li primiti cjepivo za svinjsku gripu!

Zato sve zajedno djeluje zbunjujuće! Zbunjujuće djeluje i velik broj upala pluća bez temperature, zbunjena je većina liječnika opće prakse, a jedno im je svima zajedničko - svi su u jednom stanju straha. Majke zabrinute za bolesnu djecu, ljute na liječnike koji postavljaju krive dijagnoze, liječnici oprezni i preplašeni jer im se događa nešto što do sada nisu vidjeli.

Ostali koji imaju neki od simptoma, isto žive neku vrstu straha, naravno ne svi, ali kad ne možeš objasniti sam sebi zašto se osjećaš loše 20 dana, zašto imaš čudne simptome, zašto nemaš temperaturu, zašto sve traje kao da nikada neće stati, ljudski je biti zabrinut, uplašen..... I većina se točno tako osjeća. Barem sudeći prema svim pustim forumima.

A sve je to dio ove igre. Samo što njezin nastavak ne možemo prognozirati niti predvidjeti, jer gledajući medije koji su najblaže rečeno kontradiktorni. Gledajući dva tjedna podizanje psihičke pripreme za velik broj smrti, pa evo posljednjih dana rapidno stišavanje izvještavanja u kojem, povrh domaćih nema nikakvih informacija iz Evrope, kao da neke zemlje niti ne postoje! Dakle gledajući sve to, moramo se zapitati što ćemo sutra pročitati. Kome će i zašto nešto biti upućeno.

Istovremeno upravo su ti mediji u nekoliko dana emitirali izjave stručnjaka, pisali o njima, ili na bilo koji drugi način servirali informaciju koja je bila jako važna, a glasi: ne nosite maske!!!! Mislim da veća glupost i laž nije do sada izrečena! I nekako mislim da je upravo ta maska jako važna! Jer nevjerojatno je koliko su truda uložili da vas ubijede da ćete izgledati kao zadnji kreten ako je stavite na lice. I uspjeli su, većina je ljudi to prihvatila i većina se srami staviti masku!
Istovremeno svi prate svinjsku gripu, a uz nju se događaju velike promjene, snijeg u Kini nakon njihovih eksperimenata, velike vrućine u Australiji, nevrijeme na Filipinima, poplave, potresi...... I to je dio igre!
Kao i ono dvoje anonimnih ljudi koji su došli na visoke funkcije u Evropi.....Svi se čude, tko su oni? Ja se ne čudim sigurno postoji jako dobar razlog zašto su to baš oni! Koja će im biti funkcija, vidjet ćemo....

Možemo li onda vjerovati informacijama koje dobivamo? Mislim da ne, ali to ne znači da ih trebamo prestati čitati, gledati i razmišljati o njima. A onda, po onoj staroj: uzdaj se u se i u svoje kljuse!

Alf : :|

Vrh

PostPostano: ned nov 22, 2009 2:20 pm 
Član foruma

Pitanja za ministra
Ministru zdravlja juče su poslata pitanja i zamoljen je da odgovori šta
znači izjava da će svako morati da potpiše u slučaju da ne želi da se
vakciniše protiv H1N1, zatim da objasni građanima Srbije kome će i šta
oni morati da potpisuju ukoliko ne žele da se vakcinišu i kakve će
posledice snositi zbog te svoje odluke, kao i ko ima pravo da ljude na
bilo koji način obavezuje da se vakcinišu? Postavljeno je i pitanje da
li će on kao ministar da potpiše svakome ko dobije vakcinu (Novartisovu
ili neku drugu) da ona neće izazvati bilo kakvu reakciju odmah ili
odloženo, kao i to da li može da potpiše svakome ko u Srbiji primi
vakcinu da je ona apsolutno ispravna i sigurna?
Odgovor iz Ministarstva zdravlja glasi:
- Građani Republike Srbije će biti blagovremeno informisani o svim
detaljima u vezi sa praktičnim sprovođenjem vakcinacije protiv virusa
H1N1, koja će biti sprovedena u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva
od zaraznih bolesti i drugim propisima Republike Srbije - kazao je ministar.
Prema njegovim rečima prioritet će imati hronični bolesnici uzrasta od
šest meseci pa nadalje, zatim zaposleni u ustanovama i javnim službama,
pa zdravi ljudi, a svako će morati da potpiše i u slučaju da se
vakciniše i u slučaju da to ne želi.
- Vakcinisaćemo sve građane Srbije koliko budemo stigli i mogli. U
pravom cugu verovatno polovinu populacije, a onda koliko god bude bilo
moguće. Što pre čitavu populaciju, jer je to jedini način da se prekine
ova bolest. Do kraja sezone i 2010. godine u svetu će biti vakcinisano
između dve i tri milijarde ljudi - rekao je srpski ministar zdravlja.
==================
Beogradski advokat Nebojša Anđelković objasnio je da u ovom času i dok
važe trenutni zakoni i Ustav naše zemlje, zaključno sa konvencijom UN o
zaštiti ljudskih prava i sloboda čija je potpisnica i Srbija, izvršna
vlast - Ministarstvo zdravlja nema pravo da na bilo koji način
uslovljava građane Srbije da potpišu da li su dobili vakcinu protiv
novog gripa H1N1 ili ne.
- Univerzalno pravo čoveka je pravo na slobodu. Čovek svojom voljom
donosi odluke o životnim pitanjima koja se tiču njegovog života i
zdravlja. U Ustav Srbije je „ugrađeno“ pravo građana da samostalno
odlučuju o svom životu i zdravlju. Jer, svako od nas samostalno donosi
odluke da li će da pristane na neku hiruršku intervenciju bez obzira na
posledice. Analogno tome, nemoguće je da vakcinacija bude uslovljena -
kaže naš sagovornik.
Kako kaže Anđelković, niko od nadležnih još nije zvanično dao
obaveštenje koje su to vakcine kojima će se vakcinisati građani Srbije.
- Kog su sastava i da li su štetne po zdravlje? Konačno, pošto je H1N1
nova bolest i nema baš mnogo iskustava u vezi sa tim, ko može da
garantuje da vakcina koja se nudi ima zaštitno dejstvo? Da li ćemo
dobiti vakcinu koja će pomoći ljudima ili će neko da zaradi novac na
njenoj kupovini? Takođe, sve ovo može da bude i eksperimentalni program
- zaključio je Anđelković.

http://groups.google.com/group/siem/bro ... 8967fdeb2b

Vrh

PostPostano: ned nov 22, 2009 5:10 pm 
Moderator

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Pa u Beogradu je sve normalno (koliko moze da bude kod nenormalnih ljudi :mrgreen: ).

...noramalno sa gustom maglom u noćnim satima.Čitajući text prije par dana u kojem se iznose okolnosti pojave kuge u Evropi u srednjem vijeku momentalno mi se pojavila rečenica u glavi...''zatvorite prozore, zabravite vrata...stiže magla'' (iz filma Magla). Interesantno kako mozak ''radi'' :-k .

Inače naletio sam na youtubeu na radio emisiju:

http://www.youtube.com/watch?v=dSImU0qn ... re=related

nisam čuo za ovu stanicu ( Coast to Coast AM ) niti za Steve Quayle-a koji je prenosio svoja viđenja, istraživanja, opažanja i zaključke u vezi svinjske gripe u intervjuu ovoj radio stanici.Na žalost nema prevod.

Sigma, odličan link :thumbup:
Citat:
U Ustav Srbije je „ugrađeno“ pravo građana da samostalno odlučuju o svom životu i zdravlju.

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 12:39 am 
Član foruma

http://www.youtube.com/watch?v=hgp6LKZBmuc

evo i vedrije strane gripa :)

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 4:27 am 
Član foruma

haha ovo je dobro :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 4:52 am 
Član foruma

frend je zaradio svinjsku gripu i evo, prebrodio ju nakon 7 dana.
bez ikakvih komplikacija, kao obicna gripa kako kaze.

pa et, da nesto doprinesem ovoj temi.
reko mozda nije lose da se napise stogod o iskustvima ljudi glede toga.

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 8:51 am 
Član foruma

Evo da se pohvalim \:D/ ja sam prebolio prasecu gripu prije dva tjedna.
Da malo opisem sto i kako:
Utorak: temp 38, opca slabost, popio 4sumeca aspirina, pojeo pola kile mandarina
Srijeda: temp 40, opca slabost, bol u krstima, krevet, oblozi, tusiranje sa hladnom vodom(boze kako to mrzim), puno tekucine(caj)
Cetvrtak: temp 39-40, opca slabost, bol u krstima, krevet, oblozi, opet to glupo tusiranje,
Petak: temp 38-39, opca slabost polako nestaje, krevet, oblozi, nema vise tusiranja
Subota: temp 38, slabost je sad vec gotovo potpuno nestala, krevet, nema vise ni obloga
Nedjelja: temp 37, sad vec mogu normalno funkcionirati,
Da ne zaboravim, puno puno kasljanja nenormalnog

Ja nisam bio na testiranju ali mi je doktorica rekla da ima prasecu posto jos nije pocela sezona obicne gripe :)

To bi bilo to otprilike, simptomi su isti kao kod normalne gripe, doduse trebalo mi je cijeli tjedan poslije toga da dodjem sebi ali sve je proslo u najboljem redu.
Od tableta sam za prva tri dana dobio neki oblik sumameda( neka turska proizvodnja)
onda sam dobio nesto na bazi penicilina ali sam prestao piti nakon druge tablete posto sam mislio da ce mi zeludac izgorit.

Ne znam da li ste primjetili ali tih farmaceutskih kompanija ima kao blata.

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 10:55 am 
Član foruma

Goran je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=hgp6LKZBmuc

evo i vedrije strane gripa :)

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 12:34 pm 
Administrator

Posljednja informacija od doktora iz Ukrajine - on tvrdi da je u pitanju Plućna Kuga; 22/11/09, 11:05

Izvor: http://ukraineplague.blogspot.com/2009/ ... -from.html

Prvi dio - http://ukraineplague.blogspot.com/2009/ ... ctors.html

Drugi dio - 2 http://ukraineplague.blogspot.com/2009/ ... aying.html

Informacija:

Ovo je moja posljednja informacija ali ozbiljna i iskrena, jer su se kockice složile u sliku!

Kada sam pisao ovaj materijal, shvatio sam da je glavi uzrok ove sadašnje "epidemije" - jedna potpuna degradacija sistema primarne zdravstvene zaštite.

Međutim, šta je tu je.

Tako, ovo je moje poslednje pismo.

A njega pišem za medicinsko osoblje (prvenstveno za pedijatre, terapeute i porodične ljekare) i pacijente iz razoga što prvi ne znaju šta se zbiva i šta da rade, dok drugi jednostavno umiru, uprkos svim naporima njihovih bližnjih.

Ukoliko razumijemo ono što se zbiva, onda možemo SRIJEČITI KOMPLIKACIJE od kojih ljudi sada umiru.

Izvinjavam se, ali ću prvo zbog praktičnih razloga opisati patogenezu bolesti. To je važno zbog medicinskog osoblja.

Dakle, ovako.

Sada vlada a uskoro će se proširiti i po cijeloj Ukrajini jedna bakterijska ili virusna infekcija čiji uzročnik ima afinitet za epitelne ćelije pluća, što izaziva jednu autoimunu reakciju koja se manifestuje kao toksični pulmonarni edem.
Ukoliko se pacijentu u tom momentu ne pruži jedna kvalitetna medicinska pomoć (unutar nekih 1,5 do 2 sata), taj proces će preći u drugi stadij, eritrocitnu difuziju, što se očituje pucanjem alveolarnih membrana, te umjesto da omogućavaju perfuziju gasova, one se pune krvlju. Medicinari to opisuju kao morfološki stadij "crvene hepatizacije" (plućno tkivo dobija strukturu sličnu tkivu jetre, prim. prev.) Pluća postaju "preplavljena" krvlju.

U tom momentu pacijent osjeća nedostatak vazduha, dolazi do hemoptize (iskašljavanja krvi, prim. prev.), što je praćeno kratkim i ubrzanim disanjem, padom pritiska krvi itd. Njemu se obično tek u takvim momentima pruža kvalitetna medicinska pomoć, međutim, u tom momentu pacijent ima veće šanse da umre nego da preživi.

Ovaj sindrom trenutno nazivaju "akutni respiratorni distres sindrom odraslih osoba (ARDS)" a često se upotrebljava i pojam «SARS», što nema nikakvu praktičnu ulogu. Međutim, isti taj sindrom se sa istim "uspjehom" može javljati i kod djece.

Nije bitno to da li mi to zovemo ARDS, SARS, koronavirusom, virusom А/H1N1/2009, bilo kakvom bakterijom ili bilo čime drugim. Etiologija te bolesti nam nije poznata ili je ta bolest možda polietiologična ali u nekom smislu njen razvojni tok je skoro uvijek isti.

U njenom početnom stadijumu dolazi do razvoja edema pluća koji je toksično-alergijske prirode!

Drage kolege, doktori, pedijatri, internisti...

Samo od nas će zavisi to da li će naši pacijenti preživjeti ukoliko budemo u stanju pravilno razlikovati virusne infekcije od bakterijskih, ako budemo u stanju da pružimo našim pacijentima ambulatorno liječenje prema relevantnim protokolima a sada znamo da se kod nekih od njih može razviti ARDS/SARS sindrom - dopustite pacijentima da budu cijelo vrijeme u stalnom kontaktu s vama uz pomoć mobilnih telefona.

ARDS/SARS se brzo razvija, međutim, on nije smrtonosan ukoliko se adekvatna medicinska pomoć pruži za vrijeme nastanka plućnog edema, pogotovo kod pacijenata koji se ne nalaze na bolničkom liječenju. Poslušajte preko telefona kako vaši pacijenti dišu i sve će vam biti jasno. Budite spremni na porast takvih pacijenata jer mi nismo spremni za ovu epidemiju.

Poštovani doktori koji radite na odjeljenjima hitne pomoći, kolege, preporučio bih vam da ostavite sve drugo ukoliko imate pacijenta za kojeg se sumnja da ima edem pluća. Taj pacijent je sebi već kupio kartu za onaj svijet! Međutim, ta karta se još uvijek može otkazati! Molim vas da držite u svojim torbama dovoljno hormonalnih preparata i antibiotika. Organizujte hospitalizaciju za sve one pacijente za koje se samo sumnja na edem pluća i upozorite unaprijed o tome bolničke ljekare. Tako nećemo više imati toliko smrtnih slučajeva usljed "atipične pneumonije"!

А tek kasnije možemo pokušati sa ustanovljavanjem da li je taj plućni edem uzrokovao ARDS/SARS, koronavirus, virus А/H1N1/2009 i koje vrste bakterija su učestvovale u tome, te odrediti protokole za zbrinjavanje i terapiju takvih pacijenata.

Poštovani pacijenti,

pronađite doktora kome možete povjeriti svoje zdravlje kao i zdravlje vaših bližnjih. Znam da je to skoro nemoguće izvesti u seoskim područjima ali bi Ministarstvo Zdravlja moglo organizovati posebnu telefonsku liniju s vašim područjem, koju možete koristiti. Ne zaboravite da u našoj zemlji važi pravilo: "spasenje davljenika je u njegovim vlastitim rukama"!

Ukoliko nemate nikoga kome se možete obratiti za pomoć, onda se potrudite da imate kod kuće sljedeće medikamente:

1. Prednizolon ili deksametazon u ampulama;

2. Jedan od antibiotika širokog spektra u ampulama, kao što su linkomicin, gentamicin, dalacin ili klindamicin. Takođe možete nabaviti i neke druge antibiotike širokog spektra. Čini se da penicilin i cefalosporini nisu efikasni. Takođe je nepoznato da li kod plućnog edema pomažu antibiotici kao što su streptomicin i tetraciklin.

3. Alkohol, vata i injekcione šprice od 5 i 10 ml.

Ne postoje posebno propisane doze tih preparata. U vezi s njima konsultujte doktore iz hitne pomoći a najbolje bi bilo da vam ih oni lično daju. Ukoliko pronađete doktora u kojeg imate povjerenja, pozovite ga odmah ukoliko se pojave simptomi bolesti i jasno ih opišite. Nemojte pokušavati da se lječite sami.

Mjerite temperaturu tijela dva puta dnevno, čak iako ništa ne osjećate.

Primjena hormonalnih preparata odobrena je samo doktorima. Oni bi trebali prepoznati zvukove koji se javljaju kod disanja u slučajevima edema pluća. (Ovdje se navodi mogućnot da pacijent takođe može prisloniti telefon na grudi što bi omogućilo doktoru s kojim razgovara da mu ovaj presluša pluća. prim. prev.)

Ukoliko čovjek ima osjećaj "grguljanja" u grudima, njemu se mora hitno ukazati medicinska pomoć, čak unutar 15 minuta!

Upotrebom hormonalnih preparata čovjeku se može spasiti život sprječavanjem prelaska bolesti iz prvog stadija (edem pluća) u drugi (eritrocitna infiltracija pluća), jednostrana ili obostrana pneumonija! Ukoliko je inicijalna hormonalna terapija bila poduzeta od strane nekog drugog s ciljem hitne potrebe spašavanja života, onda sva naknadna njega mora biti pružena od strane profesionalnog medicinskog osoblja, uključujući i naknadnu hormonalnu terapiju.

Ovo što je gorenavedeno, može vam spasiti život.

...

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 1:48 pm 
Član foruma

Ukrajinski lekari su optuzili predsednika Viktora Juscenka, da su on i njegovi saradnici pocinili genocid, izazvavsi smrt nekoliko hiljada ljudi vestacki stvorenom epidemijom i vakcinacijom.

http://www.theflucase.com/index.php?opt ... ighted-new

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 2:12 pm 
Administrator

Govor koji je poljska ministarka zdravlja Ewa Kopacz održala u poljskom parlamentu o vakcini protiv novog gripa:

Citat:
Želim da naglasim da je tokom mog dugogodišnjeg rada kao lekara opšte prakse moja glavna maksima bila "Pre svega ne nauditi nikome". To sam pravilo ponela sa sobom pri dolasku na mesto ministra zdravlja.
Kada sam bila u situacijama da nekom preporučim lek, uvek bih se, kao i, verujem, većina doktora, prvo zapitala "Da li bih ovaj lek dala svojoj staroj majci, svom detetu?".

Upravo me je ta misao nagnala da sa velikim oprezom preispitam informacije vezane za lek koji bi uskoro poljsko ministarstvo zdravlja trebalo da preporuči svakom Poljaku, milionima Poljaka koji nemaju nikakvo medicinsko obrazovanje, niti ono koje njihov ministar zdravlja ima, a posebno ne ono znanje koje ima jedan stručnjak: profesor Bridak koji kao stručnjak radi na problemu gripa već preko 40 godina. On radi u jednom od 189 istraživačkih centara širom sveta koji se bave problemom gripa, jedan od tih centara je upravo u Poljskoj. Može li nas iko optužiti da nemamo potrebno znanje o gripu? Može li iko da dovede u pitanje znanje nekog ko se više od 40 godina bavi gripom, i to ne samo jednom njegovom vrstom, i koji je objavio na stotine članaka o tome?

Imam samo jedno osnovno pitanje: Želimo li da se borimo protiv pandemije gripa?
Danas znamo da neki članovi sporazuma koje su proizvođači vakcine potpisali sa drugim, mnogo bogatijim zemljama, sadrže određene priloge (stavke kojima se te kuće ograđuju od odgovornosti od štetnih posledica vakcine).

Takođe znamo šta je predloženo Poljskoj. Pošto su pregovori trenutno u toku, ne mogu o svemu da govorim, ali mogu vam reći jednu stvar: naše Ministarstvo pravde pronašlo je najmanje 20 stavki tog budućeg sporazuma koje izazivaju podozrenje.

Šta je dužnost Ministra zdravlja? Da potpiše ugovore koji su za dobrobit poljskog naroda, ili da potpiše ugovore koji idu u korist farmaceutskih kompanija? (aplauz)

Postoje tri vakcine na tržištu, sve tri od tri različite kompanije. Svaka ima drugačiju količinu aktivne supstance a opet, za čudo, svaka se tretira na isti način? Nije li stoga opravdano da ministar zdravlja i drugi stručnjaci sumnjaju u njih?

Možda je jedna od vakcina koja u sebi sadrži samo tragove te aktivne supstance u stvari samo "sveta vodica" za koju treba da verujemo da leči svinjski grip? Treba li da za to platimo?

Dajem primer Nemačke koja je kupila 50 miliona vakcina, do sada je upotrebljeno tek 10%. Danas samo 13% Nemaca želi da uzme taj "magični lek". Ali taj podatak je neobičan jer Nemci imaju veoma visok procenat ljudi koji primaju vakcine, tako da kada u Poljskoj od 1000 ljudi 53 primi vakcinu, u Nemačkoj na 1000 ljudi primi njih 238 (23%).

Šta se to dešava kad samo 13% Nemaca želi da primi tu vakcinu protiv gripa a ne onih 23% koliko ih redovno prima sezonsku vakcinu protiv običnog gripa? Njihova vlada im je kupila vakcine i daje ih besplatno a oni ih neće?

Šta se desilo?

Mogu li nas ove činjenice naterati da se predomislimo u vezi kupovine ovih vakcina ili ne? Predomišljati se da li da kupimo vakcinu koja je na neki način i tajna?

Postoje internet stranice na kojima proizvođači vakcina imaju obavezu da objave moguće štetne posledice uzimanja vakcine. Vakcinacije su u Evropi počele 1. oktobra. Zamolila bih vas da posetite te internet stranice i pročitate ima li ikakvih štetnih posledica kod ovog leka. I najmanja sitnica, barem alergijski svrab na mestu uboda igle. To se može pojaviti i kod najbezbednijeg leka. Toga nema. "Savršeni" lek.

Pa pošto je tako čudotvoran, zašto onda farmaceutske kuće neće da ga puste na slobodno tržište i preuzmu odgovornost za njega? Zašto jednostavno ne kažu "Ovo je divan, bezbedan lek i stoga ćemo stati iza njega i preuzeti odgovornost, stavićemo ga na tržište i sve će biti jasno i otvoreno"? Umesto da svu težinu odluke prebace na nas - kupce.

Nemamo rezultate kliničkih ispitivanja, detaljan sastav leka, podatke o štetnim posledicama. Vakcine su sada u četvrtoj fazi ispitivanja, veoma kratkog ispitivanja, i još uvek nemamo te podatke. Takođe je bilo i veoma malo uzoraka, jedna vrsta vakcine je ispitana na samo 160 doborovoljaca, od 20 do 60 godina starosti, svi su bili zdravi, nijedan nije već bio zaražen virusom. Druga vrsta vakcine je testirana na njih 600, od 18 do 60 godina, svi zdravi. Je li to dovoljno, pogotovo za ovde prisutne doktore? To po meni nije dovoljno dobro.

Želim da budem dovoljno sigurna da bih mogla da preporučim ovu vakcinu. Mi nismo ispali iz reda za vakcinu, želimo da odvojimo dovoljno vremena tokom ovih pregovora kako bi smo saznali što više možemo o toj vakcini. Pa ako komitet za pandemiju odluči da je potrebno, kupićemo je.

Takođe, oko milijardu ljudi svake godine oboli od sezonskog gripa, milion ih svake godine umre. I to se ne dešava tek poslednje godinu, dve. To se dešava već dugo vremena.
Da li je ik
o igde proglasio pandemiju zbog toga? A obični sezonski grip je mnogo opasniji od svinjskog, posledice su veoma ozbiljne i nekad smrtonosne. Da li je ikakva pandemija proglašena?

Vi koji me pritiskate da kupimo vakcine, pitam vas: "Zašto niste vrištali i vikali prošle godine, pre dve godine ili 2003? 2003. godine je 1.200.000 Poljaka obolelo od sezonskog gripa! Da li je iko u ovoj prostoriji vikao "Kupimo vakcine protiv gripa!" ? Ne sećam se toga.

Na kraju bih htela da kažem jednu stvar: poljski narod je veoma mudar. Poljaci umeju vrlo dobro da razlikuju laž od istine. Takođe mogu da vide šta je objektivno, a šta je samo "igra".

...

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 2:55 pm 
Član foruma

U navedenim člancima spominje se mutacija virusa! Nejasno je da li je rezistentnost na Tamiflu mutacija ili ne!

U svakom slučaju vrijedi obratitit pažnju obzirom da se stidljivo mutacija spominje i u izvještajima iz SAD-a!

http://www.svinjskagripa.com/index.php? ... ao-u-osije

http://www.svinjskagripa.com/index.php? ... tska&Itemi[google][/google]

http://www.svinjskagripa.com/index.php? ... &Itemid=26[google][/google]

Alf

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.