Sada je: sri maj 07, 2025 2:08 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:05 pm 
Član foruma

kartikeya je napisao/la:
Već duže vrijeme me muči jedno pitanje na koje ne mogu u potpunosti dobiti odgovor a to je: od kud mi kao duhovne čestice ili atomi svijesti u ovom prolaznom i negostoljubljivom svijetu?
Ovaj svijet se može okarakterizirti kao raj za budale jer čega se god uhvatimo jednostavno nam kao riba isklizne iz ruku. Mnogi pokušavaju od prolaznog načiniti vječno, čovjek gradi kule od pjeska nesvjestan da će sve to jednog dana biti skašeno u pepeo. Tko nam to neda da ovdje ostanemo, kakva superijorna sila?
Danas je previše budala na ovoj planeti, bića iz nižih svjetova kojima nije mjesto na ovoj svetoj planeti i 2o12 godina se jednostavno mora dogoditi pa dajte zamislite kud bi nas sve ovo odvelo u kakav ambis.
Krive su fabrikovane vrijednosti nametnute ljudima, ali tim i takvim je sudbina zapečaćena vratit će se od kuda su i došli.
Kako je rekao David Icke jedan čovjek ne može promjeniti svijet ali može poslati poruku koja će ga promjeniti.

Prvo sto trebas shvatiti da smo svi jedno i da je sve JEDNo.
Nasa dusa kako ti zoves je sama birala da prozivi ovaj trenutak u ovom vremenu, da pokusa nesto da nauci i da se pripremi za sljedeci stepen svjesnosti ili ti ga sa sljedeci dezintitet. A to sto smo mi podelzni raznim manipulacija nekih entite iz visih entiteta je sasvim normalno, jer se prosjecan covjek boji onoga sto mu nije poznato i u tome trazi neke okvire koje ce ga smiriti (religija). I samim time je podlozan manipulacijama ;)

Nadam se da si nesto shvatio/la

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:22 pm 
Član foruma

Religija je postala profitabilna institucija koja nema veze sa Bogom i vjerom u njega.
Sve u svemu mi zemljani bar iz 3d-a smo jako sje.... toliko smo skockani i ukalupljeni da je pravo čudo kako uopće opstajemo kao vrsta.
Poražavajuće je koliko se malo ljudi barem na trenutak zapita o smislu života, koliko ih malo noću pogleda u zvjezdano nebi i zapita se tko je sve ovo stvorio i zašto kako je sve nastalo.
Ja malo skrenuo sa teme al nemojte mi za zlo uzeti, jednostavno je peviše pitanja a malo odgovora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:28 pm 
Član foruma

Religija nikada i nije imala veze sa Bogom ona samo sluzi da ispira mozgove i manipulise ljudskim bicima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:31 pm 
Član foruma

FearLess je napisao/la:
Religija nikada i nije imala veze sa Bogom ona samo sluzi da ispira mozgove i manipulise ljudskim bicima.

Što je Bog? Ako ''vjeruješ u Boga'' nije li i tebi ispran mozak?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:33 pm 
Član foruma

Ja mislim i koliko toliko shvatam da kraj vremena ne znaci i smak svijeta, mozda smak svijeta kakvog mi poznajemo, ali cisto sumnjam da ce se desiti nesto kao u mnogim armagedon filmovima iz holivuda.

Mozda jednostavno dodje kraj naseg vremena i naseg nacina shvatanja i percepcije onoga sto nas okruzuje.

Mozda to oznacava kraj linearnog vremena za nas i nama predstavlja hiperdimenzionalnost univerzuma i da vrijeme kako mi poznajemo u stvari nije, vec je sasvim nesto drugo. I ko zna kako bi to moglo uticati na nas.

Puno je ovih "mozda", opet napominjem na nama je da sacekamo i dase pripremimo na nacin na koji mi mislimo da je ispravan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:35 pm 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:
FearLess je napisao/la:

Što je Bog? Ako ''vjeruješ u Boga'' nije li i tebi ispran mozak?

Ja ne vjerujem u Boga kakvim nam ga religije serviraju, ja vjerujem da smo mi svi JEDNO i da smo zapravo projekcije razmisljanja entiteta 7 dezintita.

To ukratko

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:39 pm 
Član foruma

Šta uopće znači riječ Bog, što ona predstavlja i koji je izvorni korjen te riječi?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 04, 2008 11:44 pm 
Član foruma

kartikeya je napisao/la:
Šta uopće znači riječ Bog, što ona predstavlja i koji je izvorni korjen te riječi?

Ne znam tacno odakle potice ta rijec ali kao "bogovi" su nam se predstavljali razni OPS entitieti da bi lakse kontrolisali nas i da bi dosli do nekih svojih ciljeva.

Mozda znas da svaka religija pripadnike druge naziva ili ne vjernicima ili bogohulnicima ili jereticima i govori mi smo uzivesni i prosvijeljtni oni su u tami i bice kaznjeni paklom, dzenehnemom.

Samim time vidis gdje to sve vodi ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 10:57 am 
Član foruma

Cudno!!! Vi dakle ne vjerujete u Vrhovnog Tvorca (nema Boga???), dakle sami mislite da ste sposobni proci sve kapije i uci u sami 7 nivo?Necu ukljuciti religije nego cisti odraz refleksije pojedinca prema najuzvisenijem nivou, prema samom dobrocinitelju i mudrome Kreatoru,Bogu,Tvorcu,Gospodu; Zar zaista mozemo sami sve ovo prijeci hvatajuci se na slamku nekih koji su dosli od nekuda i nose nam nesto?! Ovde malo treba poraditi i pojasniti neke stvari, da ne bio ispalo da su neki olako shvatili da su sa ovim pojmovima osigurali sebi konacni prijelaz u visu razinu :shock: .

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 11:14 am 
Član foruma

Traxx je napisao/la:
Cudno!!! Vi dakle ne vjerujete u Vrhovnog Tvorca (nema Boga???), dakle sami mislite da ste sposobni proci sve kapije i uci u sami 7 nivo?Necu ukljuciti religije nego cisti odraz refleksije pojedinca prema najuzvisenijem nivou, prema samom dobrocinitelju i mudrome Kreatoru,Bogu,Tvorcu,Gospodu; Zar zaista mozemo sami sve ovo prijeci hvatajuci se na slamku nekih koji su dosli od nekuda i nose nam nesto?! Ovde malo treba poraditi i pojasniti neke stvari, da ne bio ispalo da su neki olako shvatili da su sa ovim pojmovima osigurali sebi konacni prijelaz u visu razinu :shock: .

Vrhuovni kreator postoji i mi smo dio njega. Treba shvatiti da smo mi svi jedno i jedno je sve. Lose tumacis moje postove. Mi smo samo projekcije misli kreatora i to znaci da smo dio njega. Ja tebi ne govorim da vjerujes u ovo sto ja pisem jer svako ima slobodnu volju i na sebi svojstven nacin dolazi do istine.

Budi pozdravljen 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 11:16 am 
Član foruma

:D Pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 11:44 am 
Član foruma

Trebas shvatiti da ovdje neces doci do konacne istine. Niko od nas ne moze da shvati tu istinu, ovaj forum i stranica su samo pokusaj da se ljudi probude i da se pokusa doci do nekih shvatanja koja su na prvu ruku dosta teska za prihvatiti ali vremenom ce ti sve leci. Kreni malo citati tekstove na prvoj stranici i pocni polako da sklapas sliku.

ALi zapamti da nista ne smijes uzeti kao konacno i nista nije 100% istinito, na tebi ja da procitas da ucis i shvatis i da izvuces ono sto tebi odgovara. Polako ces poceti da shvatas neke stvari ali nikada ne prestaj citati i uciti jer cim prestanes to raditi upasces opet u okvire matrixa i stvorice ti se nova percepicja dogme, dogma onoga sto si procitao.

Nadam se da si shvatio.

Budi ti meni zdrav i veseo ;)

dosta off topica :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 2:01 pm 
Član foruma

Da se vratimo na temu :)

Nasa dusa je izabrala da se reinkarnira u ovo prelazno razdoblje u linearnom vremenu mozda zbog cinjenice da je nasa dusa spremna da evolvira u neki visi stadij svijesti. To ne znaci da je moja dusa spremna i da ce fizicko ja docekati kraj vremena. Moguce je da cu se ja opet reinkarnirati nekad u proslost. Imam osjecaj da duse koje docekaju kraj vremena da su te iste duse spremne za prelazak u visi stadij i da je ovo finalno razdoblje njihovog ucenja. Tj da su se duse sa namjerom evolviranja u visu svijest reinkarnirale u ovo vrijeme tj u vrijeme pred kraj vremena.

Ali i ovo sve spada pod mozda , jer zaista mi ne mozemo znati sta nas ceka.

;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 2:18 pm 
Član foruma

FearLess je napisao/la:
Ali i ovo sve spada pod mozda , jer zaista mi ne mozemo znati sta nas ceka.;)

Tacno prijatelju,mudro si ovo izrekao,pozzz

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 2:22 pm 
Član foruma

Traxx je napisao/la:
FearLess je napisao/la:
Ali i ovo sve spada pod mozda , jer zaista mi ne mozemo znati sta nas ceka.;)

Tacno prijatelju,mudro si ovo izrekao,pozzz

Jer onda kad saznamo koje od "mozda" je zapravo ono sto nas ceka vec smo na putu u visu svijest ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 4:23 pm 
Moderator

FearLess je napisao/la:
Prvo sto trebas shvatiti da smo svi jedno i da je sve JEDNo.
....

Uzeo si mi riječ iz usta, val činimo mi svi/sve i to nije nešto što dolazi kroz prostor, nego mijena koja se nekako manifestira kroz sve, osjeća se kao nelinearna promjena, povremeno urušavanja i podrhtavanja svijesti kako se lome mentalne konstrukcije.
I tamo na nekom izvornijem nivou je ta mijena konstanta i radi cikluse, htio to netko ili ne.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 6:35 pm 
Član foruma

Sve je to tako zanimljivo sto pisemo. Koliko smo blizu ili tj koliko daleko od svega...... :?: Tema je jako interesantna, rado bi da ovo obradimo jos snaznije, bez teoretiziranja, sa jasnijim ciljem, na opce dobro svim glaksijama, poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 7:17 pm 
Član foruma

Traxx je napisao/la:
Sve je to tako zanimljivo sto pisemo. Koliko smo blizu ili tj koliko daleko od svega...... :?: Tema je jako interesantna, rado bi da ovo obradimo jos snaznije, bez teoretiziranja, sa jasnijim ciljem, na opce dobro svim glaksijama, poz

Ako mi mozes objasniti sta pod razumijevas pod ovim SVEGA?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 7:20 pm 
Moderator

Traxx je napisao/la:

Nema krajnjih stavova i jasnih/krajnjih ciljeva, to bi značilo da smo zatvorenog uma.
Ima samo uvijek neka privremena stvarnost/zavjesa i po redu zavjese padaju ako ostanemo otvorenog uma i ne držimo se bivše stvarnosti.
A ko se drži bivše stvarnosti, nemam pojma, poludi, pretvori se od frustracije u opasnog čovjeka po sebe i/ili okolinu.
Svaki dan je sve gore što se tog tiće, sve je više pomahnitalih ljudi koji su izgubili kontrolu u potpunosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 06, 2008 8:23 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Svaki dan je sve gore što se tog tiće, sve je više pomahnitalih ljudi koji su izgubili kontrolu u potpunosti.

Svakako, slazem se! Ovo je postalo ujednacena paralela na svim razinama. Dakle i kod onih koji tvrde da su uspjeli ili ce uspijeti, i kod onih koji sumnjaju i boje se zaviriti u novu formu, sve je relativno kao i ove rijeci navodno prosvjetljenih koji su valjda dospjeli u visi red. Pozdravljam sve od srca

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.