Sada je: sri maj 07, 2025 11:19 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: pet nov 13, 2009 6:31 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
oo mayko moja, moram se vakciniasat ovih dana protiv tetanusa...sve mi nesto govori da neidem, i to obavezno PO SKOLAMA...

Prošo sam to :( , Nije ti samo protiv tetanusa, nego je mješavina protiv neznam ti ni ja cega, napisem ako se sjetim. (UPDATE: mislim da je difterija)
Probaj to izbjec, da sam ja bio pametan onda izbjego bi, odi im tamo i je** im mater svima, pa nek ti onda seru,ili jednostavno nemoj doc taj dan u skolu, za tjedan dana ce opet bit poziv za cijepljenje, opet nemoj doc i tak stalno, to je najjednostavnije, osim ako su ti starci ko godzile pa pocnu rigat vatru kak ces na sudu završit i ta sranja....

Vrh

PostPostano: pet nov 13, 2009 8:20 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
oo mayko moja, moram se vakciniasat ovih dana protiv tetanusa...sve mi nesto govori da neidem, i to obavezno PO SKOLAMA...

Izbjeći pod svaku cijenu, cjepivo protiv tetanusa od svih je najgore. Prije par dana na Alex Jones radiju neka se žena javila i pitala za ta cjepiva jer se sad njena djeca cjepe u školi i on je rekao da on i njegova djeca nisu primila ni jedno cjepivo. Čak je rekao kad si je prerezao prst i na hitnoj su mu htjeli dati i on je odbio i naglasio je je baš ta najgora tako da imaš i moj glas protiv cjepljenja ali opet tvoja je zadnja.

Vrh

PostPostano: pet nov 13, 2009 8:28 pm 
Član foruma

Na
www.svinjskagripa.com[google][/google]

je objavljeno više informacija o posljednjem preminulom, zdravom 33 - godišnjaku. Prvi je puta opisano kako je teklo liječenje i činjenica da je dobio Tamiflu i nakon toga mu je došlo do pogoršanja. Slučajnost ili ne, nećemo saznati, ali bilo bi intereesantno vidjeti i kako je to izgledalo kod ostalih kojih više nema.

Alf :love9:

Vrh

PostPostano: pet nov 13, 2009 8:51 pm 
Član foruma

Ne znam jel se ovdje spominjao Poljski slučaj o kojem je sad bio prilog na Dnevniku, Poljska Vlada je odbila kupiti cijepivo!!! Među ostalim čak je pala izjava i kako proizvođač cjepiva tjera Vladu na potpisivanje! tajnog ugovora u kojem 20 stavki krši Poljski Ustav! Svaka čast Poljaci ! sve vise i vise pozitivnih vijesti,jel moguce da su se patokrati malo zeznuli s ovom gripicom...pa lome zube svjetski... :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet nov 13, 2009 9:24 pm 
Član foruma

Prije tri dana ,kad je u Splitu od "svinjske gripe" umrla 3-godišnja djevojčica... bila sam na poslu i na radiju su išle vijesti o tome.Ministar Milinović dao je izjavu koju sam pokušala čuti i na sljedećim vijestima da je mogu citirati doslovno,ali nisu je ponovili.Uglavnom,smisao je ovaj: "Djevojčica je bolovala od leukemije,ali pošto je kod nje pronađen virus svinjske gripe,po naputku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO),mora se prijaviti KAO da je umrla od svinjske gripe".Tako ta manipulacija radi.Zanimljivo da poslije ni u jednim vijestima (barem koje sam ja čula) tu izjavu nisu ponovili,a inače uvijek deru jedno te isto.I još nešto,kći mi stanuje u ženskom đačkom domu gdje su prije par dana izolirali jednu sobu u kojoj su dvije oboljele djevojčice. Čitava drama,odgajateljice ulaze u sobu s maskama,itd.,maskenbal u tijeku...i one su još uvijek tamo,i sva su djeca još uvijek u domu,i još se ništa ne zna,i stotinjak tinejđerica u panici...savršeno.Goebbels i Mengele se od sreće okreću ko zvrkovi...
Rezultat:roditelji koji s nestrpljenjem iščekuju dolazak spasonosnog cjepiva.Izrekla sam jasno svoj stav (protiv cijepljenja) i doživjela od odobravanja do zazora,ali jedno je zajedničko svima (uz rijetke izuzetke) - nelagoda da se o tome uopće misli. Svrstati se ZA ili PROTIV lako je,već prema afinitetu,ali promisliti i donijeti samostalnu odluku,e to je jako škripavo.
A osjećam,i iskustvo potvrđuje,da je više nego ikad do sad važno usidriti se u sebi,promišljati i donositi odluke samostalno i odgovorno,sa svim posljedicama,bez obzira na"druge" - učiti u hodu i polagati bez popravnog.Svinjska gripa je tu manji problem...zanijela sam se,ovo je već neka druga tema,ili...?

und nicht zu werden.

Vrh

PostPostano: pet nov 13, 2009 10:26 pm 
Član foruma

GLAS RAZUMA

Poljska ministrica zdravstva odbacila cjepivo protiv H1N1

Poljska ministrica zdravstva Ewa Kopacz iskočila je iz monotone globalne političke strukture koja se, bez valjanih znanstvenih dokaza i podataka, priklanja širenju panike i potiče cijepljenje stanovništva protiv 'svinjske gripe'.

Poljska, u kojoj su do sada zabilježena 234 slučaja zaraze gripom H1N1 bez ijednog smrtnog slučaja, tako ostaje 'oaza' oslobođena od cjepiva u čiju kvalitetu i učinak sumnja sve više ljudi, kako laika tako i medicinskih stručnjaka.

Sa stavom ministrice se, prema pisanju tportala, slaže i poljski predsjednik Donald Tusk koji je prošli tjedan izjavio da Poljska neće kupiti cjepivo dok se ne dokaže da je sigurno i da nema nuspojava. Tusk je dodao da je to rekao usprkos snažnim pritiscima farmaceutskih kompanija, što dovoljno govori o pravednosti sumnje koje je izrazila ministrica Kopacz.

Izjava ministrice ipak nije prošla bez žestokih kritika pa su se tako nakon njezinog govora na javnoj televiziji, koji je usput rečeno naglo prekinut bez valjanog razloga, na nju obrušile brojne udruge za ljudska prava, ali i Poljski pravobranitelj za zaštitu ljudskih prava koji je najavio da će tužiti ministricu ako do ponedjeljka ne promijeni mišljenje.

Time je djelomično 'ušutkana' jedna od rijetkih javnih kritika onoga o čemu mnogi pričaju samo neslužbeno. Radi se naravno o farmaceutskim lobijima, tomu da cjepivo nije testirano, potpunoj enigmi o njegovom sastavu kao i činjenici da proizvođači ne žele preuzeti odgovornost za eventualne nuspojave svojeg sumnjivog proizvoda.

HTV-središnji dnevnik

Poljska ministrica zdravstva Eva Kopacz sezonsku gripu smatra opasnijom I smrtonosnijom, a cjepivo protiv nove gripe smatra opasnom ZAVJEROM farmaceutske industrije kojim ucjenjuje svijet.
Neče dopustiti uporabu cjepiva koje nije posve testirano I od kojeg bi moglo umrjeti više ljudi nego od same nove gripe, rekla je Kopacz.
Njen nastup u parlamentu prije nekoliko dana bio je tako šokantan da je prekinut izravni TV prijenos sjednice.
No njezina izjava postala je jedna od najgledanijih na svijetu na YouTubeu.
Zbog širenja panike I gripe pravobranitelj traži kazneni progon ministrice.

Šta reći, SVAKA JOJ ČAST! Nadam se da će se još neki probuditi!

Vrh

PostPostano: pet nov 13, 2009 10:49 pm 
Član foruma

This is a 5 minute material read more...from a TV show called "Teraz my" ("Now us") broadcasted on 9/11/2009 on biggest Polish private station TVN. The program is very respected and has very large audience so this is real mass media in Poland. The hosts invited current Polish Health Minister Ewa Kopacz (against the flu), and former Polish Health Minister Marek Balicki. Just recently the Polish Health Minister has refused buying the H1N1 because of the health issues regarding it's safety

http://eclipptv.com/viewVideo.php?video_id=8251

pada mi na pamet i to da se u Poljskoj teško može dešavati nešto što bi bilo protiv vatikanske pozicije.

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 12:07 am 
Član foruma

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B5.html

"На бази постојећих клиничких података, "селтура" је дозвољена за децу, почев од треће године, као и за све одрасле", саопштио је Свисмедик, регулаторно тело за лекове.

"Подаци показују да су за одрасле старије од 40 година неопходне две дозе за довољну имунизацију", наводи се у саопштењу и додаје да се вакцина мора дати два пута у интервалу од три недеље.

За разлику од вакцина "фосетрија", коју такође производи "Новартис" и "пандемрикс" фирме "Глаксосмитклајн", које су добиле дозволу у октобру, антигенски састојак "селтуре" није добијен на основу ембриона кокошјих јаја, већ из ћелијске културе.

Селтура је произведена на основу ћелијске културе бубрега паса, што омогућава бржу производњу, него што је класични метод с кокошијим јајима.

Захтев за дозволу "селтуре" изазвао је полемику у швајцарској штампи. Позивајући се на анонимне изворе блиске производњи вакцине, један лист је навео 23. октобра да су могуће бактеријске инфекције и да су регистроване на неким тестовима Свисмедика.

Два дана касније "Новартис" је демантовао ту информацију.

Републички завод за здравствено осигурање Србије потписао је тендерски уговор са швајцарском фармацеутском компанијом "Новартис" о набавци три милиона доза вакцина против новог грипа.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nas ministar je izjavio da oni koji su alergicni na kokosija jaja i perje ne treba da prime vakcinu???!

Zatim, da ce vakcinu (obaveznu) primati deca od 6 meseci, pa na dalje. Srbija je, znaci poligon za eksperimente.

Ovo je samo jedna u nizu kontradiktornih izjava i obavestenja.

Trio fantastikus, Milosavljevic, Kon i Tiodorovic, su vec uhodani u davanju kontradiktornih izjava. Poenta se, izgleda, krije u onoj narodnoj (da izvinete, al' ne moze drugacije): "jebe lud zbunjenog". Dakle, moraju nas prvo zbuniti, je l'...

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 12:27 am 
Administrator

Prema MMNews, Srbija koristi svinjsku gripu kao povod za suzbijanje građanskih prava

Michael Mross iz agencije MMNews navodi da sve više zemalja koriste svinjsku gripu kao povod za proglašavanje vanrednog stanja i suzbijanje osnovnih ljudskih prava.

http://www.mmnews.de/index.php/20091112 ... stand.html

Srbija je proglasila vanredno stanje dozvoljavajući vladi da zabranjuje javna okupljanja, da se zatvaraju škole i da se zabranjuju posjete ljudima u bolnicama uprkos činjenici da je do sada zvanično prijavljeno samo 260 slučajeva oboljevanja od svinjske gripe i sedam smrtnih slučajeva, piše on.

U međuvremenu, poljska vlada je odbacila tvrdnje o postojanju pandemije u zemlji gdje je do sada prijavljeno 193 slučaja svinjske gripe, bez smrtnih slučajeva, dok je u sezoni 2008/2009, tamo bilo registrovano 543 hiljade slučajeva sezonske gripe.

Poljski premijer Janusz Palikot je izjavio da je vakcina protiv svinjske gripe jedna ogromna prevara i da opasna gripa ne postoji. On je farmaceutske kompanije nazvao mafijom.

IZVOR

...

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 3:01 am 
Član foruma

I pored dosta dobrih znakova o tome kako se razmislja o vakcini, ima i ovakvih.

Na forumu krstarice moderatori prodaju ljudima muda za bubrege:

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=328241

Tuzno.

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 3:49 pm 
Član foruma

Predhodna informacija, sa sajta rts-a, kaze da su uvezli Selturu, a ovaj sad, da je u pitanju Fosetria?! Ili, u prevodu: kako zbuniti protivnika?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=392611

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 4:14 pm 
Član foruma

Mislim da je do sada dovoljno vremena prošlo kako bi ustanovili da ljudi na ovo reagiraju uglavnom tako da se dijele u tri skupine:
- oni koji su u strahu i panici i cijepit će se
- oni koji će se cijepiti, ali u potpunosti negiraju gripu kao tešku bolest - "vežu" se na one izjave stručnjaka kako je riječ o blagim simptomima, manja je smrtnost nego od obične itd...Među njih spada i dio nih koji se neće cijepiti!
- oni koji shvaćaju da su ljudi od nečeg bolesni, neki lakše, neki teže, ali neće se cijepiti

U posljednju skupinu spadam i ja. Ono što me interesira, povrh toga da "jesmo" nečime zaraženi je trenutak kad kod nekoga dođe do pogoršanja tijeka bolesti. Naime, činjenica je da ti ljudi dobiju Tamiflu! To je nepoznanica za mene, jer ne mogu se oteti dojmu da upravo taj lijek aktivira nešto što dovodi do pogoršanja stanja.
Da je tome tako, navodi me i čitanje onog (svinjskagripa.com) gdje se tek sada netko od novinara sjetio napisati tri rečenice o tome kako se taj lijek prodaje "šakom i kapom" u većini ljekarni. To potvrđuje i državna služba koja eto nije do sada o svemu tome imala blagog pojma, pa nisu slali inspekcije. To je ono što meni "bode" oči. Sve se to odvija pod njihovim nadzorom.
Što želim reći, naime, mišljenja sam da blagog pojma nemamo tko od nas može imati komplikacije, naravno od nas koji ne uzmemo Tamiflu iz kućne ljekarne. Ako je taj "lijek" okidač, onda smo svi mi koji imamo simptome u biti u miru. Odnosit ćemo se prema ovome normalno, liječiti se pretežno alternativno i to je to.

Interesira me i dalje, tek je za jednog objavljeno da se radi o zdravom nepušaču koji nije pio alkohol. U kakvom su drugi poročnom stanju bili, to ne znamo, kako su živjeli, što jeli, konačno i kako razmišljali o svemu ovome. Obzirom da je riječ o kroničnim bolesnicima i djetetu, pretpostavljam da nisu pili i pušili, a ostalo nećemo nikada saznati. Za sve meni poznate slučajeve znam da su prošli bez većih komplikacija. Da ih je sve više, istina.

Ma, zašto sve ovo pišem, samo zato što slažem taj mozaik, za kojeg znam da na koncu izgleda tako da upućuje na cjepivo.
Istovremeno mediji su upravo ono što jesu: gladni psi kojeg hrani država! Ona manjina "slobodnih" dozvoljava izlazak samo malo više informacija, čak i oni imaju "mjeru" što će sve objaviti.
Ostaju tako ovakvi načini izmjene informacija i to je to.

Što se tiče onog loga U2 - imam svoje mišljenje. Osim aluzije na cjepiva, ne bježi niti od fašističke. Naime, već dugo "veliki humanitarci" nisu to iz ljudskih pobuda. Pregršt je takvih slučajeva. Počevši od akcija s 060 telefonima, pa nadalje. Ali to je neka druga tema. Tako mislm da priča o gladnima nije priča, već poza. Svi smo natjerani da učestvujemo u pomaganju potrebitih samo i isključivo zbog toga što to ne čine oni koji bi trebali. I svi smo to prihvatili. Za vjernike takav stav može biti poprilično kontradiktoram, obzirom da je Isus naučavo nešto puno drugačije. Nije bit u poklanjanu nego u prilici da svaki čovjek može živjeti od svog rada.

I na koncu - sve baš sve oko ove svinjske gripe vodi isključivo ka našoj izgradnji. Mislim da upravo zbog toga to trebamo tako i shvatiti. Ministar zdravstva kojem se svi smiju tokom ovih je dana postao i potpredsjednik vlade i boli ga nešto što se skida i cijepi pred publikom ili predlaže saunu u kojoj bi neki mogli umrijeti. On to može, zato što nije samo ministar zdravstva. On je puno više i ima puno veće ovlasti. Upravo si zbog toga i može dozvoliti ovo što čini. Nije glup, niti najmanje. On samo živi s zadatkom. I vrlo ga dobro izvršava.

A mi trebamo shvatiti da on nije naš "gazda", ostanite slobodni u promišljanju i samo promatrajte kuda sve to ide. U sjeni bolesti događaju se zanimljiva politička previranja, pa bi bilo dobro onu masku koju neki nose na ustima, maknuti s očiju!

Toliko. I da jako me još uvijek boli grlo, ali to nije razlog prestanem analizirati.

Pozdrav svima,
Alf :love3:

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 5:30 pm 
isključen/a

Ja sam na bolovanju. Imam grip, ali ne znam koji, posto sam nazvao doktoricu i ona mi rekla da ne treba da dolazim da otvorim bolovanje, nego ce oni to uraditi i proslediti sefu. Nisam ni otisao da utvrde jel mozda svinjski.

Cerkica mi je malo vise od dva meseca, ali nije dobila od mene. Ni zena, ni roditelji, posto zivim s njima.

:occasion5:

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 6:44 pm 
Član foruma

Rudar, želim ti brz oporavak!

Sad sam slušala vijesti, pa eto još mi nešto "bokca" oči! Naime posljednjih smo dana svjedoci da je u Hrvatskoj doslovno razgrabljeno cjepivo protiv gripe. Liječnici u domovima zdravlja su ga dobivali u određenim količinama, nedostatnim za sve one koji su ga željeli besplatno (kronični bolesnici i stariji od 65 godina). Svi ostali kupovali su ga u apotekama. I odaziv - veći nego ikada. I sad što je u ovoj priči najinteresatnije, oni koji su primili ovo cjepivo, a kažu - neću ono za svinjsku jer nije ispitano. To je u najmanju ruku smiješno! Jer i za bičnu gripu radi se o novo napravljenom cjepivu, a proizvode ga isti oni koji rade i ono za svinjsku! Osobno ne vidim niti jedan jedini razlog da je ovo za običnu drugačije od onog za svinjsku! Dapače, u tom tjednu od kada je počelo procjepljivanje broj oboljelih( zabilježenih) je porastao za više od 2000 tisuće, sad je oko 3 i nešto tisuće!
Onaj tko je imao namjeru krenuti u ostvarenje "plana" sigurno je dobro iskoristio "vjerovanje" običnom, a pogotovo kad se vidjelo da je puno onih koji svinjsko neće niti pogledati. Da sam ja na njihovom mjestu upravo bih to učinila!

Toliko!
Alf :thumbup:

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 6:51 pm 
isključen/a

Ma, ja sam se skoro oporavio. Pocelo je u cetvrtak, u petak nisam radio, a mozda necu ni u ponedeljak. Da se malo odmorim.

Meni je interesantno to da me verovatno vode kao nekog ko ima svinjski, a nisu mi ni rekli da odem da me pregledaju. kazu, idi kuci, da ne siris dalje, a kod kuce niko nije dobio od mene. Cak ni beba od dva meseca. Ne znam ja da li je svinjski, ali ni oni ne znaju.

Sve jedno, mislim da vec sutra necu osecati nista.

Zivela rakija i beli luk.

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 7:52 pm 
Član foruma

Mislim da će sad spin doktori u Poljskoj napravit jedan po njih dobar spin. Mislim da će tamo drastično porast broj smrtnosti, tako da će nakraju ministrica ispast babaroga koja je bila u krivu, jednostavno će je okrivit za smrt tih ljudi zbog odbijanja cjepiva.
Dobra poruka ostalim zemljama

Vrh

PostPostano: sub nov 14, 2009 8:05 pm 
Član foruma

Pošto vidim da ovde neki vode diskusiju u smeru da li je vakcina dobra ili ne, da li se treba vakcinisati ili ne, bilo bi dobro da raščistimo jednu stvar.

Ne postoje dobre ili loše vakcine.
Sve vakcine su prevara i laž.
Čovek uopšte ne stiče imunitet protiv neke bolesti ako se vakciniše protiv nje.
Samo gubi imunitet koji je dotle imao.
Sve vakcine imaju loše deljstvo, ali se ono ne pokazuje uvek odmah, jer je živi, aluminijumu i drugim otrovima potrebno vreme da deluju, često i godine. naročito kod dece.

Vrh

PostPostano: ned nov 15, 2009 4:24 am 
Član foruma

I u to ime, evo odgovarajuce pesme:

Vrh

PostPostano: ned nov 15, 2009 5:00 am 
Član foruma

Svaka čast Niku za ovu karikaturu =D> =D> =D> =D> =D> =D>

slika

Vrh

PostPostano: ned nov 15, 2009 5:11 am 
Moderator

Kupio me je sa ovim miljeom :mrgreen:
:occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.