Mislim da je do sada dovoljno vremena prošlo kako bi ustanovili da ljudi na ovo reagiraju uglavnom tako da se dijele u tri skupine:
- oni koji su u strahu i panici i cijepit će se
- oni koji će se cijepiti, ali u potpunosti negiraju gripu kao tešku bolest - "vežu" se na one izjave stručnjaka kako je riječ o blagim simptomima, manja je smrtnost nego od obične itd...Među njih spada i dio nih koji se neće cijepiti!
- oni koji shvaćaju da su ljudi od nečeg bolesni, neki lakše, neki teže, ali neće se cijepiti
U posljednju skupinu spadam i ja. Ono što me interesira, povrh toga da "jesmo" nečime zaraženi je trenutak kad kod nekoga dođe do pogoršanja tijeka bolesti. Naime, činjenica je da ti ljudi dobiju Tamiflu! To je nepoznanica za mene, jer ne mogu se oteti dojmu da upravo taj lijek aktivira nešto što dovodi do pogoršanja stanja.
Da je tome tako, navodi me i čitanje onog (svinjskagripa.com) gdje se tek sada netko od novinara sjetio napisati tri rečenice o tome kako se taj lijek prodaje "šakom i kapom" u većini ljekarni. To potvrđuje i državna služba koja eto nije do sada o svemu tome imala blagog pojma, pa nisu slali inspekcije. To je ono što meni "bode" oči. Sve se to odvija pod njihovim nadzorom.
Što želim reći, naime, mišljenja sam da blagog pojma nemamo tko od nas može imati komplikacije, naravno od nas koji ne uzmemo Tamiflu iz kućne ljekarne. Ako je taj "lijek" okidač, onda smo svi mi koji imamo simptome u biti u miru. Odnosit ćemo se prema ovome normalno, liječiti se pretežno alternativno i to je to.
Interesira me i dalje, tek je za jednog objavljeno da se radi o zdravom nepušaču koji nije pio alkohol. U kakvom su drugi poročnom stanju bili, to ne znamo, kako su živjeli, što jeli, konačno i kako razmišljali o svemu ovome. Obzirom da je riječ o kroničnim bolesnicima i djetetu, pretpostavljam da nisu pili i pušili, a ostalo nećemo nikada saznati. Za sve meni poznate slučajeve znam da su prošli bez većih komplikacija. Da ih je sve više, istina.
Ma, zašto sve ovo pišem, samo zato što slažem taj mozaik, za kojeg znam da na koncu izgleda tako da upućuje na cjepivo.
Istovremeno mediji su upravo ono što jesu: gladni psi kojeg hrani država! Ona manjina "slobodnih" dozvoljava izlazak samo malo više informacija, čak i oni imaju "mjeru" što će sve objaviti.
Ostaju tako ovakvi načini izmjene informacija i to je to.
Što se tiče onog loga U2 - imam svoje mišljenje. Osim aluzije na cjepiva, ne bježi niti od fašističke. Naime, već dugo "veliki humanitarci" nisu to iz ljudskih pobuda. Pregršt je takvih slučajeva. Počevši od akcija s 060 telefonima, pa nadalje. Ali to je neka druga tema. Tako mislm da priča o gladnima nije priča, već poza. Svi smo natjerani da učestvujemo u pomaganju potrebitih samo i isključivo zbog toga što to ne čine oni koji bi trebali. I svi smo to prihvatili. Za vjernike takav stav može biti poprilično kontradiktoram, obzirom da je Isus naučavo nešto puno drugačije. Nije bit u poklanjanu nego u prilici da svaki čovjek može živjeti od svog rada.
I na koncu - sve baš sve oko ove svinjske gripe vodi isključivo ka našoj izgradnji. Mislim da upravo zbog toga to trebamo tako i shvatiti. Ministar zdravstva kojem se svi smiju tokom ovih je dana postao i potpredsjednik vlade i boli ga nešto što se skida i cijepi pred publikom ili predlaže saunu u kojoj bi neki mogli umrijeti. On to može, zato što nije samo ministar zdravstva. On je puno više i ima puno veće ovlasti. Upravo si zbog toga i može dozvoliti ovo što čini. Nije glup, niti najmanje. On samo živi s zadatkom. I vrlo ga dobro izvršava.
A mi trebamo shvatiti da on nije naš "gazda", ostanite slobodni u promišljanju i samo promatrajte kuda sve to ide. U sjeni bolesti događaju se zanimljiva politička previranja, pa bi bilo dobro onu masku koju neki nose na ustima, maknuti s očiju!
Toliko. I da jako me još uvijek boli grlo, ali to nije razlog prestanem analizirati.
Pozdrav svima,
Alf