Idemo dalje. Našao sam jednu dosta zanimljivu stranicu, čiji sam sadržaj kolko-tolko preveo i tu vam sad donosim. Napominjem da prijevod možda nije 100% točan ( zapravo siguran sam da nije 100% točan

) ali sam se trudio da bude čim točniji. Ima dosta religioznih opaski koje mi se nije dalo prevađati.
----------------------------------
http://www.religioustolerance.org/end_wrl20.htm
Proročanstva prije 2012.
Kroz interval od 200. g.pr.kr. do 200 g. naše ere mnogo apokaliptične knjige su napisane koje nagovještavaju eventualni "smak svijeta", propagirajući masivne kaotične događaje koje će se dogoditi u autorovoj budućnosti i našoj. To su svima nam poznati Stari i Novi Zavjet ( knjiga Otkrivenja, knjiga Danijelova ). Bazirano na 2 zavjeta fundamentalisti i drugi evenđelistički Kršćani su predvidjeli nekoliko događaja koji se smatraju usko povezanim:
-> drugi dolazak Isusa
-> masivni genocid ljudi zbog Armagedona, eventualno istrebljujući 1/3 svjetske populacije
-> dolazak Antikrista
-> "Muka" ili "Nevolja", kada će oni koji su još uvijek živi strašno patiti
-> "Oduševljenje", kada će spašeni Kršćani biti uzdignuti na nebo da se sretnu s Isusom
-> mnogo prirodne katastrofe
Nažalost, nisu se mogli dogovoriti po kojem redoslijedu će se to dogoditi. Bilbija je nejasna u vezi toga.
Sva ta proročanstva imaju jedan zajednički faktor - niti jedna se nije ostvarila. Mnogi ljudi vjeruju da se većina ( ili možda sve ) niti neće dogoditi. Drugi pak, vjeruju da će kraj svijeta stići vrlo uskoro.
Predviđanja o kraju svijeta ili velike tranzicije na ili oko datuma 21.12.2012.
Datumu 21.12.2012. ( dakle zimski solsticij ) se u naše vrijeme pridodaje velika važnost i pažnja kao primarnog kandidata za "Teotwawki" - kraj svijeta kako ga mi znamo. Nažalost, autori se ne mogu složiti oko toga da li:
-> će sam život na Zemlji nestati
-> čovječanstno će biti uzdignuto na veću duhovnu razinu
-> pojaviti će se nova ljudska rasa
-> neko drugo ispunjavajuće iskustvo
Neka predviđanja ze "Teotwawki" oko 2012. godine:
2012: Patrik Geryl predviđa obrnuće polova. To nije invertiranje polova kad bi npr. Sjeverni pol postao Južni pol i obrnuto, jer se to dogodilo mnogo puta u našoj povijesti. On smatra da će se polovi obrnuti i zbog toga će Zemlja rotirati u suprotnom smjetu. Ali ne objašnjava otkuda bi stigla energija potrebna za obrnuće polova.
2012: Michael Drosnin, autor knjige "The Bible Code" je pronašao skrivenu poruku u Petoknjižju, dakle prvih 5 knjiga Bibilije. On pak smatra da će komet udariti u Zemlju 2012. i uništiti sav život.
2012: Kev Peacock predviđa da će se Sunčevo magnetko polje obrnuti i samim time uzrokovati obrnuće Zemljinog magnetnog polja što će uzrokovati masivne geotermalne i tektonse katasrofe. Atlandida će se ponovo "dići".
2012: Vijay Kumar predviđa 3. svjetski rat oko 2012. Nakon toga slijedi trajno stanje spiritualnog uzdizanja. "Beyond 2012 it shall only be harmony and peace all over." Zvat će se "Zlatni period." Ali će tranzicija uzrokovati smrt milijuna, nevinih i krivih za zločine.
Predviđanja za točno 21.12.2012.
Planet X: To je ime koje je astronom Percival Lowell dao planetu za koji je vjerovao da je postojao iza Neptunove orbite. Iako su njegovi izračuni bili krivi i otriće Plutona je pridodanju njegovom istraživanju, neki astronomi su sugerirali da bi novi Planet X -- " .. neviđeni objekt gotovo velik kao Jupiter i moguće Smeđi patuljak " -- mogao poremetiti orbitu kometa. Drugi su spekulirali da je ovo možda dokaz Smeđeg patuljka, zvijezde koja postoji kao dio binarnog sustava s našim Suncem. Oni misle da bi interakcija dviju zvijezda povećala temperature i stvorila globalno zatopljenje na Zemlji. Ta interakcije bi se povećavala, i dovela do uništenja Zemljinog magnetskog polja, ili kako Emmanuel Velokovski kaže ELE: Extinction Level Event. To se podudara sa Mayanskim predviđanjima da će 2012. označiti kraj svijeta. Čak i egipatska Knjiga Mrtvih, Stari i Novi zavjet se smatraju kao pokazatelji prema zajedničkom datumu: Zimski solsticij 2012.
Maye: Maye su imali taj Veliki Ciklus od 13 baktuna ( odnosno 5,125.36 godina ). Mnogi tumači su vjerovali da su Maye smatrale da će Univerzum trajati upravo toliko. Odnosno, smatrali su krajem svijeta 13.0.0.0.0. ( 5,125.36 godina ), odnosno 21.12.2012. John Jenkins je ustvrdio će tog datuma biti sjedinjenje sunca zimskog solsticija sa Galaktičkim ekvatorom i ekliptikom. To je događaj koji se neće ponavljati tisućama godina.
Autor Carl Johan Calleman se ne slaže da Mayanski kalendar predviđa kraj svijeta. On je napisao da Mayanski kalendar govori i procesu evolucije, ne o kraju svijeta.
Datuma 0.0.0.0.0. ( odnosno 11.08.3114. pr.Kr. ) je, po Mayanskom vjerovanju, rođena Venera.
Terence McKenna: webmaster "The Final Illusion" web stranice. On predviđa da će se 2012. za vrijeme zimskog solsticija dogoditi hipersvemirsko otkriće, kontakt sa izvanzemaljcima, povijesna metamorfoza, metamorfoza Prirodnog Zakona, Solarna eksplozija, paljenje Galaksijine jezgre...
------------------------------------------
Tek toliko da malo sumiramo sve te teorije, izuzev "Vala" koji je još jedna mogućnost.
Ono što mene zanima je... da li postoje koja proročanstva za godine nakon 2012.?