Sada je: sri maj 07, 2025 1:34 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 6:41 am 
Početnik

Traxx je napisao/la:
D a ja sam onako pomalo neodlucan da prihvatim nesto novo. Sta ako se te 2012 uopce nista ne bude desilo? Hocemo li nastaviti dalje pisuci (na ovom ugodnom mjestu) traziti opet eventualno neko novo vrijeme.

Traxx, to je pravi put. =D> Ne slijepo vjerovati nego kreni u istraživanje. Skidaj materijale, pretražuj Web, kreni u knjižnicu... Čitaj, razmišljaj, meditiraj, osjećaj.
Polako, ali sigurno vidici se kristaliziraju i proširuju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 11:00 am 
Član foruma

Ti zaista misliš da sam svoju tezu o nepoklapanju teorija o 2012. preuzeo iz 24sata ili da se prije nisam informirao iz nekoliko "pouzdanijih" izvora?

:rotfl:

Neki bi mogli reći da je to vrijeđanje. Ali bez brige, ja neću.

Kao što sam već rekao, od svih tih 1,000,000 mogućnosti na kraju će samo jedna ispasti točna. Svi ti lažni proroci propagiraju neku svoju verziju kraja, bit svega je da nitko nezna što će se dogoditi, a onaj tko kaže da zna... eh daje mi povod da se vrlo slatko nasmijem. Sad ako se te teorije nadopunjavaju kako ti kažeš, da li to znači da su sve točne??

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 11:19 am 
Član foruma

kao prvo prijatelju, nitko ne može pojmiti da li će samo jedna biti točna i da li za svakoga vrijede ista pravila. kao drugo, vjeorjatno si škicnuo po gro tih materijala što se tiče 2012. godine, ali da li si se zapitao što je stvarnost, da li postoji, da li je za svakoga ista ili drugačija, da li samo postoji jedna zadana šablona. uostalom, tko ti garantira da ono što ti vidiš vide i drugi. život je tajanstvena sila i nemoj umišljat da si popio svu pamet svijeta.

ales is relativiše - kak bi striček albert reko

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 11:20 am 
Član foruma

anemona je napisao/la:
Traxx je napisao/la:
D a ja sam onako pomalo neodlucan da prihvatim nesto novo. Sta ako se te 2012 uopce nista ne bude desilo? Hocemo li nastaviti dalje pisuci (na ovom ugodnom mjestu) traziti opet eventualno neko novo vrijeme.

Traxx, to je pravi put. =D> Ne slijepo vjerovati nego kreni u istraživanje. Skidaj materijale, pretražuj Web, kreni u knjižnicu... Čitaj, razmišljaj, meditiraj, osjećaj.
Polako, ali sigurno vidici se kristaliziraju i proširuju.

Da apsolutno se slažem s tobom i podržavam te u tvojem putu "otkrivenja". Samo pazi, neke stvari koje otkriješ neće ti se svidjeti i zbog toga nemoj odmah odustati.

Inaće ovo su jako zanimljive rečenice:

Citat:
Sta ako se te 2012 uopce nista ne bude desilo? Hocemo li nastaviti dalje pisuci (na ovom ugodnom mjestu) traziti opet eventualno neko novo vrijeme.

Upravo to i mene zanima. Bila je hura bura kad je trebala otkucati 2000. godina, bila je hura bura kad je otkucao npr. 06.06.2006.

Malo ili ništa od toga se nije uistinu dogodilo. Živi bili pa vidjeli !

:hello2:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 11:26 am 
Član foruma

Citat:
kao prvo prijatelju, nitko ne može pojmiti da li će samo jedna biti točna i da li za svakoga vrijede ista pravila.

Znači sve teorije mogu biti točne i sve što se pričalo će se dogoditi, samo što će svaki individualac to drugačije shvatiti i percipirati na svoj način ?

Citat:
kao drugo, vjeorjatno si škicnuo po gro tih materijala što se tiče 2012. godine, ali da li si se zapitao što je stvarnost, da li postoji, da li je za svakoga ista ili drugačija, da li samo postoji jedna zadana šablona.

Opet, prema tome opet nitko nezna što će se dogoditi "ovome drugome" nego samo za sebe može uistinu znati. Ono što želiš - to će se i dogoditi ? To bi već i mogao razumijeti.

Citat:
uostalom, tko ti garantira da ono što ti vidiš vide i drugi.

Pa ja krivo vidim, to svima govorim. Ali ponekad vidim više !

:)

Citat:
život je tajanstvena sila i nemoj umišljat da si popio svu pamet svijeta.

Heh prijatelju, nikad mi nije bio cilj da popijem svu pamet svijeta niti sam to ikada rekao.

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 11:35 am 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Ti zaista misliš da sam svoju tezu o nepoklapanju teorija o 2012. preuzeo iz 24sata ili da se prije nisam informirao iz nekoliko "pouzdanijih" izvora?

Ne, nisam rekao da si tezu o nepoklapanju teorija preuzeo iz 24h, nego da si procitavsi o tobozjem "smaku svijeta" iz 24h "ustanovio" kako su teorije u suprotnosti. Nisi odgovorio na pitanje, gdje ti vidiš suprotnost?

Apollo je napisao/la:
:rotfl:

Neki bi mogli reći da je to vrijeđanje. Ali bez brige, ja neću.

Siguran sam da se netko moze povrijediti mojim rijecima, ali to nikako nije (bila) moja namjera.

Apollo je napisao/la:
Kao što sam već rekao, od svih tih 1,000,000 mogućnosti na kraju će samo jedna ispasti točna. Svi ti lažni proroci propagiraju neku svoju verziju kraja, bit svega je da nitko nezna što će se dogoditi, a onaj tko kaže da zna... eh daje mi povod da se vrlo slatko nasmijem. Sad ako se te teorije nadopunjavaju kako ti kažeš, da li to znači da su sve točne??

Nekazem da su sve tocne, neke su ocito gluposti, ali par glavnih (npr. po McKenni, i kasiopejcima tj. val) se definitivno nadopunjavaju i nikako nisu u suprotnosti.

Informiraj se na temu McKenne i 2012., ima puno videa i sl. materijala o tome. Neopisivo je glupo ovako pricati na forumu iz pozicjie autoritativnog kriticara nekih stavova bez prijasnjeg informiranja o istima, zato ucnini mi tu uslugu... jasno odluka je na tebi, samo dajem savjet.

Pozdrav :love3:

Zadnja izmjena: Nietzsche; sub jul 12, 2008 12:57 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 12:34 pm 
Član foruma

Idemo dalje. Našao sam jednu dosta zanimljivu stranicu, čiji sam sadržaj kolko-tolko preveo i tu vam sad donosim. Napominjem da prijevod možda nije 100% točan ( zapravo siguran sam da nije 100% točan :)) ali sam se trudio da bude čim točniji. Ima dosta religioznih opaski koje mi se nije dalo prevađati.

----------------------------------

http://www.religioustolerance.org/end_wrl20.htm

Proročanstva prije 2012.

Kroz interval od 200. g.pr.kr. do 200 g. naše ere mnogo apokaliptične knjige su napisane koje nagovještavaju eventualni "smak svijeta", propagirajući masivne kaotične događaje koje će se dogoditi u autorovoj budućnosti i našoj. To su svima nam poznati Stari i Novi Zavjet ( knjiga Otkrivenja, knjiga Danijelova ). Bazirano na 2 zavjeta fundamentalisti i drugi evenđelistički Kršćani su predvidjeli nekoliko događaja koji se smatraju usko povezanim:

-> drugi dolazak Isusa
-> masivni genocid ljudi zbog Armagedona, eventualno istrebljujući 1/3 svjetske populacije
-> dolazak Antikrista
-> "Muka" ili "Nevolja", kada će oni koji su još uvijek živi strašno patiti
-> "Oduševljenje", kada će spašeni Kršćani biti uzdignuti na nebo da se sretnu s Isusom
-> mnogo prirodne katastrofe

Nažalost, nisu se mogli dogovoriti po kojem redoslijedu će se to dogoditi. Bilbija je nejasna u vezi toga.

Sva ta proročanstva imaju jedan zajednički faktor - niti jedna se nije ostvarila. Mnogi ljudi vjeruju da se većina ( ili možda sve ) niti neće dogoditi. Drugi pak, vjeruju da će kraj svijeta stići vrlo uskoro.

Predviđanja o kraju svijeta ili velike tranzicije na ili oko datuma 21.12.2012.

Datumu 21.12.2012. ( dakle zimski solsticij ) se u naše vrijeme pridodaje velika važnost i pažnja kao primarnog kandidata za "Teotwawki" - kraj svijeta kako ga mi znamo. Nažalost, autori se ne mogu složiti oko toga da li:

-> će sam život na Zemlji nestati
-> čovječanstno će biti uzdignuto na veću duhovnu razinu
-> pojaviti će se nova ljudska rasa
-> neko drugo ispunjavajuće iskustvo

Neka predviđanja ze "Teotwawki" oko 2012. godine:

2012: Patrik Geryl predviđa obrnuće polova. To nije invertiranje polova kad bi npr. Sjeverni pol postao Južni pol i obrnuto, jer se to dogodilo mnogo puta u našoj povijesti. On smatra da će se polovi obrnuti i zbog toga će Zemlja rotirati u suprotnom smjetu. Ali ne objašnjava otkuda bi stigla energija potrebna za obrnuće polova.

2012: Michael Drosnin, autor knjige "The Bible Code" je pronašao skrivenu poruku u Petoknjižju, dakle prvih 5 knjiga Bibilije. On pak smatra da će komet udariti u Zemlju 2012. i uništiti sav život.

2012: Kev Peacock predviđa da će se Sunčevo magnetko polje obrnuti i samim time uzrokovati obrnuće Zemljinog magnetnog polja što će uzrokovati masivne geotermalne i tektonse katasrofe. Atlandida će se ponovo "dići".

2012: Vijay Kumar predviđa 3. svjetski rat oko 2012. Nakon toga slijedi trajno stanje spiritualnog uzdizanja. "Beyond 2012 it shall only be harmony and peace all over." Zvat će se "Zlatni period." Ali će tranzicija uzrokovati smrt milijuna, nevinih i krivih za zločine.

Predviđanja za točno 21.12.2012.

Planet X: To je ime koje je astronom Percival Lowell dao planetu za koji je vjerovao da je postojao iza Neptunove orbite. Iako su njegovi izračuni bili krivi i otriće Plutona je pridodanju njegovom istraživanju, neki astronomi su sugerirali da bi novi Planet X -- " .. neviđeni objekt gotovo velik kao Jupiter i moguće Smeđi patuljak " -- mogao poremetiti orbitu kometa. Drugi su spekulirali da je ovo možda dokaz Smeđeg patuljka, zvijezde koja postoji kao dio binarnog sustava s našim Suncem. Oni misle da bi interakcija dviju zvijezda povećala temperature i stvorila globalno zatopljenje na Zemlji. Ta interakcije bi se povećavala, i dovela do uništenja Zemljinog magnetskog polja, ili kako Emmanuel Velokovski kaže ELE: Extinction Level Event. To se podudara sa Mayanskim predviđanjima da će 2012. označiti kraj svijeta. Čak i egipatska Knjiga Mrtvih, Stari i Novi zavjet se smatraju kao pokazatelji prema zajedničkom datumu: Zimski solsticij 2012.

Maye: Maye su imali taj Veliki Ciklus od 13 baktuna ( odnosno 5,125.36 godina ). Mnogi tumači su vjerovali da su Maye smatrale da će Univerzum trajati upravo toliko. Odnosno, smatrali su krajem svijeta 13.0.0.0.0. ( 5,125.36 godina ), odnosno 21.12.2012. John Jenkins je ustvrdio će tog datuma biti sjedinjenje sunca zimskog solsticija sa Galaktičkim ekvatorom i ekliptikom. To je događaj koji se neće ponavljati tisućama godina.

Autor Carl Johan Calleman se ne slaže da Mayanski kalendar predviđa kraj svijeta. On je napisao da Mayanski kalendar govori i procesu evolucije, ne o kraju svijeta.

Datuma 0.0.0.0.0. ( odnosno 11.08.3114. pr.Kr. ) je, po Mayanskom vjerovanju, rođena Venera.

Terence McKenna: webmaster "The Final Illusion" web stranice. On predviđa da će se 2012. za vrijeme zimskog solsticija dogoditi hipersvemirsko otkriće, kontakt sa izvanzemaljcima, povijesna metamorfoza, metamorfoza Prirodnog Zakona, Solarna eksplozija, paljenje Galaksijine jezgre...

------------------------------------------

Tek toliko da malo sumiramo sve te teorije, izuzev "Vala" koji je još jedna mogućnost.

Ono što mene zanima je... da li postoje koja proročanstva za godine nakon 2012.?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 12:37 pm 
Član foruma

:P anemona

Poz ti od srca. Da, svaka rijec kazana na ovom forumu ima neki smisao ili nesmisao, ovisno tko iz kojeg kuta promatra materijal. Nisam se htio konkretno bazirati na godinu 2012, to je samo onako od oka izreceno, a moguca su sva rijesenja. Mnogo toga ipak moze biti jedna da nazovem opticka varka u ogledalu koje bljesti, pitanje je kako to nase ok odozivljava. Poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 6:20 pm 
Član foruma

Apollo je napisao/la:

Autor Carl Johan Calleman se ne slaže da Mayanski kalendar predviđa kraj svijeta. On je napisao da Mayanski kalendar govori i procesu evolucije, ne o kraju svijeta.

Datuma 0.0.0.0.0. ( odnosno 11.08.3114. pr.Kr. ) je, po Mayanskom vjerovanju, rođena Venera.

Kupila sam dve knjige od dotičnog autora. Greška :).
Ako netko želi dobru knjigu o tome preporučam ipak Jenkinsa.

Između Callemana i Jenkinsa se vodi popriličan sukob 2012 vs. 2011.
Mislim da je Jenkinsova argumentacija puno jača.

Inače Calleman i Lungold imaju site www.mayanmajix.com a Jenkins http://alignment2012.com/. Puno materijala, video etc..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 11:46 pm 
Početnik

Malo sam pogledala raspored planeta sa 21.12.2012. Vrlo interesantna konfiguracija za taj dan, nema sta! Boziji prst, sudbinski dogadjaji. Uznemiren narod {Nemacka, V.Britanija, Island, Danska, Izrael, Palestina, Liban]. Naglaseni 8. stepenovi [Skorpionski stepenovi - stradanja]. Sunce na poslednjem stepenu Strelca - Sabijanski simbol - Papa blagosilja vernike]. Po ko zna koji put predskazuju apokalipse, smak sveta itd. Naravno da ce doci do promena u shvatanjima i pogleda u "novu stvarnost", eto nam Poglavara svih crkava da nas "tese". Svi cemo gledati u Nebo. Sta cemo videti to samo Bog zna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 12, 2008 12:52 am 
Član foruma

Ne znam zasto svi misle da je ovo topic u kome se pise o "smaku sveta" molim posle citanja topica koji su "sticky" na forumu, pazljivije procitati naslov ovog topica:

"22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa", vremena i ciklusa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 12, 2008 7:08 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Ne znam zasto svi misle da je ovo topic u kome se pise o "smaku sveta" molim posle citanja topica koji su "sticky" na forumu, pazljivije procitati naslov ovog topica:

Uz 22.12.2012. ( ali i 21.12. i 23.12 ) veže se, po nekim razmišljanjima, "smak svijeta" ili "kraj vremena" ili "prestanak postojanja" ili "prekid"... shvaćaš kamo ovo vodi? Bilo bi dobro istražiti sve opcije prije nego dođemo do nekog zaključka. Ne vidim problem. Možda ako stavim naočale ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 12, 2008 9:18 pm 
Član foruma

Desiti ce se nesto sto sada jos nismo spremni prihvatiti a to je potpuna promjena ljudskog profila i nov nacin zivota :cry: , odricanje od sadasnjih stvari i prilagodjavanje necemu sto smo morali jos davno prihvatiti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 12, 2008 9:52 pm 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Arbitrium Liberum je napisao/la:

Uz 22.12.2012. ( ali i 21.12. i 23.12 ) veže se, po nekim razmišljanjima, "smak svijeta" ili "kraj vremena" ili "prestanak postojanja" ili "prekid"... shvaćaš kamo ovo vodi? Bilo bi dobro istražiti sve opcije prije nego dođemo do nekog zaključka. Ne vidim problem. Možda ako stavim naočale ?

Nisam naletio ni na jednu indiciju, u svom istrazivanju ove teme, koja bi ukazivala na smak svijeta. Mora da imamo razlicite izvore... :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 12, 2008 10:53 pm 
Član foruma

Eh, razmišljao sam o odgovoru na ovu lijepu indikaciju "Nietzsche-a", ali sam na kraju odustao ( a napisao sam već desetak redova ) i odlučio pustiti sudbinu da teče prirodnim tokom.

=D> ( to mi je umjesto čokolade )

Apsolutna mudrost NE dolazi iz knjiga. One pomažu na "putu" otkrivenja. Dolazi iz... zapravo ne znam iz čega dolazi. To je ono što svatko mora za sebe sam shvatiti. Knjige su pisali ljudi, ne savršena bića. Zaista ne razumijem kako možete znati što će se uistinu dogoditi. Sve su to samo indikacije. "Možda bude ovo, a možda bude i ono." A možda ne bude! Svijet je trebao "pasti" mnogo puta u povijesti, ali se održao do dana današnjeg. Ako zaista dolaze mračna vremena, ja osobno mislim "preživjeti" i pomoći ostalima. A ne "pobjeći" u 5. ili 4. denzitet samo zato da bi u "udobnosti svoje fotelje" mogao odlučiti kamo se opet reinkarnirati.

Jučer sam imao vrlo zanimljiv posjet Jehovinih svjedoka koji isto pričaju "da se svijet bliži kraju" ( konkretno su najavili mogućnost velikih poplava). Možda se za vas uistinu i približava. Za mene to prestavlja nešto sasvim drugo.

Ako sam nešto krivo napisao ili bilo koga uvrijedio vjerujte mi, nije mi bila namjera. Samo iznosim svoje mišljenje. Znam da vjerojatno mnogo toga nije točno, ali ja nisam savršen. Mislim da sam to natuknuo negdje oko desetog posta...

Pozdrav i... uživajte :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 13, 2008 4:00 am 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Apsolutna mudrost NE dolazi iz knjiga. One pomažu na "putu" otkrivenja. Dolazi iz... zapravo ne znam iz čega dolazi. To je ono što svatko mora za sebe sam shvatiti. Knjige su pisali ljudi, ne savršena bića.

Jasno, ali ako je netko tko je dobio mudrost iz "toga nečega" napisao knjigu o svojim spoznajama onda knjiga može biti vrlo korisna "na putu".
Čini mi se da ima puno ljudi koji su upravo to napravili, npr. Nietzsche, a nedavno samo "otkrio" i par "novih"...

Apollo je napisao/la:
Zaista ne razumijem kako možete znati što će se uistinu dogoditi. Sve su to samo indikacije.

Ma neznam ja sto ce se uistinu dogodit i slazem se da su sve to samo indikacije. Ali sam prilicno uvjeren da ce se dogoditi nesto, i to na temelju više indikacija...

Apollo je napisao/la:
Ako sam nešto krivo napisao ili bilo koga uvrijedio vjerujte mi, nije mi bila namjera. Samo iznosim svoje mišljenje. Znam da vjerojatno mnogo toga nije točno, ali ja nisam savršen. Mislim da sam to natuknuo negdje oko desetog posta...

Pozdrav i... uživajte :thumbup:

hehe, Pozdrav, također

:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 13, 2008 9:54 pm 
Član foruma

Još nešto :

Apollo je napisao/la:
Apsolutna mudrost NE dolazi iz knjiga.

Wittgenstein 1919. piše u jednom pismu:
''Možda će Vam pomoći ako napišem par riječi o svojoj knjizi [naime Tractatusu]. Smisao te knjige je etički. Jednom sam u predgovor htio staviti rečenicu koju Vam sada pišem jer će Vam možda biti ključ. Htio sam naime napisati da se moje djelo sastoji od dvaju dijelova: od onog koji je ovdje pred nama, i od svega onog što nisam napisao. I upravo taj drugi dio je važan. Moja knjiga tako reći iznutra omeđuje ono etičko; i uvjeren sam da se ono, strogo, može omeđiti jedino tako. Ukratko, vjerujem: sve ono o čemu danas mnogi blebeću, ja sam to u svojoj knjizi utvrdio tako što sam o tome šutio. I zato će ta knjiga, ako nisam u velikoj zabludi, kazivati mnogo toga što Vi sami želite reći, ali možda nećete vidjeti da je to u njoj kazano.''

linkovi:

http://www.forum.hr/showpost.php?p=1485 ... stcount=11

http://www.forum.hr/showpost.php?p=1486 ... stcount=21

:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 14, 2008 4:00 pm 
Član foruma

Zaista svakakvi komentari,sve je to vrlo zanimljivo! Ja se zaista pitam, kako cemo nastaviti dalje ako se doticne godine ne desi nista zvanicno, sta cemo onda dalje poduzeti? Hoce li se eventualno cekati novo tisucljece ili.... :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 14, 2008 9:58 pm 
Administrator

Citat:
Ja se zaista pitam, kako cemo nastaviti dalje ako se doticne godine ne desi nista zvanicno, sta cemo onda dalje poduzeti? Hoce li se eventualno cekati novo tisucljece ili....

Ako se zbilja ništa ne desi - nastavit ćemo s ovim:

Citat:
Za koga su sastavljene ove stranice ?

* za one koji tragaju za istinom i istovremeno nisu sputani bilo kakvom dogmom
* za one kojima rituali nisu potrebni
* za one koji ne pokušavaju kontrolirati druge
* za one koji ne pokušavaju nametati svoje mišljenje drugima
* za one koji obraćaju pažnju na objektivnu realnost
* za one koji traže informacije, a onda ih podvrgavaju jednoj kritičkoj analizi
* za one koji dijele svoja saznanja sa drugima koji također tragaju za istinom
* za one koji pokušavaju podići nivo svog bića
* za one koji cijene individualnost i kreativnost
* za one koji nezavisno razmišljaju
* za one koji se ponašaju na osnovu svog znanja, a ne vjerovanja
* za one koji nisu ničiji sljedbenici
* za one koji teže individualnoj slobodi
* za one koji ne trebaju niti čekaju nekog ‘spasitelja’
* za one koji su preuzeli odgovornost za samog sebe - na samog sebe

Dakle, nema tu nekog "čekanja" nečega, već akcija - dizanje svijesti i nova saznanja!

I tu nema kraja... iz ciklusa u ciklus... samo se nastavlja dalje... hehe...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 14, 2008 10:16 pm 
Član foruma

Da, da, ti ciklusi su vrlo zanimljivi. Podsjećaju me na jednu igru, Mass Effect... oni koji su ju zaigrali znaju o čemu govorim.

Također, o 2012. se govori u još jednoj novijoj igri... Assassin's Creed... vrlo zanimljivo.

Da odgovorim Traxx-u... nećemo ništa čekati zato jer po mojem skromnom razmišljanju ono što "čekamo" je već uvelike ovdje, samo treba to vidjeti i - shvatiti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.