Sada je: sri maj 07, 2025 1:38 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 541 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri aug 29, 2007 11:16 pm 
Član foruma

majar,dobrodoshao :)

majar je napisao/la:
U mojim textovim se necu sluziti terminima poput "denziteti","OP","OBN","EPP" :D i slicno, ne zato sto volim da glumim nevidljivog buntovnika, vec zato sto mi je starija terminologija nekako draza(stvar navike je cudo). Pre nego sto sam zajah'o na ovim talasima interneta, nisam blage veze imao sta ti termini znace, pa, posto me ni to nije mrzelo, lepo sam se upoznao sa novonastalom terminologijom i shvatio da su to samo sinonimi za reci cije sam znacenje poznavao pod drugim nazivom! Tako cu ja, ubuduce, umesto denziteti, reci vise ili nize ravni postojanja itd.

ma slobodno koristi koju hocesh terminologiju,svakako da su sinonimi,i sve dok nam je to jasno nije problem baratati sinonimima,
problem nastaje kad,recimo neki OBM,sa prochitanih par knjiga,koje su, normalno,sve napisane istom krutom terminologijom,uleti u diskusiju pun nerazumevanja za bilo kakvu terminologiju osim "njegove", pa se onda potroshi hiljadu rechi i desetak postova,a chovek i dalje ne shvata da prichamo o istom,jebiga 8)
meni je ostao u secanju(kad sam pocheo da chitam ovaj forum) kao najsmeshniji takav primer(umalo se nisam upishao od smeha :mrgreen: )
u temi o OP(organskim portalima) neko je napao kasiopejce da su izmislili organske portale da bi napravili josh jednu veshtachku podelu medju ljudima :rofl
shta ce chovek,kad ne zna da je organski portal isto shto i biorobot,antropoid,i da se o tome pisalo i pisalo,i pre kasiopejaca,i pre interneta,i pre mashine za kucanje,i pre prve shtamparije....evo chak ne mora ni "struchna" literatura,moze i beletristika,dovoljno je recimo prochitati Pekicevu "Atlantidu" i sve je jasno,
ali jebi ga,
preskachu se razredi,duhovnost je veri in,pa neko se sa Automagazina i tabloida ko je povecao sise a ko smanjio dupe,prebacio na chasopise o zdravoj hrani,zdravom zivotu,fitnesu,self-psihologiji,pa onda oni kao duhovni chasopisi koji obradjuju teme od nlo-a do koja baba gleda u pasulj a koja na olvejs ultra,kad ce smak sveta i slichno.............
i tako doskakucu do ovog foruma,i poshto im se zuri,
(oni bi da se prosvetle odma i da piche dalje,a nishta im nije jasno,a misle da im je sve jasno :mrgreen: )
nemaju vremena da chitaju neku temu koja vec ima 5,6,7...15 strana i gomilu postova,i u kojoj se diskutuje o nechemu shto je napisano u 5,6,7,...10 kniga,koje takodje nisu prochitali,jer nisu imali vremena,i onda zatraze da im neko to sve ,zajedno sa knjigama ispricha u jednom,po mogucnosti ne mnogo dugachkom postu,da to oni za 5 minuta prochitaju,prosvetle se i odu u mekdonalds na hamburger i koka-kolu,ma prosvetljeni,sve sijaju ko shoping mol u letnjoj noci..... :mrgreen:

nego,da se vratimo na temu,
Citat:
Nije tacno da reptili posmatraju i kontrolisu iz 4D kako mnogi kazu! Tacno je da imaju ogroman uticaj na ovu materiju ali izneti komentar na ovakav nacin, njih cini mnogo superiornijim od polozaja na kojem oni zapravo jesu! Ti koji "posmatraju" su bili posmatrani jos pre neg sto im je na pamet palo da posmatraju!!!! U to budite UVERENI!

da ne ponavljam,moju uverenost u ovo shto si napisao sam izrazio u ovoj temi
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1270&start=180
"reptili" su izvodjachi radova,a grejsi njihovi shegrti,oni koje shalju po burek :mrgreen:

Vrh

Naslov: Kontrola
PostPostano: čet aug 30, 2007 6:16 pm 
Član foruma

Pozdrav

Arja, od Slavinskog nista nisam citao, sigurno se takva tema jos negde spominje...o.k.

Inace, vrlo retko se javljam da bih komentarisao ili napisao nesto sto bi moglo da podigne LJUDSKU kolektivnu svest...

Vec duze vrema treniram osecanje i intuiciju u vezi svega, taj takozvani logicki um zelim da sluzi tom osecanju i opazanju, bolje reci percepciji svesti, dakle, kada stvarno osetim potrebu, kada to sazri u nekom unutrasnjem vidjenju onda to sa sigurnoscu ispoljavam bilo kroz svest ili delovanje tela...

Sto se tice kontrole iz 4D, ili kontrole uopste, svakako, da ne zelim da vodim nikoga za ruke, niti da ukazujem na neke takozvane Istine, ono sto osecam, bez straha podelicu sa svima, bez bojazni da ce se neko naljutiti ili ce to shvatiti ozbiljno...

Probajte da osetite situaciju, ljuda oko sebe, prirodu, za tako nesto je potreban unutrasnji mir, tisina bez slika, putenost misli i neznost apsolutne praznine koja nema polaritete...
Kada nema buke i tog takozvanog uma koji bi samo da blebece, onda je sve drugacije, onda i kontrolu iz 4D mozemo shvatiti, bilo koju kontrolu...
Kontrola je neverovatna, osecam, kroz sve pore postojanja u materijalnom okruzenju, eto, znanje o tome i osecanje sa strpljivom intuicijom gradi dobru perspektivu da se prevazidje ili razlozi Matriks.
Osecam, da kontrolu i matriks moramo razloziti ili reciklirati do najmanjeg delica, nije samo dovoljno samo iz njega pobeci ili iz njega nepozeljne isterati... Osetite, Oni(Liziji i slicni), upravljaju vremenom, imaju materijalnu i spiritualnu tehnologiju! Dakle, oni su stvorili takvu mogucnost kroz kontrolni Matriks! Gde je tu pravda, oh Boze, zasto si nas napustio! Oh, pa to nije lepo, pa ja to nisam znao, pa to je prevara, oni su mi rekli da dobro uvek bedi, oh, necu stici u raj.... Oni jesu nas, tj, nase pretke modifikovali ili stvorili, ali jedno ne mogu, zaustaviti, evoluciju svesti, ili uzdizanje, ili radjanje duse- jer kada se dusa rodi ona je razlozila Matriks i nema vise zaborava i uskracivanja informacija...
Osecam... da beskonacno bitisanje pretstavlja prokletstvo, najvecu bol koju postojanje moze da donese, taj Matriks jeste zivot, ali da li je neko spreman, oh, da napusti svoje zelje i nezavrsene poslove, sve to zajedno veze, te zelje su kao cement za ciglu...
Intuicija mi govori da i tu ne treba da bude biranja, ikakvog, zamislite, Liziji i slicni, najvise mrze kad naidju na nekog ko je spokojan i koji nema ikakvih slika, ko se smeje strahu, u toj praznini Oni mogu samo da se izgube, ta esencija bez kontrole i bez Matriksa, nistavilo(to je najbilza rec ali nije bukvalno nistavilo, jer iz njega uvek moze da nastane novi zivot ili matriks, licni) oterace ih jer nema straha, bola, ali ima jos uvek inteligencije rodjene duse koja moze da se bori novim oruzjem, kao sto je nepostojanje za Lizije, mir, tisina, strpljenje... To varijabilno postojanje, sa 4D kada oni menjaju oblike pred nekim da bi ga izmanipulicali nema svrhe jer pred sobom nemaju ikakvi oblik! ILi, mozete stvoriti oblik Lizija pa ih zajebavati. Ali, to je samo igra...
u pitanju su ozbiljne stvari oblozene humorom...

Kada umirete, ako umirete, ili ako ste to resili, ili ako vam neko pretkazao da umirete, ili vam neko rekao da cete umreti, sa druge strane gledajte da nadjete sebe, ostalo je sve kontrola, tada, ako osetite da ste to vi iz buducnosti ili proslosti, stopite se u jedno i ujedinite iskustva, jer, valjda sebe najbolje poznajete, hmmmm, ako poznajete....(Mada, za njih nije nista da naprave hologramsku prezentaciju najvecih spiritualnih akrobacija)...

Ali...niko ne mora da umre..... Pocnite u mislima da razlazete ovakav Matriks sa nepokolebivom namerom da nikome nista niste duzni, da od nikoga ne zavisite i da cete od Sveokupnosti dobiti diplomu spoznaje ako znate na kojem je jeziku napisana!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 03, 2007 2:10 pm 
Početnik

Dobrano prije nego sam procitala Kasiopejske transkripte primjetila sam da mi svakoga dana u određeno vrijeme zuji u desnom uhu. Prvo sam se cudila sto mi za Boga miloga toliko zuji, onda sam shvatila da je to u tocno odredjeno doba dana. Nedugo nakon toga "nabasam" na transkripte i nadjem dio koji kaze da nam OPS 4. denzitet ceprka po DNA. Podesavaju i nastimavaju. Od kada sam to procitala zujanje se vise ne veze uz odredjeno doba dana nego me "strefi" bilo kada, najcesce kada nisam u mogucnosti "zastati" i barem Ocenas pomoliti. Npr. usred sasanka i to kada ja nesto govorim kolegama. Imate li iskustva s tom vrstom manipulacije?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 03, 2007 7:20 pm 
Administrator

Heh, više i ne marim za to zujanje... znam da nadgledaju, promatraju... trudim se samo što manje dati im "hrane" u obliku neke negativne energije, straha i slično.

Sama svijest o tome ti daje određenu zaštitu, neznam točno kako to funkcionira, ali radi. Implant koji nema baš nešto za poslati postaje kao neki bezvezni dodatak koji ne smeta baš puno, poput moćnog motora koji nema gorivo...

Implant je vjerojatno eteričke prirode, tako da nemaš ni nešto za izvaditi iz tijela... Uglavnom, ponašaš se kao kad imaš na sebi neki prisluškivač ( bubu ) i znaš da te se prisluškuje i promatra. Znaš njihove namjere i ciljeve. I onda im serviraš ono što im je nekorisno. Hehe... dobro je biti "neukusan".

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: Re: Kontrola iz 4D
PostPostano: sub sep 08, 2007 6:57 pm 
Početnik

Citat:
Ako je bićima iz 4D (lizardsi i slični) u interesu da ljudi ostanu u mraku i neznanju, zašto su uopće dopustili da dođe do tehnološke revolucije, računala, ponajviše Interneta, evo preko kojeg mi sada razmjenjujemo informacije koji je za tu svrhu nezamjenjiv. Da li se radi o njihovom propustu ili

Da li tko od vas citao Barbarine spise o pledijancima ili kako se vec zovu. Procitajte oba spisa, jedan posle drugoga i tada porazgovarajmo o lognostima ili nelogicnostima. Pledijska vrsta naime kontradiktorno progovora o sustavu i vaznostima, kazu da su oni reptili-ptice a kalediopeja (ako ne grijesim u imenima) govore nesto sto se kosi sa ovima. Dakle, mozemo si reci i slijedece: "koji su to kanalizirani procesi i od koje vrste stvarno potjecu, jesmo li zaista sigurni da smo bombaridrani od stvarnih dentiteta postojbina ili smo mozda predmet prijevare onih sto zaista snuju o rusenju poretka Bozanskog Univerzuma? Gdje je racionalnost u mogucnosti da ljudi sagledaju i izmjere kontinuitet? ja sam kao i vi prijatelji sa ovog foruma tragac za istinom! Bojim se samo da istina ne postane laz presvucena "tamnim" svjetlom!!!" Pogledajmo na spise (ko je citao) o bicima iz 6.dentiteta!!! Lijepo zvuci sve sto je napisano, cak stovise primamljuje te da udjes dublje u razmatranje tih slatkih recenica. Ostavicu si malo rezerve i pokusacu reci sam sebi: "Ajd da ipak ne kazem zavrsnu rijec"!". Dakle, u traganju za istinom, volim i sam traziti i otkriti istinu. Vjerujem dragi prijatelji moji kako "ISTINA" apsolutno oslobadja covijeka i rod ljudski od zabluda i krivih puteva. Ko je citao oba spisa, zna o cemu ja sad govorim. Postoje li javne zablude koje kao magija djeluju na mnostvo? jel moguce posebnim procesima pridobijanja masa zaista kvariti univerzalne procese iz SVETIH VISINA? Ako su 6.dentitet bica neposredno ispod najviseg nivoa dentiteskogh shvacanja, jesu li to biliblijski Aragangeli i dalje ispod njih Angeli itd. Ponukan sam da se ukljucim u ova razmatranja kao covijek voljan da naucim ponesto o mnogo toga. Samo se kao mali covijek jos uvijek ne usudjujem staviti konacnu tocku na trazenje mog puta, tocku na slovo i; Razmisljam se o pravoj istini. Kakvi lizardi i kava ostala bica, covijek je vec sada spreman na puni doseg koji vodi ka visokim svemirskim elementima, pitanje je samo do kada ce trajati eventulana transformacija "reptila" i ostalih pod krinkom humaniodnih profila? Ne sumnjam da ce VAL koji se ocekuje 2012 donijeti odredjenu transformaciju. pa cak i da dodje do nje, to ne bi bilo cudno, zar nije pakost i zloba u nasem rodu prouzrocila dolazak nevidljivih zlobnih sila? To bi mi bilo cak i logicno da BOG dodje i vrati UNIVERZUM u njegovo deklarirano stanje. Sada ti iz raznih dentiteta kazu kako mi to krivo shvatamo? Jel to subjetivno biti pojeden a biti stvoren od samog Visnjega? Jesmo li zaista spremni odreci se od svojih naiskrenijih korijena iz najvisih visina nauzvisenijeg Bica, ili cemo olako preci i postati zalutali sinovi u pogresnoj ulici,lijep pozdrav svima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 08, 2007 9:12 pm 
Administrator

goldiboy, dobrodošao.

Pa, bog je 7. denzitat, dakle jedinstvo svega. I lizzardi su dio božje manifestacije. I mi i svi drugi, uključujući i planete, zvijezde i cijeli eterički svijet raznih energija koji mi, većinom, uopće ne percipiramo.

Već smo prije spomenuli da nije bitan IZVOR ( tko ili kako se zove ), već SADRŽAJ prenesenog znanja.

Tako da nije bitno TKO nešto kaže - već ŠTO kaže, govori, daje informacije/dezinformacije, itd.

Samo znanje štiti.

Vrh

PostPostano: sub sep 08, 2007 9:51 pm 
Član foruma

goldiboy je napisao/la:
Dakle, mozemo si reci i slijedece: "koji su to kanalizirani procesi i od koje vrste stvarno potjecu, jesmo li zaista sigurni da smo bombaridrani od stvarnih dentiteta postojbina ili smo mozda predmet prijevare onih sto zaista snuju o rusenju poretka Bozanskog Univerzuma?

Najčešće postavljano pitanje kada je kanaliziranje u pitanju. Iz kakvog izvora potiču kanalizirane informacije, i koja je njihova stvarna svrha? U suštini mislim da je stav da su svi kanalizirani materijali prevara i da su "loši" podjednako pogrešan i ograničavajući kao i onaj stav, koji sve kanalisane materijale smatra istinitim. Pri tome, tako nešto nije ni logično.

U uvodnom delu kasiopejskih transkripata je odlično obrađena ta tema:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 09&start=0

A što se tiče "rušenja poretka Božanskog Univerzuma", mislim da je tako nešto nemoguće, naročito ako bismo uzeli u obzir da ne postoji univerzum koji nije "božanski".

Citat:
Pogledajmo na spise (ko je citao) o bicima iz 6.dentiteta!!! Lijepo zvuci sve sto je napisano, cak stovise primamljuje te da udjes dublje u razmatranje tih slatkih recenica.

Preporučujem da pročitaš Kasiopejske transkripte. Pronaći ćeš svakakve rečenice, samo ne slatke. Možda je najbitnije da se transkripti čitaju po redu, bez preskakanja i donošenja sudova pre sagledavanja celokupnog materijala.

Citat:
Vjerujem dragi prijatelji moji kako "ISTINA" apsolutno oslobadja covijeka i rod ljudski od zabluda i krivih puteva. Ko je citao oba spisa, zna o cemu ja sad govorim.

Upravo tako, istina oslobađa čoveka od zabluda i krivih puteva. Samo mislim da je potrebno pročitati puno više od dva spisa ili "sva" tri, četiri. Najvažnije je čitati što više, povezivati informacije i sklapati ih u širu sliku, i možda najvažnije, obratiti pažnju da li ono što smo pročitali ima primenu u svakodnevnom životu.

Citat:
Postoje li javne zablude koje kao magija djeluju na mnostvo? jel moguce posebnim procesima pridobijanja masa zaista kvariti univerzalne procese iz SVETIH VISINA?

Tako nešto je urađeno nebrojeno puta u ljudskoj civilizaciji. Jedna od poslednjih velikih zabluda koja je gotovo korenito promenila i ograničila način percepcije univerzuma kod ljudi jeste pojava monoteizma sa svim dehumanizovanim religijama nastalim na toj osnovi. Naravno, u svakoj današnjoj "religiji" ima i dobrih stvari, koje su nažalost uvijene u more dezinformacija.

Citat:
Ako su 6.dentitet bica neposredno ispod najviseg nivoa dentiteskogh shvacanja, jesu li to biliblijski Aragangeli i dalje ispod njih Angeli itd.

S obzirom da su bića šestog denziteta nematerijalna bića od svetlosti, možda bi mogli i da se porede sa anđelima i arhanđelima, ali mislim da u stvari ova analogija 6.denziteta i biblijskih termina i nije preterano podesna.

Citat:
Ponukan sam da se ukljucim u ova razmatranja kao covijek voljan da naucim ponesto o mnogo toga. Samo se kao mali covijek jos uvijek ne usudjujem staviti konacnu tocku na trazenje mog puta, tocku na slovo i; Razmisljam se o pravoj istini.

Po mom mišljenju, nikada ne treba stavljati tačku na "putu traganja". Uvek ima još puno toga da se nauči i uklopi u "širu" sliku. Razmišljanjem o raznovrsnim informacijama bez predubeđenja mi širimo našu percepciju, a na taj način i približavamo sebi mogućnost otkrivanja "istine".

Citat:
Kakvi lizardi i kava ostala bica, covijek je vec sada spreman na puni doseg koji vodi ka visokim svemirskim elementima

Citat:
Ne sumnjam da ce VAL koji se ocekuje 2012 donijeti odredjenu transformaciju. pa cak i da dodje do nje, to ne bi bilo cudno, zar nije pakost i zloba u nasem rodu prouzrocila dolazak nevidljivih zlobnih sila?

Ne znam kako si ti shvatio, ali suština Vala nije dolazak "nevidljivih zlobnih sila" nego suprotno. Možda bi najbolje bilo pročitati celokupne kasiopejske transkripte bez predubeđenja pa onda razmišljati o tome.

Citat:
To bi mi bilo cak i logicno da BOG dodje i vrati UNIVERZUM u njegovo deklarirano stanje.

Mislim da je ideja da Bog treba da "dođe" i vrati univerzum u "deklarirano" stanje možda previše inspirisana religijskom/monoteističkom idejom da je "bog" tamo negde i da on treba da dođe da nas spasi. Mislim da je "bog" već ovde u nama, u našem bići, on je deo nas kao što smo i mi deo njega, i stoga jedino se SAMI možemo "spasiti".

Citat:
Sada ti iz raznih dentiteta kazu kako mi to krivo shvatamo?

Da li bi ljudska civilizacija i današnji svet izgledao ovako da mi "to" ne shvatamo krivo?

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub sep 08, 2007 9:53 pm 
Početnik

Pozdrav jack.

Do sada sam pratio sve teme i mogu reci da ima zanimljivih razmisljanja.Da me ne bi krivo shvatio da sam ja ovdje s namjerom praviti nesklad, mogu ti reci da sam i ja tragac za konacnim i iskonskim dobrom. No ipak ovdje bih malo preporucio da stanemo svi na loptu. Nije moguce da se treba prihvatiti i sadrzaj bez forme ili obrnuto, nije moguce da se za nesto kaze da je prihvatljivo iako u dubini podsvjesti shvacamo da i te kako moze biti opasno!!!. Ne kazem ni da treba s olakoscu prihvacati crkvena ucenja koja su se ponekad pokazala kao kontradiktorna,no smatram da treba duboko udahnuti zraka prije sto se slozimo da je nesto zaista takvo. Sedmi dentitet jest dakle (kao sto znamo iz spisa) jedinstvo i vrhunac dosega bica. Iznad toga,Jack prijatelju, sta je iznad 7 dentiteta? Misaoni centar, misaono bice? Univerzum Univerzuma ili jos nesto? Zanimljiva tema,moram reci otvara brojne pandorine kutije i nema tu kraja koliko ja to vidim. Pogledaj malo odgovore na Laurina pitanja, i pomno prati kasnije odgovore! Po koji puta postavlja se pitanje nekim tamo a odgvor se ne moze staviti u istu silu znacenja. Pogledaj npr spise g.Barbare o Pledijancima i njihovom tumacenju. Takodjer nije lose procitati knjigu ZEMLJA JEDINI PLANET IZBORA, ako si to citao a nadam se da jesi.Nadam se da me prati i da kontas sto ti zelim reci.Jel uopce pametno tek tako sloziti se sa ovom kanalizacijom izvora? Zar je to tako bas sve jednostavno. Odgovori koji su dati,dvosmisleno daju do znanja jednom nacitanom ili prosvjetljenom ili ako hoces na neki nacin produhovljenom citatelju da se neke stvari ne poklapaju.I sam tragam za istinom,vjerujem da ce me istina osloboditi i tad cu biti zadovoljan.Zli duhovi ili demoni ili svi ti iz reptilske rase najprije su kao negativnog predznaka,nasi izrabitelji,a posle Pledijci govore za sebe da su i oni tvorevina sto reptila a sto ptica,i dakle kazu nisu ni lizzardi losi? Znaci nek te zderu,sve je to ok,inace nisi normalan ako si objektivan; moras biti subjektivan?Pratim ja vas komentare,zanimljivi ste,nadam se da cu naciti sto od vas.Ipak ste vi ovdje dulje od mene,s postovanjem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 08, 2007 10:11 pm 
Administrator

Citat:
Iznad toga,Jack prijatelju, sta je iznad 7 dentiteta? Misaoni centar, misaono bice? Univerzum Univerzuma ili jos nesto?

Pa... što može biti "iznad" SVEGA što postoji???

Matematičari bi rekli: "SVE što postoji"+1 hehe...

7. denzitet JEST misaoni centar ( po našim shvaćanjima ). Ako uzmeš SVE, tj. uniju SVEGA, to znači da nema ničeg "iznad". Plafon. End. Kraj/početak najvećeg ciklusa. I tako se 7-mi igra u krug... razdijeli opet u SVE niže denzitete.

Ne zaboravimo, ima "nas" u svim denzitetima, makar samo kao misaona forma, neka energijica ili štogod što sad nemožemo trenutno razumijeti, ili biti svjesni toga. Da ne pomislimo na to da postojimo u tko zna koliko paralelnih univerzuma, dimenzija... itd.

Npr. možemo biti istovremeno pripadnici 567 dimenzija, ali kao bića denziteta 3. Svijest uči lekcije samo onog denziteta na kojem "trenutno" jest ( ovo "trenutno" mogu biti vrlo različite točke vremena/prostora ).

Dakle, tema je o kontroliranju ljudi ( i drugih ) iz 4. nam, predatorskog, denziteta.

Ako imamo opću raspravu o denzitetima, imamo tu temu u Metafizici.

Ako imamo opću raspravu o bogu i slično, imamo tamo negdje u Ostalo, mislim, terminologiju, definicije pojmova, itd...

Uglavnom, ima gore funkcija "Search", iliti "traži", pa se lako pronađe tema s određenom riječi u naslovu ili unutar postova...

Dakle, kako nas sve manipuliraju iz 4. denziteta?

:ontopic:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 08, 2007 10:50 pm 
Početnik

Citat:
Pa... što može biti "iznad" SVEGA što postoji???Matematičari bi rekli: "SVE što postoji"+1 hehe...

>Pogledaj sad sto je izreceno pa mi kazi gdje je tu istina?Jeli ona apsolutna konstanta necega sto bi mozda mogli da kazemo najvisi vrh najvisih vrhova ili je ona samo puko parafraziranje ovih poimanja.Citao sam to dobro,jasno mi je to sto mi pominjes,preskocio sam to sve samo da izbjegnemo nepotrebno moje napominjanje da i ja to poznajem.Sada dakle,ovo ispada kao da smo procitali neki roman od nekog nepoznatog pisca,bez imena i prezimena kojega niko nije vidio do sada,jel cemo mi sjesti u ta kola i provozati se sa bespotrebnim propitkivanjem istoga sta je on to htio reci?Kad sam ispocetka citao ove transkripte moram ti reci Jack vuklo me je to sve dalje da spoznam nesto novo.No kako sam biosve blize kraju stiva,nesto me je iz duboke posvjesti nagonilo da se stalno preispitujem u vezi donosenja moje odluke.Necu da ispadnem neki mudrijas koji je dosao ovdje pametovati,jednostavno pratim vas i pokusavam biti dijelom vas.Ni na sta ne sugeriram nikome,naprosto mislim da smo prebrzp uakoracili u ovakvu dimenziju poimanja ove kompleksne gradjevine a bez da smo ostavili znacajniju rezervu u slucaju da smo navedeni na pogresne putanje!Ima tu jos nesto,treba te transktipte opet procitati,mozda i nekoliko puta,10,20 puta ako treba.Nije dobro bez bolje analize preskociti savjet i prihvatiti nedokucivo.Gradja koja je kanaliziranim putem dobijena,nije sa pouzdanom tocnoscu prilagodjena nasem za sada skromnom umu.Rijec je o procesu koji citaoca moze dovesti pred svrseni cin,prihvati ili odbaci ovo "znanje".Slazem se da ZNANJE treba rodu ljudskome,ali mislim da je iz ovih svih spisa izbacena nama tako potrebna duhovnost.Ja mislim licno da bi najuzsenije Bice Univerzuma ili BOG,covijecanstvu poslalo smisao koji moze u dosta kratkom periodu utjecati na podizanje razine svjesti kod svakog pojedinca.Citajuci transkripte,ne mogu a da se ne nadovezem na unutarnja zapitkivanja,nije lako nositi se sa neiskazanim elementima kozmosa.Ako smo dakle mi vec sada spremni dati valjaniji odgovor na sve ovo,onda blago nama,ali ako smo dovedeni pred cin koji nas dublje vraca u ponor pada nasih praotaca onda tesko si ga nama jer tek tako pristajemo na poimanje ne-istine kao krajnjeg momenta jadne li nam povijesti planete Zemlja.

Citat:
7. denzitet JEST misaoni centar ( po našim shvaćanjima ). Ako uzmeš SVE, tj. uniju SVEGA, to znači da nema ničeg "iznad". Plafon. End. Kraj/početak najvećeg ciklusa. I tako se 7-mi igra u krug... razdijeli opet u SVE niže denzitete.

Jel to zaista tako ili samo nagadjas?Ako si sve naucio (bez uvrede) onda si ti mjastor no 1 :shock:

[/quote]

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 09, 2007 12:18 pm 
Član foruma

Drugi deo…
ZA TRAGAOCE ISTINE

(Nikada nikome nista ne verujte, uvek budite sumnjicavi i strpljivi dok se ma bilo kakve ISTINE ne potvrde u vasoj svesti kao osecaj i intuicija kroz stvarnost ili san.)

Selim da osecanja koja se javljaju jos bolje izrazim i unapredim za licnu svest i kolektivnu, ljudsku svest, za Sveokupnost svega, Jednog….

1. Ova kontrola kojoj smo izlozeni je prirodna pojava ovog Sistema. Predatorski zivot u svakom segmentu kreacije dominira na Zemlji…. Svi su zrtve… to je ulog za ZRTVE koji svi izigravaju iskoriscavajuci Slobodnu Volju koja se javlja kroz individualne svesti…ili zajednicke, od poluljudske, zivotinjske pa na nize…
Iskustva su ta koja idu dalje… I ko tu ima koristi?
Ako covek neguje zivotinju od njenog rodjenja, pazi je i neguje, hrani, tepa joj i prica sa njom, na neki nacin je u interakciji sa njom, daje joj paznju i ljubav i ako zna da ce je na kraju ubiti da bi se njome nahranio i produzio svoj zivot… Takav obrazac je slican i sa Lizizijima i slicnim, samo mnogo suptilnije ali sustina je ista, da bi produzili svoj zivot u toj formi u kojoj se nalaze na 4D, oni na neki nacin paze na nas, rade razne scenarije u skladu za svako ljudsko zivince koje moze da da najvise energije. Na primer, ako neko ima veci potencijal svesti da izdrzi razne psihofizicke torture, on ce uvek imati jace scenarije odakle crpe energiju iz doticne osobe. Za slabije osobe, nivo iskoriscavanja se modifikuje da ne bi doslo do potpune dezintegracije zrtve… nekada se desi da oni predju prag tako da zrtvino telo i um ne mogu da izdrze i onda dodje do dezintregracije. Pastiru nije u interesu da svoje stado masakrira do istrebljenja, jer na kraju ce umreti od gladi… Dalje, covek isto to radi svojim malim prijateljima, tako da covecanstvo i zasluzuje ono sto mu se desava… Individualna licnost moze napredovati i iskociti iz tog sistema, dakle evolucija svesti, ne tela…jer, svest uvek moze modifikovati stvarnost u bilo kom obliku ako je uopste prisutna sa svom jacinom znanja kojim moze da se sluzi za bilo koju svrhu.

2.Jedno je sigurno, Lizziji i slicni su zarobljeni u materiji, toj varijabilnoj, materijalno-etricnoj sa 4D i oni su tu sebe bas nasli, tu im je potaman i osecaju se kao bogovi…
Sada je pitanje, koliko oni mogu tu da se sire, po jednoj pretpostavki, beskonacno(sto je vrlo lose za nas), po drugoj, do one tacke dok ne bude vise potrebno tog razreda u 4D.
Dolazimo do toga, da ce oni i slicni uvek postojati, da li ce se neko od njih maknuti spiritualno dalje, to je vec druga prica… Ne kazem da je to nemoguce i da ne postoje spiritualni Reptili, sve je moguce, ali u ovoj situaciji u kojoj se mi nalazimo, nama ostaje da se kroz Spoznaju Znanja pomaknemo dalje, ili ako neko zeli da se igra Lizzija, on ce izbrati OPS naboj te vrste jer izgleda da je to vrhunac uzivanja za njih u tom oblicju… Oni ce uvek teziti da modifikuju svoju ishranu do maksimalnog iskoriscavanja i kontrole, ali ako to rade stalno, oni i sebe na neki nacin menjaju. Zamislite najgoru varijantu, da ljudska tela modifikuju za njihovu vrstu frekvencije, pa da mogu da se setaju lagano iz 3D do 4D kako zele… To vise ne bi bila STRAVA SA ASTRALA , vec i strava u stvarnosti. Uh, kakve tu sve opcije postoje… Onda bi ovaj sistem koji vec postoji dosao u jos ekstremnioju fazu kada bi OPS poceo da preovladava u kreaciji… Ali, to se nece dogoditi…narusilo bi se jedinstvo balansa Sveokupnosti Svega u Jednom…

3.Dakle, kontrola iz 4D je materijalno-etericna, ona je surova i suptila, oni koji to vide i osecaju, za njih je to ekstremizam svake vrste…

4.Pomoc koja stize, to je nasa pomoc koju sami sebi saljemo iz vremena buducnosti iz drugih realiteta, to smo sami mi koji zelimo delove sebe da spasemo da se ne bi preokrenuli u potpuni OPS. Tu je jedna zanimljivost koja mi se javlja, to cine samo oni koji su podigli svoju svest u BESKRAJ, tako da zele da ujedine sva svoja iskustva pred SVEOKUPNOSCU… To se ne bi desavalo da Lizziji i slicni ne menjaju dogadjaje iz proslosti, sadasnjosti i buducnosti, posto oni to rade, tako imamo i mi mogucnost da se uhvatimo u kostac sa njima radeci i ispravljajuci dogadjaje za nasu Svest i Spoznaju. Vecinom su to neophodne informacije, IMPULCI OSECANJA I INTUICIJA, kako dalje i sta raditi…. To je kad osetite da vam je nesto poznato, nesto VEC VIDJENO, u tom trenutku kada to osetite oni menjaju dogadjaje u vremenu…

5.Pred zlom ne postoje ogranicenja tako da je ono sa tacke Sveokupnosti vrlo lukavo i bez svake granice… Ali, Ja I svi drugi, ne zelimo da nastavimo kroz BOZANSKE PRINCIPE ZLA, jel, naucili smo tu lekciju… hajde da stvaramo drugi svet baziran na znanju i slobodi stvaranja na PRINCIPIMA DOBRA, za nas tu ima dovoljno prostora da bi shvatili Sveokupnost Svega… I opet Taj dualitet, ali ima jos…. Jedna zanimljivost: na 7D, sva iskustva bilo materijalna bilo spiritualna su Jedno, vagaju se jednako kao iskustva i tu nema razlike…hmmmm….

6.Sta je dualitet naspram tzv 7Denziteta, u sustini to je Jedno samo je nama tako pretstavljeno da bismo mogli tako shvatiti, ili naprimer kao skola sa 7 razreda…

To je Nepostojanje, ili san bez slika, mirovanje… jer ne nestaje nesto iz necega vec iz nicega da bi se izrazilo… Svest Svega balansira sa NEPOSTOJANJEM I POSTOJANJEM (kroz denzitete)… u sustini sve je to SVEST JEDNOG…

7. Da se ne udaljim od teme, mi nismo kontrolisani u tzv. NEPOSTOJANJU jer nema sta da se kontrolise…..he.he. he…ima jos dosta doga…mozda se i nastavi… kao one spanske serije, u nedogled….

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 09, 2007 3:27 pm 
Početnik

Duboko postovanje dragi Bojane.

Rado volim procitati ovako zanimljivo razmisljanje,ono je neosporno potrebno da se svi malo dublje zapitamo sami o sebi i svojim prosperitetnim svemirima. Citam i citam,trazim,razmisljam o svemu sto nas okruzuje,promatram cak i paralelno svoju strukturu jednog ne bas pretjeranog poznavaoca Biblije i teoloskih teza ali ipak na neki nacin kompariram sa mnostvom izlozenih teza,tekstova. Kako to jednostavno zvuci zar ne!Tako lijepo da bi se covijek cak mogao i udubiti u takvu varijablu da bi na kraju cak auto-sugestivno povjerovao nekim iz izrecenih stavova.Zvuci s moje strane vjerovatno kao da sam nepristalica ovakvih transkriptnih sistema,ali vjeruj mi nisam.Trazim i tragam,ucim i sazanajem,al preipitujem svoju dusu i slobodnu volju definitivno.Dobro je to sto se covijeku pruza mogucnost drugacijeg primanja informacija ali i to treba oprezno citati,bez euforije i spoznaje kako je to bas to sto nama godi!.Dok sam citao ove transkripte a jesam barem 2 puta detaljno,nisam mogao a da se ne odam mojoj kontroli zabiljezenih procesa.Oni nedvosmisleno imaju za cilj jednu snaznu misao podijeliti sa nama ljudima,bilo to varljivo ili istinsko.Ako je ISUS neiskazana objava "znanja i ljubavi",onda moram reci da se po rijecima ALFE i OMEGE ove neke elemente ne treba tek tako prihvacati.Sta hocu reci.Ako mi danas cak mozemo kazati kako je BIBLIJA u mnogocemu samo djelomice prikazivala dogadjanja u covjekovoj istoriji,ostaje nam onda da malo usporedimo ove tekstove (kal.i Pledija.) te pocnemo dublje razmiljati o istima.Covijekom je najlakse manipulirati,bio on neuk ili cak intelegencija.Definitvno "zlo" ili kako god ako zelite nazivote te predatorske vrste 4.dentitieta nisu bili nikakvi bogovi,kao sto ocito nije postojao pravi JHWH kojega kasnije susrecemo u biblijskim spisima kod Abrahama,Izaka,Jakova,Mojsija.Kako se tamo rece to je bila lizardska projekcija i u nasem zargonu "prijevara ljudskih stvorova".Uspijemo li sve to pohvatati i kazati da su transkripti tocni,onda nam ostaje cinjenica kako JHWH nije biblijski BOG (Tvorac Univerzuma zar ne?).Ako covijek nikad nije spoznao pravog Tvorca,sada znamo da su to bogovi (pisem ih malm slovom) dosli posle pojave izrabljivaca zlata (Anunnaki*).Lizzardi raznim holografskim projekcijama varaju ljude sustavno sve do danasnjih dana te se ne nazire prekid njihove kontrole nad ljudskim umovima.Postoji li sansa za rod covijekov da se obrani od greysa,lizarda,i ostalih potencijalnih porobitelja? Mozemo li se stvarno pouzdati u dobiveno "znanje" koje je kanalizirano nekim za sada cudnim formulacijama ili cemo vec sad reci da je ISUS nedovoljno naucio ljude o svojoj ulozi u Univerzalnom Poretku najvise hijerarhije? Treba li biti zadovoljan s time da smo iz 6.dentiteta dobili konacno i krajnje?Jel to to sto nam treba da progledamo ili smo nazalost mozda prevareni i sada,po ko zna koji put u nasoj povijesti.Dragi prijatelju,kako ja slatko zelim dozivjeti prosvjetljenje i pronaci ovoj dusi ventil da zatvorim sve sile u kotlu mog bica.Osobno sam malo po strani i kako je biblija napisana,tj na njen smisao prevodjenja i prenosenja.Zapravo vise se baziram na tome da moja dusa ide paralelno sa ISUSOM i da en odstupam od njegovih krajnje predivnih nacela.Sam ON ukazuje na pojavu dogadjanja posle njegovog odlaska,pominjanje ociju koje nece vidjeti i usiju koje nece cuti! Jeli moguce da su nam transkripti mozda Isusove poruke kroz najvisu (po nase misli) hijerarhiju koju sam u pretdhodnom postu nazvao Arhangelima ili Angelima,bica 6.dentiteta,zaista rijeci nade i pouke da se na vrijeme prepozna uzlet ka spajanju sa VALOM energije nadolazece.Lako je to sto si mi napisao dragi Bojane,no mislim da smo previsoko skocili nakon tih spisa,to sam osjetio najbolje na svojoj kozi citajuci ih.Osjetio sam u sebi neku cudnu silu koja se je suprotsavljala nekim elementima spisa a osjecao sam i to da se u nekim rijecima mogu prepoznati neke istine.U svakom slucaju ta predatorska bica ili biblijski demoni nikako nemaju pravo da na to cine (hrana,energija) ili cemo si kazati u oci: "mi iako smo stvoreni od Boga,no ipak smatramo da 4.dentitet ima potpuno pravo da nas iskorijeni,pojede,spremi za svoje molekularne programe...znaci sve sto je ISUS govorio ucenicima svojim i kasnije apostolskim naukom treba znati svi su ljudi na zemlji ovoj mucnoj PREVARENI??? Jeli to aspektira na to?".Covijek ako umre dakle odlazi u 5.dentitet,tamo malo sagleda svoj zivot i ne moze se popeti u visu sferu dokle li god ne prodje sve sto je svojim ne bas dobrim stilom zivota ucinio na ovoj planeti.Kad je sprema i polozio sve ispite,preci ce u 6.dentitet a nakon usavrsavanja u ovom stadiju spreman je spojiti se sa 7.dentitetom.JAKO LIJEPO,JAKO ZANIMLJIVO.Taj sedmi dentitet dakle cini BOGA koji izgleda ne postoji?!,tj Bog nije ono sto masa na zemlji misli,jel tako?Tako i Isus nije ono sto smo mislili zar ne? On je samo prosvjetljen duh sisao medju covijeka,a nije bio ni razapet niti je dozivio to sto su mu euforicnu elementi lazno pripisali; nije ocito ni izgonio neciste demone,nije dizao iz mrtvih jeli? Znaci sve je ovo jedna velika misteriozna laz data nama zemljanima. Gdje je onda Njegova rijec u kojoj kaze da je sa nama u sve vijekove? Zar smo mi krivo nauceni,pa je znanje praotaca nasih cjelo vrijeme bilo ukrivo postavljeno.Onda to znaci da su krscani umriali u raljama lavova i przeni ognjem nemilosrdne vatre bez veze,znaci oni su ispustili bitno "znanje" i izginuli bez veze? To bi me kao malog covijela jako razocaralo,bio bi zabrinut za planetu ovu i rod covijecanski,rod stvorova nebeskih.Ta teorija o transkriptima,vjerujte mi neka bude malo po strani,istrazujte vi radije vasa srca,kako se ne bi "mozda" desilo >JAO NAMA U STA SMO SE MI DALI<.Osim eventualnog smijanja na moj komentar ocekujem i neke prave argumente,u zelji da s vama podijelim i naucim,spreman sam i slusati.Nemojte mi samo prepricavati sta ste vi to citali,kazite vi meni kako to vase srce prima,zracite li vi iscim osim tih spoznaja,vide li se rezultati u vama,oko vas.Lijep vam pozdrav i mir Bozji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 09, 2007 5:52 pm 
Administrator

Citat:
Jel to zaista tako ili samo nagadjas?

Tko na nivou naše svijesti to može sa sigurnošću reći? Nitko. Svejedno jel ima 7 ili 3425 denziteta. Zašto? Zato što se ovih 7 općenitih dijeli na bezbroj nivoa unutar njih. Shvati jedan ciklus denziteta kao skalu koju je potrebno odraditi da se ide na više. kao u školi, nema preskakanja. Poslije razreda 5. ide 6. Ne 7 ili 8. Niti matura, niti diploma...

Dakle, imamo "početnika" na 3. denzitetu, koji istovremeno živi s nekim "maturantom" koji je prošao skoro već sve lekcije na tom istom 3. denzitetu. A ta dva entiteta se bitno razlikuju u nivou svijesti ( jedan je skoro potpuni duhovnjak, a drugi tek počinje grabiti tuđu energiju, materiju i slično ). Ali, veže ih generalna karakteristika 3. denziteta - svijest samog sebe kao jedinke, linearna percepcija vremena, itd.

To ne gledaš kao hijerarhiju, već kao cikluse. Veliki ciklus ( početak/kraj ) se sastoji od podciklusa. Njih 7 generalno, pa onda tih 7 imaju svoje podcikluse... i tako možeš unedogled. Sad je možda i totalno nebitno jel ih je 7 ili 12 ili 13 ili 245432. Bitno je shvatiti da se sve u prirodi dešava u nekim ciklusima. Promotri prirodu. Sve su neki odgovarajući ciklusi. Kraj nečeg je početak nečeg drugog. I tako je sa sviješću. I ona "kruži" u ciklusima. Gdje se tko trenutno nalazi na tom velikom krugu - to je sad drugo pitanje. No, očito se netko nalazi "iznad" nas, u 4D tko nam nekako otežava da idemo dalje...

Što se tiče povijesti - ima bezbroj varijanti jer živimo u hiperdimenzionalnom univerzumu. Tko zna na kojoj si liniji ti, a tko zna na kojoj ja, tko zna na kojoj netko drugi. SAD trenutno smo svi u istoim točkama vremena/prostora, odnosno dijelimo isti realitet ( iako ne u potpunosti, naravno ). Kad kažeš da je bilo to i to... MOŽDA, jer ovisi u kojem se realitetu ( realitetima ) to desilo. Nije u svima definitivno, a nije niti u jednom... dakle, kod prepucavanja jel se desilo ovo ili ono, zaboravljamo dodati jednu od najbitnijih varijabli kod funkcije shvaćanja i percipiranja "prošlih eventualnih događaja" - u KOJEM ( KOJIMA ) realitetu se to desilo, a u kojim ne.

Što se tiče postojanja Isusa, imali smo za to već temu, pa pogledaj tamo. Bilo bi dobro povući paralele svih ovih ličnosti
http://www.val.hr/znanje/isusovmit.html
i uvidjeti da je Isus, zapravo, ovo naše Sunce koje nas grije i daje energiju za život cijelo vrijeme, u svim realitetima.

Bez obzira na to kad naučiš da su se cijelo ovo "vrijeme" ljudi obmanjivali, iz sada već znanih razloga manipulacije, i kad osjećaš tugu kad vidiš kolko su ljudi "ovce", postavio bih pitanje koje nema veze s Isusom ( ili bilo kojim takvim likom ):

ŠTO je bilo PRIJE Isusa? Što je bilo PRIJE zadnjih 2000 godina ( otprilike )?
SVIJET NIJE počeo TADA. Ubrzo uvidiš da su korijeni mnogo dublje...

Pa ipak, ako sve to shvatimo kao NEČIJI pokušaj da se ljudima ipak koliko-toliko donese neki tračak svjetla, znanja, ljubavi - onda je to za svaku pohvalu. Ali - šteta što to uvijek iskoriste te "mračne" snage, izokrenu pozitivno učenje, radi manipulacije i isisavanja energije ( i materije u 3 D ).

BITNO je u ljudima, tj. da shvate da se njima manipulira i da što je više moguće - zaustave tu manipulaciju. Naravno, mnogi su već radili-rade-radit će na tome. Šteta je samo što se ne ujedine, a obično se prepucavaju imenima Isus, Muhamed, Buda, ili kojim već, sa naučnicima koji su puni sebe i ne žele uvrstiti varijablu svjesnosti u svoje formule.

Nije važno tko je što napisao. Nije važno tko je napisao "Bibliju", "Kuran", "Kasiopejske transkripte", "Ra materijal", "Komunistički Manifest" ili "Bitku na Neretvi".

Bitno je što U NJIMA piše i koje su misli tamo izrečene, koji se koncepti opisuju i/ili analiziraju.

NARAVNO da UVIJEK treba SVE kritički čitati, uspoređivati, razmisliti o tome, kontemplirati, pa tek onda na kraju nešto zaključiti. Ne treba NIČEMU vjerovati. Istražiš, pa vidiš jel to ok ili nije.

No sve su lekcije...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 09, 2007 7:00 pm 
Početnik

Citat:
Što se tiče postojanja Isusa, imali smo za to već temu, pa pogledaj tamo. Bilo bi dobro povući paralele svih ovih ličnosti i uvidjeti da je Isus, zapravo, ovo naše Sunce koje nas grije i daje energiju za život cijelo vrijeme, u svim realitetima. ŠTO je bilo PRIJE Isusa? Što je bilo PRIJE zadnjih 2000 godina ( otprilike )?SVIJET

Nevjerovatno Jack.Pa ti o ovoj temi govoris kao majstor nad majstorima.S kojom lakocom izgovaras te recenice a nemas pojma sta pricas covijece.Ne stitim ja ovdje Isusa,jel o Njemu znam mnogo,pokusavam te pratiti i skontati tu energiju kojom ispoljavas neistrazeno i nedokazano. Isus je kljucar svih dimenzija,ili to nisi nigdje procitao. Preko cega se moze prijeci u taj visi svijet? Svojim znanjem? Nemogu da vjerujem.Najprije ko papgaj ponavljamo ono sto smo procitali i samo prepricavamo svakom koji se surece s tim kao necim nevjerovatnim. Ako si to osjetio onda si vjerovatno zadovoljan vidjenim i da si sad sposoban SAM prijeci u 4.dentitiet,e bome bravo,lijepo.To znanje koje smo kao primilo iz nekih izvora,zar cemo to postaviti kao kamen temeljac naseg svjetonazora u raskoraku sa vlastitim nedoumicama.Pozzz

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 09, 2007 7:36 pm 
Član foruma

goldiboy je napisao/la:
Citat:
Što se tiče postojanja Isusa, imali smo za to već temu, pa pogledaj tamo. Bilo bi dobro povući paralele svih ovih ličnosti i uvidjeti da je Isus, zapravo, ovo naše Sunce koje nas grije i daje energiju za život cijelo vrijeme, u svim realitetima. ŠTO je bilo PRIJE Isusa? Što je bilo PRIJE zadnjih 2000 godina ( otprilike )?SVIJET

Nevjerovatno Jack.Pa ti o ovoj temi govoris kao majstor nad majstorima.S kojom lakocom izgovaras te recenice a nemas pojma sta pricas covijece.Ne stitim ja ovdje Isusa,jel o Njemu znam mnogo,pokusavam te pratiti i skontati tu energiju kojom ispoljavas neistrazeno i nedokazano. Isus je kljucar svih dimenzija,ili to nisi nigdje procitao. Preko cega se moze prijeci u taj visi svijet? Svojim znanjem? Nemogu da vjerujem.Najprije ko papgaj ponavljamo ono sto smo procitali i samo prepricavamo svakom koji se surece s tim kao necim nevjerovatnim. Ako si to osjetio onda si vjerovatno zadovoljan vidjenim i da si sad sposoban SAM prijeci u 4.dentitiet,e bome bravo,lijepo.To znanje koje smo kao primilo iz nekih izvora,zar cemo to postaviti kao kamen temeljac naseg svjetonazora u raskoraku sa vlastitim nedoumicama.Pozzz

jedan drugi Dzek,da budem precizniji,Dzek Nikolson iz filma "A fju gud men" bi
trazitelju konachne Istine rekao ovo:
" D TRUTh :?: ,JU KENT HENDL D TRUTh :!: :!: :!: "
meni ovo zvuchi pomalo OPS,pa bih dodao na ovo:
D TRUTh,JU KENT HENDL D TRUTh,JET

aj vish ju bet'r lak nekst tajm 8)

P.S.ej,zlatnidechko,upravo sam se vratio iz shetnje kroz 4D,i usput sam proshetao kroz razna okupljalishta onih koji josh uvek nisu spremni za "konachnu Istinu",i video da je tvoje mesto vec rezervisano,na dva bloka od okupljalishta Prezbeterijanaca(kako jednom reche "kralj spavacha" Edgar Cejs: "Mrtav prezbeterijanac je samo mrtav prezbeterijanac")
josh jednom,bet'r lak in juar nekst lajf :hello2:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 09, 2007 8:04 pm 
Početnik

Citat:
P.S.ej,zlatnidechko

vidi,naspavaj se malo,pa kad se probudis preispitaj samog sebe, =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 09, 2007 10:57 pm 
Administrator

Citat:
Nevjerovatno Jack.Pa ti o ovoj temi govoris kao majstor nad majstorima.

Zanimljivo, a ja ti nisam nikakav "majstor"...

Citat:
S kojom lakocom izgovaras te recenice a nemas pojma sta pricas covijece.

Ovo je tvoja pretpostavka, a dovodi te u krivo, tj. neznaš pravu "sliku".

Pretpostavke su majka zaheba... lekcija koju su većina ljudi na forumu već odavno prošla, pa više ne pretpostavljaju, već istražuju. Bitna je razlika, zar ne?

Citat:
Ne stitim ja ovdje Isusa,jel o Njemu znam mnogo

Ajd, super, pozdravi ga kad idući put komuniciraš s "njim".

Citat:
pokusavam te pratiti i skontati tu energiju kojom ispoljavas neistrazeno i nedokazano.

Super je što proučavaš, ali te tu još jedna pretpostavka odvodi s najkraćeg puta: "neistraženo" i "nedokazano".
To samo ti misliš da je neistraženo i nedokazano.

Dokazivanje nije ni potrebno, jer ako netko ne želi nešto naučiti, shvatiti, pogledati iz druge perspektive - onda je to njegova slobodna volja i njemu ništa ni nemožeš dokazati.

1 + 1 = 10

Ova tvrdnja može biti i LAŽ i ISTINA, ovisi o percepciji i znanju koje imaš. Za one koji neznaju što je binarni matetmatički sustav - to je laž. Za bilo kojeg programera i prosječnog đaka koji je ikad imao informatiku, to je istina jer zna da se broj 2 u binarnom sustavu označava sa 10.

Dakle, nekom jedna tvrdnja može biti lažna, a za drugog istinita. Sve to ovisi o tome koliko je ta osoba svjesna i koliko zna ( općenito, ne treba samo to biti ovakav banalni primjer matematike ).
Citat:
Isus je kljucar svih dimenzija

Možda. Sunce jest portal između dimenzija i denziteta. Kao i druge zvijezde.

Taj entitet možeš zvati kako god hoćeš. Neki koji nisu kršćani zovu ga drugačijim imenom. Sve ovisi o percepciji promatrača.

Entiteti na tim nivoima svijesti nemaju imena, nije im to potrebno. Njima svejedno kako će ih netko nazvati. Hehe, bar OPD grana, a OPS-ovci žude za obožavanjem, pa... zaključi sam.

Citat:
Preko cega se moze prijeci u taj visi svijet? Svojim znanjem?

Možeš i znanjem, ali i običnim napuštanjem materijalnog tijela. Možeš kad spavaš brijati po astralu, možda možeš kad si i budan, neznam, tehnike su razne, pa odaberi iz široke lepeze... Možeš i napustiti tijelo permanentno ( za to tijelo ), tj. umrijeti, pa odeš u 5-ti denzitet ( petarda, ne raj/pakao ) :twisted:
Znanjem možeš, ali tolikim znanjem da ti poraste toliko svijest da bi mogao vibrirati graničnim frekvencijama tog "višeg", 4D realiteta, a i moraš proći sve lekcije iz 3. razreda.

Citat:
Nemogu da vjerujem.

Pa ni nemoj! SAZNAJ!

Citat:
Ako si to osjetio onda si vjerovatno zadovoljan vidjenim i da si sad sposoban SAM prijeci u 4.dentitiet,e bome bravo,lijepo.

Da sam toliko sebičan, nebi ni ovo sve radio, samo bi šutio i radio za sebe. Zašto bi se uopće bakćao sa ovim svime? Radio bih BAŠ ISTO kao i razne tajne zajednice, društva i ustanove koje ZNAJU što se dešava i nikom ( osim međusobno ) ne govore o ikakvim promjenama na generalnom nivou ljudi.

Citat:
To znanje koje smo kao primilo iz nekih izvora,zar cemo to postaviti kao kamen temeljac naseg svjetonazora u raskoraku sa vlastitim nedoumicama.

Naravno da ne. Naučili smo primjer iz Biblije. Tako se navuče masu ovaca spremnih za manipulaciju. A opet... predrasuda. Zašto misliš da je to u raskoraku s vlastitim nedoumicama? Možda za tebe jest... ali ima i drugačije orijentiranih ljudi koji i drugačije razmišljaju, imaju druge koncepte, itd.

Zašto na temelju svojeg stanja pretpostavljati da je tako i drugima???

I da... jesi sad shvatio kakva je ta energija s kojom to sve ispoljavam? Ziher sam sad Sotona, Vrag, Demon, vrludavi gušter u ljudskom obliku koji tu zavarava ljude, obmanjuje ih, iskorištava... buuuuuuuu!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Ako ti "ne paše" energija na forumu, lako odeš na neki drugi, štajaznam, ima ih bezbroj na netu. Imaš Katolički, ili bilo koji drugi, možda Jehovini Svjedoci imaju svoj... neznam, biraj svoje mjesto pod Suncem... :love3:

Hajd, malo šale... nemoj ovo shvatiti osobno ( kao napad na tebe ili tvoje razmišljanje ). Ok je tvoje razmišljanje, imaš slobodnu volju odabrati pravo za sebe, to ti nitko nemože nametnuti. A zašto bi ti i želio nešto nametnuti? Sam biraš ionako svoj put.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 10, 2007 12:55 pm 
Početnik

voleo bih da meni neko objasni ove denzitete.
odakle ljudima te informacije ako su već rođeni predodređeni da budu samo "hrana", da budu ograničeni?
iznenađuje me koliko ljudi na ovom forumu priča o denzitetima, realitetima kao o nečemu što su jutros doručkovali, nešto što mi je palo na pamet je neki kolektivni trip, san...
od koga su prvi put potekle te informacije? samo mi nemojte pričati o atlantiđanima, staroegipćanima i sl.

što je najsmešnije, imam osećaj da su ovi najglasniji na forumu inače pravi luzeri privatno. pod luzerima smatram nesnalažljive osobe, nesposobne za svakodnevne probleme, nesposobne da zarade za život...
pa se okreću navodno nekim nematerijalnim vrednostima...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 10, 2007 1:20 pm 
Član foruma

Citat:
voleo bih da meni neko objasni ove denzitete.

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=59
http://www.galaksija.com/metafizika/denziteti.htm

Citat:
što je najsmešnije, imam osećaj da su ovi najglasniji na forumu inače pravi luzeri privatno. pod luzerima smatram nesnalažljive osobe, nesposobne za svakodnevne probleme, nesposobne da zarade za život...
pa se okreću navodno nekim nematerijalnim vrednostima...

Interesantno je da si ovako nesto napisao bas na temi "Kontrola iz 4. denziteta" Takvo razmisljanje je sjajan primer jednog od mnogobrojnih mehanizama kontrole i sjajan primer razmisljanja jednog organskog portala (sto ne znaci naravno da ti i jesi OP, jer svi tako razmisljamo).

Kako radi taj mehanizam ciji primer si nam ti dao? Jako lepo i jednostavno i uspeva u vecini slucajeva zahvaljujuci opstoj ponerogizaciji i tranpersonalizaciji covecanstva.

Ti kazes "luzer" meni proradi usadjeni predatorov um (ego), jos gomila programa koji su mi usadjivani od detinjstva i ja u prvi mah pozelim da te razbijem a onda se postidim i kazem:

"pa da, covek je u pravu, treba malo da se potrudim da lepse zivim, da budem uspesniji, da malo vidim kako drugi ljudi zive i kako su uspesni, a ja eto nisam, znam, radicu ono sto i oni rade, pa cu i ja biti uspesan"

Velika greska. Uspeh je relativna stvar, uspeh u cemu? Ljudi su razliciti, velika je greska i prevara sto su navodno svi isti. Takvo razmisljanje pokazuje veoma nizak stepen spiritualnog razvoja i o njemu bi mogle da se pisu stranice i stranice, ali najbolje je kad svako shvati za sebe, jer se samo tada racuna kao shvaceno.

Sada si barum barume pomislio: "pa, naravno kada si se osetio prozvanim, luzeru" jel da? :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 10, 2007 1:32 pm 
Početnik

nisam pomislio da si luzer, niti sam poželeo da nekog razbijem. jedino što želim da shvatim druge i da drugi mene shvate.

Citat:

ne tražim objašnjenje gde je na forumu priča o denzitetima, nego od kad je u ljudskoj svesti, i koji su to ljudi u modernijoj civilizaciji krenuli na ovaj način da "prosvetljuju".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 541 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.