Sada je: uto maj 06, 2025 12:54 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon jul 07, 2008 2:24 pm 
Član foruma

Vjerujem da je mayanski kalendar tj ujdeno i galkticki potpuno tocan i da nema distorzije. (polozaji planeta i zvjezda u galaksiji itd ne mogu biti drugacije nego kako je i maynaskom kalendaru)
Zemaljsko poimanje vremena i ispravljanje gresaka gregorijanskog kalandara nema veze s mayankim galakickim kalendarom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 07, 2008 2:49 pm 
Član foruma

Ja imam totalno drugačiji pristup tome ša će se "desiti" 2012 god. Smatram da će do 2012 god većina stanovništna planete zemlje doći do osvešćivanja pa će samim tim od te godine doći do promene na zemlji tj. u nama. Samim tim ćemo odbaciti sva učenja koja smo do sada stekli počećemo da koristimo svoje unutrašnje potencijale u mnogo većoj meri za bilo koji segment življenja. Kao što ste upoznati među nama ima dosta osvešćenih ljudi koji su i dalje tu među nama nisu se nigde "preselili" niti su nagrađeni na bilo koji način u odnosu na nas niti smo mi kažnjeni u odnosu na njih. Promene o kojima se ovde diskutuje su po prilično destruktivne i za ljude na koje mi treba da utičemo da se promene u svojoj biti su po prilično užasavajuće. Smatram da nema potrebe da se diskutuje o potencijalnim katasrofama koje bi nam donela 2012god. Možda bi mogli to da sagledamo i na mnogo pozitivniji način npr. da će promene koje će doći biti prouzrokovane ljubavlju , pozitivnošću i nekim nama lepim događajima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 07, 2008 5:15 pm 
Član foruma

Gledajući kraj ovog svijeta... gruntam si...

Neki kažu poplave, neki vatre, bjeda, glad, i sve te stvari kojih se možemo sjetiti i kojima smo vezani za materijalno. To bi bio kraj svijeta. Recimo.
Uništenjem asteroidom, promjena polova, potresi, vulkani... tornada, itd.

Sve samo sile prirode!

Ok, ajd ljudski uzrokovani, virusi i bakterije (epidemije), MAD (mutual assured destruction) [nukelarnim oružjem] .. i tako dalje

Više sam zaboravi o cemu je u ovoj temi sve pisano. A i što sam ja dodo.
Ali kaj nebi kraj ovog svijeta kakvog poznajemo bio jednostavna promjena naše svijesti.
Da ljudima materijalne stvari jednostavno prestanu znaćiti.

Glupa analogija, ali trenutno jedina koje se mogu sjetiti. Kad neka odoba recimo konzumira neku od razlicitih substanci koje imamo ovde, pa je u tom stanju više ne zabrinjava niša drugi ili je recimo nije briga dal ce cutra nepo pasti, ili tako nešto....

Bilo kako bilo. Cini se da će to biti kraj našeg svijeta. Trenutak kad prestanemo biti vezani za njega kao "smrtna" bića.

Recimo tako...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 12:23 am 
Član foruma

Predlažem da se 22.12.2012. nađemo negdje svi zajedno i otpjevamo ovu pjesmu, pa da cijeli svijet vidi i čuje... nakon toga idemo k meni na roštilj.

No I don't wanna battle from beginning to end
I don't want a cycle of recycled revenge
I don't wanna follow death and all of his friends

Do onda živim s nadom da se neće dogoditi apsolutno ništa! Osim da Hrvatska osvoji EURO 2012 woohoo !!

:hello2:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 12:24 am 
Početnik

U redu, ali gledajmo to sa ove perspektive.
Govorimo o odbacivanju svega materijalnog, i o odbacivanju svih znanja i sve te tehnologije koju smo do sada posedovali.

Koja je svrha toga?
Da li to znaci da je covek takoreci ziveo, i sticao svo to sadasnje znanje hiljadama godina uzaludno, da bi ga se na kraju odrekao i potpuno ga odbacio?
Na zalost, ne vidim logiku.

Bilo bi logicnije da kada dodje vreme covekovog uzdizanja na "visi" nivo,to sadasnje znanje i tehnologiju ukombinuje sa tim novim saznanjima i uzdignutom svescu.

Mozda ce vam ovo pitanje delovati glupo, i u vecoj meri naivno, ali se ipak nadam odgovoru koji ce mi donekle razjasniti ovu nelogicnost.

PS.
Izvinjavam se ako je ovaj moj post neadekvatan sa kontekstom ove teme, i u tom slucaju neka moderator izbrise ovaj text.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 8:59 am 
Član foruma

Evo što nam 24sata donosi na 2. stranici ( ovo je bilo jučer, znači 09.07.2008. ):

Citat:
Smak svijeta 2012.?

Maye, drevno indijansko pleme Srednje Amerike, protok vremena su promatrali ciklički i vjerovali su da će se ciklus od 26.000 godina upravo sada primaknuti kraju. Prema njima, 21.12.2012. godine završit će veliki kalendar, vrijeme će se "resetirati" i ponovno početi odbrojavati od nule, što će ujedno biti i početak šestog doba. Datum svršetka svijeta prema mayanskom kalendaru podudara se s rijetkom astronomskom pojavom koja se događa jednom u 230 milijuna godina. Upravo će se 21. prosinca 2012. godine ravnina Sunčeva sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze. Prema nekim istraživanjima, istodobno će se još svije galaksije poravnati s našom.

Baš dobro što su trač novine prenijele ovu teorijju :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 1:46 pm 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Predlažem da se 22.12.2012. nađemo negdje svi zajedno i otpjevamo ovu pjesmu, pa da cijeli svijet vidi i čuje... nakon toga idemo k meni na roštilj.

Do onda živim s nadom da se neće dogoditi apsolutno ništa! Osim da Hrvatska osvoji EURO 2012 woohoo !!
:hello2:

Ja ne jedem roštilj. A i ako će porast razina svijesti neće se roštilj ni jesti. Životinje se ne jedu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 7:46 pm 
Član foruma

Bez brige bude i trave negdje okolo za vegetarijance.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 8:17 pm 
Član foruma

Ako se zaista bliži kraj svijeta 2012., zašto nam se onda navodno približava taj "Val" sa svim tim entitetima ? Zar ti entiteti neznaju da se bliži kraj Zemlje ? Tko bi onda želio uopće živjeti ovdje ? Ili oni dolaze da nas "unište" ili spase ili iz nekog trećeg razloga ? Te doomsday teorije mi ne drže vodu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 8:27 pm 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Ako se zaista bliži kraj svijeta 2012., zašto nam se onda navodno približava taj "Val" sa svim tim entitetima ? Zar ti entiteti neznaju da se bliži kraj Zemlje ? Tko bi onda želio uopće živjeti ovdje ? Ili oni dolaze da nas "unište" ili spase ili iz nekog trećeg razloga ? Te doomsday teorije mi ne drže vodu.

Naravno da ti ne drze vodu kad se hvatas povrsnih banalizacija tipa "bice smak svijeta" itd. Val i taj tobozji smak svijeta 2012. su ista stvar, to sto bi trebalo biti 2012. predvidio je i Terrence McKenna...vec sam i previse napisao na tu temu i dao sasvim dovoljno linkova, pa nebi puno o tome. Ugl. Terrence McKenna je prvi poco s tom 2012. , kasnije imamo taj val u kasiopejcima(sto je ocito ista stvar) i sve se ljepo poklopilo sa majanskim kalendarom. "Smak svijeta" je ono što dobiš kada ovakvo nešto dospije u ruke novinara/masa željnih senzacija.

Evo googlo sam ti Terrence McKenna 2012;

Google search

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 9:41 pm 
Član foruma

Ok, a što ti misliš da će se dogoditi ?

EDIT: Zapravo, zanima me što ostatak foruma misli da će se dogoditi 2012., posebice Jack, Arja, Pantelija i ostatak društva... btw. gdje je nestao GameDeveloper ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 9:59 pm 
Član foruma

Korelacije 2012. godina i Smak svijeta su sasvim netačne. Kao prvo Zemlja niti ljudi neće nestati, a kao drugo smak svijeta će se dogoditi, ali za lažne gospodare Zemlje (reptiloide ili ko god da su) hoće.

Uništenje velike količine neaktivne svijesti jednostavno nije u skladu sa zakonima Univerzuma. Ljudi nikada nije bilo više na Zemlji i nikada nije bilo više neaktivne svijesti. 2012. godina po mom dubokom uvjerenju, predstavlja godinu buđenja svijesti, godinu Apokalipse (Otkrivanja) = Istine.

Ne iskljućujem mogućnost dolaska neke humanoidne vanzemaljske civilizacije ili njihovih izaslanika na Zemlju. U Bibliji je to predstavljeno kao dolazak Carstva Nebeskog, koje će satrati zle vojske Sotone.
Ukoliko to shvatimo kao skrivenu poruku, možemo zakljućiti da će neka vanzemaljska civilizacija, osloboditi čovječanstvo od demona, za koje mnogi eminentni stručnjaci metafizike i ufologije tvrde da su ustvari reptiloidi.

Nakon toga slijedi otkrivanje sakrivenih i išćezlih znanja, pomoću kojih će ljudi da obnoviti Zemlju i zalijećiti rane koje smo joj nanjeli, da će ljudi uspostaviti novo društvo koje se neće temeljiti na materijalnim postavkama tipa liberalnog kapitalizma ili marksističkog komunizma.
Smatram da će ljudsko društvo nakon 2012. godine izgraditi novi svijet na postavkama metafizike i humanizma. Zemlja će se preporoditi, ljudi će više vremena posvećivati sebi, svojoj duhovnosti, prosperitetu i progresu svoje zajednice, tako da će odbaciti dogme i religije, te se vratiti prirodnom ciklusu, koji otvara tajne božije prirode, koja sa ljudima komunicira na specifičan način.

Informacija sadržana u Apokalipsi o 1000 godina vladavine Mesije, može se protumaćiti kao vrijeme, koje će sa nama biti civilizacija, koja će nas reptila osloboditi.

Ovo je ukratko moje razmišljanje. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 09, 2008 10:01 pm 
Administrator

Citat:

Ako nešto ovako stalno ponavljaš - to će UPRAVO dogotiti !!! Jer misao NE poznaje NEGACIJU. Ako misliš stalno na nešto, bilo da to želiš ili ne, da li se to tebi sviđa ili ne - to PRIVLAČIŠ!!! Jednostavan zakon privlačenja. Pogledaj The Secret na tu temu...

Nego...

Vidim da je problem što većina ljudi sve ovo gleda samo iz naše percepcije, tj. samo iz našeg realiteta.

2012. bi se trebalo desiti STAPANJE SVIH realiteta, odnosno svih FREKVENCIJA koje vibriraju na ovom području, kad val ( kvantni skok? ) prođe.

Za neke će to biti "reset".
Za neke će to biti "prolaz na 4. denzitet".
Za neke će to biti "porobljavanje entiteta 3. denziteta u novom ciklusu".
Za neke će to biti "dobili smo neke nove gazde"
Za neke će to biti "trenutni skok na 5. denzitet, pa onda opet na 3."
Za neke će to biti "izvrsna predstava".
Za neke će to biti "pokus".
Za neke će to biti "znanstveno otkriće".
Za neke će to biti "prekretnica u svijesti".

Itd, itd...

Sve ovisi o tome kakvu će svijest u tim trenucima imati neki entitet.

A vjerojatno će i biti promjena na grupnoj duši, tj. svijesti određenih vrsta... ljudske, životinjskih, biljnih... i tko zna kojih još.

Dakle, bitno je stvar promotriti iz percepcije hiperdimenzionalnog univerzuma u kojem, zapravo, živimo. Ne samo iz percepcije trenutno "našeg" realiteta.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 10, 2008 1:34 pm 
Član foruma

Citat:
Ako nešto ovako stalno ponavljaš - to će UPRAVO dogotiti !!! Jer misao NE poznaje NEGACIJU. Ako misliš stalno na nešto, bilo da to želiš ili ne, da li se to tebi sviđa ili ne - to PRIVLAČIŠ!!! Jednostavan zakon privlačenja. Pogledaj The Secret na tu temu...

Upravo suprotno. Treba UVJERITI svoj um da nešto NIJE takvo kakvim se doima na prvi pogled ili kakvim ga prihvaća rest of the world. Treba misliti na nešto sasvim treće, ono što ti želiš da se dogodi. Odvojiti lijevo od desne strane ili bijelo od crnog, slično tome. Probaj uvjeriti svoj um da je recimo umjesto narezane jabuke nasjeckani luk i uvjeravam te da će ti se oči početi suziti. Naše misli prozilaze na neki način iz našeg uma, uvjeri um da to nije tako i to se zaista neće događati. Moje je mišljenje da su naš um i naša svijest/podsvijest na neki način povezani, uvjeriti jedno znači kontrolirati drugo. Treba neke stvari i probati, ne samo teoretizirati.

Možda ti ovo nema nekog smisla, ali šta mogu, ponekad niti sam sebi nemam smisla.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 10, 2008 1:47 pm 
Član foruma

Citat:

Reset čega? Vremena?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 10, 2008 7:29 pm 
Član foruma

ja iskreno jedva cekam tu 2012 da se dogodi nest...jer je postalo dosadno....a i vjerujte da ce kraj laznim gospodarima,doc i prije 2012 jer....ameri rat protiv irana,nece dobit.... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 10, 2008 10:05 pm 
Član foruma

Ohohoho Dario, vjeruj mi, nije dosadno. Samo treba tražiti život na pravim mjestima. Ovdje na forumu to nećeš naći.

Sve teorije o 2012. u suprotnosti su jedna s drugom i poništavaju se. Postoji 1,000,000 mogućnosti pa si sad ti zamisli jednu i prodaj ostalima da je ta točna. Ako možeš naravno.

Citat:
Za neke će to biti "prolaz na 4. denzitet".
Za neke će to biti "porobljavanje entiteta 3. denziteta u novom ciklusu".
Za neke će to biti "dobili smo neke nove gazde"
Za neke će to biti "trenutni skok na 5. denzitet, pa onda opet na 3."
Za neke će to biti "izvrsna predstava".
Za neke će to biti "pokus".
Za neke će to biti "znanstveno otkriće".
Za neke će to biti "prekretnica u svijesti".

Za neke će to možda biti buđenje i povratak u stvarnost. #-o :occasion5:

EDIT:

Zbilja me zanima što ćete reći 2013. ako se ništa ne dogodi... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 10, 2008 11:08 pm 
Administrator

Citat:
Reset čega? Vremena?

Linearno vrijeme je ionako iluzija, pa ga kao takvog nemožeš "resetirati". Više to možeš shvatiti kao kraj/početak ciklusa. Kao broj 12 na klasičnom satu...

Citat:
Za neke će to možda biti buđenje i povratak u stvarnost.

Da, samo je pitanje u KOJU stvarnost. Ima ih beskonačno mnogo...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 10, 2008 11:44 pm 
Član foruma

Pozdrav svima. Zanimljive teze i jos zanimljiviji odgovori :D a ja sam onako pomalo neodlucan da prihvatim nesto novo. Sta ako se te 2012 uopce nista ne bude desilo? Hocemo li nastaviti dalje pisuci (na ovom ugodnom mjestu) traziti opet eventualno neko novo vrijeme. Ugodno vrijeme druzenja je pred nama, poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 12:26 am 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Sve teorije o 2012. u suprotnosti su jedna s drugom i poništavaju se. Postoji 1,000,000 mogućnosti pa si sad ti zamisli jednu i prodaj ostalima da je ta točna. Ako možeš naravno.

Ja sam dosad shvatio, iz citanja od 2012. itd, ne samo da teorije nisu u suprotnosti, nego su mi cak puno jasnije i razumljivije tek kad se pogledaju u zajednickom kontekstu.

Npr. Terrence McKenna, koji je prvi govorio o 2012., kaze da mu je za to rekao neki entitet tjekom DMT tripa. On mu je objasnio mnoge stvari, od njega je dobio princip novelity/habit koji se u nekim aspektima poklapa sa OPD/OPS, objasnio mu je fraktalnu prirodu vremena i jos puuuno toga... Jako puno informacija, linkove sam vec vise puta dao... informiraj se prije donosenja stavova. :wink:

Te teorije se nadopunjavaju, a one koje mozes nac u 24h tipa "Smak svijeta" itd. su banalizacije i jasno da su u suprotnosti sa ostalima.

Ajde da cujem suprotnost bez da koristis teorije iz 24h ?

pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.