Sada je: čet jul 10, 2025 6:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rasprava o religiji
PostPostano: pet jun 26, 2009 6:54 pm 
Član foruma

Za Rudara i bad.ass- a jedna pričica:

Chuang Tse šetao je jednom s prijateljem uz obalu jezera,pa reče:
- Kako li se ribe u vodi božansku raduju životu!
- Ti nisi riba - prigovori mu prijatelj - odakle onda znaš da se ribe vesele životu?
- Ti nisi ja - odgovori Chuang Tse- odakle onda misliš znati da ja ne znam da se ribe vesele životu?

Znanje je nešto što se otkriva,jer da ga već nemamo u sebi,kako bi ga mogli "ucijepiti"?Do znanja se dolazi intuitivno,to je spoznaja,otkrivenje.Takvo se znanje može produbljivati,nadograđivati,ali ne i zamijeniti nekim drugim "znanjem" jer je sastavni dio naše biti.Vjera je naučena,temeljena na informacijama i kao takva sklona često i drastičnim promjenama.Umijeće je razlučiti znanje od informiranosti,a za to je potrebna svijest.Za razvoj svijesti potrebno je iskustvo.Za stjecanje iskustva potrebno je - živjeti,proživljavati.E sad,ono iskustvo koje netko trenutno prolazi (ili će prolaziti čitav ovaj život),možda je baš tom čovjeku tako potrebno da bi jednom u njemu prorovalo put do znanja.O tome ništa ne znamo!Pa nemamo pravo ni suditi,iako to svi rado i često činimo.
Kako sve ovo znam - nemam pojma :toothy2:

:love3:

und nicht zu werden.

Vrh

PostPostano: pet jun 26, 2009 8:48 pm 
isključen/a

Klejbezabla, ovo ti nije loše a i dovoljno je. =D>

Vrh

PostPostano: pet jun 26, 2009 8:58 pm 
Moderator

Klejbezabla je napisao/la:
Pa nemamo pravo ni suditi...

potpuno se slažem

Vrh

PostPostano: sub jun 27, 2009 5:17 pm 
Član foruma

Klejbezabla je napisao/la:
Chuang Tse šetao je jednom s prijateljem uz obalu jezera,pa reče:
- Kako li se ribe u vodi božansku raduju životu!
- Ti nisi riba - prigovori mu prijatelj - odakle onda znaš da se ribe vesele životu?
- Ti nisi ja - odgovori Chuang Tse- odakle onda misliš znati da ja ne znam da se ribe vesele životu?

lijepo... :thumbup:

:love3:

Vrh

PostPostano: pet jul 03, 2009 3:46 pm 
Član foruma

Evo maloprije odem u kuću i otovorim jednu ladicu i kad ono vidim Sudac-Razgovori knjigu,moja stara inače programirana pod programom zvan kršćanstvo je uzela knjigu,što sam naravno i očekivao.
Da se vratim na tu knjigu,pošto čitam Osho-a ,a sada i razumijem neke stvari što Osho kaže pogotovo što se tiče Tereze dati ću samo jedan mali odlomak u knjizi Razgovori,pa prosudite sami kako taj Sudac vješto manipulira ljudima.
Pitanje:

Sve češće se govori:U bivšem životu bio si,u budućem ćeč biti...Reinkarnacija je jako ušla u upotrebu,a i mnogi su kršćani oko toga zbunjeni.

Sudac-odgovor:Majka Tereza,koju ja zapravo već sveticom proglašavam,pripremila je lomače i hinduistima i budistima, i svima koji su u svojoj religiji imali vjeru u reinkarnaciju.Da pripremila im je lomače da ih spali,nemože se reinkarnirati.Ona koja je praktički svetica u katoličkoj crkvi,poštivala je njihovo vjerovanje u reinkarnaciju.Ja nisam pozvan uvjeravati nekoga-reinkarnacija ili uskrsnuće-da ili ne.Ja mogu reći da je samo jedan život, i to govorim kao katolički svećenik,ali i po svom dubokom uvjerenju (moj dodatak,čitaj subjektivno uvjerenje),Mogu reći da je Krist,pobijedivši smrt otvorio predio stvarnog uskrsnuća.Tako da mi je gotovo prenaivno razmišljati da ću se jednog dana roditi kao ovaj ili onaj,ili možda kao sveta krava.Zar mi nije dovoljno ove moje doline suza i životnog puta kojeg sada živim?Po meni je uskrsnuće, u koje osobno duboko vjerujem,uistinu to.A ostavljam mogućnost drugima da vjeruju u ono šta žele.

Ljudi dođe mi takav osjećaj ,boli me u grudima,nije emocionalni osjećaj,već kompliciranije od toga,pa pogledajte šta taj čovjek radi,ovo se zove duhovni genocid,nemogu vjerovati da taj čovjek ubija ljude već dok su živi,pročitao sam još nekoliko stranica sa nekim pitanjima i nevjerojatno je kako ljudi nasjedaju na takvo šta,čovjekove rijeći ne da nemaju dubinu već su prazne i osjeti se smrad iz njih,dok npr. jedno čitanje Osho-a ima drugi efekat,dubinu riječi koja prodire u čovjeka,ali samo u onog čovjeka koji se budi.

Još nevjerujem šta taj Sudac piše,osjetio sam kao da mi srce izlazi van iz tijela kad sam čitao neke djelove knjige,može biti subjektivan taj osjećaj,ali gadilo mi se toliko da sam htio baciti knjigu u kanalizaciju gdje i pripada.

Jednom riječju DUHOVNI GENOCID,taj čovjek će za vrijeme svog života ubiti tisuće i tisuće ljudi,nije da ga mrzim,ali on nezna šta radi.

OPS sile se igraju sa takvima i zabavno im je dok ovi ni neznaju šta se događa.
Zlatko Sudac R.I.P.Živ,a mrtav.

Vrh

PostPostano: pet jul 03, 2009 4:26 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
ali on nezna šta radi.

jesi siguran?

Vrh

PostPostano: pet jul 03, 2009 4:50 pm 
Član foruma

Citat:
jesi siguran?

Dao bi nekoliko opcija:
1.namjerno
2.nesvjesno ni sam neznajući šta radi.
3.samo alatka OPS sila
Inače obmanjuje ljude dajući im "svoju" istinu,verzija patch 16.1.
Rekao bi nesvjesno,jel da ga pitaš da ti opiše šta je radio tog i tog dana,datum,godinu,sigurno se nebi sjećao što navodi da mu životom upravljaju vanjske okolnosti,kao i što upravlja svakom čovjeku,nije svoj gospodar,živi u jednoj sobi neznajući da ih ima još.
Oslanja se na emocionalni centar i zapušta ostale centre.

Vrh

PostPostano: pet jul 03, 2009 5:44 pm 
Član foruma

George Carlin - Religion is bullshit.

http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

Vrh

PostPostano: pet jul 03, 2009 10:57 pm 
Član foruma

Hellboy je napisao/la:

ima i o deset bozjih zapovijedi..

kralj :thumbup: :occasion5: :notworthy:

Vrh

PostPostano: pet jul 03, 2009 11:13 pm 
Član foruma

beLIEve je napisao/la:
Hellboy je napisao/la:

ima i o deset bozjih zapovijedi..

kralj :thumbup: :occasion5: :notworthy:

Daj link. [-o<

Vrh

PostPostano: sub jul 04, 2009 4:55 pm 
Član foruma

Nasao sam.

http://www.youtube.com/watch?v=pkRYaMiP4K8

Vrh

PostPostano: sub jul 04, 2009 5:20 pm 
Član foruma

Nego znas sto, iskreno malo mi smeta sledeca stvar.

Kad se zezas sa hriscanima, budistima, jevrejima na racun vere ne cimaju se puno, ali pipni po tom pitanju muslimane i eto ti dzihad pred vratima.
Uopste nemaju toleranciju za humor na vjerske teme.

Vrh

PostPostano: sub jul 04, 2009 5:55 pm 
Član foruma

Hellboy je napisao/la:
ali pipni po tom pitanju muslimane i eto ti dzihad pred vratima.

dokaz da je program za muslimanski dio swijeta swarno urodio plodom... \:D/

:blob:

p.s. istina, nije ni owaj "nas" dio planete daleko...

Vrh

PostPostano: sub jul 04, 2009 6:30 pm 
Član foruma

- najorganiziranije religije su kontrolni sistemi koji mentalno i spiritualno porobljavaju ljude i uskraćuju im slobodnu volju
by Jack987

kratko, sazeto i u sred srjede.

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 9:10 pm 
Član foruma

Religije su iskrivljeni oblik duhovnosti, koji ljude drže u strahu od Boga, instrument su za vladanje mnoštvom, one ograničavaju i fiksiraju čovjekovu duhovnost, te nameću stroge rituale, obrede i pravila, što je sve odlika reptiloidnog ponašanja. :twisted:

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 4:07 am 
Član foruma

Hellboy je napisao/la:
Nego znas sto, iskreno malo mi smeta sledeca stvar.

Kad se zezas sa hriscanima, budistima, jevrejima na racun vere ne cimaju se puno, ali pipni po tom pitanju muslimane i eto ti dzihad pred vratima.
Uopste nemaju toleranciju za humor na vjerske teme.

Najlakse je manipulisati neobrazovanim a oni koji se imaju srece obrazovati imaju mogucnost samo usmjerenog obrazovanja tako da je malo onih sa opstim obrazovanjem koji bi mogli uticati na svijest ljudi.
Njhova konzervativnost i necivilizovanost je dovela do toga da su u opstem sukobu sa naprednom civilizacijom jer se ta naprednija civilizacija iskreno plasi njihove konzervativnosti.
Njihova konzervativnost je glavni uzrok velikog nataliteta u odnosu na Evropsku civilizaciju
i istinska opasnost asimilacije Evropljana.
Da bi prevazisli te sukobe sa ostatkom svijeta oni pod hitno moraju svoje vjerske zakone i slobode potciniti zakonima i slobodama sredina u kojima zive jer je to najveci problem zbog cega su u sukobu.

Meni samo nije jasno kako danas neko moze tako slijepo slijediti i jednu od religija kad je njihova interpretacija i prezentacija svatanja boga u apsolutnoj kontradiktornosti sa razumom.
Pitam se dali ti ljudi ikad sebi postavljaju odredzena pitanja iz te oblasti a samim time i traze odgovor na isto.
Ovo mogu razumjeti samo one koji su samo povrsno upuceni u religiske spise a takvih je bar danas jako malo jer su velika vecina pismeni toliko da mogu citati.

Religija je ideologija kao sto su i mnoge druge nama poznate iz novije i sadasnje istorije.
Ona nema nikakve veze sa bogom sem one koliko i svaki covjek ove planete ima.
Religija je ljudskih ruku i uma djelo!

Vrh

PostPostano: pet jul 17, 2009 9:33 pm 
Početnik

Upravo pokusavam da "pobegnem"iz religioznih okova,procitavsi Bibliju,i Kuran.Nije da ne verujem,ali osecam kod ljudi sa kojima sam preko raznih foruma vodio dijalog da su zesce navuceni.Sta se meni desilo pa nisam upao u to,a malo mi falilo,nesto me je izgleda spasilo.
Razum?Moze biti ili mozda sto ne mogu verovati procitavsi u Kurani da ce Alah ljude u paklu muciti i peci vatrom dok ne izgori koza,a posle mu stvoriti novu kozu da moze opet goreti,i tako vecno.
Pitanje je samo sta sad,kako dalje?

Vrh

PostPostano: sri aug 26, 2009 12:28 am 
Član foruma

Naletio sam na ovaj forum http://izaija95.lolbb.com/bog-f18/koga- ... e-t617.htm pa pogledajte kako se živi u strahu od vječnog ognja :twisted:
slika

Zadnja izmjena: Top_Secret; sri aug 26, 2009 1:11 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri aug 26, 2009 1:09 am 
Član foruma

Ovo je post katoličkog svečenika, don sneni kako mu je nik...lolčina
Citat:
redovito ne gledam televiziju. večeras sam uključio TV i čuo zadnju rečenicu komentara .. Čini mi se da je glasila. "Hoće li Mesić uspjeti izbaciti križeve iz javnog života... ?" To sam već više puta ukazivao (pismo Tirolskih biskupa!)prijedlog zakona u Španjolskoj... I znači drug Mesić je bacio i posljednju kartu na stol .. ukloniti križeve iz javnog života.. E vidjet ćemo a ja znam što ću svakom onom koji se bude izjašnjavao i u privatnom govoru za tu ideju - ne idem blagoslivljati kuće - niti ću mu održati sprovod, ama nikome iz obitelji. I to ću najaviti na veliku Gospu!
"Djedi naši kano lavi za krst časni biše boj"

#-o

Citat:
Ma ovo sam ja već jednom doživio. Nakon Hrvatskog proljeća napadalo se i Crkvu pa se onda pokušalo izbaciti križeve iz sprovoda, to jest da na čelu sprovoda da ne smije ići križ nego ona daska sa petokrakom.
Najbolji teren su bili sprovodi bilo palih boraca ili nekoga od obitelji. Savez Boraca je bila podružnica SK (Savezu komunista) jer su oni dobivali najveće novčane potpore. I Oni su "morali biti uz liniju" .
Pokušavalo se na razne načine,. čulo se ovdje su pokušali ondje su pokušali.. I tako u mojoj župi umre jedna žena, majka dvaju palih boraca... I sprovod je krenuo.. svi su vijenci "ušli" u crkvu...ali vijencc Saveza Boraca, Općine i još jedan - sa petokrakom u sredini - nisu ušli... Završila je pogrebna misa .. idemo prema groblju... zvono zvoni, pjevači pjevaju "smiluj mi se Bože" a mali ministrant mi šapće : eno su stavili petokraku ispred križa..(Ovog časa dok ovo pismo pišem - taj čovjek me zove i kaže da su velike rasprave u Hvaru! i da se mnogi sada prisjećaju sprovoda kojeg opisujem..) Iziđem iz kolone i vidim stvarno petokraka ispred križa. Stanem pred pjevače: dosta, nema pjevanja. Zvonaru viknem da prestane zvonit.. odem do križonoše i kažem odnesi križ u crkvu i ja i ministranti za njim. nastane vikanje. Nositelji odlože lijes na zemlju .. jedni viču: rodbina tako hoće.. ja kažem ovo je crkveni sprovod i on mora biti takav da ide na čelu križ .. hvatali su me i za prsa .. ali nakon dvadesetak minuta vikanja... parttijski vijenci - oni sa petokrakom su odneseni ispred sprovoda na groblje a mi smo onda krenuli.
Sutra dan sam bio pozvan na UDBU -prijetili su mi da će iznijeti protiv mene sve što su me špijunirali (ma nisu imali bog zna što) No ja sam rekao da mogu samo preko mene mrtvog.
Nakon par dana otišao sam motorom u jedno mjesto ispovijedati. Tada je na otoku Hvaru bilo samo nekoliko motor bicikli ja sam vozio PRETIS NSU 125 . Pratili su me. Na povratku su mi razapeli žicu preko ceste. No Bog me spasio. Jedan kamionđija je svojim kamionom bio u "blud" i oni to nisu predvidjeli izašao je na cestu ispred mene, posjekao žicu, i krenuo svojim putem. U tom trenutku sam ja prošao na motoru. Prošao sam na motoru normalno mimo čovjeka (nisam ga vidio) koji je trebao skinuti žicu i tako sakriti kako sam poginuo. Zamislite kako je čovjek ostao zapanjen kad me vidio cijelog na motoru.. Žica me trebala posjeći na pola! Nakon tri dana, u noći iza polnoći je došao sav drhčući i sve mi priznao. I ne može očima vjerovati da sam živ... Počastio sam čovjeka uvjerio ga da sam ja njemu oprostio..a da s Bogom uredi kako zna!
I sada vidim istu taktiku - preko vojske _ to bi trebala biti najlakša karika - kao u vojsci su razni i muslimani i židovi i ateisti - pa treba križ ukloniti... tu bi trebalo biti najmanje otpora.. A onda bi slijedilo izbacivanje križeva iz škola i rušenje križeva sa javnih prostora (pročitajte komentare na net.hr) Bit će zanimljivo kad umre neki visoki vojni službenik i ako mu bude crkveni sprovod pa bez križa ... zamislite umre biskup Jezerinac i ne bude sprovod sa križem a on neće smjeti nositi biskupski znak - križ...
Onda će se uvjetovati ako rodbina hoće nekoj umrloj vojnoj osobi crkveni sprovod, ili ako umre neki tko zaslužuje vojne počasti a bude crkveni sprovod sa križem - onda vojska neće sudjelovati... Ma sve smo ovo već vidjeli. Ovo je naredba Zapada - pročitajte na mojoj web stranici pismo četvorice tirolskih biskupa) a gospodin Mesić samo pokazuje da nikada nije bio ništa drugo osim zagriženog skojevca i udbaša, i sada vjerno odrađuje zadaću koju mu pišu drugi, kao što je bilo i izdajstvo u Hagu.
Na kraju ipak je Julije apostata - tako povijesna legneda - pavši ranjen s konja. uzeo malo zemlje pomiješane svojom krvlju i bacio prema nebu uz riječi:
"Galilejče, pobijedio si!"
Znamo čija je konačna pobjeda a sv. Ivan kaže u otkrivenju da će biti uništeni svi koji prime na čelima znak Zvijeri i poklone joj se!

http://www.katolici.org/forumi.php?acti ... i&tid=1645

Tražio sam malo po netu o Štrosmajeru i njegovoj povezanosti s masonima, i tako me linkovi odveli na razne vjerske forume. Nakon što sam pročitao par postova nisam se mogo suzdržat a da ne postam ovdje, zabave radi. :mrgreen:

Citat:
Nakon tri dana, u noći iza polnoći je došao sav drhčući i sve mi priznao. I ne može očima vjerovati da sam živ... Počastio sam čovjeka uvjerio ga da sam ja njemu oprostio..a da s Bogom uredi kako zna!

Ovo mi je najjače :rofl

Vrh

PostPostano: sri aug 26, 2009 9:42 am 
Član foruma

Citat:
Tražio sam malo po netu o Štrosmajeru i njegovoj povezanosti s masonima,

Ovo i mene zanima,morati ću se raspitati okolo da vidim jel ima neke povezanosti mada mislim da je moguće,inače da pitam neke svećenike siguran sam da bi mi svi rekli da nije bio mason,zanimljivo je to što je u mom mjestu prije 200-nja i više godina bilo dosta đamija,pa su se kršćani natjecali protiv muslimana u prevlasti koja će vjera biti glavna na tom području,na kraju je kršćanska religija pobijedila,inače da su Turci očuvali svoje đamije i više prodrli bilo bi smiješno gledati danas u gradu muslimane kao većinsko stanovništvo,a siguran sam da su oni pobjedili da bi tako i bilo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.