Citat:
Ra u materijalu iz 1981 govori o tome da će žetva biti POTPUNA „SVI će biti pokupljeni, bez obzira gdje su
U Ra materijalu se sasvim sigurno ne pominje da će svi biti
pokupljeni, niti da će žetva biti potpuna.
Ovim ne tvrdim da će biti/je tako kako Ra kaže da hoće – meni ovaj materijal pre svega prija sa nekog filozofskog stanovišta – već šta
zaista stoji u tom materijalu.
Onima koje zanima Ra materijal, preporučila bih odlično tumačenje na sledećem linku:
http://www.bibliotecapleyades.net/cienc ... pper02.htm
Te, u kontekstu toga šta stoji u materijalu, da napomenem u vezi sa kontaktima sa našom „kosmičkom braćom", da je prema Ra direktan kontakt sa Zemljanima sveden na apsolutni minimum. Uz ekstremno retke izuzetke (mislim da se naveden ukupno jedan primer) sva sletanja, sve abdukcije, svi direktni kontakti se izvode od strane orionske grupe. Konfederacija koristi misaone-forme i jedan primer za njih bi (prema Ra) bile informacije u okviru kvantne fizike, biologije isl. koje ukazuju na beskonačnost i jedinstvo kreacije, na našu medjusobnu povezanost preko „polja“ i slično. Nezavisno od materijala - moj komentar - interesantno je posmatrati da sve više ljudi pokazuje interesovanje za ove informacije i razumevanje ovih pojava koje daleko prevazilazi njihovo (školsko) obrazovanje.
Takodje se nigde ne pominju brodovi koji će pokupiti ostatak stanovnistva, koji se ne bude polarizovao. Čak se na Donovo eksplicitno pitanje, da li bi Konfederacija sletela ukoliko „poziv“ bude dovoljno velik, jasno odgovara – parafraziraću – da to nije predvidjeno. Uz komentar da bi sletanje doduše pozitivno polarizovalo sferu, veći deo stanovništva, nego što je to sada slučaj,
ali da bi upravo polarizacija izvedena na taj način predstavljala kršenje slobodne volje (onih koji nisu spremni/raspoloženi/voljni/zreli za tu polarizaciju. Oni su ravnopravni deo Kreatora.) - jedan od ključnih principa OPD polariteta.
U isti koš bi se mogla smestiti i namera slanja vibracija ljubavi da bi se prosvetlilo neprosvetljeno zemaljsko stanovništvo

. Slično kao i Kasiopejci, Ra ovo definiše kao kršenje slobodne volje (reč je doduse o evangelistima, a ne ngo-erima, ali je poruka ista). Da li smo u svom dubokom snu uopšte u stanju da spoznamo koliko je prezira prema drugima potrebno i koliko samovelicanja da bismo ih „spašavali“ šaljući im „pozitivne vibracije“, kako bismo ih „prosvetlili“? Da znamo šta je za njih dobro?
Kao i Kasiopejci i Ra OPD predstavlja kao balans oba polariteta – što, kada malo razmislimo, u stvari logično proizilazi iz spoznaje Jedinstva kreacije u njenoj beskonačnoj raznolikosti (od čega smo svi veoooooma daleko

).
OPS smatra da zna šta je dobro i to po svaku cenu želi da nametne. Postoji jedna rečenica baš u ovom stilu, ali nema šanse da je pronadjem.
Izjava da nema sive zone na 4D
ne znači da su na pozitivnoj stazi oni koje smo mi na osnovu svojih proizvoljnih predstava o „dobrom“ i „lošem“, stvorenim u ovoj zoni separacije, proglasili dobrima, zato što nas tako lepo lažu.
Prema Ra-materijalu žetva koja nam predstoji će biti mešovita: deo populacije će preći na 4. pozitivni denzitet, manji deo populacije, koji postigne visok stepen negativnog polariteta, će preći na negativni četvrti denzitet, veliki deo populacije će ponoviti ciklus i inkarnirati se na drugim 3D planetama. (Da ponovim da ne govorim kako će biti/jeste, već šta stoji u materijalu.)
I to je sve veoma ok, svako bira svoje lekcije, svoju stazu povratka Kreatoru (Apsolutu, 7 D) i svoj tempo napredovanja sam samcijat za sebe.
Ako je moguće, uživajući u putovanju, bilo na 3 ili 4D.
„
Ra: Kroz ovo odstupanje od Zakona Jednog Kreator želi da spozna samoga sebe (da stekne iskustva o samome sebi). Prva distorzija je slobodna volja.
Ispitivač: Kreator onda dopušta potpunu slobodu u putevima spoznaje. Da li je to tačno?
Ra: To je u potpunosti tačno.“
"
Ispitivač: Sve što smo doživeli u vezi sa ovim kontaktom, naša distorzija u pravcu znanja kako bi se ono stavilo u službu, aktivnost orionskog entiteta u pravcu umanjenja delotvornosti kontakta, sve to je rezultat prvog odstupanja (od Zakona Jednog), kako to posmatram, u kreiranju potpuno slobodne atmosfere za Kreatora da stekne saznanja o sebi kroz interakciju svojih delova, jednog u odnosu na drugog. Da li je ovo tačno?
Ra: Ja sam Ra. Jeste."
Postoje i drugačije žetve: tokom tzv. negativne žetve, ako broj negativno visoko polarizovanih entiteta u suviše velikoj meri pretegne, čitava sfera se negativno polarizuje - nema pozitivne žetve, ponavljanja ciklusa verovatno da. U vezi sa tim jedan citat, koji se ne odnosi na žetvu, ali dobro islustruje ovaj princip:
„
Ispitivač: Rekli ste da čista negativnost deluje kao gravitacija usisavajući sve u sebe. Pitao sam se da li čista pozitivnost ima isti takav efekat? Možete li odgovoriti, molim?
Ra: Ja sam Ra. To nije tačno. Pozitivnost ima mnogo slabiji efekat usled elementa snažnog poštovanja slobodne volje kod svake pozitivnosti koja se bliži čistoti. Tako, mada bi za negativno orijentisan entitet bilo teško da se unutar takve zvučne harmonije polarizuje negativno, to ne bi bilo nemoguće.
Sa druge strane negativni polaritet ne prihvata koncept slobodne volje drugih-sebe. Zbog toga u negativnom socijalno-memorijskom kompleksu, koji se približava čistoti, postoji stalan pritisak na druge-sebe. Pozitivno orijentisan entitet u takvoj situaciji će želeti da drugi-sebe zadrže svoju slobodnu volju i na taj način dospeti u situaciju da mu njegova sopstvena sposobnost da upražnjava slobodnu volju bude oduzeta, jer je slobodna volja negativno orijentisanih entiteta vezana uz pokoravanje.“
Možda sam koncept polarizacije biva jasniji ako ga razmotrimo s obzirom na stazu evolucije, put povratka Originalnom Logosu. Posle plana separacije, trećeg denziteta, entiteti koji su napravili tranziciju treba da formiraju tzv. socijalno-memorijski kompleks (ujedinjeno sopstvo), sledeći stepen na putu ka ujedinjenju sa Apsolutom (gde, uzgred već jesmo hehe).
O toj zajednici Ra, socijalno-memorijski kompleks na šestom denzitetu, kaže, opisujući sebe:
„
Mi smo oni koji pripadaju Zakonu Jednog. U našoj vibraciji polariteti su harmonizovani; paradoski imaju rešenje. Mi smo Jedno. To je priroda naše svrhe“.
„
Mi ne možemo reći šta leži iza poništenja ujedinjenog sopstva u Svemu što jeste, jer i dalje težimo da postanemo sve što jeste, a i dalje smo Ra. Naša staza se nastavlja“.
Stvaranje socijalno-memorijskog kompleksa na tzv. pozitivnom i negativnom području (jer oni su iznad 3d striktno odvojeni sve dok se obe staze ne ujedine u Jednom), je potpuno drugačiji. Pozitivni socijalno-memorijski kompleks podrazumeva uzajamno davanje i primanje
uz maksimalno poštovanje tudje slobodne volje (što nam svima posebno teško pada

). Upravo zbog toga mi se čini da je 51% orijentacije prema drugima/služenja drugima sasvim dovoljno. Pojedinačni entitet može da zadrži brojne „distorzije“, ali uz osnovni princip uzajamnog deljenja, davanja i primanja (i jednog i drugog), posao na stvaranju socijalno-memorijskog kompleksa može da se nastavi.
Sa druge strane, stvaranje negativnog socijalno-memorijskog kompleksa podrazumeva borbu, pokoravanje drugih i rasporedjivanje entiteta unutar čvrste hijerarhijske strukture.
Negativni polaritet ne stvara novo, nije uskladjen sa kreativnim silama, već na različite načine preduzima osvajanje tudjih „morfo-polja“.
Možda bi se ovo moglo posmatrati kao razlog za borbu izmedju različitih negativnih koncepata, upakovanih u manje ili više „pozitivno“ pakovanje, koju možemo da opazimo na našoj sferi i koja nas zbunjuje. Možda je bitka (za buduće zauzimanje pozicije) već počela.
Nema jedinstvenog dejstva.
Prema Ra cilj negativnih entiteta na našoj sferi
je stvaranje elite koja će realizovati porobljavanje drugih uz njihov pristanak, što podrazumeva pre svega brojne mehanizme manipulacije, jer je negativni polaritet na neki način, za koji moram da priznam da mi nije sasvim jasan, u odnosu na niže denzitete vezan principom slobodne volje. Iz nekog razloga suviše grubo kršenje ovog principa dovodi do gubitka polariteta i samim tim snage.
U tom smislu je koncept Putnika, kako se opisuje u Ra-materijalu, dijametralno suprotan u odnosu na koncept na primer indigo dece. Ja pri tome molim „našu indigo decu“ da se ne osećaju prozvani ovom izjavom - u ovoj zoni manipulacija ćesto se kačimo za neke koncepte koji deluju pozitivno.
Što je takođe ok, proces učenja i sticanja iskustava.
Ali ovo poredjenje će ostaviti za poseban tekst.