Sada je: čet maj 08, 2025 3:30 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: pet okt 30, 2009 1:13 pm 
Član foruma

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ukraji ... gripe.html

Vrh

PostPostano: pet okt 30, 2009 5:42 pm 
Član foruma

Pročitala ja o Ukrajini. Nakon ovog se sigurno neće usuditi "onemogućiti" isporuku plina!
U današnjim medijima u Hrvatskoj, u jednom je članku obzirom na sve više prijavljenih oboljelih, objavljena informacija (jutarnji!) kako se razmišlja da se otkaže drugi dio naručenog cjepiva, jer eto ljudi se ne žele cijepiti! Zaista mislim kako je na djelu ono: reci da nema dovoljno i pohrlit će i oni koji se inače ne bi cijepili. Istovremeno još mogu razumijeti da se gripa širi u vrtićima i školama, ali upravo je najlogičnije i u zatvorima. Čak dva, jedan u Splitu, drugi u Zagrebu. Tako se proširila i u ustanovi za mentalno oboljele. To mi eto "pada" u oči, nekako mislim da je tamo to najlakše distribuirati! Ustanove zatvorenog tipa!!
Da se vratim na Ukrajinu, što reći, moguće je da će nam "za inat" jer se ne želimo cijepiti (mislim na nevoljkost u većini zemalja spram cjepiva) zaista pustiti neko sranje. Nedavno sam čitala o lijeku - prirodnom leukocitarnom intereferonu koji se u Hrvatskoj proizvodio za razna liječenja, između ostalog i protiv svih gripa, obzirom da njega ne interesira o kojem se tipu radi, on sve neutralizira. Na žalost, proizvodnja istog je zaustavljena sredinom devedesetih kako bi se na njegovo mjesto "uvezao" biotehnološki - rekombinantni koji ima vrlo nezgodne nus pojave. Uglavnom, obzirom da nismo jedina zemlja koja je "prekinula" proizvodnju nečeg genijalnog, jer se to praktički dogodilo u cijelom svijetu (izuzetak su Kuba, Egipat..) farmaceutski lobi je zavlado svuda. Taktika je ista, sve ostalo su nijanse.
uglavnom, moja se obitelj neće cijepiti, nismo nikada, ubrajajući djecu i psa!

Alf [-X

Zadnja izmjena: alf; sub okt 31, 2009 3:21 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet okt 30, 2009 8:09 pm 
Član foruma

možda je to tšo se desilo u Ukrajini posljedica prtljanja Farmacije u prirodu
možda je to opasna prirodna mutacija virusa

ne vridi im stvarat stvarno smrtonosne viruse, jer protiv njih je nemoguće se cjepiti
nuspojave su preučestale
zato se čovjek i ne cjepi protiv bjesnoće , kao što se cjepi protiv npr. tetanusa

Vrh

PostPostano: pet okt 30, 2009 8:41 pm 
Član foruma

da, situacija u lavovu je krajnje ozbiljna. josh proshli tjedan sam chuo za epidemiju u ternopilskoj regiji no nisam mislio da tje se to tako brzo proshiriti. danas sam poshao na pijac po votje i iznenadio se kada sam vidjeo kako je vetjina ljudi zashtitila usta i nos. jako malo ljudi na ulici, skoro nitko shto je bilo krajnje chudno biti jer ovdje se ljudi druzhe vishe vani nego unutra, po barovima i restoranima. vratio sam se doma, upalio komp i imao sam shta za prochitat na http://www.kyivpost.com/

lavov je ovako izgledao danas:

vijest sa russia today-a:

bilo kako bilo, sledetji vikend sam planirao odlazak u budimpeshtu ali kako sada stvari stoje mislim da tju krenuti prije...

Vrh

PostPostano: pet okt 30, 2009 9:08 pm 
Član foruma

strangelove, zar si sada u Ukrajini?

Alf :love10:

Vrh

PostPostano: pet okt 30, 2009 9:26 pm 
Član foruma

jeste, od augusta. vetjinu vremena provodim u lavovu.

Vrh

PostPostano: sub okt 31, 2009 9:41 am 
Član foruma

Evo i tportal napravio odličan sažetak svega što se događalo i malo se priklonio realnosti osim onog "velikog istraživača" Plečka po kojem je sve to prirodno i nema straha. By the way po njem je i akupunkutra prevara, toliko o tom panju.

update
evo i u HR prvi smrtni slučaj
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... gripe.html
znači počelo je.

Vrh

PostPostano: sub okt 31, 2009 6:40 pm 
Član foruma

ukrajina, apdejt...

http://www.kyivpost.com/news/nation/detail/51590/

http://www.kyivpost.com/news/nation/detail/51593/

pocheli su se zatvarati restorani i barovi, ulice sa sve manje ljudi svakim danom...

Vrh

PostPostano: sub okt 31, 2009 7:00 pm 
Član foruma

strangelove je napisao/la:
ukrajina, apdejt...

http://www.kyivpost.com/news/nation/detail/51590/

http://www.kyivpost.com/news/nation/detail/51593/

pocheli su se zatvarati restorani i barovi, ulice sa sve manje ljudi svakim danom...

Hej strangelove :P da li objavljuju podatke o starosnoj dobi umrlih? Da li kažu da je normalno da imaju svinjsku gripu i bez temperature? Naime ovdje na službenim stranicama svinjskagripa.com ističu kako nije nužno imati temperaturu?!! Čudna neka gripa? Obzirom da su neke informacije vezano za Ukrajinu govorile o nepoznatom virusu, sada su potvrdili da je riječ o H1N1? Ili?
U svakom slučaju čuvaj se!

Pozdrav Alf :love3:

Vrh

PostPostano: sub okt 31, 2009 10:28 pm 
Član foruma

iz sluzhbenih medija...

ministar zdravstva (vasily knyazevich) je potvrdio da su neki sluchajevi oboljenja identificirani sa h1n1 kao i premijerka timoshenko.

na ukrajinskom nazhalost, o situaciji u ternopilskoj oblasti i epidemiji na zapadu ukrajine optjenito...

ljudi su uglavnom ozbiljno shvatili situaciju i koliko za sada vidim panike nema. guzhve u apotekama su nestale shto je vrlo vjerovatno uzrokovanom pomanjkanjem preventivnih sredstava.

mene s druge strane ne chudi da je epidemija zapochela ovdje, na zapadu ukrajine. istochnio dio se vishe smatra ruskim, ukljuchujutji i krim (pod hurshchovom dodan ukrajini) dok onaj centralni je mjeshavina i jednog i drugog. iz toga se da vidjeti da se jedino zapadni dio sachuvao kao istinska ukrajina. to je samo jedan aspekt iz kojeg valja sagledati situaciju time vishe shto su ove godine i izbori ovdje u ukrajini. chernobil (1986), zheljeznichka nesretja vlaka koji je prevozio fosfor (2007) i sada svinjska gripa...

osim toga, ukrajina ima i velikih problema sa aidsom za razliku od ostalih bivshih republika sovjetskog saveza.

za sada nisam naletio na nikakve statistichke podatke o starosnoj dobi preminulih.

poz :love3:

Vrh

PostPostano: sub okt 31, 2009 11:39 pm 
Član foruma

Strangelove, ni sam nisam siguran što ovo pitam, ali - kakvo je stanje nad Lavovom u pogledu Chemtrailsa?
U posljednje vrijeme.

Vrh

PostPostano: ned nov 01, 2009 12:27 am 
Član foruma

apropo chemtrailsa: zadnjih 3,5 tjedna je oblachno, kishno i depresivno, mozhda jedan sunchan dan u tom periodu tako da ih nisam vidjao. prije toga su chemtrailsi bila svakodnevna pojava. fotkao sam u nekoliko navrata, uploadao bih fotke ali ovaj krsh gura jedva internet.

nabasao sam na josh neshto pa ako se nekome da chitat (en):

http://mignews.com.ua/en/articles/376537.html

info i statistika:

http://www.flucount.org/

:love3:

Vrh

PostPostano: ned nov 01, 2009 4:46 pm 
Član foruma

Danas je tokom jutra "rađeno" nad zaoadnim dijelom Zagreba. Bilo bi interesantno vidjeti iz kojeg će se dijela grada javljati oboljeli tokom ovog tjedna! Isto me tako jako interesira da li je moguće da je u zraku bilo u istom trenu preko 14 aviona! Nadalje, koliko je pušača među oboljelima koji završe u bolnici....U svakom slučaju mislim da će ovaj tjedan biti vrlo zanimljiv! Gotovo sam 100% sigurna u direktnu vezu chemtrailsa i svinjske gripe.

Tokom popodneva sjetila sam se jednog filma kojeg sam gledala kao dijete. Riječ je o SF "Loganovo bjekstvo". Ne znam sjećate li se ali u filmu su ljudi živjeli u kupoli, odsječeni od vanjskog "opasnog" konataminiranog svijeta. Unutrašnjost i njihov život imao je ove specifičnosti: izgledao je kao naši veliki trgovački centri, ljudi su uniformirani, na određeni način, a najvažnije svi su pod "stalnom kontrolom". Logan je naravno pobjegao iz toga i otkrio izvan kupole divan svijet i prirodu! Svijet u kojem nije bilo nikakve opsanosti i koji je postojao sakriven za sve one preplašene ljude "zarobljene" u kupoli. Čeka li nas nešto takvo?

Samo razmišljam, ne znam kako mi je to palo na pamet!

Alf :toothy2:

Vrh

PostPostano: ned nov 01, 2009 11:20 pm 
Član foruma

Ovo u Ukrajini.
U subotu Juščenko rekao da je od 48 umrlih, njih 11 umrlo od svinjske gripe.
Što može takodje značiti da je kod tih 11 bio pronadjen i virus H1N1, a da su umrli od nečeg sasvim drugog.
Prva vijest o tome koju sam našao je isticala da se radi o "tajanstvenom virusu gripe" i da su žrtve umrle sa simptomima - upale pluća.
Tada je, u petak, od 30-33 mrtvih, bilo potvrdjeno kod jedne osobe da ima H1N1,
što ni tada nije moralo da znači da je smrt izazvana tim virusom.
Ja , nekako, u te viruse uopšte ne vjerujem.

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 1:18 pm 
Član foruma

Na
svinjskagripa.com[google][/google]

objavljeno je da Ukrajina traži pomoć, da je devet područja oko Lavova (zapd zemlje) u karanteni i da su zabranili putovanja iz regije u regiju. Međutim vrlo je interesantno što na teletekstovima istovremeno ide informacija kako će Putin ponovno "zatvoriti" plin Evropi!!!! Naravno - radi Ukrajine! Mislim da se između redaka da isčitati kako će Ukrajina biti ucjenjena.
Što se Zagreba tiče, ne znam za Vas, ali ono što čujem od prijatelja - mnogo njih danas nije došlo na posao. Simptomi su raznoliki, mučnina, sa i bez temperature, bolovi u abdomenu, nesvjestica, kihanje i kašalj.
Osobno imam mučninu i nesvjesticu i nemam visoku temperaturu. Definitivno u kući imam virus! Kakav nemam pojma, ali obzirom da su jučer navečer - bio je pun mjesec - vrlo vrijedno radili po nebu, uopće me ništa ne čudi.
Više iznenađuje da na vijestima nacionalne televizije nema apsolutno nikakvih podataka. Naravno, jedno je ne stvarati paniku, ali nešto sasvim drugo šutjeti.
No, bilo kako bilo, u danima koji dolaze mislim da će nam biti poznatije u kojem se smjeru sve razvija.

Lijepi pozdrav svima,

Alf :hello2:

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 2:10 pm 
Član foruma

javite korekcije ako treba

slika

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 3:43 pm 
Član foruma

meni se sve vishe chini da se 'ne zna' (prikriva se) shto je uzrok smrti, razni izvori barataju sa raznim brojkama no iz svih se dade ischitati da je postotak preminulih od n1h1 manji od 20%. mogutje je da je virus mutirao, mogutje je i da su pustili neko novo sranje a mogutje je da je sve ovo napravljeno u cilju stvaranja panike. valja napomenuti da je broj oboljelih od karcinoma i ostalih degenerativnih bolesti u porastu od 1986, odnosno od chernobila i pitanje je koliko sve to utjeche na situaciju. onda su tu josh i predsjednichki izbori, distribucija plia, prepucavanja americhke i ruske politike...

jucher sam prichao sa ljudima i izgleda da je sva ova 'propaganda' uchinila svoje. mladi se toliko ne boje koliko stariji. ljudi ostaju doma a shto se titje putovanja za kojih pola sata idem na kolodvor kupiti kartu za budimpeshtu pa tju da vas izvjestim kakva je situacija tamo.

danas su navodno pochele kontrole apoteka u svrhu kontrole cijena jer ochito da su neki u ljudskoj nesretji (koja nikada ne dolazi sama) odlutjili profitirati.

polako i bez panike

:love3:

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 5:23 pm 
Član foruma

A mozda i ne postoji? Bar ne kao "smrtonosna opasnost"?

Evo od danas i po Beogradskim vestima ofanziva gripa, cak je bio i snimak tzv. "radne grupe" (ili tako neko zvucno ime) ministarstva zdravlja gde pricaju o tome. Na snimku se jako lepo vidi ko tu sta prica i za koga radi (preporucujem dnevnik u pola 8, bice snimak) Elem, sa jedne strane sede cup (premijer, al glup i prazan, pa sve zveci kao cup kad ga lupis po glavi) Psihopata (cuveni ministar zdravstva) i ostali politicari, sa druge zdravstveni radnici od kojih su vecina duhom odsutni a nesrecni i glavni i odgovorni medju njima Dr Kon u neverici zinuo od iznenadjenja a cvikeri mu pali na pola nosa (na licu se lepo cita, dok gleda u Psihopatu: "covece, sta ti pricas, kakava bre epidemija i grip?").

Naravno, izgleda da cilj ipak jeste vakcinisanje ali mislim da je cak podjednako vazno i stvaranje stanja opste psihoze (kako rekose oni kanalisani "Hatori" grip je samo socioloski eksperiment, nije cilj sam po sebi).

E sad posto gripa realno nema, da bi se ljudi uspanicili i vakcinisali treba ih se ubediti da ga imaju tako da je pojacana pojava hemtrejlsa i iznad Beograda. Verovatno da bi izazvali "respiratorna stanja" (kako to zovu doktori) kod gradjanstva te da bi gradjanstvo naselo da ima grip i potrazilo pomoc kod cupa i Psihopate (koji radi inace za americku farmakomafiju, potraziti kod Ivone Zivkovic).

Mislim da sastav hemtrejlsa ne mora biti nesto drugaciji nego obicno, zadnjih godina retko ko u Beogradu nema problema sa disanjem.

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 7:35 pm 
isključen/a

Ovo sam danas dobio u mejlu. Jel zna neko nesto vise o ovome?

Citat:
Ovo je mail poslan prijatelju DR Blaylocka i sada se prosljeđuje svima zainteresiranim. Molim proslijedi. Obrati pozornost na priloženu biografiju Dr Blaylock.

Dr Blaylock je čelni neurokirurg autor i lektor. Pohađao je LSU Medicinski Fakultet u New Orleans, a upotpunio je svoju internističku I neurolološku praksu na Medicinskom Fakultetu na Južnoj Karolini u Charlstonu.
NITKO NE BI SMIO UZETI CJEPIVO ZA SVINJSKU GRIPU - to je jedno OD najopasnijih cjepiva ikada. Sadrži imuni sastojak zvan (MF-59) koji se pokazao kao sastojak koji izaziva autoimune bolesti poput MS (multipla) rematoidni artitis I Lupus.

To je cjepivo koje je jako povezano sa sindromom zaljevskog rata, koji je ubio više od 10.000 vojnika I uzrokovao porast od 200% teških bolesti (smrtonosnih) poput ALS (Amiotrofična lateralna skleroza ) . To je virus H1N1 koji uzrokuje „kineski sindrom“ što znači DA uzrokuje da tjelesni imuni sistem pretjerano reagira i to je razlog zašto ubija mlade ljude a manje pogađa starije (koji imaju slabiji imunitet).

Cjepivo je vrlo snažan imunološki stimulator i nosi vrlo ozbiljne mogućnosti razvoja latentnog virusa.

Najbolja zaštita je vitamin D3. Trebalo bi uzeti 5000 IU dnevno .Kada se bolest razvije treba povećati dozu na 15.000 IU dnevno.. Vitamin D3 modulira imunološku reakciju umanjujući mogućnost pretjerane reakcije i stimulira organizam DA proizvodi antimikrobiološke stanice koje su moćni uništavači virusa u koje nije uključen imunitet.Povezano je sa povećanom dozom vitamina D3 za veću zaštitu.

Riblje ulje (ulje sjevernih mora) reducira – umanjuje imunuloške raekcije. Jedna čajna žlica dnevno je dovoljna.Za različite i jače simptome 2 žlice dnevno. Antoksidansi pomažu u različitim slučajevima I pomažu limun, grape, naranče, vitamin C i prirodni vitamin E.Najučinkovitiji su voće i vitamini iz voća – www.vrp.com – stranica za vezu.

Cleveland Clinic je vrhunska top klinika u Americi. (ispitivanje 2008 g )

Vrh

PostPostano: pon nov 02, 2009 7:50 pm 
Član foruma

možeš se predozitati sa vitaminom D3 "Vitamin D3 valja davati s oprezom osobama s oštećenom bubrežnom funkcijom ili kamencima te srčanim bolesnicima, zbog povećane opasnosti u slučaju hiperkalcemije."

D2 - sintetizira ga tijelo pod direktnim sunčevim zrakama (oblaci nisu prepreka) je puno bolji oblik, bez opasnosti od predoziranja

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.