Sada je: čet maj 01, 2025 11:00 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prediktivno programiranje
PostPostano: sri jan 15, 2025 10:36 am 
Administrator

.

..

Vrh

PostPostano: sri jan 15, 2025 8:26 pm 
Član foruma

hmm,gornja analiza simpsona ukazuje da se tu nalazi i mnogo više od prediktivnog programiranja...sve i nekako, ali taj meč u curlingu!? zašto baš on? zato što je riječ o sportskom meču,i to ne možeš baš tako lako prediktivno programirati,svu tu napetost, uzbudjenje i adrenalin koji se javlja kod učesnika tih sportskih natjecanja,jedna (ne)preciznost u kritičnom momentu,i meč ode u nekom sasvim drugom smjeru...

simpsonovi su 2010. snajperski precizno "predvidjeli" finalni meč koji se dogodio 2018.(!?), "omanuli" su sa trećim mjestom koje nije pripalo Rusiji nego Švicarskoj,valjda da ne pretjeraju,i tu nije riječ o nekoj lokalnoj ligi gdje igraju Javor-Vratnik,nego finale olimpijade!?...nisam uopće nikakav poznavatelj curlinga,ali kako sam malo čačkao o tome meču ispada da je taj finalni dvoboj jedan od najintenzivnijih ikada!?

da je tu samo prediktivno programiranje u pitanju,to ne bi držalo vodu...razlog? bilo kakvo namještanje i utezanje u sportskim dešavanjima profesionalci iz tog sporta (ako su imalo otvorenog uma) mogu prilično lako da primjete da je smjer meča postao nekako nategnut i izvještačen,pogotovo u timskim natjecanjima (gdje to zbog sinhronizacije momčadi još više dolazi do izražaja),ali ovaj zauzvrat važi za jedan od najdramatičnijih,daleko od bilo kakvih eventualnih glasina o sumnjivim rabotama?

pa kako to? ništa drugo nego da likovi nekako mogu VIDJETI KROZ VRIJEME! i to izuzetno precizno...da li to bilo kroz nekakvu armiju baba Vangi ili nekakve portale,ko će ga znati?
imam tu slutnju poodavno,ali ovako precizno da ti predstavi finale olimpijade,malo je to previše za obično prediktivno programiranje?!

koliko tačno mogu unaprijed da vide,nemam blage veze,ali da se neko zamlaćuje sa lažiranjem nekakvog curlinga meča?!

i sve nam to javno predoče,da se onda malo češkamo po glavi...

...ja sam istina koja je glupost,ja sam budućnost...
...da li ti se svidjam?
...da li ti se svidjam?

Vrh

PostPostano: pet jan 17, 2025 8:45 am 
Član foruma

Ma jel istina ovo sa Simpsonima ??

Videla sam to i ranije ... ali sad svašta može da se nasnimi i presnimi ...

Kao - poenta je da vreme ne postoji ? I da se sve već desilo ??? Ili šta ? Moj mozak - ne kapira.

...............

Youtube više nije , tj odavno više nije free speech platforma .. samo vratite unazad bilo koju temu ovde i videćete da je velika većina videa sa yt obrisana .. S druge strane facebook je zatrpan đubretom, mada to nikad nije ni bilo za neke ozbiljne stvari. Sećam se kolko je očajan bio čovek iza grupe - spiritual science - ili tako nešto .. imao je preko milion pratilaca i s tugom ukapirao da njegove postove vidi stotinak ljudi .. a uložio je godine i pare u širenju svoje "mreže" ..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.