Citat:
Dobio sam dojam da ti znaš koji je pravi spirtualni razvoj,jel način na koji pišeš baš to i govori,još pišeš o tome da si svjestan i upozoravaš ostale članove,vidiš to je kontradikcija u tvom pisanju,jel kako možeš biti svjestan nečega što je iznad tebe kao npr. "entiteti",da si toga svjestan u kompletu onda možda niti nebi bio ovdje u ovoj realnosti,ispada da si ti vidio istinu pošto pišeš da si svjestan.
Dobio si pogrešan dojam. Pišem ono što i te kako imam u svom životnom iskustvu, kao bivši pripadnik određenog Reda, koji je u svojim praksama itekako okrenut komunikacijama sa "višim inteligencijama", "božanstvima", itd., a koji se invokacijama koje su za to namjenjene i ostvaruju, i to je uobičajena praksa. Po tvom naivnom zaključku ispada da svi oni koji su kroz istoriju komunicirali sa određenim "entitetima" ne bi trebali nakon toga biti prisutni u nađoj realnosti, vrlo neobavješten zaključak. Po istom zaključku oni koji su iskomunicirali Ra material, Kasiopejce itd. ne bi više bili ovdje. O tome se i radi jer su srednjovjekovni magičari kao i moderni uvjek pokušavali otvoriti određene portale i iskomunicirati određene entitete, koji nisu odavde, samim time se mogu smatrati vanzemaljskim.
Citat:
A u biti ta tvoja svjesnost je čisto traženje preko google-a određenih informacija i prikupljanja informacija,doslovno sjediš za stolicom,tražiš preko neta,pročitaš nešto,dođeš do zaključka i onda slijedi pisanje ovakvog tipa.
Potpuno pogrešan zaključak. Vidi gore zašto.
Citat:
Znači svjestan si,ovdje si to doslovno i rekao iako ne izravno,a u biti nisi mrdnio ni pedalj mjesta,sve što radiš je dolaženje do informacija preko interneta,a to svi mogu,jel to svjestan rad,nebih rekao.
Još jedan pogrešan zaključak.
Citat:
što dokazuje samo da neznaš šta pišeš,vjerojatno si nešta negdje pročitao posvetio 2-3 sata (ako ne i manje) o onome što je tehuti napisao,pa se praviš pametan kao da ti znaš razlikovati istinu od laži.
Stvarno smiješno.
Još jedan potpuno smiješan zaključak.
Citat:
Poslije pišeš neke naivne postove kao što je u topicu INRI - Ezoterične interpretacije,pa tamo odgovaraš tehutiju kada čovjek napiše post što priliči nazivu topica ti mu odgovoriš čisto ovako
Naivne? Pa cijela ova tema je dokaz da nisu nimalo naivni. Ako prevodim nešto što je dokazano kao fakat i postavljam ga kao informaciju, radim to i ujedno da bih predastavio naivnim Tomama kao što si ti što je poslijedica igranja sa tim stvarima a koje imam i kao iskustvo, i ne samo ja već i dosta onih koje sam u tom periodu i nakon toga upoznao.
Što se tiče mojih postova na INRI temi, da ti i na to odgovorim, obrati pažnju na ovaj moj posti koji ti i takvi kao ti zaobilazite u širokom luku.
LightCaster je napisao/la:
Hajde da malo pojasnim svoj stav u vezi svega ovoga, bez namjere da se sa ikim ovdje raspravljam ili pokrećem ikoga da upada u stanja koja ga tjeraju da se služi negativnim pridjevima. Ne radi se o terminologiji, već o temi a objasniću i zašto.
Ovako stoje stvari.
Ovdje se govori o formuli INRI. Ostavimo na stranu, za trenutak. kabalističke, hrišćanske, hermetičke, okultne i ostale analize, jer su one napravljene i plasirane iz samo jednog razloga, ne da pojasne stvar već da je zamagle i sakriju.
To sakrivanje nije urađeno, kako su neki skloni da romantičarski vjeruju, zbog mističnih razloga ili skrivanja neke njene okultne moći koja nije svakome da se da pa sad ajd da zaštitimo svijet od zloupotrebe. To su opet tlapljenja i prodavanje magle.
Oni koji od početka stoje iza plasiranja takvih "magičkih formula" imaju samo jedan cilj. Taj cilj je sledeći.
Zamislite da se nalazite u dimenziji koja se preklapa sa materijalnom, ali da ne možete da ostvarite materijalni kontak sa tom dimenzijom, jer nosač vaše svijesti vibrira na potpuno drugačijoj frekvenciji od te materijalne dimenzije. Jedini uticaj koji možete imati je frekvencijom svijesti (ne i nosačem te svijesti kao što je tijelo) i to samo ako je to neko drugo biće koje obitava na materijalnoj ravni podesilo svoju svijest (njenu frekvenciju) sa vašom.
Prvo da pojasnimo što biste vi to uopšte radili. Pa recimo da ste energetski vampir (veoma uprošćena slika stvarne situacije ali ajmo tim putem). Kao energetskom vampiru potrebna vam je energija da bi uopšte postojali. E sad kako dolazite do nje.
Stvarate sistem "tajnih" formula koje obećavaju sve što i bajka o Ivici i Marici. Znači cijela kuća slatkiša je tu, i sve je u njoj sastavljeno od raznih slatkiša (formula). E sad, Ivica i Marica se naprže da steknu blagodati tih slatkiša (formula). Svaki slatkiš je drukčijeg ukusa i obećava svoj lični užitak. Gledajmo na Ivicu i Maricu kao na prve medijume koji su stupili u kontakt (podesili svoje frekvencije svijesti) sa vješticom iz bajke (energetskim vampirom, uprošćeno). Ta im vještica šalje sliku kuće od slatkiša prepune slatkiša i samo slatkiša, nema ničeg slanog ili gorkog u njoj (lošeg, tame, zla), znači jedna savršena slika. Ivica i Marica se zatrče i navale na slatkiše (formule prepune praznog tlapljenja, nekorisne i napravljene jedino u svrhu obmane). A potom rastrube "filozofiju i doktrinu" tih slatkih formula ostalim Ivicama i Maricama, koje se isto tako zatrče, jer zaboga ko ne voli slatkiše. I hop, očas posla vještica ima pun lonac hrane (misaono-emotivne energije proizvedene dugogodišnjim rasčivijavanjem "tajnih" značenja "duboko" mističnih formula koje donose sve same blagodati tipa; prosvjetljenje, magičke moći, kontrole sila prirode, nalaženje zakopanog blaga, i ostalih notornih glupost). Tako ta "tajna doktrina" postoji već hiljadama godina, i razne Ivice i Marice su rasčivijavajući "tajna" značenja pisali knjige i knjige o tome, ne primjećujući uopšte da se svo vrijeme krčkaju u vještičinom loncu. Kao žaba kad je kuvaš, ne primjeti dok je ne skuvaš.
Samo is tog razloga sam bio protiv ove nazovi teme, i nizbogčeg drugog. Neću da sudim da li ovdje neko od vas zna i svjesno kuva i druge zbog obećanih blagodati slatkiša, samo vam skrećem pažnju da nemate potrebe da hranite vještice.
Kome se sviđa istina sviđa, kome ne neka se i dalje krčka u loncu.
Želim vam sve najbolje.
Neka je Ljubav, Svjetlost i Slobodna Svijest uvjek sa vama.
viewtopic.php?p=89168#p89168E a sad uporedi to sa ovim
ovdje i ovim
ovdje, na što sam naišao čistim sinhronicitetom nakon što sam napisao gornji post.
Tako da se iz svega gornjeg vidi da nemam namjeru ljubiti vašeg Hrkljuša u dupe, kao što to neki od vas ovdje rade. Bolje se zapitajte da li vrjedi nalaziti idola, koga s ljubavlju branite, u bilo kom posteru na forumu, i skakati u istu manipulaciju kojoj je i on podložan ili je namjerno izvodi.
Inače, imam podosta i iskustva sa takvim Iluminatsko, Luciferijansko, Satanističkim COINTELPRO agentima koji se uvjek ali uvjek služe istom taktikom, ne napadaju informaciju koja ih razobličava već postera koji je iznosi, nadajući se da će svojim "dojmovima" koje iznose diskreditovati postera i na sam taj način i informaciju koju iznosi. U te napade spada i nazivanje svakakvim uvredljivim pridjevima, itd. i uvjek s istim razlogom. Žao mi je ne nasjedam na to. Moraćete da se držite teme i debatirate o iznjetoj informaciji a ne o nečijoj ličnosti, ili otvorite temu gdje me možete napadati do mile volje.
Želim vam puno Ljubavi, Svjetla i Slobodne Svijesti.