Aj' da se ovo pretvori u licitiaciju šovinističkog tipa "ko daje manje".
Bato, stoji sve što si rekao o afirmacijama, pogotovo je Zelenozubi to kraljevski odradio

međutim, po mom viđenju postoji jedna jako bitna razlika između ovoga ka čemu Vjetar duva i onoga što New Ageri u njihovim najružičastijim snovima projektuju u njihov deluzioni dreamscape.
Ne bacaj dudu / cuclaj dudu /drži dudu u šaci. To je jedna te ista poruka, složićeš se. Ne bacaj dudu (-) i Cuclaj dudu (+). Ali nije caka samo u toj pozitivnoj afirmaciji, već korektnoj primeni energetskog paketa koji može biti i + i -, dve strane iste medalje. To ti je jasno. Međutim, "šestarom u oko" se ne brani od nindži, a ovo što je Vjetar opisao podrazumeva jasan uvid u celokupnu situaciju, na celu medalju. i samim tim ciljano i tačno određeno takičko delovanje energetskog paketića baš na onaj ključni vektor koji neutralizuje ono negativno u datom momentu, ili mu čak potpuno obrne polaritet. Koliko je to teško i u praksi (ne)izvodljivo? JAKO. To nema previše veze sa new ageom, prema tome. Mene je lično oduševio Vjetrov primer sa detetom. Priznajem, za 2000 godina razmišljanja mi nešto toliko genijalno ne bi palo na pamet. Nije u pitanju projektovanje pozitivnog polariteta na nešto što ima negativni polaritet, već obrtanje polariteta delovanja. Da li to znači da možemo obrnuti polaritet delovanja Reptila? Ne, ali znači da magični štapić za vađenje napolje postoji, samo moraš biti 100 puta luđi od Zelenozubovog Nindže da bi ga dohvatio. Što bi se reklo - u teoriji, imamo šanse.
Dakle, pozitivna afirmacija je u konkretnom Vjetrovom slučaju bila šestar u oko, ali ne svoje već nindžino. To zahteva viđenje situacije iznutra, sa svim najsitnijim faktorima - a onda njihovo premeštanje i presumeravanje, ili premeštanje sebe. No istovremeno - to je prosto. Mi komplikujemo iz milion razloga. biće nam prosto kad jednom naučimo, naravno ... Kao "vožnja bicikla" o kojoj sam pisao na jednoj drugoj temi.
Takve pozitivne afirmacije nemaju previše veze sa čekićanjem "Ja Nisam Pod Napadima" ili "Ja Svetlim I Moje Svetlo Prži Moljce" već jednostavnim obrtanjem situacije u sopstvenu korist kroz promenu sopstvenog pristupa situaciji. Ako pogledaš, on tu nije ništa "afirmisao" u klasičnom smislu (Svakog dana sve više napredujem u svakom pogledu ...napredujem ...

...napredujem...

...na...predujem...

naprdujem..

NA..PR..ED.U..

), već je sarađivao sa drugom vrstom sile od one koja je u tom momentu bila dominantna. Jednostavno - nije u pitanju afirmacija koja "afirmiše" SOPSTVENU DELUZIJU već konkretnu akciju koja neutralizuje onu negativnu stranu medalje, na najbolji mogući način, a ima pozitivni polaritet u kontekstu cilja onoga što je hteo da postigne.
To je upravo ono na šta sam mislio kada sam pre par stranica rekao da se "taktički" treba vaditi napolje iz živog blata, a ne pokušavati da živo blato guramo napolje van njegove rupe. Situacija u kojoj se nalazimo je slična onim hvataljkama za prste. Gurneš prst u hvataljku sa jedne strane, gurneš prst sa druge ...ruke su ti zarobljene, cimaš kao manijak, a hvataljka je dizajnirana baš na takav način da što se više koprcaš - to te više steže. To ne znači da treba ostaviti šake u hvataljci i projektovati subjektivno svetlo i subjektivnu pozitivu na objektivno usranu situaciju putem afirmacija. Nego - postoji određeni način, određeni položaj prstiju ... a kada ga nađemo jednostavno cimnemo rukom i izvučemo je napolje. No to podrazumeva ekspertsko znanje iz fizike (ili tri kubika sreće), i jasnu sliku i viziju svih vektora i sila koje tu deluju u glavi, zatim dovoljno preciznu motoriku - a tada samo odradimo to što treba da problem koji deluje na nas (stezaljka) jednostavno otpadne.
Naravno, situacije je daleko kompleksnija od toga kada je u pitanju konkretni napad ... Ali princip je, složićeš se, potpuno isti. Kao dodatak tome imamo ono što je Galaksija izneo na početnim stranicama ove teme - zakukuljeni smo u um do Dž. Verovatno ćeš me pitati kad sam sve ovo ovako lepo nasrao, zašto se onda i dalje patim i muku mučim sa napadima? Jednostavno zato što ne umem da to "vađenje", ili još bolje - nevidljivost - odradim kako treba. Ali savršeno mi je jasno da takva opcija postoji i stremim ka tome, uprkos tome što je ovo jedan smetlarski univerzum, i dalje je deo onog glavnog najvišeg "čarobnog štapića". No, da bi smo uopšte pronašli? (Pravilnije bi bilo reći spoznali, možda čak i "napravili") čarobni štapić, moraju nam biti potpuno jasni mehanizmi 1.) onoga na šta želimo da delujemo 2.) načina na kojićemo da delujemo 3.) unutar čega delujemo .... A ONDA JOŠ PRIDE RAZMIŠLJANJE IZVAN JEBENE KUTIJE KOJA JE DIZAJNIRANA SPECIJALNO ZA NAS!!!Priznajem, kilometrima sam od toga. Ali mi je jasno da je moguće. Kao što danas možemo bez problema da rešimo neku kućnu popravku bez da previše pizdimo oko toga, nakon godina i godina ISKUSTVA. Ali - treba znati kako.