Sada je: sub jul 19, 2025 10:29 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon sep 29, 2008 9:40 pm 
Član foruma

Pa dobro tombola33 gdje si nestao, vrati se, nedostaju mi tvoji postovi...
Nadam se da je u pitanju samo blagi zamor a ne da ti je život natovario nešto teško na tvoja leđa....

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 01, 2008 2:38 pm 
Član foruma

Podrzavam te met...

Taman sam se dobro primio na temu i ocekujem da procitam o primljenoj poruci, kad ono...

Tombola - evo saljemo ti bioenergetsku i mentalnu podrsku da se vratis k nama, cio-vio i veseo... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 03, 2008 11:03 am 
Član foruma

(29354)

Ne zamjerite što se ne javljam ali imam još neka saznanja "prožvakati", što mi nije lako.

Uz to, mnogi zadaci koje moram obaviti preko dana, uz loše vremenske prilike, me čini umornim.

I kao treće, pojavio se je mali problem kod mojih dosadašnjih objava tekstova.
Naime kako tokom mojeg izlaganja, koje ima svoju cjelinu, neko od vas, povremeno, postavi pitanje to me često puta smišljanje odgovora na to pitanje "izbaci" iz koncepta osnovne misli koju obrađujem kao cjelinu.
Tad, vratiti se na kocept osnovne misli me zamara do te mjere da izgubim želju da nastavim s pisanjem.

No nastavit ću druženje s vama - uskoro.

Dotad - nabacite pokatkad pogled na ovo duhovno nebiće.

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 07, 2008 3:26 am 
Član foruma

Autor teksta koji slijedi: Dubravko Hrnjak/ tombola33/delija (na forumu.hr).

(29529)

Konačno, mislim da sam u potpunosti spreman da vam iznesem saznanje koje mi je ''prosto nametnuto''.
Moram priznati da mi nije bilo lako prevesti impulse koji su dolazili, i dolaze odnekud - da bi nastao tekst koji slijedi.
Što je najgore, noću, isto kao i noćas u 3:37, često sam puta bio formalno natjeran da sjednem za kompjuter da bih počeo s pričom za koju tvrdim da će biti, mnogima, veoma interesantna.

Sad jedna primjedba koja se odnosi na moderatora Jack987.
Moj prijedlog je da otvoriš novu temu s naslovom: Diskusija na tekstove tombole33.
Naime, kako sam već naveo u prethodnom javljanju, veoma me smeta ako mi se postavljaju pitanja u toku iznašanja tekstova koji imaju svoju cjelinu.
Ovako, ako neko ima neko pitanje, neće mu biti teško kopirati dio teksta i postaviti pitanje na Diskusiji...
I još ovo, kompletan tekst koji slijedi ću objavljivati i na mom blogu, koji nije mnogo posjećivan iz razloga što sam ga na neki način ''sakrio''.
To sam uradio iz razloga, kako se kaže: ''Zlu ne trebalo''.

A sad ''vežite se - polijećemo'':
slika

Da li ćete ovo prihvatiti ili ne nije važno, ali
DOKAZI POSTOJE DA JE SUNČEV SISTEM PRVO KREIRAN - A ZATIM STVOREN

Svakako da to povlači još mnoge druge informacije iz kojih se može zaključiti da se ''Stvaranje svijeta'' nije odvijalo onako kako nam to prenose mnoga učenja.

Da vas kao prvo upitam.
Dali li ste ikad došli do nekih saznanja koja su vas mogla navesti na to da prihvatite kreacionizam u općem smislu riječi, ne ulazeći u to da li je ili nije neko vrhovno biće ili božanstvo kreator svega što postoji.
Naime u Prirodi - za koju znamo da su njene bitne karakteristike beskonačnost, da se neprestano mijenja i kroz to mijenjanje razvija - ne mora postojati kreator kao konkretna veličina koja stvara, jer se kreacija stvaranja kao i samo stvaranje može odvijati i po savršenim logičnim prirodnim zakonima.
Pazite, razmislite dobro o informaciji: savršeno logični prirodni zakoni.
Na ovu informaciju vas navodim kako bih mnoge od vas podsjetio na to da fizikalni zakoni održanja (npr. zakon o održanju energije, mase, momenta, električnog naboja, magnetnog fluksa...) nisu postavljeni od strane čovjeka - jer čovjek ne može, na primjer, određene mjerljive osobine bilo kog izolovanog fizikalnog sistema promijeniti, promjenom sistema.
Dakle nemojmo mješati zakone čovjeka sa Zakonima prirode.

Treba priznati da su znanstvenici 20-tog i 21-og stoljeća bili veoma efikasni u pronalaženju novih otkrića.
Ali i znanstvenici moraju priznati da neki od njihove ''fele'' (dakle ''znanstvenici'') ''lupaju te lupaju'' ignorirajući u potpunosti logiku.
No kako papir a danas kompjuter sve podnose nije to ''lupanje'' tako strašno, osim što neki od njih svoje nepotpuno znanje (svakako po njima pravovaljano) naturaju kroz svoje ''doktrine'' kao; MORAŠ U TO MOJE VJEROVATI, ne shvaćajući da na taj način te njihove ''doktrine'' često poprimaju formu *dogmatizma.
No moram dodati da se ovo mišljenje ne odnosi samo na znanost.
(*dogmatizam - slijepo prihvaćanje nekog učenja kao istine koju ne treba ili nije dozvoljeno provjeravati).

Svakako da sam svjestan da ja nemam pravo ''prozivati'' autore koji iznose svoje doktrine već mogu jedino da se poslužim s njihovim objavljenim radovima da bih došao do istine - bar do one koja je ''protkana'' logikom.

Kako se u knjigama, enciklopedijama, na internetu može naći velik broj različitih teorija vezanih za stvaranje Sunčevog sistema to sam odlučio da i ja iznesem, po mom ''viđenju'' i primljenim informacijama, kako je taj sistem stvoren - a na vama je da kažete ima li u toj objavi više logičnosti nego u mnogim drugim objavama.

Nastavak slijedi

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 07, 2008 4:10 pm 
Član foruma

(29566)

Nastavak 1.

Dakle, pogledajmo slijedeću objavljenu znanstvenu hipotezu postanka Sunčevog sistema:
Naša Zemlja i Sunčev sustav, kao ni ostatak svemira, nisu postojali oduvijek. Prije 4.65 milijardi godina, oko 9 milijardi godina nakon Velikog Praska, materijal od kojeg se danas sastoji Sunčev sustav je bio u obliku golemog oblaka plina i prašine (99% vodik i helij te 1% teži elementi). Oblak se sporo okretao oko svog središta i mirno kružio oko središta galaksije.
Tada se najvjerojatnije u blizini tog oblaka dogodila eksplozija jedne zvijezde - pojava koja se zove supernova. Udarni val materijala sa eksplodirajuće zvijezde je obogatio oblak težim materijalima koji su nastali u supernovi, te uzrokovao sabijanje plina i prašine koji su već bili tu. To je imalo za posljedicu rastuću gustoću oblaka i gravitacijsku silu među česticama. Sabijanje oblaka je natjeralo većinu materijala u samo središte od kojeg nastaje protozvijezda, dok se ostatak oblaka spljoštio u disk.
Kad se plin počeo hladiti, stekli su se uvjeti za okupljanje atoma i molekula plina i prašine u manje čestice. Manje čestice su se polako zbog električnih i gravitacijskih sila počele udruživati u veće, tvoreći prve planetezimale, preteče planeta. Planetezimali su se međusobno sudarali, pri čemu su se neki drobili u manje komade (pri bržim sudarima), a neki udruživali (pri sporijim sudarima). Veličina do koje su mogli narasti uvelike je ovisila o udaljenosti njihovih orbita od protozvijezde te gustoći diska na toj udaljenosti. Teorija kaže da su tipični planetezimali u unutarnjem dijelu sunčeva sustava bili mase Mjeseca, dok je prosječni planetezimal u vanjskom dijelu sunčeva sustava imao oko 15 masa Zemlje. Teorija također predviđa i nagli skok u veličini između Marsa i Jupitera, što današnja stanje i potvrđuje. Nakon nekoliko desetaka milijuna godina, planeti su narasli do veličine kakvu imaju danas.

Tekst je prenešen sa: astro.fdst.hr /vidi: sunčev sustav/dalje: o postanku.
Usput da napomenem da ima još stranica koje iznose potpuno sličnu teoriju.

Napomena: Tekst koji slijedi sam već objavljivao na ovom forumu, ali kako je isti dotjeran to mislim da će biti i kao ponovljen interesantan čitaocu.

Sad, nakon ovog izvještaja, ne trebamo li se upitati: Zar je moguće da bi se mogla održati kozmička Zakonitost - prema kojoj se mogu računati udaljenosti planeta (bar jednog većeg broja) od Sunca - da se je sve navedeno dešavalo tako kako piše u ovom tekstu.
Naime poznato je da su još u 16-tom vijeku (1776/1777) J.Titius i J. Bode pronašli jednostavnu kozmičku Zakonitost prema kojoj se mogu računati udaljenosti planeta od Sunca.
Formula za tu Zakonitost glasi: r (a.j.) = 0.4 + 0.15*2n-1, gdje je r udaljenost planeta od Sunca u (astronomskim jedinicama), a n je redni broj planeta po udaljenosti od Sunca.
Za Merkur treba uračunati da je n beskonačno, pa dobivamo 0.4 a.j.. Slijedi Venera (n=1), Zemlja (n=2) i tako dalje do Urana dok se Neptun ne uklapa u formulu - što je bio razlog da su protivnici ove teorije ovu zakonitost stavili u okvire pseudoznanstvenosti i na taj način je poništili kao pravovaljanu teorijsku postavku - iz koje je vidljivo da se planete ne nalaze slučajno na mjestima; gdje se nalaze.
(Svakako obratite pažnju na informaciju: ...dok se Neptun ne uklapa u formulu).
Kad prema ovoj Zakonitosti izračunamo redom udaljenosti planeta od Sunca i usporedimo ih sa stvarnim vrijednostima lako zaključujemo da Zakonitost predviđa i postojanje planete (ili skupa ''nebeskih'' tijela) na udaljenosti 2,8 a.j. od Sunca.
Svakako, pretpostaviti da je tu nekad postojala neka planeta - to se može prihvatiti samo kao pretpostavka.
Normalno, da je znanstvena elita kojim slučajem prihvatila ovu Zakonitost to bi bila ''katastrofa'' za one koji poništavaju kreacionizam - jer tad bi se morala objaviti i prava istina o tome tko i kako Stvara.
Ovako, sve je samostvoreno evolucijom - na koji je način manipulantima ostavljen veliki prostor za njihove manipulacije.

Slijedi nastavak 2

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 09, 2008 4:24 pm 
Član foruma

(29669)

Nastavak 2

Dakle, po Zakonitosti su J.Titius i J. Bode došli do brojeva : 0/, 3/, 6/, 12/, (? 24 ?), 48/, 96/, ***192/, 384/ - iz čega se vidi da je svaki broj duplo veći od prethodnog) da bi nakon toga svakom od tih brojeva dodali 4. Dobivene brojeve: 4/, 7/, 10/, 16/ --( ? 28 ) -- 52/, 100/ ***196/, 388/ su podjelili sa 10 – nakon čega su dobili niz: 0.4/, 0.7/, 1.0/, 1.6/ --(? 2.8 ?) -- 5.2/, 10.0/, ***19.6/, 38.8/ koji predstavlja prosječnu udaljenost planeta našeg sistema od Sunca izraženu u astronomskim jedinicama.
(***Napomena: U to vrijeme je je bilo poznato postojanje samo prvih 6 planeta od Sunca).

No da vidimo usporedne vrijednosti prosječne udaljenosti planeta našeg sistema od Sunca izraženu u astronomskim jedinicama koje su nam dali znanstvenici - prema vrijednostima zakonitosti.
......znanost............. zakonitost......
1. Merkur..... 0,39 /.......... 0 + 4 = 0,4
2. Venera…. 0,72 /.......... 3 + 4 = 0,7
3. Zemlja......1,00 /...........6 + 4 = 1.0
4. Mars…….1,52 /........ 12 + 4 = 1,6
? (asteroidni pojas)..... 24 + 4 = 2,8
5. Jupiter….. 5,2 /…..... 48 + 4 = 5,2
6. Saturn….. 9,54 /....... 96 + 4 = 10,0
(uz moguću varijaciju: Saturn… 9,54 /.... 96 + 0 = 9,6)
(Gore navedeni planeti su bili poznati)
7. Uran...... 19,19 /..........192 + 4 = 19,6 (uz moguću varijaciju: Uran…19,19 /... 192 + 0 = 19,2)
8. *Neptun . 30,06 /.......384 + 4 = 388 = ?)
9. **Pluton -. 39.48 /.....768 + 4 = 772 = ?)
(Postojanje planeta pod br. 7, 8 i 9 u to vrijeme nije bilo poznato).

I još napomena: Na oko 2.8 a.j. od Sunca, između Marsa i Jupitera, nije bilo planete na mjestu gdje se prema formuli trebala nalaziti, ali je tamo kasnije otkriven asteroidni pojas i tako potvrdio da matematika vlada i našim ''svemirskim dvorištem’’.
Zakonitost se također potvrđuje i kasnije pronađenim sedmim planetom, Uranom, koji se nalazi na udaljenosti od 19,19 a.j. od Sunca.
No, ponavljam, Bodeov zakon pada na osmom planetu, *Neptunu - ali ako malo bolje pogledate tad možete možete primjetiti da **Pluton, deveti planet od Sunca, na udaljenosti od 39,48 a.j., grubo odgovara brojci koja po Bodeovom zakonu pripada osmom planetu - (Neptunu).
Svakako to ima svoje objašnjenje zašto je tako, no to objašnjenje je striktno vezano za samo stvaranje Sunčevog sistema.
Prema tome je potrebno iznijeti kako je uopće došlo do stvaranja tog sistema - da bi potom shvatili zašto je došlo do većeg odstupanja Merkurove i Plutonove putanje oko Sunca, koja odstupanja su prikazana na slijedećoj slici.

slika

Slijedi nastavak 3

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 12, 2008 10:13 am 
Član foruma

(29770)

Nastavak 3

Eto, nakon ovog izvještaja mislim da se mnogi od vas, kao ni ja, neće moći oteti dojmu da, ako ne u kozmosu onda u galaksiji, a ako ne u galaksiji onda sasvim sigurno u zvjezdanim sistemima (naročito u Sunčevom sistemu) djelovala (a svakako i dalje djeluje) neka Svijest, koja je za ljudsku svijest (naročito svijest ''znanstvene hijerarhije'') nepojmljiva.
I po toj Svijesti, čija se vrijednost odražava u nužnim i općeno valjanim uvjetima cjelokupne spoznaje predmeta, izgrađivana je ideja po kojoj je, na kraju, izgrađen materijalni Sunčev sistem.
Na ovo treba već sada iznijeti primjedbu da materijalna izgradnja ipak nije mogla i ne može biti idealna - jer u ''Svijetu materije'' se u dosta slučajeva pokazuje neidealnost.

A da je Sunčev sistem izgrađen po nečijoj ideji na to nas može navesti i to - ako prostudiramo kompletan Sistem vidjet ćemo da je isti kreiran ovako:

Slika 2
slika

Za one koji si ne mogu predstaviti plastičn zor ove slike pomoći ću s ovom slikom:
Slika 3
slika

ili ovom:
Slika 4
slika

I ne trebamo li se pitati po kojoj bi logici mogao ''bog Kaos'' stvoriti disk i prsten u kugli.
Naime, zasigurno je kod stvaranja materijalnog Sunčevog sistema došlo do Praska atoma (meni poznato; atoma antimaterije) i to od središta Sistema - nakon čega je došlo do inflacije.
Svakako da u tom slučaju nisu mogli da se stvore disk Planatarne regije i Kuiperov pojas.
Razmislite malo o ovom - na koje ću se kasnije vratiti.

Slijedi nastavak 4

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 13, 2008 10:46 am 
Član foruma

(29840)

Nastavak 4

No sad da se malo osvrnem na nekoliko pojmova kako bi, bar jedan broj čitalaca ovih redaka, prije konkretnog izlaganja stvaranja Sunčevog sistema shvatio da ljudska misao i nije baš na tako visokoj razini svjesnosti kako mnogi smatraju da jeste.
Tako svijest velikog broja ljudi ne može da shvati pojam kojeg nazivamo vječnost.
No ako ipak malo bolje razmislimo tad možemo shvatiti da je taj pojam strogo vezan za pojam beskonačno.
I taj pojam ni u kom slučaju ne možemo poništiti i proglašavati ga nesuvislim.
Sad, ovo će malo ko od vas vjerovati, čovjek može angažirati svoj mozak da bi došao do spoznaje da se njegova Misao može vraćati daleko u bekonačnu vječnost - da bi došli do nekih nepoznatih stupnjeva razvitka Prirode, koji su, uglavnom, ljudskom umu nedostupni.
Prema tome, kako možemo doći do nekih nama nepoznatih stupnjeva razvitka Prirode, to je prirodno da možemo (i moramo) upotrebiti vrijeme kao pripomoć da se vratimo što je moguće dalje u vječnu prošlost.
Svakako, i pojam vječna prošlost se može prihvatiti pravovaljanim.
Konačno, to ćete i sami moći prosuditi, pojam vremena, dakle vrijeme, ne možemo da koristimo samo od momenta kada je nastala Prva materijalna vrijednost (Supstancija postanka) koju je Einstain ''neopravdano prislonio'' uz 3D.
Uz ovo informativno:
Po najnovijoj teoriji postanka svemira (TEORIJA VELIKOG PRASKA): Svemir nije iz jedne točke eksplodirao i proširio se prostorom, nego se prostor proširio iz beskrajno male točke procesom koji se naziva inflacija (napuhavanje).
I kao što ćete saznati, ovo je dosad najbliže objavljena ispravna teorija.
Kažem najbliže - jer je prvo je stvoren Prvi prasak - nakon čega nije stvoren svemir već je stvoren Prvi zvjedani sistem u Prvoj galaksiji koja je širenjem postala kompletna do one mjere koja je bila određena (kao ideja) od nečije Svijesti.
I tu Prvu galaksiju slobodno možemo uzeti kao Centar svih galaksija koje tvore navodni svemir.
No o tome detaljno kasnije.

Slijedi nastavak 5

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 17, 2008 11:13 pm 
Član foruma

(29987)

Nastavak 5

A sad da se malo osvrnem na pojam; vrijeme.
Svakako moram kao prvo naglasiti da ću se od mnogih pojmova koji se odnose na vremena osvrnuti samo na onaj pojam vremena s kojim se služimo u slučajevima metode uspoređivanja jednog trenutka s drugim.
Uz to, naglašavam, neću govoriti o vremenu koje je vezano za materiju, jer o tom vremenu su najistaknutija imena filozofije i znanstva kazali ako ne sve onda veoma mnogo.
Dakle ja vam neću iznositi nikakve podatke u vezi vremena ''koje je počelo teči'' onog momenta kad je stvorena prva materijalna čestica, koju neki znaju pod nazivom Supstancija postanka - a koju Supstanciju možemo slobodno zvati ''božjom česticom''.

Svakako se osjećam slobodnim navesti sljedeće: Istraživači novijeg datuma, koji istražuju područja koja zadiru ''duboko'' u vječnu generalnu Prirodu, nisu ''stigli'' do krajnje Nepromjenljive vrijednosti srži bitka te Prirode.
Da jesu tad bi shvatili kako se u vječnoj Prirodi vječno odvijaju smijene četiri prirode - koje smjene se odrazuju kao neka vrsta naprezanja, iako je možda bolje reći komešanja, koje se ostvaruje u Vječnoj pramateriji (pratvari).
Detaljno o ovom sam objavio na blogu delija's blog.

No da bi već sada shvatili važnost postojanja navedenih četiri prirode - mogu vam navesti informaciju da je upravo svaka od njih ''dala'' svim živim bićima ''svoj prilog'' kroz molekulu DNA (DNK) koja se, kako znamo, sastoji iz dva komplementarna lanca nukleotida, koji se spiralno uvijaju i povezani su vodoničnim vezama.
I svaki od ova dva spiralna lanca sastoji se iz niza u kome se smjenjuju ukupno Četiri nukleotida (adenin, timin, guanin i citozin).
Uz ovo, nije loše još iznijeti i to da je upravo svaka od tih Četiri prirode ''dala'', naročito ljudskom biću, ''svoj prilog'' u vidu četiri osnovna temperamenta (sangvinik, kolerik, melankolik i flegmatik)...
I mislim da vam je poznato da se u ''svijetu materije'' nalaze mnogi ''Otisci'' koji su ''dobiveni kao prilog'' od neke od navedenih Četiri prirode.

Rekao sam ...''istraživači novijeg datuma''... iz tog razloga (to sam do sada dosta puta objavljivao) jer su nam ipak starogrčki filozofi objavili istinitu spoznaju da Priroda postoji Vječno.
Naime oni su nam ostavili potpuno ispravnu definiciju: „Bitne karakteristike prirode su njena beskonačnost, neprestana mijena i neprestani razvitak“.
Dakle, kako iz ove definicije možemo shvatiti da; ako se u Prirodi vječno ostvaruju neprestane mijene tad je logično da se pojavljuju odsječci između mijena, dakle odsječci komešanja 4 prirode - koje se komešanje, kao što sam naveo, vječno odvija u vječnoj generalnoj Prirodi.
Sad, koliko je bilo potrebno vremena da dođe do promjene iz jedne u drugu prirodu (od njih 4) to uopće nije važno - već je važno da shvatimo da su se promjene vječno odvijale.
Prema tome, mislim da će mnogi koji će pročitati ovaj tekst moći bezrezervno prihvatiti ontološku strukturu objektivno postojećeg vremena koje je vječno prisutno u Prirodi.

No da se razumijemo.
Ovo što sam objavio o vremenu nama ljudima nije važno - već je važno da shvatimo da materijalan život nije nastao iz ništavila.
Uz to, ovo nas navodi da proširimo vidike u vezi materije i energije.
Naime, iz ovog se vidi da materija i energija ne postoje vječno.
Uz to se iz ovog može zaključiti da otpada teorija, kako o vječnoj materiji-energiji tako i o njenoj neuništivosti.
Naime ako je nešto (materija-energija) Stvoreno, te ako to Stvoreno (materija-energija) može da bude uništeno do svoje bezvrijednosti (u crnoj rupi) - tad se to nikako ne slaže s logikom vječnosti, odnosno neuništivosti.
Svakako da će mnogi istraživači ostati pri svojim tezama u vezi generalne Prirode i Stvaranja no to svoje će moći tako dugo nuditi kao ispravno saznanje - dok se neki od autoriteta iz znanstvenih krugova ne odluči da shvati tu generalnu Prirodu i pramateriju.

Slijedi nastavak 6

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 18, 2008 6:53 pm 
Član foruma

Neptun je izgleda nekad davno uhvacen gravitaciom sunca jer on nije stvoren sa ostalim planetama .
to se vidi i po bodeovom zakonu !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 23, 2008 10:03 pm 
Član foruma

(30384)

Nastavak 6

Vjerujem da ste već neki od vas koji pratite moje tekstove nestrpljivi da saznate kako je nastao Sunčev sistem, no mislim da tu informaciju ne mogu iznijeti dok vam ne iznesem podatak od čega je i u čemu je postao taj ''naš'' Sistem.
Jer, na primjer, detaljno pisati o jatu određenih riba a ne navesti neke detalje koji su vezani za vodenu masu, dakle ocean ili more..., u kojoj se to jato nalazi, taj tekst ne bi bio svrsishodan, jer je nepotpun.
Jasno, ako bi to jato određenih riba zamjenili s nekim ''jatom planeta'' koje se nalazi u nekom od zvjezdanih sistema,. tad je potrebno iznijeti i neke detalje od čega je i kako to ''jato planeta'' nastalo u prostoru u kom se nalazi - kao i u kakvom je stanju bilo galaktički svod, ili ako vam se više sviđe galaktički trag, dakle ono mjesto u Mliječnom putu gdje je stvoren prostor - prije nego je u njemu formirano to ''jato''.

Neću da ulazim u to - koje će biti vaše mišljenje o tekstu koji slijedi, jer isti će stvarno u sebi nositi prizvuk pseudo...
Ovo sam naveo iz razloga što i meni neke informacije koje ću vam iznijeti zvuće nevjerojatne.
No kako sam uvjeren da sam dobro ''preveo'' (a nameće mi se misao da je ''prevedeno'' dobro) one vibracije koje su kod pisanja ovog teksta dolazile do moje materijalne svijesti to vjerujem da je istinito sve ono koje ću iznijeti.

Svakako je vama koji pratite moja izlaganja na internetu poznato da sam ja dosta pisao o pratvari odnosno pramateriji no moram priznati da dosad nisam iznosio sve što znam o tom fenomenu Prirode.
Naime one, mogao bih reći, ''šture informacije'' koje sam objavljivao prije nekoliko godina; do u zadnje vrijeme, za mnoge su bile totalno pseudo...
No danas, ako uzmemo da znanstvenici za pratvar kažu da je tamna tvar, odnosno da je pramaterija tamna materija, iz mojih dosadašnjih izlaganja pomalo nestaje pseudo...
Jasno, to važi samo u tom slučaju ako; tamna tvar = pratvar = tamna materija = pramaterija.
Ako jeste, tad, čitajući mnoge njihove izvještaje o tamnoj tvari ili tamnoj materiji nalazim potpuno različito poimanje između njihovog gledanja tog predmeta prema mojem.
Naročito ako bi otvorili diskusiju o tamnoj energiji.
Naime, po mojoj informaciji, tamna energija ne postoji.
Jedino ako spontano ''komešanje'' IMAGINARNE BEZVRIJEDNOSNE ''MAGLICE'' ne smatramo da je ''djelo'' neke, čak i Prirodi, nepoznate energije.
No ostavimo to za kasnije.

Možda će neki reći da tamna tvar nije isto šta i pratvar, odnosno da pramaterija nije isto šta i tamna materija.
Jest, po nekoj znanstvenoj logici bi se to moglo i prihvatiti, ali po Logici Prirode; apsolutno Ne!
Naime po logici Prirode - svaka Osnovna kompozicija (sastav, sklop) koja se pojavljuje u Prirodi MORA da je minimalno vezana za Tri, što čini trojstvo - što nas opet navodi na to da tu Osnovnu kompoziciju posmatramo kroz prizmu stvarnog postojanja.
To znači, kompozicija koja se odražava u jednoj od tvorbi Osnovnog materijalnog može jedino da se odražava u vidu trojstva kojeg, u ovom slučaju, čine materija/tvar (objektivna stvarnost) - antimaterija/antitvar (suprotnost materije - iz kog razloga je neobjektivna i neusklađena sa stvarnosti) - pramaterija (koja je bez prisustva materije ili antimaterije; neobjektivna stvarnost).
No treba da znate da je materija (iz navedene Osnovne kompozicije) materija - koja može jedino ''da bude tamna ako je obojimo tamnom bojom''. :mrgreen: (Zašto u ovom ozbiljnom tekstu ne bi ubacio i malo humora)?
To svakako važi i za antimateriju/antitvar.

Slijedi nastavak 7

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 27, 2008 11:55 pm 
Član foruma

(30596)

Nastavak 7

Jedno je sigurno.
Da se ljudi, naročito istraživači, znanstvenici... koriste saznanjem koje nam nudi Logika GENERALNE RIRODE koje se onosi na Trojstvo po kojem je, u svojoj osnovi, usklađeno sve što postoji tad bi dolazili daleko jednostavnije do odgovora na pitanja koja se tiču nekog predmeta.
Pogledajte (s najvećim razumjevanjem od vaše strane) ovo koje sam objavio:
Naime po logici Prirode - svaka Osnovna kompozicija (sastav, sklop) koja se pojavljuje u Prirodi MORA da je minimalno vezana za Tri, što čini trojstvo - što nas opet navodi na to da tu Osnovnu kompoziciju posmatramo kroz prizmu stvarnog postojanja.
To znači, kompozicija koja se odražava u jednoj od tvorbi Osnovnog materijalnog može jedino da se odražava u vidu trojstva kojeg...
u ovom slučaju, čine materija/tvar (objektivna stvarnost) - antimaterija/antitvar (suprotnost materije - iz kog razloga je neobjektivna i neusklađena sa stvarnosti) - pramaterija (koja je bez prisustva materije ili antimaterije; neobjektivna stvarnost).

Uz to je veoma važno shvatiti da sve što postoji u Generalnoj Prirodi podliježe Zakonu, te Prirode, po kojem, opet, sve što postoji pada u okvir Zakona koji važi za Nepromjenjljivu vrijednost Srži SVOG bitka.
No da vas podsjetim u vezi tog Zakona (jer važno je) uz primjedbu da ću malo proširiti ranije iznešeno saznanje koje sam dosad objavljivao.
Za primjer ću uzeti Generalnu PRIRODU.
Osnovna VJEČNA postavke te PRIRODE je da se ona sama nalazi ''utkana'' u samoj sebi.
Ali pazite!
Ta Priroda, koje je ''utkana'' (u samoj sebi), nije totalno ista kao ta PRIRODA u kojoj je ''utkana''.
Zašto?
Jednostavno zato jer Generalna PRIRODA ima SVOJU Nepromjenjljivu vrijednost Srži bitka - dok Priroda ima SVOJU.
I sad se pokazuje, općenito u Prirodi, jedna izuzetnost.
(Napomena: slijedeći dio teksta ću koristiti tekst iz moje knjige štampane još 1999. godine).
Naime po zdravoj logici Generalne PRIRODE:
Priroda se Odražava u DVOJNOSTI, jer kako znamo SVE! "ama baš" SVE, nalazi se u Prirodi,
dok se:
Priroda nalazi "ama baš" u SVEMU!
Znači, i Priroda se MORA nalaziti u Prirodi!
Ali po zakonu same Prirode NIŠTA se NE MOŽE odraziti u Samom Sebi, već MORA postojati ODRAŽAJNO MEĐUSREDSTVO.
(Radi boljeg shvaćanja: Odražajno međusredstvo za materijalno živo biće je, na primjer, ogledalo).
Prema tome, da bi se Priroda Mogla ODRAZITI u Prirodi to u samoj PRIRODI MORA postojati Međusredstvo!
I to je OSNOVNO Trojstvo:
[b]>PRIRODA (u kojoj se nalazi SVE) - ODRAŽAJNO MEĐUSREDSTVO - PRIRODA (koja se nalazi U SVEMU)</b>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Beskonačnost - Priroda (koja se nalazi U SVEMU)<Ili>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Pratvar - Priroda (koja se nalazi U SVEMU<Ili>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Supstancija - Priroda (koja se nalazi U SVEMU)<Ili>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Atom - Priroda (koja se nalazi U SVEMU)<...

Pogledajte kako sve postaje jednostavno.
- Priroda NEMA dimenzije!
- Beskonačnost NEMA dimenzije!
- Pratvar NEMA dimenzije!
- Supstancija IMA dimenzije!
- Atom, stanica; IMAJU dimenzije!...
Shvaćate li?
Sve što postoji Vječno NEMA dimenzije!
I tako, pomoću logične analize smo doznali da su
Priroda,
Beskonačnost i
Pratvar -
FUNDAMETALNO Vezani za Vječnost i da su KONSTANTNO PRISUTNI u Vječnosti.
I na taj smo način došli do Trojstva od kojeg je Počelo SVE!
Svakako je jedan od najvažnijih podataka da se od Ovog Trojstva Počela razvijati VANTJELESNA SVIJEST LOGIKE koja je kod Mnogo čega Uvjetovala (i vječno će Uvjetovati) da bude Onako kako Logika TRAŽI DA BUDE!
UPRAVO je To Trojstvo Uvjetovalo SVEMU Nematerijalnom i Materijalnom da se u Osnovi "vežu" za TRI. No, ovo Trojstvo je Uvjetovalo i to da se i POSTANAK veže za TRI.
Iz tog razloga se Proces "buđenja" Prirode odvijao u TRI faze:
1. Faza: PraPraPočetka
2. Faza: PraPočetka
3. Faza: Početka stvaranja do konačnog stvaranje Prve galaksije, koja će postati kao Centar nazovimo kozmosa...

...Na kraju knjige se nalazi ovaj tekst koji se odnosi na knjigu koju ću, jednom, izdati:
* Zatim ce biti izneseni DOKAZI:
-postojanje Energetskih mreža koje su u sistemu Kozmičkog Uma registrirane, svaka Svojim brojem – te postojanje energetskih polja u kojima se nalaze Zapisi; «Za sve».
Na primjer, bit će izneseni DOKAZI:
-Da su: atomi, elementarne stanice, kemijski spojevi... stvarani po zapisima gdje se vode pod Svojim Šiframa.
-Da jedan broj ljudi ŽIVI I RADI po zapisima koji se nalaze kao OTISCI u Određenim energetskim poljima, a Svaki Zapis, za kojeg je vezan Spirit, vodi se pod Svojom šiform... na koji je način SVAKI ČOVJEK vezan za Svoje energetsko polje sa Određenom šifrom

...I sve to nas dovodi do spoznaje da Priroda M I S L I – a to znači da Priroda zapravo registrira SVAKU Vrijednost SPOZNAJE. Dakle, Priroda je Svjesna svoje Svjesnosti.

*Konačno – čitaoc će saznati SVE:
o PRIRODI,
o stvoritelju,
o Kozmičkom Umu...
što znači da će dobiti odgovor na svako pitanje – za koje, čovjek, do sad nije imao odgovor.

A u tom će dijelu biti opisano:
* Vrijeme prije PraPraPočetka
* Vrijeme PraPraPočetka, dakle Vrijeme kad se je «Priroda počela buditi», kada je «Stvoritelj rođen» - da bi odmah nakon toga STVORIO Supstanciju postanka,
* Vrijeme PraPrapočetka, dakle vrijeme kada su stvarane energetske mreže i polja, kada je Kozmički Um počeo sa svojim djelovanjem, kada je stvarana antimaterija,
* Vrijeme Početka, dakle vrijeme kada su stvoreni svi uslovi da dođe do eksplozije većih razmjera – nakon čega je, PO ZAMISLI PRIRODE, stvorena Materija, i svijet od Materije.

... I Stvoritelj je STVARNO stvorio svijet.
Uostalom, to ćete moći zaključiti iz teksta u kom će se nalaziti konkretna informacija kako je stvaran Sunčev sistem.

Listopad, 1996. god.
Deurne, HOLLAND

Slijedi nastavak 8

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 28, 2008 9:30 pm 
Član foruma

po toj teoriji jeli duša(svijest) viječna?
postoje li oni denziteti?
možda nisam toliko pametan da shvatim što si napiso sa strane filozofije , ali me zanimaju odgovori pa makar jednostavni sa da i ne a i nisam baš pratio što si piso otpočetka, unaprijed hvala :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 01, 2008 11:14 am 
Član foruma

(30794)

-Nix- je napisao/la:
1. po toj teoriji jeli duša(svijest) viječna?
2. postoje li oni denziteti?
možda nisam toliko pametan da shvatim što si napiso sa strane filozofije , ali me zanimaju odgovori pa makar jednostavni sa da i ne a i nisam baš pratio što si piso otpočetka, unaprijed hvala :)

1. DA - ali DA tek onda kad čovjek shvati Prirodu, koja postoji vječno.

2. DA - ali ako ih čovjek shvati kao atralna područja (kojih ima 7 prikazanih na slici).

slika

Energetske mreže i međumreže su denziteti (astrali).
Dakle denzitet (astral):
1. koji se u Umu kosmosa vodi pod brojem 53
2. koji se vodi pod br. 43
3. koji se vodi pod br. 32
4. koji se vodi pod br. 28
5. koji se vodi pod br. 23
6. koji se vodi pod br. 18
7. koji se vodi pod br. 13

Denzitet pod br. 13, koji je formiran kao mreža od super struna, se proteže od gornjih slojeva atmosfere do središta Zemlje i kao takvog ga možemo posmatrati kao energetsku mrežu Zemnog područja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 02, 2008 4:25 pm 
Član foruma

Citat:

ne shvaćam ovo. kako to tek kad čovjek shvati Prirodu,misliš kroz reinkarnacije?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 04, 2008 5:15 pm 
Član foruma

(31030)

-Nix- je napisao/la:
Citat:

ne shvaćam ovo. kako to tek kad čovjek shvati Prirodu,misliš kroz reinkarnacije?

Eto, upravo se dešava ono koje sam htio spriječiti s objavom na početku teksta, u kojem želim objaviti kako je nastao Sunčev sistem.

No, Nix, sad kad je to tu, odgovorit ću ti na pitanje.

Ne, ne mislim kroz reinkarnaciju - iako je broj Ponavljanja (broj reinkarnacija) jedan od važnih faktora da se shvati VJEČNA Generalna PRIRODA.
(Informativno, za shvaćanje PRIRODE je potrebno da individualna monada monadi, ili glavna monada, bude aktivirana min. 150 Ponavljanja.
Jasno, ovo traži mnogo ispisanih rečenica, za koje sada nemam vremena da ih objavljujem, iako, već sam o tome pisao na "ovoj Igri..").
Naglasio sam VJEČNA Generalna PRIRODA iz tog razloga da istu odvojim od prirode, o kojoj ljudi znaju dosta.
Uz to naglasak stavljam i na Ponavljanje jer niti se VJEČNA Generalna PRIRODA reinkarnira, niti se prirode reinkarniraju - već se te Prirode PONAVLJAJU.

No da iznesem nešto u vezi reinkarnacije.
Reinkarnacija je pojam koji nam služi da shvatimo materiju, jer reinkarnirati se može jedino ono koje je bilo, koje jeste i koje će biti formirano od materije, ili kako još kažemo sve materijalno.
A materija nije vječna - a to znači da nikoje materijalno ne može da postoji vječno.
I još ovo, reinkarnaciju ne ostvaruju samo ljudi već Sve materijalno koje se može odraziti u nekoj od monada.

Na žalost, ni mene kao ni tebe, ali i ostale ljude, nikada niko nije učio da postoji VJEČNA Generalna PRIRODA.
I ta VJEČNA PRIRODA, koja se pokazuje u svojoj osnovnoj Dualističnoj formi, je i Osnovna baza za SVE.
I ta VJEČNA Generalna PRIRODA je DUŠA Svega.
Zato se mnogi filozofi, no ne samo filozofi, slažu da Duša POSTOJI Vječno.
Stoga se i slijedeća Objava može prihvatiti u potpunosti kao točna:
"Duša je bestjelesna. Sve što se nalazi ispod duše ne može imati učešće u životu, izuzev uz pomoć duše. Duša u sebi posjeduje moć mišljenja, volje i suda. Ona širi svoje moći nad svim sa čime se povezuje, u slučaju da je to u stanju da primi njene moći. I tako ona donosi život."
Ako se u potpunosti udubite u suštinu ove Objave tad će mnogi od vas moći shvatiti na koga se ista odnosi.

Dakle tu PRIRODU i njenu Dušu, koja se razgranjuje u beskonačno mnogo duša, treba shvatiti i stvoriti s njom kontakt.
I tog momenta svijest čovjeka postaje svjesna da su njegove spoznaje i saznanja uzdignuti IZNAD Svega.
No da se razumijemo.
Svijest čovjeka ne može da po svojoj želji stvori kontakt s VJEČNOM PRIRODOM - već jedino Ona može da stvori kontakt sa svijesti Određenog čovjeka, i to u Određenom vremenu.
I iz ovoga možemo shvatiti zašto je Buda odbacio bogatstvo, prekinuo da živi raskalašenim životom kojim je živio...

Svakako da svaki čovjek koji je stvorio kontakt s VJEČNOM Generalnom PRIRODOM na svoj je način prezentira.
To je i normalno jer duhovna vrijednost svakog čovjeka se razlikuje.
No sve u svemu se prezentacije Vječno promjenjljive PRIRODE, majke Svega koje je postojalo i postoji u suštini ne razlikuju.
Tako, oni koji su čitali moje tekstove u kojima iznosim informaciju o PRIRODI mogu u potpunosti poistovjetiti moja saznanja sa saznanjem Lao Tze, koji je objavio:
''Rođeno'' prije neba i zemlje postoji nešto, nejasno, ali potpuno, tiho, prazno uvijek isto, u svim promijenama viječno se mjenjajući, uvijek isto.
Može se promatrati kao majka svih stvari.
Ja ne znam njegovo ime i zovem ga Tao.
U odsustvu bolje riječi zovem ga "veliki".
Veliki to znači beskonačan.
Beskonačan - to znači sveobuhvatan.
Sveobuhvatan - to znači vratiti se na početak.

Eto Nix, na tvoje jednostavno pitanje dobio si i jednostavan odgovor.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 16, 2008 11:49 pm 
Član foruma

(31491)

Nastavak 9

A sad da vas upoznam s ovim.
U posljednje vrijeme mnogi pišu o pojmovima koje znamo pod nazivom tamna tvar ili tamna materija (koji je naziv po meni totalno neispravan).
Drugi pojam nam je poznat kao crna rupa i taj termin možemo prihvatiti kao ispravan.
No hajde da prihvatimo naziv tamna tvar ili tamna materija kao terminološki ispravan - uz napomenu da ću ja ovaj pojam stavljati pod navodnike (dakle ''tamna tvar ili materija'') dok ću prema potrebi i dalje koristiti termin pratvar ili pramaterija.
Naime tvar ili materija nam je poznata kao vrijednost koja u sebi nosi karakter materijalnog, dok pratvar ili pramaterija - uz to što radi ovog pra dobiva prizvuk nečeg koje je postojalo prije postanja tvari ili materije - nema ''u sebi'' nikoje karakterno svojstvo od tvari ili materije.
Primjedba: Možda će nekoga zasmetati što u tekstu pišem (i što ću pisati); pratvar ili pramaterija no pišem tako da shvatite da je po ''gledištu'' PRIRODE pratvar i pramaterija; ISTO.
Dakle prihvatili termine tamna tvar ili materija i smatrati da ta forma Generalne PRIRODE ima barem neka svojstva tvari ili materije najveća je pogreška koju može JEDINO nelogičar prihvatiti kao moguće.
I još objavljivati da uz amnu tvar ili materiju postoji i tamna energija - pa to je apsurdno iznad svega.
I zar nije smiješno da znanstvenici razriješavaju "tamnu tvar ili materiju" kao i "tamnu energiju" a još dosad nisu odgovorili na pitanje šta ja Vakum?

Svakako moram navesti da se moja slika ''tamne tvari ili tamne materije'' uveliko razlikuje od znanstvenih izvještaja ovog pojma.
Iz tog razloga sam svjestan da mnogi moje informacije neće htjeti uzimati za ozbiljno.
No ne zato što su moje informacije neprihvatljive već zato jer su skoro svi znanstvenici ''žrtve'' svoje profesionalnalnosti.
Stoga ću opet napomenuti: Dali će neko vjerovati u ovo moje ili ne; meni uopće nije važno - jer onaj koji treba da vjeruje vjerovati će.
I kako ima onih koji će vjerovati to ću ja i dalje da ''prevodim impulse'' koji, kao informacije, stižu do moje materijalne svijesti i formiram ih u rečenice koje su odrađenim ljudima čitljive i potpuno razumljive.
Svakako da ću kod toga obratiti pažnju na to da ispravno prevedem sve što stiže do moje svijesti.
Vjerojatno će neko na ovo reći: Odakle ti znaš da je ispravno ono što si napisao?
Pa znam da je ispravno zato jer po napisanom postavljam misaono pitanje da li sam dobro preveo, da li je dobro napisano, i ako dobijem misaoni odgovor da nije - tad tražim da mi se informacije ponove.
I tako sve do trenutka dok ne dobijem odgovor: Sve je tako kako si napisao.
Ipak moram navesti da sam odnedavno tu tehniku postavljanja pitanja za svaku informaciju ,koja je u suprotnosti od one informacije koju iznose znanstvenici, počeo, na svoj način, strogo kontrolirati.
Prema tome mogu objaviti to da su tekstovi, koje sam objavio u posljednje vrijeme, od moje strane strogo kontrolirani.

Ako pratite znanstvene objave koje su vezane za kosmos svakako ćete biti, od nekih znanstvenika, informirani da se kosmos nalazi u ''tamnoj tvari ili tamnoj materiji''.
Sad, ako smo terminološki prihvatili da postoji ''tamna tvar ili materija'' to možemo ovu informaciju prihvatiti kao točnu.

No prije nego nastavim moram navesti (što sam već i objavljivao) da kosmos nije onakav kakvog nam ga znanstvenici opisuju.
Naročito to da se kosmos širi - što pokazuju udaljenosti galaksija koje se ''udaljavaju''.
I nešto si mislim - pa i planete u Sunčevom sistemu se u jednom vremenu udaljavaju jedna od druge dok se u drugom približavaju jedna ka drugoj.
I da li to pokazuje da se Sunčev sistem širi, odnosno da u drugom vremenu dolazi do sažimanja.
Stoga, po mojoj informaciji, kosmos se ne širi već se povećava - jer se ''iza'' zadnje stvorenih galaksija Kriraju i Stvaraju nove galasije.
Ali sad neću iznositi informacije o kosmosu već ću ih objavljivati nakon što završim informaciju o KREIRANJU I STVARANJU Sunčevog sistema.

Slijedi nastavak 10

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 11:19 am 
Član foruma

Dodatak nastavku 9.

Noćas mi je nametnuta misao da je potrebno zadnje objavljenom tekstu dodati rečenicu, koju sam obilježio crvenim slovima:
...Naime tvar ili materija nam je poznata kao vrijednost koja u sebi nosi karakter materijalnog, dok pratvar ili pramaterija - uz to što radi ovog pra dobiva prizvuk nečeg koje je postojalo prije postanja tvari ili materije - nema ''u sebi'' nikoje karakterno svojstvo od tvari ili materije.
Ipak, u svemu tome je interesantno da je od pratvari ili pramaterije: tokom kreacije prve galaksije, nastala prvo: antitvar ili antimaterija a zatim, tokom prvog Velikog praska; tvar ili materija...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 21, 2008 11:22 pm 
Član foruma

(31739)

tombola33 je napisao/la:
(30794)

-Nix- je napisao/la:
1. po toj teoriji jeli duša(svijest) viječna?
2. postoje li oni denziteti?

2. DA - ali ako ih čovjek shvati kao atralna područja (kojih ima 7 prikazanih na slici).

slika

Energetske mreže i međumreže su denziteti (astrali).
Dakle denzitet (astral):
1. koji se u Umu kosmosa vodi pod brojem 53
2. koji se vodi pod br. 43
3. koji se vodi pod br. 32
4. koji se vodi pod br. 28
5. koji se vodi pod br. 23
6. koji se vodi pod br. 18
7. koji se vodi pod br. 13

Denzitet pod br. 13, koji je formiran kao mreža od super struna, se proteže od gornjih slojeva atmosfere do središta Zemlje i kao takvog ga možemo posmatrati kao energetsku mrežu Zemnog područja.

Evo da ja sad sam sebe prekinem u izlaganju kreiranja i stvaranja Sunčevog sistema.
Naime na nekoliko mjesta na internetu je objavljeno ovo:
U knjizi Sudbina duša, 67 osoba poput vas prisjeća se svojih života između života kroz osobni rad dr. Newtona na planu duhovne hipnoterapije. Na temelju njegovog pionirskog istraživanja života nakon smrti, ova knjiga napisana je i za one koji se tek susreću sa prikazima slučaja života nakon smrti, i za čitatelje prve uspješnice dr. Newtona, Putovanje duša.

U trenutku smrti, naša duša uzdiže se iz tijela domaćina. Ako je duša starija i ima iskustvo iz mnogih prijašnjih života, odmah zna da je oslobođena i odlazi kući. Tim naprednim dušama nije potrebno da ih netko dočekuje. Međutim, većinu duša s kojima je dr. Newton radio dočekivali su vodiči neposredno iznad Zemljine astralne ravni. Mlada duša, ili duša djeteta koje je umrlo, možda je pomalo dezorijentirana sve dok se netko ne spusti po nju na nižu razinu, bližu Zemlji.

I na ovo: na nižu razinu, bližu Zemlji. ja bih dodao - do energetke mreže (astrala) koja se vodi pod br. 13.
Vidi sliku gore.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 25, 2008 5:11 pm 
Član foruma

(31932)

Nastavak 10

A sad da nastavim s temom Kreacija i postanak Sunčevog sistema uz napomenu da ću iznijeti još neke informacije koje su vezane za pratvar ili pramateriju.

Da postoji pratvar ili pramaterija spominjali su još prastari kineski, indijski, sumeranski, grčki... filozofi i svi koji su iznosili podatke o pratvari ili pramateriji složili su se s mišljenjem da ova forma Prirode postoji VJEČNO.
Dakle postoje filozofi koji su smatrali da je pratvar počelo svih stvari - ono od čega su sva bića, od čega nastaju i u što se raspadaju.
I da navedem još Anaksimandara koji se ne zadovoljava konkretnom tvari, nego stvara spekulativan pojam: ''Praosnova svega je apeiron (poćelo), nešto beskonačno kvalitativno neodređeno; iz beskonačnog apeirona izdvajanjem suprotnosti toplog i hladnog nastaju konkretne stvari...''.
I zar se ne može ovo usporediti s mojom informacijom da je Generalna PRIRODA Praosnova svega - u kojoj Vječno postoje dvije Težnje: Težnja za pokretom (toplo) i Težnja za mirovanjem (hladno)?
U "novije doba" pratvar spominje i Justin Mučenik (100. do 165. godine) koji je objavio ovu informaciju:
"...U dan sunca dolazimo svi na zajednički sastanak jer je to prvi dan, kad Bog pokrenu mrak i pratvar te stvori svijet..."

A sad da ponovno objavim informaciju kako shvatiti pratvar.
Pratvar je, recimo, "maglica" u kojoj ne postoje nikakve čestice određenog oblika ali koja povremeno, spontano, obrazuje ''magličaste loptice" koje se sekundarno, po obrazovanju, "rasplinjuju".
Razlog "rasplinjavanja loptica'' je taj što "maglicu" nisu sačinjavale (i danas ne sačinjavaju) čestice koje "u sebi " posjeduju bitnost (suštinu), kao npr. kvarkovi, leptoni, čestice koje prenose sile...
Stoga, možemo slobodno reći da pratvar ne posjeduje dušu - koju dušu možemo da posmatramo kroz jedan vid energije.
Upravo je to razlog što je pratvar vječna, bezgranična, a svakako i nedimenzionalna, dakle po ljudskoj spoznaji, nestvarna, odnosno fiktivna.
Naveo sam: po ljudskoj spoznaji, jer iako je pratvar fikcija - ona za PRIRODU postoji.
Uostalom, zar nam sam prijevod riječi fikcija, koja potiče iz izvorne latinske riječi fictio a od latinskog glagola fingere, ne kaže mnogo.
Naime, iako pojam fikcija može značiti više stvari ipak ta riječ u svojoj fundametalnoj osnovi znači: formirati, stvariti, oblikovati, izrađivati...
A od pratvari je stvoreno sve materijalno koje je postojalo, i koje postoji.
I upravo sam zato naveo da je pratvar ili pramaterija, recimo, "maglica"...

I na sve ovo da vas pitam: Možete li prihvatiti informaciju da je PRVI Naziv nekog pojma (npr. fictio) iz astrala NAMETNUT čovjeku koji je tu riječ objavio i koja je prihvaćena od ljudi?
Od koga je nametnut?
Pa od PRIRODE koja je preko astrala, pa putem struna l super struna - latentnim putem djelovala na Prirodu tog čovjaka da se kod njega stvori Materijalna misao koja je dobila svoju konačnost u svom nazivu.
Veoma jednostavno - zar ne?

Slijedi nastavak 11

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.