Autor teksta koji slijedi: Dubravko Hrnjak/ tombola33/delija (na forumu.hr).
(29529)
Konačno, mislim da sam u potpunosti spreman da vam iznesem saznanje koje mi je ''prosto nametnuto''.
Moram priznati da mi nije bilo lako prevesti impulse koji su dolazili, i dolaze odnekud - da bi nastao tekst koji slijedi.
Što je najgore, noću, isto kao i noćas u 3:37, često sam puta bio formalno natjeran da sjednem za kompjuter da bih počeo s pričom za koju tvrdim da će biti, mnogima, veoma interesantna.
Sad jedna primjedba koja se odnosi na moderatora Jack987.
Moj prijedlog je da otvoriš novu temu s naslovom: Diskusija na tekstove tombole33.
Naime, kako sam već naveo u prethodnom javljanju, veoma me smeta ako mi se postavljaju pitanja u toku iznašanja tekstova koji imaju svoju cjelinu.
Ovako, ako neko ima neko pitanje, neće mu biti teško kopirati dio teksta i postaviti pitanje na Diskusiji...
I još ovo, kompletan tekst koji slijedi ću objavljivati i na mom blogu, koji nije mnogo posjećivan iz razloga što sam ga na neki način ''sakrio''.
To sam uradio iz razloga, kako se kaže: ''Zlu ne trebalo''.
A sad ''vežite se - polijećemo'':
Da li ćete ovo prihvatiti ili ne nije važno, ali
DOKAZI POSTOJE DA JE SUNČEV SISTEM PRVO KREIRAN - A ZATIM STVOREN
Svakako da to povlači još mnoge druge informacije iz kojih se može zaključiti da se ''Stvaranje svijeta'' nije odvijalo onako kako nam to prenose mnoga učenja.
Da vas kao prvo upitam.
Dali li ste ikad došli do nekih saznanja koja su vas mogla navesti na to da prihvatite kreacionizam u općem smislu riječi, ne ulazeći u to da li je ili nije neko vrhovno biće ili božanstvo kreator svega što postoji.
Naime u Prirodi - za koju znamo da su njene bitne karakteristike
beskonačnost, da se
neprestano mijenja i kroz to mijenjanje
razvija - ne mora postojati kreator
kao konkretna veličina koja stvara, jer se kreacija stvaranja kao i samo stvaranje može odvijati i po
savršenim logičnim prirodnim zakonima.
Pazite, razmislite dobro o informaciji: savršeno logični prirodni zakoni.
Na ovu informaciju vas navodim kako bih mnoge od vas podsjetio na to da fizikalni zakoni održanja (npr. zakon o održanju energije, mase, momenta, električnog naboja, magnetnog fluksa...) nisu postavljeni od strane čovjeka - jer čovjek ne može, na primjer, određene mjerljive osobine bilo kog izolovanog fizikalnog sistema promijeniti, promjenom sistema.
Dakle nemojmo mješati zakone čovjeka sa Zakonima prirode.
Treba priznati da su znanstvenici 20-tog i 21-og stoljeća bili veoma efikasni u pronalaženju novih otkrića.
Ali i znanstvenici moraju priznati da neki od njihove ''fele'' (dakle ''znanstvenici'') ''lupaju te lupaju'' ignorirajući u potpunosti logiku.
No kako papir a danas kompjuter sve podnose nije to ''lupanje'' tako strašno, osim što neki od njih svoje nepotpuno znanje (svakako po njima pravovaljano) naturaju kroz svoje ''doktrine'' kao; MORAŠ U TO MOJE VJEROVATI, ne shvaćajući da na taj način te njihove ''doktrine'' često poprimaju formu *dogmatizma.
No moram dodati da se ovo mišljenje ne odnosi samo na znanost.
(*dogmatizam - slijepo prihvaćanje nekog učenja kao istine koju ne treba ili nije dozvoljeno provjeravati).
Svakako da sam svjestan da ja nemam pravo ''prozivati'' autore koji iznose svoje doktrine već mogu jedino da se poslužim s njihovim objavljenim radovima da bih došao do istine - bar do one koja je ''protkana'' logikom.
Kako se u knjigama, enciklopedijama, na internetu može naći velik broj različitih teorija vezanih za stvaranje Sunčevog sistema to sam odlučio da i ja iznesem, po mom ''viđenju'' i primljenim informacijama, kako je taj sistem stvoren - a na vama je da kažete ima li u toj objavi više logičnosti nego u mnogim drugim objavama.
Nastavak slijedi