Epizoda 151
-Neko reče > Umri prije smrti<. Kad >JA< umre prije smrti mnoge stvari ispušu kao balon ili ti jednostavno budu pokazane u nekom drugom svjetlu.Tada počinješ vidjeti i shvatati na neki drugi način i tako stalno i stalno koliko god radiš na procesu sahranjivanja onog Ja...
- Konačnog nema sve dok smo u 3D, pogotovo u ovakvim vremenima materijalizma i nekih novih programa koje ne možemo učiti kroz lekcije koje su prošli oni prije nas.
-Slobodnu volju imaš, ali ne do kraja,što je nekima jako bolno za prihvatiti, tako da na neke stvari možeš uticati ili da ti neko pomogne da ih se riješiš, a na neke ne, što je opet bolno, i ovo mi se poklapa sa teorijom da smo experiment koju sam odavno osjećala bez ikakvih knjiga, uputstava i recepata.Sad za sad, još uvijek ostajem pri toj teoriji ne osjećajući radost ega kroz čitanje knjiga u kojima sam našla istomišljenike bar za taj experimentalni dio...
-Kad skloniš strah od ,,zmije,,nakon nekog vremena one postaju samo dosadne gliste koje ti ustvari ne mogu ništa.Sad što kroz život dolaze neke nove ,,zmije,, i to može biti samo dio treninga koji te otvara znanju i svjesnosti, a potom i djelovanju kako i kuda mislim da je to tako najbolje pokušati shavatiti, a potom i prihvatiti. Bar je meni upalilo za neke stvari kad sam to prihvatila kao trening i učenje za neke nove priče i spoznaje koje nebih mogla ni prihvatiti ,ni shvatiti da sam preskočila prijašnje lekcije i prijašnje ,,zmije,,.Čitav život ide nešto novo i učiš sve dok si živ ,3D itd, itd...
-Proxy ili biće kroz koje djeluju nevidljive sile mogu biti svi i to djelovanje se može očitovati kroz bilo koji način ljudskog djelovanja( dobijanje poruka, proročki snovi, pisanje knjiga sa receptima za prosvjetljenje ili odbranu, gatanje, energetsko djelovanje,kao i >nedjelovanje<, stvaranje raznih izuma, otkrića, davanje savjeta preko foruma itd, itd). Sad što se neki zavaravaju da kroz neke djeluju svijetli, a kroz neke tamni to im ostavljam da samo tako i nastave, jer možda im je tako lakše proći kroz igru u 3D.Svi imamo antenu za prijem. Kroz sve to po mom trenutnom ,,znanju,, djeluju ,,isti,, igrači.
Sad ovdje vidim ogromnu i maximalnu kontradiktornost teorije experimenta i teoriju nas ili naše duše da smo tu da učimo lekcije i to mi je ogroman

jer u oba dijela vidim dio istine i smisla...
Ps:Knjiga recepata iz knjige Narodni kuhar...ili saga se nastavlja i podložna je režijskim izmjenama i dopunama, kao i savjetima aktera i učesnika ove priče...