Sada je: uto maj 06, 2025 4:29 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet feb 29, 2008 12:06 am 
Član foruma

Pobogu tombola....jel ti to vidiš i moje slike jer to je druga koja se poklapa sa jednim mojim crtežom sa kojim sam pokusao opisati duhovni put :D

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 01, 2008 12:15 am 
Član foruma

Baphomet je napisao/la:
Pobogu tombola....jel ti to vidiš i moje slike jer to je druga koja se poklapa sa jednim mojim crtežom sa kojim sam pokusao opisati duhovni put :D

slika

Pa ako su tvoje slike stare više od 18 godina možda sam ih i vidio. :mrgreen:

No hajde da ozbiljno prokomentiram ovo tvoje.
Naime tvoja slika je, za mene svakako, još jedan dokaz da postoje astrali u kojim se nalaze Monade (Memorijska skladišta, Nebeski "tvrdi diskovi"...) u kojima se nalaze Utisnute Informacije SVEGA onog koje ima bilo koju važnost za PRIRODU koja Misli.
I upravo su naši spiriti stvorili Impulsni kontakt s Monadom u kojoj stoji kompletan opis Buđenja PRIRODE i Stvaranja kozmosa.
Svakako, kako sam ja već dugo vremana posvetio svoje studije Postanku to sam našao način kako da moja Materijalna svijest ispravno “prevede” Impulse koji su me naveli da ostvarim Hologramsku viziju Postanja.

S druge strane, kako su tvoje studije bile preusmjerene na istraživanje tvog Duhovnog puta, tvoj spirit je također doživio viđenje Hologramske vizije Postanja - iz razloga što sve duhovne vrijednosti potječu od “tog doba”.
I upravo je zato tvoja Materijalna svijest “prevela” hologramsku viziju na način kojeg si ti Vizualizirao na papir.

A upravo zato možemo nas dvoje moje i tvoje viđenje Postanja poistovjetiti.

(20349)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 03, 2008 2:36 pm 
Član foruma

(20547)

Nastavak sa majeg teksta 20074 na stranici 13, od 28.02.

Jedno je sigurno.
U Vječnoj prošlosti PRIRODA Nije bila u ovakvom stanju u kakvom je danas.
Za primjer, mnogi mislioci nam nude mišljenje da u PRIRODI Vječno vlada svijest.
Iskreno, donedavno sam i ja bio tog mišljenja, no po Misaonom pritisku sa strane promijenio sam mišljenje o Vječnoj svijesti.
Naime, svijest NE POSTOJI Vječno - osim ukoliko svijest ne posmatramo kroz prizmu savršenih logičnih zakona po kojim su se u PRIRODI odvijali *procesi koji su je **razvili do stupnja u kojem se danas nalazi.
Uostalom, u definiciji koju su nam ostavili starogrčki filozofi to je i rečeno:
„Bitne karakteristike prirode su njena beskonačnost, *neprestana mijena i **neprestani razvitak“.
Mislim da će se većina čitalaca složiti s tim da je ova spoznaja nepobitna!

No da vidimo šta je u stvari PRIRODA?
Najjednostavnije objašnjenje bi bilo ovakvo.
Zamislite si kozmos kao jednu veliku loptu, čiji je plašt maglovit.
Sad si zamislite jednu točku tako da je misaono ''vidite'' - s tim da se nalazi van ''kozmos-lopte'', dakle negdje u beskonačnom prostoru.
Krenete li (misaono) iz te točke Beskonačno daleko u Svim mogućim pravcima (svakako i kroz ''kozmos-loptu'') nalazit ćete se u PRIRODI.
No obratite pažnju na ovo.
Shvaćate li da se PRIRODA nalazi u točci (jer smo krenuli iz nje) i svagdje van te točke.

Sad, tu zamišljenu točku stavite (misaono) unutar ''kozmos-lopte'', ili je možda bolje; unutar galaksije Kumova slama, ili još bolje; unutar Sunčevog sistema, ili je najbolje da se nalazi negdje u vašem tijelu - te opet (misaono) krenite od te zamišljene točke Beskonačno daleko u Svim mogućim pravcima.
Mislim da ste svjesni toga da će se ta točka (uostalom kao i točka u vašem tijelu) nalaziti u PRIRODI.

Ali u kojoj PRIRODI?
Da li u Beskonačnoj (Bezgraničnoj) ili u Konačnoj (Ograničenoj)?

No zaustavimo se malo kod spomenute Zamišljene točke jer da bi koliko-toliko shvatili ono koje slijedi potrebno je analizirati SVE što je za nju vezano.

Nastavak slijedi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 03, 2008 5:52 pm 
Član foruma

brisan duplirani tekst

Zadnja izmjena: tombola33; uto mar 04, 2008 11:24 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 04, 2008 11:12 am 
Član foruma

(20646)

Pazite dobro.
Dakle zamislili ste jednu točku van kozmos-lopte.
Možete li shvatiti šta ste uradili?
Možete li shvatiti da ste u stvari Misaono Stvorili jednu točku - dakle Fikciju jedne točke.
(Obratite pažnju na ovo ...Misaono Stvorili jednu točku - jer će vam kasnije ovo pomoći da shvatite Stvoritelja).

Sad obratite pažnju na slijedeće (uz napomenu da ovo nije ''igra riječi''): Jest, ova točka ne postoji - iako, ona ipak postoji!
Naime, kako ona, po ljudskim spoznajama, nije Materijalna - to ona i ne postoji.
No po logici i ''viđenju'' PRIRODE ona mora da postoji.
Gdje?
U našem slučaju ta točka postoji kao Memorirana Fiktivna točka negdje van kozmosa.
No, ta točka je sad isto tako Memorirana kao Fikcija u vašem Materijalnom sistemu (u nekoj memorijskoj stanici, neuronu).
Dakle u oba slučaja ta točka Postoji i, logično, nalazi se u PRIRODI.
I da li shvaćate da nam logika dopušta da shvatimo to; da i Fiktivno Postoji.

Ponovit ću: ...i Fiktivno Postoji!

Možda ste primjetili da nisam napisao da te točke postoje - već da ta točka postoji.
Naime po mom pisanju bi trebalo da postoje dvije Fiktivne točke.
Da, postoje dvije Fiktivne točke - iako u stvari NE postoje.
Naime postoje dvije - pošto je jedna Memorirana kao Fikcija negdje van vašeg tijela, dok je druga, također kao Fikcija, Memorirana u vama.
(Upravo zato što je Memorirana ova točka vi možete prestati da mislite na onu van vašeg tijela, ili na onu u vama, ali ponovnim sjećanjem na jednu ili na drugu Memorija će učiniti svoje - i stvorit će se ponovni kontakt s nekom od Fiktivnih točaka.
Odvajam jednu točku od druge iz tog razloga jer naš mozak nije toliko savršen da istovremeno stvori misaoni kontakt s obje Memorirane točke).

No u stvari Ne postoje dvije točke.
Razlog Ne postojanja dvaju točaka je taj što i jedna i druga imaju ISTU Nepromjenjljivu vrijednost Srži bitka na koji su način te dvije točke u stvari Jedna.
(Ovo: Nepromjenjljiva vrijednost Srži bitka traži kompletno objašnjenje, koje će kasnije biti iznijeto).
Naime saznat ćete da u PRIRODI Svaki POJAM; neovisno od obima i sadržaja (bilo da postoji Vječno, bilo da je Stvoren, bilo da ga mi ljudi smatramo kao Fikciju, bilo da ima Materijalno obilježje) MORA biti šifriran (codiran).
I šifra (cod) MORA da je NEODVOJIVO Vezana za Nepromjenjljivu vrijednost Srži bitka.
I da nije tako Individualnost se u PRIRODI ne bi ni mogla sprovesti, odnosno sprovoditi.
Konačno, logično je da se šifriranje u PRIRODI odvija Vječno - i to po zakonu krajnje logičnosti koja je sprovedena u PRIRODI, i za koju logičnost koristimo uzrečicu ''stvar po sebi''.

Nastavak slijedi

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 09, 2008 7:33 pm 
Član foruma

(20878)

No mislim da bi na ovo trebao iznijeti slijedeće saznanje.
Spomenuvši fikciju treba da kažem da mnogi ljudi upotrebljavaju taj pojam u onim slučajevima kad je nešto izmišljeno, dakle kod zamišljene stvari.
Iz tog slijedi da je, po znanstvenom mišljenju, fikcija pretpostavka čija se nevjerojatnost i nemogućnost uviđa, ali je ipak od velike važnosti kao pomoćni pojam čovječjeg razuma.
I obično se kao primjer za fikciju navodi ''prazan prostor'', ''stvar po sebi'' itd.
Jest, to možemo prihvatiti kao ispravno po 'Znanju'' do kojeg je došao čovjek, ali po Znanju koje je poznato PRIRODI to se ne može prihvatiti.
Jer - ''prazan prostor'' NE POSTOJI!
Naime kompletnu PRIRODU čini njena Punoća koja se u njoj, PRIRODI, odražava kao PRAMATERIJA (PRATVAR).
O tome svakako kasnije.

Što se tiče uzrečice ''stvar po sebi'' PRIRODA je ne koristi nigdje - što znači da tu uzrečicu koriste jedino ljudi.
No, ''na žalost ljudi'', ako bi vaš intelekt uspio ''ući'' u Nepromjenjljivu vrijednost Srži bitka te ''ljudske uzrečice'' - tad bi shvatili da se ta uzrečica odnosi na ono koje nema alternative u ZAČETKU svog razvoja, odnosno u ZAČETKU samog djelovanja.
Dakle prosto rečeno - po Zakonu PRIRODE : TO TAKO MORA DA BUDE! - jer tako je NAJLOGIČNIJE.
Eto, upravo se PRIRODA, od djelomično Vječno razvijene - razvijala i razvija po tom Zakonu.
I da se PRIRODA vječno razvija tu nema alternative - što znači da TAKO MORA DA BUDE.
Ipak, mi ljudi možemo koristiti pojmove nevjerojatnost i nemogućnost - svakako iz razloga što nam nedostaju još mnoga Znanja PRIRODE.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 15, 2008 11:53 am 
Član foruma

(21069)

Nastavak

No da se vratim na šifriranje (codiranje).
Samo šifriranje (naročito prije stvaranja Supstancije postanka, i prije stvaranja kozmosa) je vezano i za Promjene (Mijene) četverokarakternih Priroda koje se Vječno odvijaju u PRIRODI.
I te Promjene PRIRODA vječno zamjećuje.
Čak zamjećuje Jednu Stvorenu točku koja je do njenog Stvaranja imala karakter Fikcije - a koja je po Stvaranju bila šifrirana (na koji joj je način data vrijednost Postojanja).
(Ludo zar ne?).
Uostalom da točka nije šifrirana kako bi PRIRODA zamjetila njeno postojanje - jer je nemoguće da njenim postankom nije došlo do neke Promjene u njoj, PRIRODI, iako je ta Promjena ostvarena na samoj nezamislivoj granici moguće ljudske zamisli.

Ponovit ću: Informacija da PRIRODA zamjećuje postojanje jedne točke mnogima će zvučati totalno otkačeno.
Priznajem: i meni - no ja sam dosta puta objavio kako ja pišem one informacije koje PRIMAM u obliku Impulsa i to latentno-mentalnim putem.
Svakako, postoji alternativa da sam možda primljene Impulse krivo ''preveo'' - no u to sumnjam jer sam istinitost ove Informacije provjeravao na nekoliko načina i uvijek sam primio potvrdu da je točna.
Ipak, ja se ograđujem od toga je li ova Informacija točna.

Dakle sve što Postoji u PRIRODI Mora biti šifrirano.
Uostalom, već sama logična postavka po kojoj Moraju postojati Beskonačna i Konačna Priroda navodi nas na to da te dvije Prirode NISU ISTE.
Stoga i sama PRIRODA Mora da je šifrirana Svojom šifrom, jer samo tako u njoj mogu da postoje Beskonačna Priroda i Konačna Priroda - a po stvaranju Supstancije postanka i kozmosa - i ostale prirode.
Na taj je način i PRIRODA Individualizirana, iako se u svojoj Cijelokupnosti pokazuje kao Kolektivna vrijednost.
Svakako, i SVI drugi oblici PRIRODE moraju da posjeduju Svoju šifru putem koje se ''prepoznaje'' Nepromjenjljiva vrijednost Srži bitka, nekog od postojećeg oblika.
Znam, sve ovo traži jednostavnije objašnjenje - što ću kasnije i objaviti.

Prema tome, ponovit ću, navedena Fiktivna točka (ona van kozmosa) je odmah po njenom postanju šifrirana - da bi ta šifra postala NEODVOJIVA od Nepromjenjljive vrijednosti Srži bitka točke.
No druga Fiktivna točka (ona koja je u Memorirana u vama) ne postoji kao zasebna vrijednost jer njena Nepromjenjljiva vrijednost Srži bitka je IDENTIČNA s onom koja je Memorirana van vašeg tijela.
I sad dolazimo do jedne interesantne spoznaje.
Naime ''otkrićem (viđenjem)'' jedne fiktivne točke van kozmosa vi ste toj točci dali od ''oblika'' vizije; oblik stvarnosti.
Dakle ta točka je, od vas, njenog Stvoritelja, ''dobila'' Svoje dimenzije što joj je dano da bude Stvarna.
A znajte i ovo - ''kroz'' Nepromjenjljivu vrijednost Srži bitka ove Stvarne točke PRIRODA koja Misli može da pokaže Svoje bivstvovanje.
I upravo zato je PRIRODA koja Misli i mogla djelovati na sistem Materijalne svijesti Deskartes-a da objavi izreku: ''Cogito, ergo sum'' (Mislim, dakle jesam).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 26, 2008 12:12 am 
Član foruma

(21264)

Sad da vas podsjetim na ovaj pasus kojeg sam, usput rečeno, morao dotjerati.
''...Samo šifriranje (naročito prije stvaranja Supstancije postanka, i prije stvaranja kozmosa) je vezano i za Promjene (Mijene) četverokarakternih Priroda koje se Vječno odvijaju u PRIRODI.
Te Promjene se Vječno manifestiraju kroz jednu vrstu Naprezanja (koje je za ljudsku spoznaju potpuno nepoznato - iako je to Naprezanje u PRIRODI prisutno od Vječne prošlosti do danas.

slika
Na sl. 1 - za ljudski rod; Nepoznata PRIRODA

Također su različitim šiframa šifrirane i Dvije vrste TEŽNJE koje se u PRIRODI manifestiraju VJEČNO.
(Svakako, te dvije vrste Težnji se manifestiraju i u okvirima svemira i to takoreći ''na svakom koraku'').
slika

I te Promjene i manifestacije PRIRODA vječno zamjećuje.

Nastavak slijedi

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 26, 2008 9:39 pm 
Član foruma

Tombola!

Redovito čitam tvoje postove koji su me obradovali jer su mi objasnili određena razmišljanja koje sam naslučivao, naročito o ulozi broja u sturkturi svega, zadnjih sam samo preletio jer imam mnogo posla u vezi maturalne radnje, zbog koje sam nabasao na nešto što će te vjerujem zaintrigirati, ja trenutačno nemogu ugušit ideje...
najbolje da ti dam linkove da sam pogledaš te zanima me kako se to uklapa u tvoju "priču"...

web: http://markorodin.com/

4 h predavanje:

http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=0

Usp. sa Gurđijefovom eneagramom -

Nadalje. pogledaj malo sljedeće -

http://www.tomislavbudak.com/index.php? ... &Itemid=51

Pozdrav, Vladimir.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 29, 2008 6:34 pm 
Član foruma

zadnjih 10-15 dana progone me 22:22, 11:11 stalno vidim simetrične kombinacije brojeva svugdje, brojač prijeđenih km u autu, digitalni termometar, broj za čekanje u banci .... supruga me pita za jedan broj dok ispunjava lotto listić i ja "vidim u glavi broj" i bubnem 33, i koji je prvi broj koji je izvučen? 33 ....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 02, 2008 7:44 pm 
Član foruma

Pozdrav, dugo nebjeh na forumu...
nego, tombolo, ako smijem pitat..što je zapravo s nibiruom u cijeloj toj priči?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 04, 2008 11:02 am 
Član foruma

V je napisao/la:
Tombola!

Redovito čitam tvoje postove koji su me obradovali jer su mi objasnili određena razmišljanja koje sam naslučivao, naročito o ulozi broja u sturkturi svega, zadnjih sam samo preletio jer imam mnogo posla u vezi maturalne radnje, zbog koje sam nabasao na nešto što će te vjerujem zaintrigirati, ja trenutačno nemogu ugušit ideje...
najbolje da ti dam linkove da sam pogledaš te zanima me kako se to uklapa u tvoju "priču"...

web: http://markorodin.com/

4 h predavanje:

http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=0

Usp. sa Gurđijefovom eneagramom -

Nadalje. pogledaj malo sljedeće -

http://www.tomislavbudak.com/index.php? ... &Itemid=51

Pozdrav, Vladimir.

Vladimire,
Žao mi je ali nemam vremena da se u potpunosti posvetim linkovima koje si postao.
Ipak, pogledavši ih letimice mogu reći da se isti uklapaju u moju ‘’priču’’ ali samo u moje Cjelokupno saznanje koje se tiče Stvorenog.
Naime što se tiče ovih linkova oni se ne odnose na Stvaranje već se odnose na Stvoreno.
Svakako, ako si s punom pažnjom pratio moje studije, iste počinju od Vremena kad nije bilo ničeg ljudima poznato (iz kog razloga nije od ljudi ni priznato).
A ako govorimo o kozmosu - kozmos je STVOREN nakon nezamislivo dugih PRIPREMA od strane Vječne PRIRODE koja Misli i Ne vječnog Stvoritelja koji Stvara.
I sve te PRIPREME su bile vezane za mnoge radnje koje ulaze u program matematke.

Ipak, kad sam već odlučio da ti odgovorim na tvoj post mogu ti reći da svi istraživači ranijeg i novijeg doba pokušavaju dati objašnjenje vezano za Stvaranje pomoću geometrije i matematičkih formula.
To je potpuno u redu - ali samo ako se kod toga služe Logikom PRIRODE a ne Logikom Vlastitih iskustava koju nazivamo Matematičkom logikom, koja je svakako stvorena od strane ljudi.
Dakle, jedino oni koji se služe Logikom PRIRODE mogu shvatiti da su ljudi “skrenuli” od prave spoznajne Istine.
A Logika PRIRODE „kaže“: Ako želiš saznati Istinu o POSTANJU tad otkri sve ono koje postoji Vječno i s tim elementima započni svoje istraživanje.
I nakon ove poruke mi kaži da li si ikad čuo da je neki istraživač svoje doktrine vezao za elemente koji postoje Vječno.

I samo za primjer ću navesti to da Eneagram

slika

nema “u sebi” nikakve mistike ako istraživač svoje istraživanje započne od Vječnih elemenata.
Svakako, istraživanjem čovjek može doći, služeći se Logikom PRIRODE, do podatka da je DESET Tvorbenih pojmova “uvjetovalo” Stvoritelju da kozmos podjeli u DESET Nivoa - od kojih se u DEVETOM Nivou nalaze čestice Organske materije (također i virusi kao i živi mikroorganizmi i stanice).
I znajući ovo istraživaču nije teško shvatiti zašto je čovjekovo tijelo Stvoreno (Sazdano) od DEVET Sistema.
Svakako je interesantno znati da se čitava priča stvaranja čovjeka nalazi u “otisnuta” u ovom devetorokutniku.

Eto toliko sam našao vramana da odgovorim na tvoja pitanja.

21557

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 11, 2008 11:14 pm 
Član foruma

theodores je napisao/la:
Pozdrav, dugo nebjeh na forumu...
nego, tombolo, ako smijem pitat..što je zapravo s nibiruom u cijeloj toj priči?

(21878)

Mnogo sam razmišljao o tome da vam iznesem Kako je STVOREN Sunčev sistem, iz koje objave bi mnogi mogli da shvate i kako su nastale galaksije, odnosno kako je nastao ''kozmos''.
(Stavio sam kozmos pod navodnike jer u stvari kozmos NE POSTOJI, iako, možemo reći i da Postoji.
No o tome kasnije).
Uz to, iz te objave mnogi bi mogli shvatiti da planet koji je poznat pod imenom Planet X, odnosno kojeg mnogi nazivaju Nibru, stvarno postoji, i to od mometa Stvaranja MATERIJALNOG Sunčevog sistema.

Ja nemam namjeru pisati o tom Planetu jer na internetu ima već velik broj objava.
Sad, koliko je točna bilo koja od objavljenih objava to mora svako sam da odredi.
Naime, ako čitalac tih objava upotrebi logiku onda bi bilo normalno sa shvati da homo sapiens obitava na Zemlji dugo vremena (po novijim izvještajima preko 800.000 godina).
I kroz taj period je Planet X morao dosta puta prolaziti kraj Zemlje, koji prolazak nije uništio živo biće kojeg znamo pod imenom čovjek, a naročito živa bića koje smo uvrstili u floru i faunu.

Sad, da se po prirodnim zakonima moraju na Zemlji... dešavati Promjene (često puta u vidu kataklizmi), to je potpuno normalno, jer svaka promjena donosi u sebi (po gledištu Generalne PRIRODE) pozitivnost.
Kao primjer ću iznijeti ovo.
Erupcije vulkana nose u sebi vrijednost kataklizme.
(Podsjećam vas na Pompeje).
No da li ste ikad razmišljali o tome da je nakon smirivanja erupcije područje oko aktiviranog vulkana postalo veoma plodno.
Dakle to što mi gledamo kataklizmu kroz stradavanja čovjeka - to je totalna sebičnost koju pokazuje jedino ljudski rod.

A da je Zemlja ZATROVANA - i to od strane ljudi - ZATROVANA JE!
I zar nije normalno da će se PRIRODA i Stvoritelj pobrinuti da se obnove zdrava područja na Zemlji gdje će čovjek, a svakako i ostala živa bića, moći ponovno obitavati u zdravim uslovima i to onako kako im je to Prirodnim putem dato od tih Entiteta.
Jest, znanstvenik to neće prihvatiti iz razloga jer znanstvenik je ''znanstveno dokazao'' da osim njegovih priroda (koje zelene, teku u rječnim koritima, koje grme, sjevaju...) ne postoji PRIRODA u kojoj se nalaze ''njegove prirode'' - kao što ne postoji ni Stvoritelj.

Kad pojedinci govore o Planetu X zaboravljaju i na tu činjenicu da se i Sunčev sistem kreće i putuje u galaksiji Mliječni put i to tako da u jednom periodu izlazi iz uzdužne simetrale diska galaksije, a u jednom trenutku ulazi u simetralu.
Svakako da ulaskom u simetralu diska dolazi do promjena frekvencija koje djeluju da se na Zemlji ostvaruje mirno bivstvovanje sistema koji su formirani kako od anorganske tako i organske materije.
I upravo je od strane PRIRODE (koja Misli) i Stvoritelja (koji gradi, ali i razgrađuje ''njegove prirode'' - svakako i njega, čovjeka) izvršena sihronizacija kretanja Sunčevog sistema i svega onog koje se nalazi u tom Sistemu (dakle i Planet X); s ''ulascima'' u simetralu, odnosno ''izlascima'' iz nje.
Svakako - ta sihronizacija će djelovati na Zemlju da, opet, prođe kroz ono kroz šta MORA da prođe.

Eto, to bi trebao biti Uvod u objavi Stvaranja Sunčevog sistema.
No taj Uvod nije dovoljan (da bih prešao na Stvaranje Sunčevog sistema) ako niste upoznati s još nekim saznanjima koja prate ovu objavu.
Dakle, mislim da je najbolje da objavim i Predgovor koji prethodi Stvaranju.

A sad da vas pitam - jeste li primjetili da imamo:
1. Uvod
2. Predgovor
3. Stvaranje.

Upravo kao što ja tvrdim da je postojao:
1. PraPraPočetak,
2. PraPočetak
3. Početak Stavaranja svijeta.

Pa da počnemo od ovih trojstava.

I još napomena: U tekstovima koji slijede koristiti ću neke tekstove koji se nalaze u mojoj knjizi TESTAMENT ZA NOVO DOBA (štampane 1999. godine).
No moram još napomeneti da su neke informacije u toj knjizi tražile izmjene u svom osnovom sadržaju.
Tako sam na primjer u knjizi objavio da je kozmos zatvoren sistem - dok sam nakon 9 godina došao do informacije da kozmos Ne postoji.

Nastavak slijedi

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 15, 2008 10:25 pm 
Član foruma

Kažu da je nekadanjih 24 sata danas 16 sati, no ja mislim da je danas 12 sati. :cry:

U zadnjem javljanju sam napisao da ću početi od trojstva, no na kraju
ispada da je ipak najbolje započeti od monizma.

Dakle:

"1" - MONIZAM

Monizam (sam, jedini...) je filozofsko shvaćanje koje sve pojave svodi na jedan jedini princip, bilo u pogledu njihove supstancije, bilo u pogledu zakona koji u njima vladaju, bilo u pogledu morala, po kojem, dakle, TJELESNO I DUHOVNO imaju ISTO porijeklo i u suštini su isto.

Pitam se, možemo li ovu definiciju prihvatiti bez diskusije?

Prema mojim saznanjima NE jer ako je gledamo s aspekta života, tad je NEPRIHVATLJIVO da su Tjelesno i Duhovno koji imaju isto porijeklo u Suštini ISTO.

Ovakva Misao poništava Karakter Prirode, Stvoritelja i kozmosa, odnosno život u općem smislu riječi.

Neka mi "oprosti" B. Spinoza, kao i mnogi drugi filozofi koji su zastupali i zastupaju njegovu misao, ali doktrina koju je iznio u vezi Supstancije se ne može prihvatiti jer Supstancija je egzistencija Prirode koja samo NAIZGLED ima Monističko obilježje.

Rekao sam NAIZGLED, jer i sama Priroda u Principu nije SAMO Jedna.

Naime, Priroda se Odražava u DVOJNOSTI (DUALNOSTI) jer kao što znamo
SVE "ama baš" SVE se nalazi u Prirodi, dok
Se priroda nalazi; "ama baš" u SVEMU!

Iz toga slijedi logički zaključak da se i Priroda MORA nalaziti u Prirodi.

(No, više o toj filozofskoj postavci kasnije).

Ali, ne samo da se Priroda Odražava u Dvojnosti, već i Beskonačnost.

I to s razlogom.
Naime, u Principu Prirode (a i Beskonačnosti) ODUVIJEK je postojao Otisak
Suštine Mirovanja i
Suštine Kretanja.

Razlog postojanja tih Otisaka je u svakom slučaju, taj što Beskonačan prostor "MIRUJE", dok se kroz taj Prostor KREĆE Pratvar (Pramaterija).

UPRAVO su iz tog razloga i u samoj Suštini Prirode MORALE biti utisnute Dvije Karakterne crte:
 Karakterna crta Mirovanja
i
 Karakterna crta Kretanja.

Na taj način ispunjen je Osnovni zakon Prirode: Zakon balansa (ravnoteže).

Znači, ako već u Praizvoru postoje DVIJE različite Karakterne crte - to nam moralna filozofija ne dopušta da Tjelesno (materiju) i Duhovno (energiju) U POTPUNOSTI izjednačavamo.

Istina, Spinozina postavka Jedinstvene Supstancije je u Potpunosti ispravna (tu se i pokazuje SAVRŠENSTVO Prirode), ali moram naglasiti da u njenoj Jedinstvenosti MORAJU postojati DVIJE Različite crte Karaktera, što je dovelo do Uzroka da se ti Karakteri nađu u Suprotnosti.

Kad ne bi postojala Suprotnost, tad bi Beskonačnost, a time automatski i Supstancija, bila Ništavilo u kojem bi postojalo SAMO; Ništa - a znamo da Ništa NE POSTOJI!

No, i sama logika nam kaže, ako bi Tjelesno (materija) i Duhovno (energija) u Suštini bilo ISTO, tad bi SVE što je vezano za ove dvije osnovne kozmičke forme u Suštini bilo ISTO.

U tom slučaju

Elektron - Pozitron,
Citoplazma - Jezgra...
ali i;
Početak - Kraj,
Rođenje - Smrt,
Minus - Plus...
stopili bi se u ISTO jer im je po Monizmu Suština ISTA.

Osim toga, i sami ćete se kasnije uvjeriti da
SAMO JEDAN, kao SAMOSTALNOST, kao STVARNOST ni TEORETSKI NE MOŽE POSTOJATI!

Znači, JEDAN Postoji, ali samo kao Individualizacija, kao Broj.

Konačno, i Geometrija nam na svoj način ukazuje da je ova konstatacija ispravna jer znamo
NE POSTOJI NIJEDNA Geometrijska tvorevina koja ima samo JEDNU dimenziju!

Prema tome Supstancija je
OSNOV NEČEGA, SAMOSTALNA, JEDINA, ali se u njoj MORAJU nalaziti Dvije BITI; različitih Karaktera.

Konačna bi definicija trebala glasiti:
• Supstancija je nešto što ima svoj Princip, a taj Princip može egzistirati samo onda ako su već u samom Začetku Principa stvorene Dvije Karakterne crte koje će u svom daljnjem razvoju primiti sve osobine Suprotnosti

Uz TO, Supstancija je GEOMETRIJSKA Stvarnost, što znači da
Supstancija ima TRI dimenzije, a to znači da je Ograničena, dakle da Materijalno POSTOJI!

I na kraju, što se tiče Monizma čiji je predstavnik JEDAN, možemo donijeti još jedan zaključak.
 Ako Počnemo od Početka (od stvaranja Kozmosa), tad je NEPRIHVATLJIVA Postavka da je JEDAN stvorio SVE što se nalazi u Prirodi jer sad znamo: SAMO JEDAN NE POSTOJI!

Prema tome, kako po kozmičkom zakonu, tako i po zakonu logike Stvoritelj iako POSTOJI - NE MOŽE biti JEDAN!

Uostalom, to piše i u Bibliji (Prva knj. Mojs. gl.3. 22):
"I reče Gospod Bog; eto, čovjek posta kao jedan od nas..."

Jeste li shvatili?
"...eto, čovjek posta kao Jedan; od NAS..."

(22108)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 17, 2008 12:41 pm 
Član foruma

"2" - DUALIZAM (DVOJNOST)

Dualizam je filozofsko mišljenje - suprotno monizmu - da postoje dvije iskonske, ravnopravne i nesvodljive kategorije stvarnosti (dva osnovna modaliteta, dvije iskonske "supstancije", dva konstituivna principa svega što postoji); duh (po meni duša) i tvar, odnosno ideja i materija.

Poznato nam je da je francuski filozof, matematičar i fizičar Descartes (1596-1950) bio jedan od novovjekovnih filozofa koji je u potpunosti zastupao Dualizam.
No, Descartesovu teoriju su mnogi znanstveni djelatnici opovrgavali, i to najviše iz razloga što je priznavao MATERIJU i DUH (DUŠU) kao dvije Nezavisne, i štoviše, Suprotne Supstancije.

Iskreno, i za mene je takva Postavka logički nemoguća.
Jest, možda ova definicija može zadovoljiti filozofa, ali logičara NIPOŠTO!
Naime, Dvije iskonske "supstancije" NE MOGU Postojati!
Evo zašto.

Supstancija je JEZGRA Postanka.

Postanak se NIJE MOGAO Razvijati na Dva mjesta!

Također, Supstancija je - kao Jezgra Postanka - CENTAR Beskonačnosti!

Dakle, logički, Jedna Jezgra - Jedan Postanak - Jedan Centar!

Uz to, Descartes je priznavao Materiju i Energiju principijelno NEZAVISNIM.

Totalno pogrešno!
Da, Materija i ''Duh'' (Energija) nalaze se u Dualističkom odnosu, ali te su DVIJE kozmičke forme TOTALNO Zavisne JEDNA prema DRUGOJ.

Upravo kao i DVIJE Karakterne crte: Težnja za kretanjem i Težnja za Mirovanjem - koje se nalaze u Suprotnosti - iako se nalaze UTISNUTE u JEDNOJ Supstanciji.

I po meni, to su bili "jedini propusti" u Descartesovim postavkama.

Ali, zašto su griješili filozofi u nekim svojim postavkama, naročito kada je u pitanju Supstancija?

Svakako je interesantno iznijeti da sam tijekom obavljenih razgovora s velikim brojem ljudi došao do spoznaje, da kad kažemo MATERIJA i DUH, kod većeg se broja ljudi stvara djelomična blokada pri razmišljanju.

Zašto?

Kako su klerici od Duha (svetog) stvorili jednu Imaginarnu vrijednost prema kojoj čovjek mora osjećati strahopoštovanje, to je normalno da tu Imaginaciju mnogi ljudi nisu mogli (a i danas ne mogu) "staviti uz materiju".

No ako kažemo Materija i Energija, tad kod ljudi nestaje nelagodnost koja je "nametnuta prisustvom Duha" te bez problema prihvaćaju svaku realnu i logičnu znanstvenu postavku koja je vezana za ove Dvije kozmičke forme.

Priroda je "postavila" Zakon Dualizma za SVE što se nalazi u Prirodi:
Apsolutno SVE Materijalno i Nematerijalno, Pojam, Smisao MORA imati svoju DUALISTIČKU Predstavu, s time da SVAKI DUAL MORA biti RAZLIČIT po Karakteru, odnosno, SVAKI se DUAL MORA nalaziti u RAZLIČITOM Karakternom prostoru!

JEDINO se na taj način mogla, i može, održati Kozmička ravnoteža.

Jedno nam treba biti jasno.
Mnoge Znanstvenike iz prošlosti zbunjivalo je to: što nijedna tvorevina koja je formirana od čestica materije nije mogla biti formirana i živjeti bez energije, kao što uostalom nijedan oblik energije ne može postojati bez čestica materije, što znači da nijedna od ovih Dviju osnovnih kozmičkih formi nije sposobna u svojoj individualnosti ostvariti život bilo koje vrste.

Ali, ti znanstvenici su zaboravili Nešto.

Kao što sam već ranije u tekstu naveo, kozmos je imao svoj Početak.

Također sam već naveo da su se prije Kozmičkog Početka u Bezgraničnosti odvile još dvije "radnje": PraPraPočetak i PraPočetak.

A u "vrijeme" PraPraPočetka formirana je Supstancija.

Dakle, logički, MORALO je Postojati i "vrijeme" kad NIJE postojala Supstancija.

I UPRAVO u Tom "vremenu" treba tražiti Odgovor na pitanje zašto su materija i energija, iako SUPROTNOG Karaktera, NERAZDVOJNO vezane?

A znamo - nijedan znanstvenik nije Započeo Svoje učenje od Tog "vremena".

No o "vremenu" prije PraPraPočetka i "vremenu" kad nije bilo Supstancije, materije i energije bit će riječi kasnije, jer, ipak, prethodno trebamo shvatiti pojmove koji su vezani za Brojeve od značaja.

Da bi svi čitaoci shvatili Dvojnost (Dualnost), evo nekoliko pojmova iz kojih se može shvatiti njihova Nerazdvojnost iako se nalaze u totalno suprotnom karakternom području:

>beskonačnost - konačnost<
>Početak - kraj<
>rođenje - smrt<
>Određenost - neodređenost<
>materija - energija<
>elektron - pozitron<
>minus - plus<
>negativno - pozitivno<

Pa, obradimo neke od ovih Nerazdvojnih pojmova!

>beskonačnost - konačnost<

"Ljudi svakodnevnice" uglavnom ne vole razmišljati o ovim Dualističkim pojmovima.

Naročito o Bekonačnosti jer ovaj pojam kod mnogih, ukoliko intenzivnije razmišljaju o prostoru bez granica, stvara neugodan osjećaj koji se pretvara u laku nesvjesticu.
(Taj neugodan osjećaj se pojavljuje iz tog razloga, jer Spirit NE MOŽE "izaći" iz Ograničenog Kozmičkog prostora, odnosno "ući" u prostor bez granica).

No "čovjek svakodnevnice" i ne treba razmišljati o Beskonačnosti, jer je zapravo taj Prostor do stvaranja Supstancije bio Fikcija.

A po Postanku, Supstancija je "poništila" fikciju Beskonačnosti.
Naime, kao što već znamo, Supstancija je po Postanku postala CENTAR Beskonačnosti!

Logika vječne Prirode nameće nam Spoznaju da nešto što ima svoj Centar MORA biti KONAČNO jer ako nešto krene od Centra jednom, dakle BILO KADA, mora ponovo doći u Centar.

Prema tome, Beskonačan (Bezgraničan) prostor kao Fikcija POSTOJI, iako, zapravo NE POSTOJI!
Upravo se u tome odražava Dualizam Beskonačnosti jer taj Prostor i POSTOJI, i NE POSTOJI.

Pazite, naveo sam: ... ako nešto krene od Centra - jednom, dakle BILO KADA, mora ponovo doći u Centar.
Zašto?
Pa zato, što SVE što je u Prirodi prirodno stvoreno ne može imati formu idealno prave linije.
Naime, to što u Prirodi nema idealno prave linije, diktirala je sama Supstancija postanaka.
No, opet, o tome u drugom dijelu ove knjige.

>materija - energija<

Ako želimo da nam kozmička Dvojnost postane još jasnija, tad je potrebno u potpunosti razjasniti u kojem se odnosu nalazi materija prema energiji.

Kako mi je poznato da mnogi ljudi ne mogu "oblikovati" materiju i energiju, tako im "nudim" najjednostavniju formulaciju za ove dvije kozmičke forme.
Dok je materija "uhvatljiva", dakle "vidljiva", jer svaka i najmanja čestica materije IMA prostornu dimenziju, energija je "neuhvatljiva, nevidljiva" jer (iako Postoji) ona NEMA prostornu dimenziju.

Već nam ova formulacija daje plastičan uvid kako shvatiti Dvojnost, odnosno u čemu se odražava suprotnost ovih dviju kozmičkih formi.

Materija je "UHVATLJIVA", "VIDLJIVA", dok je energija NEUHVATLJIVA, NEVIDLJIVA.

Materija IMA prostornu dimenziju, dok energija NEMA prostornu dimenziju.

Prema tome:
Ako je materija UHVATLJIVA, onda je energija NEUHVATLJIVA!

Ako materija IMA prostornu dimenziju, onda energija NEMA prostornu dimenziju.

Ako se materija nalazi u JEDNOM karakternom području, onda se jedna druga forma materije MORA nalaziti u DRUGOM, totalno suprotnom karakternom području.

Ta druga forma materije je antimaterija.

Dakle, ako se antielektron (elementarna antičestica antimaterije POZITIVNOG karaktera) nalazi u Pozitivnom karakternom području, onda se antiproton (elementarna antičestica antimaterije NEGATIVNOG karaktera) MORA nalaziti u Negativnom karakternom području!

Ako se elektron (elementarna čestica materije NEGATIVNOG karaktera) nalazi u Negativnom karakternom području, onda se proton (elementarna čestica POZITIVNOG karaktera) MORA nalaziti u Pozitivnom karakternom području!

No, ponovo vas podsjećam na napomenu koja se nalazi na str.35 - jer je TREBATE zapamtiti!
Kad kažemo da se, na primjer, elektron nalazi u Negativnom karakternom području, to ne znači da je elektron NEGATIVAN (Zao), već znači da se nalazi u SUPROTNOM Karakternom području od Karakternog područja gdje se nalazi proton.
Stoga ni energija NE MOŽE biti Negativna (Zla) ili Pozitivna (Dobra)!

Ponovo dobro RAZMISLITE o ovoj napomeni! I ZAPAMTITE ovu napomenu koja će kasnije biti još obrađivana.

No, analizirajmo još malo energiju i materiju.
Svakom bi čovjeku trebalo biti jasno da
energija, uz ostalo, svojim djelovanjem na elementarnu česticu materije daje istoj život i poticaj da u zajedništvu s drugim "prepoznatljivim" česticama stvara anorganske, organske i anorgansko-organske sisteme.

Kako energija nema prostornu dimenziju, logično je da se ona NE MOŽE raspasti, ili da se popularno izrazim, ona NE MOŽE umrijeti.

Prema tome, ako se energija NE MOŽE raspasti (NE MOŽE umrijeti), onda se, po zakonu Dualizma materija MORA raspadati (dakle MORA umrijeti).
To se raspadanje (bilo kad) mora ostvarivati totalno, što znači do osnovne elementarne čestice materije.

Ova informacija je izuzetno važna jer putem nje možemo doći do još jedne važne Spoznaje:
- Upravo zato što se materija raspada daje nam odgovor na pitanje zašto se kod živih bića (naročito kod ljudi) PERIODIČNO manifestira želja da uništavaju ili da budu uništeni?

Naime, kako se energija ne može raspasti, to je u njenoj BITI utisnuta želja za životom i stvaranjem, dok je u BITI materije utisnuta želja suprotnosti, tj. želja razgrađivanja putem uništenja, odnosno samouništenja.

Mislim da su već mnogi čitaoci mogli shvatiti da nam Zakon Dualizma "otvara vrata" da dođemo do nevjerojatnih Spoznaja.

Tako, na primjer, ako analiziramo osnovnu formu Energije, onda se moramo pitati koji je Dvojni oblik te forme?

Nama je poznato da se materija prikazuje dualistički, i to u
- Anorganskoj formi (u formi NEŽIVIH stvari) i
- Organskoj formi (u formi ŽIVIH bića).

Već ova informacija nas dovodi do zaključka da u Kozmosu MORAJU postojati i djelovati osnovne ENERGETSKE forme koje se nalaze u Dualnom odnosu.

Te dvije energetske forme su:
1. ENERGIJA Anorganske materije, čiji je specifičan zadatak djelovanje na elementarne čestice atoma,

2. ENERGIJA Organske materije, koja djeluje samo na stanice, dakle na strukturne i fiziološke jedinice biljaka, životinja, čovjeka...

Svakako možemo prihvatiti Saznanje da postoje ova dva Oblika energije jer ako postoji i antimaterija (dualističke forme koje se nalaze u suprotnim karakternim prostorima), ako postoji anorganska i organska materija (dualističke forme koje se također nalaze u suprotnim karakternim prostorima), tad i energija u svojoj osnovnoj formi MORA imati DVA Oblika koji se također nalaze u suprotnim karakternim prostorima.

Ovo je veoma važna informacija koja će dobiti na svom značaju, naročito u III. dijelu ove knjige, i to u poglavlju koje će obrađivati čovjeka.

Mislim da je nepotrebno naglašavati da je Dualizam causa sine qua non (uzrok bez kojeg se nešto ne bi uopće ni dogodilo).

Iz tog je razloga Dualizam postao Osnovni Uzor za SVE u Kozmosu.

Tako je taj Uzor poslužio Mojsiju da započne opisivanje stvaranja svijeta:
"U Početku stvori Bog NEBO i ZEMLJU".

Po tom Uzoru
- Dan se razlikuje od Noći,
- planete imaju Sjeverni i Južni pol...

Po tom Uzoru
- Kromosomi su građeni od DVIJE vrste makromolekula Proteina DNK (DNA)-molekula.
DNK(Desoxiribonucleokiselina) = DNA(Desoxiribonucleicacid)
-DNK-molekula se sastoji od DVOSTRUKE Spirale.

-stvorene su one karakteristike, strukture i funkcije (anatomske, fizio-loške, psihološke) kojima se oblici živih bića razlikuju kao suprotni genetski partneri, odnosno "muško i žensko".

-jedna od najvažnijih razlika između razmnožavanja Tkiva i razmnožavanja Bića je ta što razmnožavanje Bića ne može normalno započeti od jedne stanice, već spajanjem Dvije stanice koje su različite po obliku, veličini i što je najvažnije, porijeklu.
Jedna stanica dolazi iz tijela muškarca, a Druga iz tijela žene.

Dakle, DA ZAKLJUČIMO:
• SVAKA moguće zamisliva (imaginabilna) jedinica MORA imati svoj Dualitet.

No, i Dvojnost je (kao i Monizam) samo Teoretska spoznaja, jer iako DVOJE postoji, SAMO DVOJE; NE MOGU formirati Stvarnost.
(Objašnjenje slijedi - u slijedećem poglavlju)

Konačno, i u ovom slučaju nam Geometrija ukazuje da je Dvojnost samo teoretska spoznaja jer znamo
- NE POSTOJI nijedna Geometrijska tvorevina koja ima samo DVIJE dimenzije!

Nastavak slijedi

(22171)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 18, 2008 10:41 pm 
Član foruma

(22240)

"3" - TROJSTVO (TRIJADA)

Već sam naglasio da je kozmički Dualizam samo Teorijska spoznaja.
Zašto Teorijska spoznaja?
Pa po svoj logici, Dvojni oblici neke jedinice, pojma ili smisla ne mogu se NI U KOM SLUČAJU naći zajedno, čak ni na granici njihovih Karakternih prostora.

Uzmimo ponovo za primjer pojmove:
>Početak - kraj<
>rođenje - smrt<
>Određenost - neOdređenost<
>materija - energija<
>elektron - pozitron<
>minus - plus<
>negativno - pozitivno< te ponovo analizirajmo neke od njih.

>Početak - Kraj<

Ako malo bolje razmislimo, tad moramo doći do jednog logičnog zaključka:
• U ISTOM momentu kad je stvoren uvjet da Započne proces nekog Početka ni Teoretski Ne Može doći do Kraja tog Početka.
Jeste li shvatili?
Iza svakog Početka MORA postojati makar i nezamislivo kratak vremenski period koji će ODVOJITI ova dva pojma.
Taj Treći pojam je SREDINA.
Na taj način dobivamo Trojstvo: >Početak - Sredina - Kraj<

Mislim da ste već iz ovog iznesenog mogli shvatiti da tek Trojstvo čini STVARNOST.

Radi boljeg razumijevanja Trojstva obradit ću još nekoliko pojmova iz teorijske postavke Dualizma.

>Rođenje - Smrt<

Mislim da nema potrebe naglašavati da između Rođenja i Smrti MORA postojati makar i neizmjerno kratak vremenski period koji zovemo život.
Naime, Nešto što je UPRAVO rođeno NE MOŽE Istog momenta umrijeti!
Prema tome, između Rođenja i Smrti MORA postojati bar jedna iskra života.
Na taj smo način dobili Trojstvo:>Rođenje - život - Smrt<

Sjetite se sad ranije izjave:
...A za daljnji razvoj čovječanstva veoma je važno da se "najodgovornijim ljudima na Planeti" podnesu Dokazi da se njihov Spirit reinkarnira".

Kako je gornje Trojstvo ( >Rođenje - Život - Smrt< ) Usko vezano za reinkarnaciju, iznijet ću vam jednu Novu informaciju o Reinakarnaciji.

No, prije toga trebamo rasčistiti pojmove rođenje, život i smrt.
Naime, kad u svakodnevnom razgovoru kažemo bilo koji od navedenih pojmova, odmah pomislimo na onaj oblik postojanja koji je vezan za individualiziranu visoko organiziranu materiju koju još nazivamo organizmom ili živim bićem.

*No, potpuna istovjetnost pojmova:
>rođenje = (postanak, nastanak)<,
kao i
>smrt = (raspad, kraj)<
daju nam za pravo da koristimo pojmove: >rođenje, život i smrt< i za Sve neorgansko.
* Također, pravo da koristimo ova sva tri pojma za sve neorgansko nam daje i Postavka po kojoj:
-SVE što se Kreće, To živi!

A znamo da se u kozmosu Kreće SVE!
* Uz to, pravo da koristimo ova sva tri pojma za sve neorgansko daje nam i Saznanje;
-da su živa bića formirana kako od organske materije (stanica), tako i od neorganske materije (atoma).

Stoga, možete li prihvatiti da elementarne čestice materije (razvoj ću objaviti u drugom dijelu ove knjige) tvore u kozmosu:
- anorganske jedinice i sisteme,
- organske jedinice i sisteme te
- anorgansko-organske sisteme.

NE! nije greška jer postoje i anorgansko-organske jedinice.

I sad da ponovim:
- u kozmosu živi SVE jer SVE se Kreće!

Logika nam kaže da se
- Nešto što živi MORALO Roditi,
dok
- Nešto što je Rođeno i što živi jednom Mora Umrijeti!
Kako Sve anorgansko i Sve organsko živi, tako MORA i Sve anorgansko i Sve organsko Umrijeti!

Ponavljam, u sistemima koji tvore "kozmos" se Kreće SVE!
I ne trebamo li se pitati gdje se ovdje odražava Dualizam?
Pa, evo gdje.
U "kozmosu" se KREĆE SVE, ali sam "kozmički" Prostor je NEPOKRETAN!
Dakle, kozmički Prostor se NE Kreće!
Kozmički Prostor se NE kreće iz tog Razloga što se Supstancija, kao Centar svih sistema u kozmosu, NE kreće.
(No da se i kreće, to bi bilo imaginarno kretanje jer Beskonačnost nema "vanjskih" granica, a to znači da se nema ni na osnovu čega ustvrditi kretanje).

Ranije sam objavio da su, po postanku, svi kozmički sistemi postali Vječni, a to znači da su i materija i energija po postanku postale Vječne.
Dakle SVE anorgansko i SVE organsko, kao i SVE anorgansko-organsko MORAT ĆE postojati Vječno.

No, iako je navedeno postalo Vječno - ipak tokom Vječnosti svaki sistem MORA umrijeti, MORA se PONAVLJATI, odnosno, popularno rečeno: MORA se ponovo roditi!

Dakle SVE anorgansko i SVE organsko koje se (po Postanku kozmosa) nalazi UNUTAR vanjskih granica sistema u kozmosu (dakle u Određenim dijelovima kozmosa):
- MORALO je biti rođeno,
- MORALO je živjeti, ali
- MORA i umrijeti!

No, ta smrt je PRIVIDNA jer to što je umrlo:
- MORA ponovo biti rođeno,
- Mora ponovo živjeti i
- MORA ponovo unrijeti!

Tako, na primjer,
Zvjezdani sistem koji je Jednom nekad "rođen", koji je "odživio" svoj "životni vijek" i koji se konačno Morao raspasti (morao je umrijeti), MORAT ĆE se Ponoviti!

Istina, u jednom periodu će taj Zvjezdani sistem Materijalno nestati, ali će Energetska mreža tog Sistema OSTATI.

I upravo radi "ostanka" Energetske mreže Sistema Sistem će se Materijalno Ponoviti, ili popularno rečeno, kompletan će se Sistem; Reinkarnirati.

Isto tako, i planeta na kojoj je postojao organski život ponovit će se u Materijalnom obliku.

Također će i Spiriti Materijalnih predstavnika Faune i Flore koji su se rodili, koji su živjeli i koji su umrli Ponovit će se ponovo u Materijalnom obliku!

Prema tome, i Spirit čovjeka se također MORA Ponoviti u Materijalnom obliku (reinkarnirati)!

No, moram naglasiti da se predstavnici faune i flore, čovjek (kao uostalom i Sve što se Ponavlja) ne moraju Ponoviti u potpuno ISTOM Materijalnom obliku.

I da zaključim: sve anorgansko, organsko i anorgansko-organsko u kompletnom Sunčevom sistemu je zapravo programirano da postoji Vječno - i iako će se jednog dana taj Sistem raspasti, opet će jednog drugog dana taj isti Sistem biti ponovljen.

>Određeno - Neodređeno<

Iako sam već pisao o Određenosti i Neodređenosti, ipak neće biti na odmet da iznesem još neke informacije.
Ako je nešto ODREĐENO, onda je nemoguće da u toj Određenosti bude prisutna i trunka Neodređenosti, odnosno Slučajnosti.
I, ako stavimo između Određenosti i Neodređenosti pojam Djelomično, dobit ćemo Trojstvo:
>Određeno - Djelomično Određeno - Neodređeno (Slučajno)<

Da ovaj primjer Trojstva malo bolje pojasnim.
Uzmimo za primjer jedan kanal medij.
Kao što sam već ranije objavio Svaki kanal medij, u osnovi, mora živjeti i raditi prema Određenosti.
Prema tome, mnogo se toga u životu kanal medija ne ostvaruje po Određenosti.
Tako, na primjer, nije Određeno što će neki kanal medij svaki dan jesti i piti, što će obući, hoće li ići u kino...

No, može se dogoditi da je zatrovana hrana i piće koje kanal medij treba konzumirati ili će se u kinu... gdje je kanal medij planirao provesti večer dogoditi neki nesretan slučaj većih razmjera.
I tad ako nije Određeno da se kanal medij otruje ili da tragično strada, tad će na njegov Sistem (iz vantjelesnog područja) djelovati takvi energetski impulsi koji će ga spriječiti da uzme zatrovanu hranu ili piće, odnosno da se nađe na mjestu gdje će se dogoditi nesretan slučaj.

Ali, ako se stjecajem raznih okolnosti (na koje nije mogao djelovati Kozmički Um) i nađe na mjestu nesreće, tad će se dogoditi "nevjerojatno", i ovaj će kanal medij ostati živ.

Mislim da je nepotrebno iznositi bilo koji od Nevjerojatnih slučajeva koji su se dogodili pojedincima jer isti su uglavnom prezentirani javnosti.
Prema tome, da bi kanal medij izvršio "postavljeni zadatak iz vantjelesnog područja":
- dio njegovog života će biti Određen,
- dio njegovog života će se ostvarivati Djelomično Određeno (Neodređeno, ali ipak pod kontrolom),a
- dio njegovog života će biti totalno Neodređen (ili kako još kažemo - odvijat će se prema Slučajnosti).

Nemojte da vas ovo zasmije jer su znanstvenici dali svoj prilog iz kojeg se vidi da se misaone ODLUKE u mozgu donose 7 sekundi prije nego Materijalna svijest čovjeka donese; TU ODLUKU.

Uostalom:
Možda mislite da ste sami odlučili pročitati ovaj tekst, no vaš je mozak to odlučio mnogo prije nego što ste vi toga bili svjesni. Naime, znanstvenici su otkrili da se skeniranjem mozga odluke mogu vidjeti čak 7 sekundi prije nego što su ih ispitanici uopće bili svjesni. Iako je riječ o jednostavnom testu, odabiru hoće li osobe pritisnuti gumb lijevom ili desnom rukom, ovo istraživanje potiče pitanje o tome koliko je stvarno slobodna naša volja i je li svjestan izbor samo iluzija. Wired...
http://www.wired.com/science/discoverie ... d_decision

Možete li gornju objavu uskladiti sa skicom
slika
koju sam uradio prije 18 godina i koja se nalazi u mojim štampanim knjigama.

(slijedi nastavak): "3" - TROJSTVO (TRIJADA)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 20, 2008 11:10 pm 
Član foruma

(nastavak): "3" - TROJSTVO (TRIJADA)

Neosporno je da su materija i energija Osnovne forme, nazovimo, kozmosa.
No, sad se pojavljuje jedan problem.
Naime, te forme čine SAMO DVOJE, a SAMO DVOJE ne čine Stvarnost ili kako bismo se "geometrijski izrazili": nedostaje TREĆA dimenzija.
Prema tome, znanstvenici su "ispustili iz vida" podatak; da u kozmosu uz materiju i energiju MORA postojati i TREĆA kozmička forma bez koje bi prve Dvije bile Nepostojeća Stvarnost.
Znači, potrebno je "naći" Trećeg da bismo stvorili Trojstvo koje od Nečeg čini; Stvarnost.

Vjerujem da mnogi čitaoci znaju da je Trojstvo od nekada bilo tajnovito te da je broj TRI od mnogih proglašen svetim.
Ta tajanstvenost se spominje u novozavjetnoj Bibliji, u formuli krštenja, u najstarijim molitvama...
Javlja se i u filozofiji (trihotomija duše po Platonu) itd.
I ta tajanstvenost je svakako uvjetovala da Crkva usvoji dogmu po kojoj
božanska bit (supstancija) bivstvuje (subsistira) u Tri hipostaze (osobe, lica), i to tako da je druga hipostaza (Sin, Logos) rođena od Oca, a Treća hipostaza Duh sveti izlazi od Oca i Sina (katolička Znanost), odnosno od Oca po Sinu (pravoslavna Znanost).

Iz razloga kojeg ću kasnije iznijeti većina je ljudi uglavnom u svim razvojnim fazama čovječanstva "slijepo" prihvaćala dogmatizirane postavke.
No, ako se čovjek Počne baviti proučavanjem Izvora, Puteva i Formi saznanja, tad može doći do jednostavne konstatacije da Trojstvo i nije tako tajanstveno.

Naprotiv, Trojstvo predstavlja Stvarnost, život!
- TRI dimenzije stvaraju geometrijsko tijelo koje na taj način postaje Geometrijska stvarnost.
- TRI karakteristične elementarne čestice (elektron, neutron i proton) stvaraju česticu materije (atom) koja je također Geometrijska stvarnost.
- TRI karakteristična sastavna dijela (jezgra, protoplazma i membrana) čine stanicu koja je također Geometrijska stvarnost.
- TRI sadržajno vezane Misaone predstave (na pr: Početak - Sredina - Kraj) daju Određeni Sadržaj na koji način isti postaje Stvarnost...

Da bismo logičnom analizom došli do Trojstva
Materija - ? - Energija, poslužimo se molitvom kršćanskog pučanstva.
U molitvi se vjernik obraća u ime Oca, Sina i Duha svetoga.
A tko je Otac?
U svakom slučaju Stvoritelj jer jedino je On mogao djelovati na materiju i energiju da bi u zajedništvu formirali prvo najjednostavnije, a zatim sve kompliciranije oblike života.
Prema tome, možemo izvesti Osnovno kozmičko Trojstvo: >Materija - Stvoritelj - Energija<

Ali, sad se opet nalazimo na Početku.
Kao prvo, još uvijek nismo osporili ranije navedene definicije po kojima su materija i energija Vječne.

Drugo, tako dugo dok ne "oblikujemo" Stvoritelja, ovo Trojstvo ne možemo prihvatiti kao Stvarnost.
No, da bismo "oblikovali" Stvoritelja, potrebno je "vratiti se" u "vrijeme" PraPraPočetka, dakle u vrijeme kad NIJE BILO materije i energije i kad je, po mišljenju čovjeka, Vrijeme "stajalo".

Svakako moram napomenuti da, iako je za ljudski um PraPraPočetak fikcija, ipak, taj PraPraPočetak možemo sekundarno prihvatiti kao Moguću pretpostavku.

Dakle, stvorivši Dokaze da je monistički pogled na život i svijet PROMAŠAJ, a da je Dualizam u POTPUNOSTI prisutan u SVIM gornjim Misaonim predstavama, Počeo sam svoje studije od Dualizma i Trojstva.

Razmislimo!

Priroda se Odražava u DVOJNOSTI, jer kako znamo SVE! "ama baš" SVE, nalazi se u Prirodi,
dok se:
Priroda nalazi "ama baš" u SVEMU!

Znači, i Priroda se MORA nalaziti u Prirodi!

Ali po zakonu same Prirode
NIŠTA se NE MOŽE odraziti u Samom Sebi, već MORA postojati ODRAŽAJNO MEĐUSREDSTVO.
(Radi boljeg shvaćanja: Odražajno međusredstvo za materijalno živo biće je, na primjer, ogledalo).

Prema tome, da bi se Priroda Mogla ODRAZITI u Prirodi to u samoj PRIRODI MORA postojati Međusredstvo!

I TO je OSNOVNO Trojstvo:
>PRIRODA (u kojoj se nalazi SVE) - ODRAŽAJNO MEĐUSREDSTVO - PRIRODA (koja se nalazi U SVEMU)<.

A Međusredstvo može biti Beskonačnost (kao fikcija), pratvar, Supstancija, atom, stanica...

Dakle, na primjer:
>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Beskonačnost - Priroda (koja se nalazi U SVEMU)<.
Ili
>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Pratvar - Priroda (koja se nalazi U SVEMU)<.
Ili
>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Supstancija - Priroda (koja se nalazi U SVEMU)<.
Ili
>Priroda (u kojoj se nalazi SVE) - Atom - Priroda (koja se nalazi U SVEMU)<...

Pogledajte kako sve postaje jednostavno.
- Priroda NEMA dimenzije!

- Beskonačnost NEMA dimenzije!

- Pratvar NEMA dimenzije!

- Supstancija IMA dimenzije!

- Atom, stanica; IMAJU dimenzije!...

Shvaćate li?

Sve što postoji Vječno NEMA dimenzije!
I tako, pomoću logične analize smo doznali da su
Priroda,
Beskonačnost i
Pratvar -
FUNDAMETALNO Vezani za Vječnost i da su KONSTANTNO
PRISUTNI u Vječnosti.

I na taj smo način došli do Trojstva od kojeg je Počelo SVE!

Svakako je jedan od najvažnijih podataka da se od Ovog Trojstva Počela razvijati VANTJELESNA SVIJEST LOGIKE koja je kod Mnogo čega Uvjetovala (i vječno će Uvjetovati) da bude Onako kako Logika TRAŽI DA BUDE!

UPRAVO je To Trojstvo Uvjetovalo SVEMU Nematerijalnom i Materijalnom da se u Osnovi "vežu" za TRI. No, ovo Trojstvo je Uvjetovalo i to da se i POSTANAK veže za TRI.

Iz tog razloga se Proces "buđenja" Prirode odvijao u TRI faze:
1. Faza: PraPraPočetka
2. Faza: PraPočetka
3. Faza: Početka stvaranja do konačnog stvaranje Kozmosa.

Radi Trojstva, Sunčev sistem tvore: Oortov oblak (pazite: koji ima oblik KUGLE), Kuiperov pojas (koji ima oblik PRSTENA) i dosad opće poznat Sunčev sistem (koji ima oblik DISKA)
(Kasnije o ovom detaljno jer nas ova TRI pojma dovode do spoznaje da su KREATORI Sunčevog sistema Morali postojati).

Radi Trojstva, po Postanku, Zemlja je "postavljena" na TREĆE mjesto od Sunca.

Radi Trojstva je geološki razvoj Zemlje vezan za TRI...
Tako se, na primjer, geološki razvitak Zemlje sastoji od Određenih procesa koji se ponavljaju, a međusobno su uzročno povezani.
Niz takvih procesa tvori jedan geološki ciklus koji se sastoji od TRI osnovne faze:
1.sedimentacije u geosinklinalama,
2.nabiranja sedimenata geosinklinale u ulančana gorja zbog tektonskih pokreta,
3.snižavanja i poravnanja reljefa koji je nastao orogenetskim pokretima.
(Ovaj sam primjer iznio zato, jer su i veće katastrofe koje su se događale i koje će se dogoditi na Planeti; vezane za geološki razvoj Zemlje).

Radi Trojstva, razvoj embrija u čovjeka je vezan za TRI.

Naime, poznato nam je da stanice od kojih će postati novo ljudsko biće u svom razvoju čine TRI sloja tkiva (klicini listići) iz kojih postaju svi dijelovi tijela.

Također nam je poznato da je kompletan Vegetativni živčani sustav čovjeka vezan za TRI ganglija (nakupina živčanih stanica) koji se nalaze uz kičmenu moždinu).

Ljudi se mole u ime Oca, Sina i Duha svetoga.
Upravo radi Trojstva čovječanstvo MORA "proći" kroz TRI doba [Doba Oca, i Sina i Duha (Energije)].

Upravo je Trojstvo razlog da pred Potop Noje "rodi" TRI sina: Sima, Hama i Jafeta. (Biblija; 5. 6, 10)

Upravo je Trojstvo razlog da su proroci najavili TRI svjetska rata (do kojeg, Trećeg, na žalost MORA doći!)...

Ali, netko će postaviti pitanje:
Ako navedene misaone predstave tvore Trojstvo koje je Vječno, što je s Stvoriteljem za kojeg mnogi kažu da je Vječan?
Na ovo pitanje postoji veoma jednostavan odgovor.

Stvoritelj u "vremenu" prije PraPraPočetka NIJE MOGAO Postojati u FORMI Stvoritelja!

Budimo logični!
Stvoritelj Nije mogao stvoriti Prirodu jer Priroda je Vječna!
Stvoritelj Nije mogao stvoriti Beskonačnost jer Beskonačnost uz to što je Vječna, nema ni granica, a nešto što nema granice NIJE NI MOGLO biti Stvarano!
Stvoritelj Nije mogao stvoriti pratvar (pramateriju) jer pratvar je također Vječna, Bezgranična i Bezbitna!

No, da se razumijemo!

Stvoritelj je (kako ćete kasnije saznati) u To "vrijeme" Postojao, ali Njegovo Postojanje nije bilo "primjetljivo" jer nije bio, ili bolje reći tada nije ni mogao biti Aktivan.

Naime, Stvoritelj nije mogao biti Aktivan zato što Nije Mogao
NI KOD čega,
NI NA ČEMU,
NI U ČEMU pokazati svoje Postojanje.

Dakle, Stvoritelj iako je Postojao, nije Postojao što znači da je Postojao samo u Imaginativnom obliku.

Naveo sam
Stvoritelj Nije mogao stvoriti pratvar jer pratvar je također Vječna, Bezgranična i Bezbitna!

No što je pratvar (pramaterija) kako je shvatiti i eventualno "vizualno" oblikovati?
Pratvar (pramaterija) je "maglica" u kojoj NE POSTOJE bilo kakve čestice Određenog oblika ali koja Povremeno, spontano, obrazuje sitne magličaste "loptice" koje se sekundarno, po obrazovanju, "rasplinjuju".
Razlog "rasplinjavanja" loptica je taj što "maglicu" NISU sačinjavale (i danas ne sačinjavaju) čestice koje "u sebi" POSJEDUJU BIT (SUŠTINU).

Dakle pratvar je NEŠTO što NE Posjeduje BIT.

Upravo je to razlog što je pratvar Vječna, Bezgranična, ali i Nedimenzionalna (Nestvarna).

No, o pratvari će biti više riječi u II. dijelu ove knjige.

(22338)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 25, 2008 5:13 am 
Član foruma

(22455)

"6" - HEKS-, "7" - HEPTA-
I JOŠ JEDNA POTVRDA DA STVORITELJ POSTOJI

Znajte, Postanak Sunčevog sistema nije vezan za Brojčanu Bazu DESET, već za Šest + Jedan = SEDAM iako, i ovi su brojevi Usko vezani za 1, 2 i 3.
Ali, podsjećam vas JEDAN i DVA su individulizacije, znakovi za broj, simboli.

Saznali ste:
da SVE Materijalno MORA biti vezano za TRI, dakle za Trojstvo, na koji način to Materijalno postaje Geometrijska stvarnost, odnosno Stvarnost.

No, GEOMETRIJSKA stvarnost Nije MATERIJALNA stvarnost.
Evo zašto!
Po Logici, BILO KAKVA Materijalna TVOREVINA, u osnovi MORA imati Dužinu, Širinu i Visinu.
Na taj način ta Materijalna tvorevina postaje Geometrijska stvarnost.

No, da bi ta Materijalna tvorevina koja ima:
1. DUŽINU,
2. ŠIRINU i
3. VISINU
postala Materijalna stvarnost, potrebno je da na nekog:
4. STVARAOCA (STVORITELJA)
djeluje neka:
5. POBUDA (AGENS, RADNI PRINCIP)
da od nekog:
6. MATERIJALA
napravi tu Materijalnu tvorevinu, i to kroz neko:
7. VRIJEME.

Dakle, shvaćate li
da bi se stvorila BILO KAKVA Materijalna stvarnost, MORA POSTOJATI Stvoritelj koji MORA biti "vezan" za ŠEST činitelja!

Znači, JEDAN + ŠEST = SEDAM, odnosno ŠEST + JEDAN = SEDAM.

Stoga je Stvoritelj:
-ŠEST dana stvarao svijet, a SEDMI je dan odmarao
i
-"postavio" planetu Zemlju na SEDMO mjesto od vanjskog oboda Sunčevog sistema,
slika
i;
-stvorio boju Sunčevog spektra od SEDAM osnovnih boja
i odredio
-da se nalazi SEDAM stupnjeva između oktave i osnovnog tona,
dok je
-kopnene površine Zemlje formirao od SEDAM kontinenata,
-a ljudima je "nametnuo" da priznaju samo SEDAM planinskih vrhova, SEDAM mudraca, SEDAM svjetskih čuda, SEDAM sakramenata...

* Također, apostolu Jehohanu (Ivanu, Jovanu, Johnu, Johhanesu) je "naredio" da napiše Apokalipsu gdje treba najaviti dolazak SEDAM anđela s SEDAM zlatnih čaša gnjeva koje izlijevaju na ljude koji će biti prisutni u Vremenu Velikog finala.

I "potakne"
* službenike božje da u periodu od 1096. do 1270. godine "organiziraju" SEDAM križarskih ratova
i
* vladare europskih sila da u periodu od 1756.-1763. godine "organiziraju" SEDMOGODIŠNJI RAT (TREĆI šleski rat),
i;
* Hitlera i njegove suradnike da 1938. godine njemačka privreda Forsirano započne s proizvodnjom oružja koje će biti upotrijebljeno u II. svjetskom ratu koji će trajati do 1945. godine - dakle punih SEDAM godina.

Osim toga, čovjeka je stvorio
sa SEDAM energetskih polja Aure, sa SEDAM čakri koje su povezane sa SEDAM endokrinih žlijezda, sa ŠEST + JEDAN = SEDAM rebara, a živčani sistem čovjeka "izgradio" je od SEDAM pregradaka trenutnog pamćenja, a bradu je "izgradio" od SEDAM kostiju...

Znajte da Sunčev sistem koji je stvoren preko Empireja Sunčevog sistema (Nemesisa) ima
ŠEST Aktivnih područja, što s Empirejom čini SEDAM,
ali i
ŠEST Neaktivnih područja, što također s Empirejom čini SEDAM.
slika
(slika a)

No o broju SEDAM treba još nešto važno reći, ali će to biti rečeno u poglavlju koje će "obrađivati" čovjeka jer upravo kombinacija s brojevima:
ŠEST + JEDAN = SEDAM, i samo SEDAM informira nas da je Adam, ipak, stvoren prije Eve!

Naime, nisu nam nepoznati slučajevi preobraaženja muškarca u ženu (transmutacija), kao i slučajevi samozačeća.

Uostalom, poznata nam je i descendentna teorija koja nas uči o postanku, odnosno o prirodnom razvitku životinjskih i biljnih vrsta u tijeku povijesti zemlje.

Ipak, po mojim spoznajama,
približno u isto vrijeme, nije stvoren samo jedan "transmutacijski Adam", već njih 144.000.
No, o tome više u trećem dijelu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 30, 2008 3:00 pm 
Član foruma

No da se za momenat zaustavimo kod moje zadnje objavljene slike (slika a).
Mislim da su mnogi od vas od mnogih autora, čuli, čitali priče ili postavljene hipoteze po kojima postoji još jedna (naglasit ću: znanstveno nedokazana) Veličina u našem solarnom sistemu.
Sad, možemo li prihvatiti te priče i postavljene hipoteze postojanja te Veličine (o kojoj sam ja već pisao na početnim stranicama, str. 2, ovog topika) prihvatljivom?
Svakako da da, naročito ako upotrebimo Zakon Dualizma za SVE što se nalazi u Prirodi:
Apsolutno SVE Materijalno i Nematerijalno, Pojam, Smisao MORA imati svoju DUALISTIČKU Predstavu, s time da SVAKI DUAL MORA biti RAZLIČIT po Karakteru, odnosno, SVAKI se DUAL MORA nalaziti u RAZLIČITOM Karakternom prostoru.!
Koristeći ovaj Zakon čovjek ne bi trebao biti krajnje skeptičan kod prihvaćanja te hipoteze.
Uostalom, da vidimo.

Za one koji mogu prihvatiti postojanje ''drugog Sunca'' iznijet ću neke dokazne materijale iz kojih se može zaključiti da ono postoji i da je isto bilo veoma funkcionalno kod STVARANJA Sunčeva sistema, kao i kod ODRŽAVANJA REDA u tom sistemu.
Svakako, na kraju ćemo se Morati upitati: Čija je to UMNOST i STVARALAČKA Moć bila do savršenstva toliko funkcionalna da je djelovala na čestice materije raznih esencijalija da formiraju naš solarni sistem.
(Jasno, sad će se odmah naći oni koji će pobijati prisutnos Umnih i Stvaralačkih moći - jer kako oni kažu: Uman može biti samo čovjek).
Uz to, svaki PRAVI Logičar će moći zaključiti da su ''mnogi znani kao i još više nama neznani stari mislioci'' znali o detaljima vezani za ''kozmos'' daleko više nego današnji astrofizičari, neovisno od toga što se danas služe sa tehnikom koja je na veoma visokom nivou.
(Ponovit ću da kosmos stavljam pod navodnike iz razloga što ta Veličina ne postoji - iako možemo da prihvatimo njegovo Imaginarno postojanje.
Svakako da mi to Imaginarno postojanje (jer imaginarno za PRIRODU Ne postoji) dozvoljava da prihvatim kao ispravne svoje studijske doktrine do kojih sam došao tokom kozmoloških razmatranja).

Mislim da vam je poznato da u posljednje vrijeme ima sve više fizičara koji su usmjerili svoja istraživanja da bi došli do odgovora koji se tiču Božje čestice.
To je lijepo - no da li su ti fizičari svjesni da ukoliko neće koristiti filozofska shvaćanja koja su vezana za brojeve od 1 - 13 (naročito za: 2, 3, 4, 6 i 7) oni neće nikad doći do Istine koja se tiče te čestice - iako, ako bi dobro proučili moj avatar na ovom forumu mogli bi i doći do nje.
(I moja primjedba: ''Higgsov bozon” nije Božja čestica).

Sad, za primjer, evo kako se može doći do toga da prihvatimo - koristeći filozofska shvaćanja navedenih brojeva - neku hipotezu.
Dakle tražimo odgovor na pitanje: DA LI U NAŠEM SOLARNOM SISTEMU MOŽE DA POSTOJI DRUGO SUNCE I KAKO DOKAZATI NJEGOVO (A MOŽDA ČAK I NJIHOVO) POSTOJANJE?

Nastavak slijedi

(22704)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 3:38 pm 
Član foruma

(22833)

Da, kad sam već spomenuo Drugo sunce to sam odlučio da objavim jedan tekst koji sam napisao prije 18 godina za časopis TREĆE OKO iz Beograda.
No svakako moram navesti da tada nisam znao onoliko koliko danas znam, a što se tiče samog Sunčevog sistema kao i o Astralima - o kojim sam do sad već dosta pisao u ovoj "Igri...".
Dakle, ako imate "previše" slobodnog vramana, kako kažemo "vremena na bacanje" :mrgreen: pročitajte šta se je tad (kad se neki od vas nisu ni rodili) pisalo.
I na tome je ostalo - pisalo se ne pisalo ko vas "grebe". #-o

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.