Pozdrav!
Nisu u igri samo emocije - dobro ako sledim tvom izlaganju: onda možem napisati, da je 4-D samo obićni astral (i mi pravimo tako puno buke zbog toga, hrane zapravo)
Ali ako 4-D je istotako i više ond. šire od emotivnih "pretoka" snaga?
Postoje još jako finiji entiteti nas i istotako drugih bića na višim nivoima (vidi moj link kod teme denziteti i sve o njima ) i takisto i tamo istotako postoji još jako finija i snažnija manipulacija.
Zapravo puno jako puno ćinjenica radi u tom procesu oslobadjanja izpod ovih gospodara - koji ipak su samo iluzija odvojenosti djelćića od Kreatora.
I ovdje u Vedama ima već odavno naziv nekih gospodara, koji upravljaju nama sa tattvama i mi smo obićne marionete u njihovoj igri .....
Što me malo nervira jeste absolutni naćin ili pokušaj na taj naćin, da se nekve duhovne i metaforićke ćinjenice dogmatiziraju odn. tumaće kao absolutne.
Svakom detailnom definicijom radimo samo na njezinom vlastitom naravnom frekvencijoim, koju nama pruža. Svaka ćinjenica je samo strogo ogranićena i zapravo ako mi idemo hrabro i bezprekorno Stazu prema Jednoj Istini, sve takve STS istotako i sve druge definicije izgubit ću njihov domet, kad budemo toga mi svestni (ali prije to nije moguće).
Mi smo puno više od tih definicija, od tih prolaznih ćinjenica i ogranićenja - zapravo svi mi smo u budužnosti slobodna i jako lijepa bića, jer to već sada potencialno "spava" u nama! I ako smo svi ovdje u "3-D i u STS" - dobar mudar rad i snažna volja nisu uzalud! Straha nema - strah j e istotako samo trenutaćna iluzija sobstvenog ega. Može da je naravno katastrofalno jak - ali mi smo puno puno jaćiji!
Smo determinirani, smo robovi (još sada) - ali istovremeno Svi mi imamo Kreatorovu snagu u sebi i samo na nama je, dali je sledimo i primetimo. Ima dosta rada na tome planu!

I Pl kažu nama to slićno i to je dobro.
sory - opet sam pokušavao da nešto ućim. Sve je već odavno jasno.
Čao svima!
D.N.