Sada je: pon maj 05, 2025 9:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 12:31 am 
Član foruma

tombola33 je napisao/la:
TEST 2

Ako ima nekoga da je uspio to uraditi neka se javi.

(17433)

Eto čini mi se da jesam...
Toplina je takva da zrači iz dlanova, koji su nakon toga svega topliji od gornjih djelova šaka... a osjećaj kratko poslije jest drukčiji...i, primjetio sam da je cijeli taj "prostor" nakon tih zraka svjetlosti nekako crvenkast, ne crn kakav je bio... nije neka velika razlika, ali se svakako primjeti... a i ne mora imat veze...

Sad...možda umišljam...ali to sam vidio...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 12:50 am 
Moderator

A jel se netko igra vizualizacijom zvukova?
Zvukovi i razni zvučni harmonici mogu činiti 3D svijetove sa raznim objektima i uzorcima.
A i pokreti se mogu slušati iako ne proizvode zvuk.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 1:20 am 
Administrator

Hm... zanimljivo...

Tombolin 33 test mi je potpuno - negativan. Nema memorije na taj način, ne "vidim" u mraku, odnosno ne vidim sliku olovke, tastature ili čega god... dakle - nisam "indigo".

Pa ipak... ponekad čujem neke "sitne" zvukove nekih predmeta i drugih bića... što dovodi do promatračevog pitanja...

Nekako mogu "osjetiti" zvuk. Dakle, više sam "audio" nego "indigo"... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 1:55 pm 
Član foruma

Citat:
TEST 1:
1. Pred vama ili pokraj vas sigurno se nalazi olovka, ili neki drugi manji predmet (gumica, penkala.. .).
Uzmite tu olovku (predmet) u ruku i dobro je razgledajte.
Sad zatvorite oči te pokušajte, ZATVORENIH OČIJU, “misaono vidjeti” ili “nazrijeti” tu olovku, koju još uvijek držite u ruci.
...

i

Citat:
TEST 2

A šta bi ovi testovi trebali predstavljati ?

Mogu "okom uma" na takav način vidjeti bilo što. Cijelu prostoriju ako treba, odvrćući "mentalni film", sjećanje u glavi.. čak i sebe kako sjedim u bilo kojem dijelu te sobe...
Za mene je to "obično" zamišljanje ili vizualizacija. To mogu oduvijek. Ono što je izazov i treba više koncentracije je zaista VIDJETI – i neopisiv je osjećaj životnosti kad VIDIŠ zatvorenih očiju (doista vidiš, kao da gledaš širom otvorenih očiju) nešto što si do prije par minuta samo vizualizirao. Ponekad pomaže prvo vizualizirati predmet sa svih strana, zamisliti kako izgleda i tek tada ga mogu zaista VIDJETI. Ponekad se samo koncentriram na ideju predmeta/sjećanja i slika sama dođe.

A što se tiče TESTA 2, nije mi potrebna nikakva vizualizacija, dovoljno je "primiriti" se na par trenutaka. To je prirodan proces "zagrijavanja". Iako mogu si pomoći i vizualizacijom, ali zapravo nije nužna. Kad sam u pokretu tada to činim mentalnim smirivanjem (ne fizičkim) i disanjem ponekad uz vizualizaciju, najčešće ne.

Osim toga... evo još jedan detalj: ruke su mi hladne sada, poprilično – držeći ih iznad bilo kojeg dijela vašeg tijela – vi ćete osjetiti isijavanje TOPLINE! iz mojih hladnih dlanova. Ljudi kažu da su mi dlanovi kao vruća pegla kad ih položim na neki dio njihovog tijela (preko odjeće), što je njima ugodno i opušta ih (to je tek prvi od efekata...) – ja tada samo dotaknem goli dio kože – lice ili njihove ruke da vide/osjete da zapravo moji dlanovi imaju normalnu temp (nekad su topliji nekad hladniji... kako kad).
Prije nego što sam npr. uopće i čula za reiki, prijateljica me pitala nakon što sam ju jednom prilikom dodirnula dlanom – hej, pa i ti imaš reiki!? – kažem: ne, nemam (danas bi odgovor bio drukčiji, ali moja priča ne.)

Da ne duljim i ne zamaram detaljima ... to bi bilo to.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 9:47 pm 
Početnik

Tombola33, da li slika koju "vidiš" je iste kvalitete kao kad gledaš otvorenim očima? Ja recimo vidim oblik objekta, mogu ga gledati sa svih strana, na to mogu mentalno dodati neku boju ili detalj, ali to definitivno nije kao kad gledam otvorenih očiju. Možda ovo o čemu ja pričam je obično zamišljanje? Evo ako sad vizualiziram kemijsku olovku, koja rotira u prostoru i rastavlja se na svoje sastavne dijelove, te ponovno sastavlja, kako to nazvati?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 27, 2008 12:32 am 
Član foruma

Ajmo redom:

pa da budem čudak kakav je tesla bio. čuo sam da je nosio jedan te isti kaput dok mu se nije cijeli rastrgao

Da, po mnogima: Odjelo čini čovjeka... 8)
----------------------------------------------------

Eto čini mi se da jesam...
Toplina je takva da zrači iz dlanova, koji su nakon toga svega topliji od gornjih djelova šaka... a osjećaj kratko poslije jest drukčiji...i, primjetio sam da je cijeli taj "prostor" nakon tih zraka svjetlosti nekako crvenkast, ne crn kakav je bio... nije neka velika razlika, ali se svakako primjeti... a i ne mora imat veze... =D> =D>
Sad...možda umišljam...ali to sam vidio...

theodores, iz tvog opisa se vidi da umišljanja kod tebe nema.
I da ti kažem da ti posjeduješ sve preduslove da budeš bioenergetičar i...
----------------------------------------------------

Tombolin 33 test mi je potpuno - negativan.

Čini mi se da i ti kao i neki drugi čitate onako kako se vama čita a ne onako kako piše u mojim tekstovima.
Jer ako pročitaš moje tekstove u kojim se govori o Testiranju onda nećeš naći nigdje da piše pojam indigo.

A iza ovog stojim: Ako čovjek ne može vizualizirati predmete... i to do obične IMAGINARNE točke, tad je teško da će shvatiti uvodnu riječ koja je vezana za Punoću Generalne PRIRODE, koju Punoću tvore imaginarna pramaterija - koja čini OSNOVNU Bazu kod Stvaranja svijeta.
---------------------------------------

A šta bi ovi testovi trebali predstavljati ?

Bez komentara.
Ipak, možda, Saj Baba tvrdi da je Bog.
---------------------------------------

Tombola33, da li slika koju "vidiš" je iste kvalitete kao kad gledaš otvorenim očima? Ja recimo vidim oblik objekta, mogu ga gledati sa svih strana, na to mogu mentalno dodati neku boju ili detalj, ali to definitivno nije kao kad gledam otvorenih očiju. Možda ovo o čemu ja pričam je obično zamišljanje? Evo ako sad vizualiziram kemijsku olovku, koja rotira u prostoru i rastavlja se na svoje sastavne dijelove, te ponovno sastavlja, kako to nazvati?

Ne, slika koja se "vidi" nema ni približne kvalitete kao kad gledaš otvorenim očima.
No ovako kako ti "vidiš" slike su ti fenomenalne. =D> =D>
Stoga vjerujem da ćeš moći bez problama shvatiti objavu koja se tiče Stvaranja svijeta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 27, 2008 12:47 am 
Član foruma

tombola33 je napisao/la:
theodores, iz tvog opisa se vidi da umišljanja kod tebe nema.
I da ti kažem da ti posjeduješ sve preduslove da budeš bioenergetičar

Kad sam bio dijete, i majku mi boljela glava, sjećam se da bi joj stavio ruku na glavu, i nju bi glava boljet prestajala... kako i zašto sam ja to počeo činit, nesjećam se...ali eto očito je da ima veze stime...

...nevjerujem da je njezin placebo...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 27, 2008 12:18 pm 
Član foruma

Citat:
Da, po mnogima: Odjelo čini čovjeka... Cool

tesla nije nosio odijelo nego kaput. bit je u tome da je on otišo glavom. čini mi se da je previše bio u onom svijetu, isto kao i neki ovdje.
tombolo svatko voli svoj svijet i ima pravo da ga voli, i zato prema priroda causa tvom zakonu nijedan svijet nije bolji od drugoga. onaj tko tvrdi da jest isto je pametan kao istrošena guma od auta.

Vrh

Naslov: Što je vizualizacija?
PostPostano: ned jan 27, 2008 3:31 pm 
Član foruma

Citat:
obično zamišljanje?

Ne želim puno uzurpirati ovaj topic, ali kad se već pokrenulo... (ako mod-i smatraju da ovaj post treba ići negdje drugdje... slobodno ga pomaknite)

Što je vizualizacija

Sposobnost svakog čovjeka je da lako i bez muke stvara i vizualizira najkompleksnija scenarija u svojoj glavi, bez ikakvog treninga, poduke i BEZ izuzetka. Neka svako odgovori za sebe: da li ikad razmišlja o nečemu što je bilo, jest ili bi moglo biti, da li mašta, sanjari, ili zamišlja stvari? Zaista sumnjam da će netko reći – ne.
Svaki čovjek je savršeno sposoban koristiti zamišljanje, "moć mašte" da u svom umu stvori složene i vrlo detaljne fantazije.
Oko onoga što nazivamo vizualizacijom digla se prevelika buka, zbrka i prašina te gomila nepotrebnog kompliciranja i dezinformiranja. Neću uopće ulaziti u nekakve agende, potencijalne svrhe toga svega i "lekcije" koje oni koji upadnu u vrtlog sumnje i negacije mogu izvući. Imaginacija, zamišljanje, mašta JEST vizualizacija. Vizualizacija JE imaginacija. Riječ je o jednom te istom. I niti najmanje nema veze s vizualnom sposobnošću, s vidom, osjetilom ili čulom vida.

Vizualizacija NIJE vizualna sposobnost. Zapravo ne vidite ništa. Vi ZAMIŠLJATE. Jedini razlog zašto pojam vizualizacija vuče korijen od vizualne sposobnosti (čula vida) je taj što u najvećem broju tzv. vježbi vizualizacije od vas se traži da "zamislite nešto" (da se prisjetite, ili stvorite scenarij – jednostavno izmislite) što bi se u "vanjskom svijetu" svakodnevice moglo percipirati okom. To je jedini razlog. A i on je djelomično ispravan, jer vizualizirati se mogu i zvukovi i mirisi i sve dostupno bilo kojem drugom čulu/osjetilu.

Istinska vizualizacija je čista imaginacija.

Evo i jedna vrlo jednostavna vježbica Roberta Brucea:
Ustanite i odite u kuhinju, popijte čašu vode i vratite se na stolicu. Dok sve to činite, obratite pažnju na sve što činite i vidite i osjećate cijelim tim "putem". Zatim sjednite, zatvorite oči i opustite se. Sad se prisjetite tih par minuta – svega što ste činili od početka kad ste ustali sa stolice i stvorite iznova te nizove aktivnosti u svom umu. Prisjetite se svakog koraka, izlaska iz sobe, kretanja, izgleda kuhinje, uzimanja čaše ... svega. Nećete zapravo "vidjeti" sve te aktivnosti, ali možete ih se prisjetiti i osjetiti ih.
To je poput sanjarenja, možete zaista gotovo "vidjeti" dobru sanjariju, osjetiti kao da je stvarna. Sanjarije se stvaraju imaginacijom. Danas se cijeli ovaj proces uobičajeno naziva – VIZUALIZACIJA.
A sve to skupa može biti nekontrolirano, kontrolirano, slobodno, vođeno ... uz malo discipline ili možete provesti dobar dio života i ne biti svjesni da zapravo oduvijek ZNATE vizualizirati.

Stvar nije u vizualizaciji dakle, već u KONCENTRACIJI.

Nadam se da će nekima od vas ovo pomoći da se pomaknete s točke mučenja i dvojbi oko vizualiziranja. Sad kad to znate, vizualizirajte SVJESNI da vizualizirate i vježbajte i "bildajte" svoju moć koncentracije, jer dobra sposobnost koncentracije je neophodna za bilo kakvu VOLJNU/NAMJERNU vizualizaciju/imaginaciju/zamišljanje... jer ako možete u umu jedno određeno vrijeme zadržati "neku sliku" koju vizualizirate, na dobrom ste putu da ćete moži zadržati isto to vrijeme i "unutarnju tišinu".

...

zen svima

Vrh

Naslov: Re: Što je vizualizacija?
PostPostano: ned jan 27, 2008 3:47 pm 
Član foruma

sen-sei je napisao/la:
Vizualizacija JE imaginacija. Riječ je o jednom te istom. I niti najmanje nema veze s vizualnom sposobnošću, s vidom, osjetilom ili čulom vida.

Istinska vizualizacija je čista imaginacija.

Stvar nije u vizualizaciji dakle, već u KONCENTRACIJI.

Nadam se da će nekima od vas ovo pomoći da se pomaknete s točke mučenja i dvojbi oko vizualiziranja. Sad kad to znate, vizualizirajte SVJESNI da vizualizirate i vježbajte i "bildajte" svoju moć koncentracije, jer dobra sposobnost koncentracije je neophodna za bilo kakvu VOLJNU/NAMJERNU vizualizaciju/imaginaciju/zamišljanje... jer ako možete u umu jedno određeno vrijeme zadržati "neku sliku" koju vizualizirate, na dobrom ste putu da ćete moži zadržati isto to vrijeme i "unutarnju tišinu".

...

zen svima

i ja se nadam
zen 8) :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 28, 2008 4:33 pm 
Član foruma

Znajte, previše sam umoran da bi se prepucavao s pametnima bilo gdje na bilo kom forumu.
Zato ću ukratko prokomentirati ovo za koje smatram da bi bilo potrebno da prokomentiram - no ne da komentiram nečiji tekst već da uputim jedan broj čitalaca ovih tekstova da razmisle...
I tad ČAO!
Eventualno se možemo, kad ponovno aktiviram svoj blog: http://delija.blog.com/ družiti na tom blogu.

1. Što je vizualizacija
Sposobnost svakog čovjeka je da lako i bez muke stvara i vizualizira najkompleksnija scenarija u svojoj glavi, bez ikakvog treninga, poduke i BEZ izuzetka.

Hm... zanimljivo...
Tombolin 33 test mi je potpuno - negativan. Nema memorije na taj način, ne "vidim" u mraku, odnosno ne vidim sliku olovke, tastature ili čega god...

Usputna informacija:
Od 1989. do 1992. godine sam Svakodnevno liječio ljude - tokom kojeg liječenja sam tražio od svakog koji je dolazio kod mene da VIZUALIZIRA neki predmet - a naročito svjetleću kuglu - čija Vizualizacija bi odgovarala npr. grudi snijega.
I da vidite - na taj način je moja pomoć kod iscjeljivanja bila veoma uspješna.
U tom periodu sam ostvario takvih kontakata s preko 2000 ljudi.
I nećete vjerovati ali oko 85 % ljudi NIJE MOGLO VIZUALIZIRATI ama baš Ništa - a naročito CRNU TOČKU.
(I dodatak informaciji: I još danas radim s ljudima iako u mnogo manjem broju).

I još da ponovim ovo:
...A da bi se ''prepoznali'' u tome im mogu pomoći Testovi koje ću objaviti.
Naime, koliko je meni poznato, jedino ljudi kod kojih je duševno Ponavljanje izvršeno mnogo puta moći će nakon Testova shvatiti da se u Generalnoj PRIRODI imaginativna vrijednost pokazuje isto tako kao i Stvarna vrijednost.
Tako se na primjer Zamišljena točka u PRIRODI Odražava kao Postojeća - dakle isto tako kao što se od čovjeka nacrtana točka pokazuje kao Postojeća, dakle Stvarna.
Ovo saznanje je veoma važno ako čovjek želi da shvati Pramateriju (Pratvar).
A kad shvati Pramateriju shvatit če i to da je Pramaterija OtacMajka antimaterije a DjedBaka materije.

Dakle da bi sami ustanovili da li je vaš spirit ManjePonavljan ili VišePonavljan treba da odgovorite (ne meni ili nama, već sebi) na TEST-pitanja koja slijede.
Napomena: Kad pročitate tekstove pod brojem 1, 2, 3, 4 i 5 u TESTU 1 - svaki vaš odgovor treba da glasi: Mogu! ........ ili .........Ne mogu!
Dakle NEMA: Možda mogu... [/b]

-----------------------------

theodores
Član foruma
Član od: 27 Oct 2007
Komentari: 52 Upisano: Nedelja Jan 13, 2008 9:08 pm Naslov komentara:

To sam ija mislio, ali reče naš tombola da spirit i duh nisu isto.

U isto vrijeme moguće je da je to samo nesporazum u našim osobnim jezicima... tako da bi bilo dobro nać jedan koncenzus pojmova, jer postoji razlika između definicija i riječi od čovjeka do čovjeka... dobro bi bilo kad bi bar za ove diskusije razliku smanjili na minimum.

Theodores, moram priznati da si ti fenomenalac - jer ti ne Prepisuješ tuđa mišljenja već iznosiš lično svoja.

Vidi, onako isto kako su Mudraci novijeg datuma PONIŠTILI Spoznaju mudraca starijeg datuma - po kojoj je Svaka MONISTIČKA Vrijednost koja Postoji u Generalnoj PRIRODI Nerazdvojno Vezana za Nepromjenjljivu vrijednost Srži svog bitka - poništili su i PRAVO značenje riječi, pojma koju znamo pod nazivom VIZUALIZACIJA.
Naime, vizualizacija je nastala od latinske riječi visualis - što znači, po starim mudracima, da je strogo vezano za osjet Vida.
I ono koje je iznio Robert Bruce je u stvari VIZUALNO PAMĆENJE uz mogućnost ostvarivanja Vizualizacije pojedinih sekvenci koje se POGLAVITO oslanjaju na predstave dobijene čulom Vida. .

I neću više jer ova diskusija zahtjeva mnogo ispisanih rečenica, za koje ja nemam vremena da ih ispišem.

Jedino još - mudaci mješaju ostvarivanje Vizualiziranog s ostvarenom Vizijom.

(17866)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 28, 2008 6:10 pm 
Član foruma

Citat:

tombola i ti mi paraš na nekog mudraca.
možda krivo shvaćam , možda samo takav dojam ostavljaš , ali mudraci samo mudruju a u mudrovanju nije neka velika mudrost.
mudrovanje je veličanje svoga ega pred sljedbenicima koje mudrac smatra nižima od sebe, manje važnima , a ti si pokazao takve osobine(npr omalovažavanje ljudi koji su po tvom učenju doživjeli manje inkarnacija, naspram onih sa više inkarnacija)
prava mudrost ili možda to nije prva riječ, je u ljubavi prema životu , a do ljubavi se ne dolazi mudrovanjem.
možda krivo shvaćam da se ti ponašaš kao neki guru, u tom slučaju isprike.
inače, svemir je toliko beskonačan da ga ne može ni sam bog pojmit, a pogotovo ne ti. i zamisli se nad ovom prošlom rečenicom malo
i još nešto. što u beskonačnosti znači ako je nešto veće od nečega?
pozz svima koji život žele naučiti živjeti

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 28, 2008 6:12 pm 
Član foruma

tombola33 je napisao/la:

Theodores, moram priznati da si ti fenomenalac - jer ti ne Prepisuješ tuđa mišljenja već iznosiš lično svoja.

Ma... stvar je isključivo u tome da ih imam.

Nego, samo jedno kratko pitanje... jeli spirit dolazi u kontakt sa zametkom na dan začeća ili ipak kasnije?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 28, 2008 7:21 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
Citat:

tombola i ti mi paraš na nekog mudraca.
možda krivo shvaćam , možda samo takav dojam ostavljaš , ali mudraci samo mudruju a u mudrovanju nije neka velika mudrost.

Samo da ispravim jednu malu greškicu... ne mudruju mudraci, nego mudrijaši... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 28, 2008 7:39 pm 
Član foruma

hvala , mudrijašu :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 29, 2008 12:01 am 
Član foruma

theodores je napisao/la:
tombola33 je napisao/la:

Ma... stvar je isključivo u tome da ih imam.

Nego, samo jedno kratko pitanje... jeli spirit dolazi u kontakt sa zametkom na dan začeća ili ipak kasnije?

Odgovor na tvoje pitanje ćeš naći ovdje: http://delija.blog.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 29, 2008 12:13 am 
Član foruma

tombola uspio sam vidjet sve predmete zatvorenim ocima,al najupecatljivija je bila osoba koja mi se svidja....nju sam najbolje vidio,ovo ostalo tako tako..

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 30, 2008 12:15 am 
Član foruma

tombola33 je napisao/la:
theodores je napisao/la:
tombola33 je napisao/la:

Theodores,
Odgovor na tvoje drugo pitanje ćeš naći ovdje: http://delija.blog.com/

Usput Dariju:
Veoma dobro!
Dakle tvoja moć da ostvaruješ VIZUALIZACIJU je za pohvalu.
Svakako, ako ćeš svraćati na moj blog saznat ćeš da li si isto tako dobar kod ostvarivanja VIZIJA.
Informativno: Sve što je IMAGINARNO se može "vidjeti" SAMO kao VIZIJU.
Dakle i točka koja nije nigdje vidno otisnuta je VIZIJA.
I sad zatvori oči i pokušaj ostvariti VIZIJU crne točka.
Sretno!

(18059)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 30, 2008 1:14 am 
Administrator

Tombola... tu si spomenuo "indigo":

Citat:
Vidi -Nix-, Tesla je svojevremeno objavio ovo:
''Čim mi se javi ideja, odmah je počnem razvijati u svojoj mašti.
Mijenjam konstrukciju, usvaršavam je i ona radi u mislima.
Na ovaj način sam u stanju brzo razraditi i dotjerati zamisao, a da ništa ne dodirnem.
Kad postignema takav stupanj usavršenosti svog izuma da ne vidim nigdje nekakav nedostatak, onda mu dajem konkretni oblik, konačni proizvod mog uma.
Moja naprava radi onako kakav sam planirao da bude.
Za 20 godina nije bilo nijednog izuzetkla".

Dakle ako je tvoja Svijest na ovoj razini onda si zasigurno indigo.
U protivnom - hmmmm...?

To je na prošloj stranici foruma. No, možda to nema veze sa testovima, Nix je dalje to citirao... pa...

Svejedno i sad nebitno.

Idemo dalje sa otkrićima...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 30, 2008 4:45 pm 
Član foruma

tombola33 je napisao/la:

Usput Dariju:
Veoma dobro!
Dakle tvoja moć da ostvaruješ VIZUALIZACIJU je za pohvalu.
Svakako, ako ćeš svraćati na moj blog saznat ćeš da li si isto tako dobar kod ostvarivanja VIZIJA.
Informativno: Sve što je IMAGINARNO se može "vidjeti" SAMO kao VIZIJU.
Dakle i točka koja nije nigdje vidno otisnuta je VIZIJA.
I sad zatvori oči i pokušaj ostvariti VIZIJU crne točka.
Sretno!

(18059)

Crne točke na koji način? Mislim...svakako se može zamislit crna točka...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.