Sjenko je napisao/la:
Aaahaaa, pa onda želi biti manipulirana, zarobljena, obmanjena, inkarnirana u kretena koji neće shvatiti njenu pravu prirodu sljedećih 1000 života, ili možda u shizofreničara izgubljenog u tlapanjam svog uma (ne ličnosti, jer ličnosti nema bez uma koji ju stvara).
Meni se čini da su svi gore navedeni uvjeti zapravo bolest duše.
Ne bih rekla da želi, što ako je "prisiljena"? Prema nekim informacijama, negdje je davno nešto "u krivo" otišlo i vrtimo se u krug. I netko kontrolira tu vrtnju, a naše Duše možda i nemaju neki utjecaj na to. I netko živi od te vrtnje - doslovno!
I kreten i šizofreničar su Ličnosti i Duše i Duh i Um. Mislim da još uvijek terminologija Ličnosti kada se o ovome na ovaj način priča (dakle s radnom hipotezom da smo mi sastavljeni od 4 komponente) nije baš "jasna". Ličnost nije stvorena Umom, Um je dio Ličnosti i Ličnost je dio Uma, na isti način to su i Duša i Duh - svi su vezani, povezani, prožeti i svi su dio Jednoga, u ovom slučaju Čovjeka.
I u bolesnim stanjima svi su bolesni, svatko na svojoj razini i na svoj način...sve zajedno kao simptom može rezultirati nečime što zovemo šizofrenijom ili kretenizmom. Ja bih ipak bila nježnija, rekla bih samo da sve u biti rezultira našim zaboravom. A unutar njega se svašta događa kako bi ostao nepromijenjeno stanje, a kako bi se vrtnja i nemogućnost Duše da bira i dalje održavala.
Neki ljudi ipak otvore oči za dio ovoga ili se sjete i to ih zna zbuniti na razne načine, a u suradnji daljnjih onemogućavanja sjećanja, na razne načine kroz poticanje straha i implantiranja, opsjednuća i svačega što nagrne da ne navodim sada - dobiva se dijagnoza.
I tu nastaje problem, jer ljudi s dijagnozom znaju vidjeti i biće s rogovima, za liječnike to može biti bolest, za nekoga drugoga duhovni vodič ili saveznik, a za trećega - seronja koji nas zahebava.
I u svemu tome - teško je ostati promatrač jer se sve oko nas, ali i u nama trudi da nas uvuče u Igru, pa neki ljudi jednostavno puknu po šavovima. Neki drugi kopaju dalje koliko mogu, ali sve u svemu kao što sam rekla već u postu prije - razlučivanje ovoga je hod po jajima, pa je dobro imati širu sliku mogućnosti.
I krv tu zaista igra prema nekim eto pokazateljima - veliku ulogu. Ali ne samo ona - tu je i koštana srž, kompletan limfni sustav, žlijezde itd...nismo mi baš tako jednostavna bića kako sebe volimo vidjeti, a opet toliko smo "sve na svome mjestu" da je u biti tragično da postoje ljudi koji dobiju dijagnozu šizofrenije. I to najviše čudi, iako ni ne čudi, zaborav je izgleda najgore što nam se dogodilo.
Alf