2 197 je napisao/la:
Sve to lepo zvuci, sedeti, cekati, ne ciniti nista, ne osecati nista, i cutati dok cika Lucif prolazi pored vas i radi svoj posao

pa kako ces ista i radit ako ne osjetis, ne vidis, neznas??? moze bager iza tebe iskopat rupu ako si gluh, ti ga neces primjetit, ali veeelika je greska VIDITI, ZNATI i ne uciniti nista, jer automatski odobravaš sve to što se radii
metuzalem je napisao/la:
Primječujem da je cilj programa kroz vrijeme isti iako je program nešto drugčije napisan & upakiran;
Krščanstvo; oprosti, okreni drugi obraz ne bori se
New age; sve je ljubav, vodi ljubav, ne bori se
OPD/OPS ; ti si svjetlo oni tama, svi smo isto, prisutnos Zla nije slučajna, ne bori se
Da parafraziram naslov teme; Pristunost PROGRAMA nije slučajna
sve to ne bori se je u pocetku bilo puno drukcije...
u isusovu ucenju neborit se je značilo ne ispravljat zlo zlim, ne sudjelovat u tudjem grijehu i prljavstini, ne dati zadovoljstvo tudjem egu.
u krscanstvu je poprimilo drugciji oblik.
new age, one hipije sa cvjetićima sto u beskonacnost poliraju svoje aure i seru o čakrama i ljubavi ionako nikad nisam shvaco.
opd se poprirodi ne bori neznam u čemu je tu ikakav program?
mi smo ops, mi se borimo, ali u teznji ka opd borbu iz vana prebacujemo u borbu unutra, tj. prestajemo pokusavati kontrolirati druge, a pocinjemo kontrolirati sebe, ne prilagodjivati okolinu nego razvijati nutrinu.
opcenito gledajuci, razliciti izvori i midiji iste rečenice različito koriste, ali istina je jedna: ako si se prestao boriti, znaci da si se prepustio kao tikvu niz vodu i da te svjet odnese tamo gdje ce te odnjet. borba je učenje, iskustvo, stjecanje znanja, a ne nikako postavljanje bombe u mcdonalds posto je to dio masonerije.
i sad kad pročitam svoj post, vidim kolko je borba metaforički iskoristljiva rječ, tako da sam sebe uvukao u kontradiktornost, ali nadam se da ce se shvatiti.