Sada je: čet maj 08, 2025 1:19 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 541 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 5:46 pm 
Član foruma

pa ja mislim da su babe iz "4"(neznam koji) OPD sistema....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 10:48 pm 
Član foruma

Jack, mi ne potječemo iz oriona, mislim jednim djelim jesmo jer su nas reptili jednim djelom stvorili.
U orionu nema ničeg osim reptila jer nije li logički da će reptili uništiti nekog u svom teritoriju...., mislim ....po galaksije je pod njihovom okupacijom i sad ima neka slobodna rasa u njihovom centru.....kako da ne.....nije logički....

Ima jedan momak iz 3d opd-a i nije odavde, ali ne smijem o tome.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 10:58 pm 
Administrator

Citat:

Nama treba pomoć od onih koji su u 4 D... OPD.

Dobrodođu i od ovih iz 3 D, OPD... ali nisu odavdje... koje su njegove moći u pomoći?

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 11:28 pm 
jel to TETRA slavni paranoid govori iz tebe :)?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 12:34 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Koje je rase tip 4. denziteta koji je napravio Koralni dvorac od onakvog kamenja? Tu je negdje na forumu ta tema...

Pa tip je 3d bas kao i nacin na koji je prenio kamenje tamo.

Citat:
Inače - NE SLUŠAM NIKOGA !!! Samo sve pročitam i onda što mi moja intuicija+razum kažu = to je moja percepcija svega.

Programiranje ili ne to ne podrazumijeva izostanak ili prisutnost intuicije.
Slazem se da intuicija je put i da odgovori prvenstveno dolaze iznutra a ne iz oriona ili onih ili ovih.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 2:05 pm 
Član foruma

Jack, bit ću iskren, nema pomoći....nikakva pomoć neće stići ako mi sebi ne pomognemo.

Gle, zašto oni pokušavaju uvjeriti new agere i ostale religije da će nama pomoći alieni.
Prvo, zašto bi oni trošili resurse na agresivnu invaziju ako mogu lakšim putem to riješiti, stoga će izvesti lažnu invaziju a ljudi će misliti da je prava jer će toliko realno izgledati.
Nakon te invazije...., će doći reptili i reći će čovječanstvu da su oni odbili ove koji su pokušali invadirati i tako se prestaviti kao dobri, te naravno reći će va m o tome da su oni oduvjek ovdje te da kao "zahvalu" im damo vlast nad zemljom te da će nama biti sve ok....naravno da će mo im dat ako bude dovoljno glupih ovaca.

U svakom slučaju, ovo ti je jedan od vrlo mogućih scenarija pokušaja oduzimanja planeta bez da iti ispale torpedo na planet, a vjeruj mi oni imaju barem 10 planova kako bi se to moglo napraviti, stoga je najbolje misliti da nikoga nema da nam pomogne i da se potrudimo sami, a kad se mi potrudimo sami..., možda otkrijemo da nas je netko s OPD strane promatrao i da će ući u konflikt sa reptilima.

Morate shvatit, mi smo njima svima potrošna roba, svi oni imaju neku agendu za ovaj planet, stoga najviše sami sebi možemo pomoći.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 2:09 pm 
Član foruma

pixica je napisao/la:
jel to TETRA slavni paranoid govori iz tebe :)?

Pixa, ja bi se zamislio nad sobom, ti si naglo promjenila ponašanje i onakve gluposti napravila, a to ti upućuje na veliku aktivaciju programiranja, stoga pogledaj sebe pa onda tetru, tetra tebi nije izgovorio šta si ti njemu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 7:24 pm 
Početnik

Jack987 je napisao/la:
Citat:

Nama treba pomoć od onih koji su u 4 D... OPD.

Dobrodođu i od ovih iz 3 D, OPD... ali nisu odavdje... koje su njegove moći u pomoći?

a jel ima kakva literatura? odakle dolaze kako i tako to. :D :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 9:26 pm 
Administrator

Citat:
Morate shvatit, mi smo njima svima potrošna roba, svi oni imaju neku agendu za ovaj planet, stoga najviše sami sebi možemo pomoći.

Da, slažem se s ovime. Ako netko iz viših nivoa hoće pomoć, dobro, a ako ne, opet dobro. Sve ionako je na nama samima. Mislim jedino kao pomoć da bi nam dobrodošla, u smislu nekog znanja o stvarima koje su nam "mutne" i ne možemo ih shvatiti uobičajenim "3D razmišljanjem".

Dakle, imamo što imamo, znamo trenutno što znamo...

Koji su prijedlozi, što da sve radimo?

Ovo je pitanje za sve na forumu. Da malo poboljšamo timski rad.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 10:57 pm 
Član foruma

.......počnimo prvo od sebe

treba uspostavi ono što vech znamo da kopamo i da znamo josh više....

više znanja jacha sila.....

....mislim da kod izražavanaja isto treba da se "sve"(večinom) shvača.....nemože se samo oslanjat na neke prizemljene činjenice jer je to u stvarnosti "oblikovanost" i isto nevodi prema nečemu u kojoj je sto% zekoslav..,
ali je dobro za uspostavit "temelje"...

nego da se to odnosi na promatranje tih činjenica....i tu bi se puno uštedilo na, svačanju, i ogranichavanju samoga sebe...
...al dobro mislim da se ovo vech sve zna....al isto je dobro josh malo iskopat nakon čega che se da uspostavi sloboda...čišći i jači kanal..gdi chemo puno slobodnje dolazit do informacija djelovanjem logike u strukturi univerzuma.......

josh bi htio reči da postoje više načina ,,gdi pojedinac može da izbacuje
informacije...
1 kruto prizemljenje
2 slikovito
3 simboliziranje( znakovi)
4 frekvencijski

možda ih ima josh sad to nije bitno...al kad bi se ovo svatilo uspostavila bi se puno vecha brzina u dobijanju inforamcija i prije svega razvijanje slobode....mikrokozmosa

:^o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 24, 2005 1:47 am 
Član foruma

Samo da prokometiram malo ovo o tome da nema pomoci.

Po meni moguce su grubo gledajuci dva stanja.

1) U svemiru postoji neki red, balans tj. ravnoteza principa, dakle i ta OPS i OPD prica takoder mora biti uravnotezena.

U tom slucaju u svakom slucaju postoji snaga koja nam pomaze. Ne mora nam pomagati sama po sebi ali ako mi ucinimo korak prema cilju mozda i cilj dode na taj korak blize nama. I to je pomoc...

2)U svemiru ne postoji red.
U tom slucaju nas inferiorne oni dominantni mogu ukloniti samo tako...

Trenutna situacija u svakom slucaju je bliza prvoj varijanti jer smo jos uvijek zivi tu i ne samo to vec o tome i diskutiramo.
Da je u pitanju slucaj dva mogli bi nas maknut odavde sale radi i to bi bio kraj price.

Ocigledno je u pitanju ravnoteza i doticni OPS enetiteti nisu tolko svemoguci kolko bi se dalo zakljuciti iz prica raznih.

Meni se cini da oni podosta taktiziraju.
NAse akcije ce biti tu koje ce odlucivati. Ne njihove.
Kad si tolko jaci od nekog onda ne manipuliras nego uzmes toljagu i napravis lom ako ti se oce.

Ocigledno je bitno ono sta cemo MI napraviti dakle nismo potrosna roba jer se NAS pita nesto.

Da nas se ne pita ne bi nas manipulirali.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 24, 2005 8:39 am 
Administrator

Citat:
Meni se cini da oni podosta taktiziraju.
NAse akcije ce biti tu koje ce odlucivati. Ne njihove.
Kad si tolko jaci od nekog onda ne manipuliras nego uzmes toljagu i napravis lom ako ti se oce.

Ocigledno je bitno ono sta cemo MI napraviti dakle nismo potrosna roba jer se NAS pita nesto.

Slažem se! Žele da se SAMI dovedemo u ropstvo, jer tada oni imaju čistu karmu. ZNAJU zakone karme. Dok oni ( mi ) koji NEZNAMO, činimo sebi takve stvari.
Da taj zakon ne postoji - pomeli bi nas jednom misli, ili jednim potezom na nekom 4D aparatu, i mi bismo bili izbrisani kao žito preko kojeg pređe kombajn. Definitvno su jači, pa ima nešto što ih sprečava da ne naprave pokolj u većim razmjerima.
Eh, pa da vas sve pitam: pa koji ludi stočar pokolje SVU stoku odjednom??? Za to nema potrebe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 24, 2005 9:33 pm 
Početnik

Citat:
Eh, pa da vas sve pitam: pa koji ludi stočar pokolje SVU stoku odjednom??? Za to nema potrebe...

Primjer: sva kontaminirana stoka sa kravljim ludilom je uništena.

Recimo da se većini ljudi dogodi nešto što bi nas učinilo bezvrijednim za izrabljivače iz 4D, pitam se kako bi reagirali...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 24, 2005 9:49 pm 
Član foruma

Organski portal osobno je napisao/la:

ma udri šakom od stol :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 24, 2005 10:02 pm 
Administrator

Citat:
Primjer: sva kontaminirana stoka sa kravljim ludilom je uništena.

Recimo da se većini ljudi dogodi nešto što bi nas učinilo bezvrijednim za izrabljivače iz 4D, pitam se kako bi reagirali...

Haha, pa naravno!!! Pomeli bi nas vjerojatno... ali imaju i oni "veterinare" koji se brinu da stoka "dobro napreduje i ne pada s nogu" !!!

Svaki mudar OPS entitet brine o svom "izvoru" da ne presuši!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 03, 2006 10:47 pm 
Administrator

Našao sam na jednom forumu o Mjesečevoj energiji... evo, zanimljivo je pa da se i tu ima ( dobra dušo, imaš li volje prevesti? ) :P

I think what he has found is an extra warning on how the negative entities in lower astral sphere are operating.

The heavenly layers in the Earth/Moon-system are the core sphere/sea of the main astral energies for our planet.
It refers to the availability of OD/OB fluids (Orgone) of Mesmer/Reich/Reichenbach.

Negative energies "need" a critical mass of "lower astral fuel" to work on.
The position of the Moon determines how much (quantity) of "lower astral fuel" can be used in a moment.
The quality of negative power can be fine tuned with ceremonies like black magic rituals, sex magick, enochian magick, kabbalism and satanism etc.

The Illuminati know how to do this.

So it's clear when "they" attack most likely (what Montalk also found):

1) On relative full-moon/high Moon dates
2) Same as 1) indirect, because of 1) and performing black ceremonies

However, there are some wildcards, independent of the Moon:

- ELF/HAARP
- Electronic Equipment
- Astral travels (extremely dangerous nowadays)
- The changed energy fields of the Sun/Moon/Earth system
caused by the Illuminati with using crop-circles, Mind-Control, chemtrails.

So, I think being/feeling safe by forecasting Moon behaviour is not 100% safe.

Extra suggestions with this:

1) Yes, I think you have to ask/pray for protection.
2) Use the hyperspace mind tools.
3) DO NEVER perform forced OBE experiences.
4) Remind when anticipating on moon cycles,
you're quite reactive instead of being really pro-active.
So, try to use your deprogramming tools (deprogramming mind-control).

Hyperspace tools are techniques to deprogram/reprogram your mind/thoughts in a healthy way.

This is by the use of visualisation and imagination of colors, tones, symbols, runes.

Not in reality, but all in/with the help of your mind.

Just compare this with a form of NLP, where NLP is a dangerous form of auto-hypnosis, a subproduct of the CIA MK-ULTRA program.

Fritz Springmeier has written a lot of mind-control and reprogramming mind-control victims.
I.e. the victims of MK-ULTRA, MK-DELTA, MONARCH, GREEN STAR, Paperclip and the abuse of MPD victims by Dr. Mengele.

Hyperspace mind tools are/were used by the Atlanteans, Celts, Sirians and Early Egyptians.
So you can say; hyperspace (protection)tools are a form of cosmic/alien application against negative psychic attacks.

The Roman Church uses also hyperspace tools in an indirect way in controlling/protecting their pupils:

The symbolics of artefacts, violet clothing, golden/silver icons, altars, candles, Catholic rituals etc.

The Jesuits are brilliant in these kind of things (abusing hyperspace-like sub-applications with Black Magic).
So, the Jesuits use both the negative forces (astral) and the indirect protection methods (sometimes in hyperspace) at the same time for their own purposes.

That the moon has a significant mental/emotional/spiritual influence over mankind is old news. Astrologers are familiar with it, and everyone knows how full moons supposedly make people looney. There's plenty in esoteric literature about the moon being a loosh collection station for mankind's energy:

* Gurdjieff said we are food for the moon

* Mouravieff detailed a fancy cosmological scheme where the moon was a planetary analog to OPs

* the Cassiopaeans said the moon was a second density entity

* Robert Monroe (or maybe William Baldwin in his book about alien entity attachments) wrote about there being loosh refineries on the moon where human energy is processed for transmission to consumers elsewhere in the galaxy. Pretty whacked stuff.

I agree with Atlantis that the moon is not the only influence, and agree with ermolai from another thread that such influences are no excuse for us allowing them to dictate our actions. Nevertheless, I have never paid much attention to the moon cycles until noticing that turmoil on NR happened in synch with them. So it's certainly a bigger influence than I thought. And astral/hyper-D entities being opportunistic feeders, it makes sense they would coordinate their efforts in synch with such times.

I haven't figured out why it's the days immediately before or after a full/new moon that have heightened potential...one thing to do is look at what the moon/sun/earth configuration is at these points and see if anything stands out.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 03, 2006 10:31 pm 
Član foruma

Mislim da ono što je on pronašao jest u stvari posebno upozorenje o tome kako negativni entiteti u nižoj astralnoj sferi rade.
Nebeski sjloevi u sistemu Zemlja-Mjesec su korijenska sfera/more glavnih astralnihenergija za našu planetu. Ovo se odnosi na dostupnost OD/OB fluida /Orgona) od Mesmera/Reich-a/Recihenbach-a.
Negativne energije trebaju kritičnu masu "goriva nižeg astrala" da na njoj (kao na podlozi) rade. Položaj Mjeseca određuje koliko se količinski može koristiti "nižeg astralnog goriva" u svakom trenutku. Kvalitet negativne sile može se lijepo uskladiti sa ceremonijama poput crnomagijskih rituala, seksualne magije, enohijanske magije, kabalizma i satanizma, itd.
Iluminati znaju kako da ovo rade. Zato, jasno je da "oni" napadaju najvjerovatnije (ono što je Montalk također pronašao):

1. Za vrijeme punog mjeseca
2. Isto kao i pod 1.)posredno, zbog onog rečenog pod 1. i izvođenja mračnih ceremonija
Međutim, tu još treba ubrojati neke neočekivane stvari, koje ne ovise o Mjesecu:
-ELF/HAARP
-Elektronska oprema
- Astralna putovanja (izuzetno opasna, inače, ovih dana)
- Promijenjena energetska polja sistema Sunce/mjesec/Zemlja uzrokovana od strane Iluminata korištenjem krugova u žitu, kontrole uma i zaprašivanjem.

Stoga, I mislim/osjećam da predviđanje ponašanja u vezi sa djelovanjem Mjeseca nije stoprocentno sigurno.
Dodatne sugestije u vezi s tim:
1. Da, ja mislim da morate tražiti/moliti se za zaštitu
2. Koristite oruža uma iz hiperprostora
3. NIKADA ne izvodite nasilu OBE iskustva
4. Imajte na umu da kad uzimate u obzir mjesečeve cikluse, vi postajete pasivni umjesto stvarno pro-aktivni.
Zato, pokušajte upotrebljavati vaše alate za deprogramiranje (deprogramiranje kontrole uma)

Oruđa iz hiperprostora su tehnike za deprogramiranje/odnosno reprogramiranje vašeg uma/misli na zdrav način. To se postiže korištenje vizualizacije i zamišljanja boja, tonova, simbola i runa.
Ne u stvarnosti, ali sve unutar odnosno s pomoću vašeg uma.
Samo uporedite ovo sa formom NLP-a, u kojem je NLP opasni oblik autohpnoze, sporedni proizvod CIA-inog programa MK-ULTRA.

Fritz Springmeier napisao je mnogo o konotroli uma i reprogramiranju žrtava kojima je um kontroliran. To jest, misli se na žrtve MK-ULTRA, MK-DELTA, MONARH, ZELENA ZVIJEZDA, Paperclip i otmice MPD žrtava dr. Mengelea.

Oruđa hiperprostora se koriste/bila su korištenja od strane Atlantiđana, Kelta, Sirijanaca i ranih Egipćana. Stoga, možete reći: alati zaštite hiperprostora su oblik komsičke/tuđinske prijave protiv negativnih psihičkih napada.
Rimokatolička crkva također koristi oruđa hiperprostora na jedan indirektan način u kontroliranju/zaštiti svojih učenika:
Simbolika artefakata, ljubičastih odora, zlatno/srebrnih ikona, oltara, svijeća, katoličkih rituala, itd.
Jezuiti su briljantni u ovim stvarima (zloupotrebljavajući podaplikacije nalik hiperprostoru pomoću Crne Magije). Sukladno tome, Jezuiti su i negativne sile(astral) i ujedno metod indirektne zaštite (ponekad u hiperprostoru) ali za svoje vlastite potrebe.

Da mjesec ima značajan mentalni/emocionalni/duhovni uticaj na čovječanstvo - predstavlja staru vijest. Astrolozima je to poznato i svatko zna kako pun mjesec utiče da ljudi malo "polude". Mnoštvo je ezoteričke literature o tome da je mjesec ustvari stanica za prikupljanje energije čovječanstva.

* Gurđijev je rekao da smo mi hrana za mjesec
*Mouravieff je razradio izvrsnu kosmologijsku šemu u kojoj je mjesec planetarna analogija za OPs
* Kasiopejci kažu da je mjesec bio entitet drugog nivoa gustoće
*Robert Monroe (ili možda William Baldwin u svojoj knjizi o izvanzemaljskim entitetima) pisao je o rafinerijama na Mjesecu gdje se ljudska energija procesirala za prijenos konzumentima širom galaksije. Prilično otkačena stvar.

Slažem se da Atlantidom da mjesec nije jedini koji stvara uticaj, i slažem se Ermolajem iz jedne druge teme da takvi uticaji nisu izgovor za nas da im dozvolimo da upravljaju našim djelovanjem. No, bez obzira na to, ja nikad nisam posvećivao mnogo paženj ciklusima mjeseca dok se nije desilo to komešanje na NR u sinhronicitetu s njima. Jer, to je sigurno veći uticaj nego sam mislio. I astralni/hiper-D entiteti pošto su oportunistički hranitelji, onda ima smisla to da bi oni koordinirali svoje napore sinhrono sa takvim vremenskim periodima.
JOš nisam shvatio zašto dani pred sam pun/mlad mjesec imaju tako povećan potencijal...zato treba posmatrati kakva je konfiguracija Mjeseca/Sunca/Zemlje u ovim tačkama i vdijeti da li tada nešto odudara.

To bi bio nabrzinu i ugrubo prijevod teksta, pa ako ti šta valja Jack uzmi, ako ne valja - baci.
Pusa,
A.

Jack987: Puno hvala! Ništa ne bacam. Sve opcije su "uključene".

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 19, 2007 9:11 pm 
Član foruma

Da li bi mi mogao neko razjasnit. Naime jasno mi je da nas kontrolisu iz 4D i da je kontrola u cilju hranjenja, tj kradje energije. Takodjer oni mogu da se hrane samo ljudima koji imaju dusu dok organski portali im nisu hrana vec vise sluge koji pomazu da covek s dusom dodje u stanje da ih hrani (odredjene emocije).
Ako je to istina to znaci da OP imaju mnogo vise energije od nas, posto im je niko ne krade. Drugim recim ako mi gubimo skoro svu energiju sluzeci 'gospodare' organski portali je imaju napretek. Da li gresim?

Druga stvar, ako se neki covek oslobodi 'gospodara', onda i on ima X puta vise energije nego da kazem obican covek-hrana. Sto drugim recima znaci, da se hipoteticki ja oslobodim, dozivela bi pravu exploziju energije koju odjednom imam na raspolaganju. Mozda bi na olimpijadi bez problema pobedila u svakoj disciplini hehehe. Sala!

Poetna je da bi sigurno kroz istoriju zapamtili te slobodne ljude, a i u zivotu ako se koji potrefi u nasoj blizini po drasticno velikoj razlici u energiji. Oni bi bili takoreci supermeni za nas obicne smrtnike.

Da li sam u pravu? Samo da kazem da dosta citam ali jos uvek imam osecaj da samo tapkam u mraku tako da je moguce da svakakve gluposti pitam :roll: .

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 19, 2007 10:33 pm 
Član foruma

Citat:
Ako je to istina to znaci da OP imaju mnogo vise energije od nas, posto im je niko ne krade. Drugim recim ako mi gubimo skoro svu energiju sluzeci 'gospodare' organski portali je imaju napretek. Da li gresim?

Gresis, nemaju energiju koju stvaraju visi auricni centri,a to ovima treba,a sve sto portali i pokupe od ljudi sa razvijenijom dusom pokupe im ovi.

Citat:
Druga stvar, ako se neki covek oslobodi 'gospodara', onda i on ima X puta vise energije nego da kazem obican covek-hrana. Sto drugim recima znaci, da se hipoteticki ja oslobodim, dozivela bi pravu exploziju energije koju odjednom imam na raspolaganju. Mozda bi na olimpijadi bez problema pobedila u svakoj disciplini hehehe. Sala!

Ne bi pobedila, to nije fizicka energija, nije ta vrsta, ne bi bili supermeni, ali bi bili malo sposobniji da upravljaju sobom.

Citat:
Poetna je da bi sigurno kroz istoriju zapamtili te slobodne ljude, a i u zivotu ako se koji potrefi u nasoj blizini po drasticno velikoj razlici u energiji. Oni bi bili takoreci supermeni za nas obicne smrtnike.

I zapamtili smo . . . evo Nikola Tesla naprimer, i opet kazem ne bi morali da dizu sami autobuse, ali bi verovatno bili po necemu drugaciji, a takve ljudi si garant vec sretala, samo nisi znala sta i kako da gledas, ali primetices ih vec, kao i svako ko to zeli.Jedino sto kada pocnes da ih primecujes mozes da budes sigurna da si i ti postala takva.

Odnosno, cilj je izaci iz programa,(a tu pomaze i ta energija viska) a zivot je ipak samo jedan mali program, i kada bar malo izadjes pocnes da primecujes sve vise i vise kako se ljudi bespotrebno pate i videces razliku u energiji coveka koji razmislja svojom glavom i coveka koji je u matriksu i cija je energija usmerena raznim programima, tako da je on i ne oseca i ne koristi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 19, 2007 11:13 pm 
Član foruma

Slazem se sa svim sto je napisao AL.
Problem je sto smo mi ljudi jednostavno masine, kako to kaze Gurdjijev, znaci nemamo vlastitu volju i podlozni smo bukvalo raznim nekontrolisanim pokretima i aktivnostima na "daljinski", tj. znaci da nas non-stop neko "trza" kao na "daljinski upravljac".
Takvo ponasanje i takav zivot imaju za posljedicu strahovito rasipanje energije, ne samo entitetima sa 4D OPS orijentacije vec i u bukvalnom smislu rasipanje energije na sve moguce nacine u svakodnevnom zivotu. Dakle, pocev od raznih "automatskih" pokreta, tikova i sl. pa do hranjenja gustera nasim niskofrekventnim emocijama sve je usmjereno ka nasem bukvalnom robotiziranju i gubljenju autohtonog i zaista slobodnog bica, kakvi u stvari i jesmo. :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 541 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.