Sada je: pet maj 02, 2025 1:54 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri sep 24, 2008 2:19 pm 
Član foruma

Ako te netko zamoli da mu okončaš život metkom, jer je smrtno ranjen i svjestan je da će ionako umrijeti za dan-dva i da mu time pomogneš da si skrati muke - u redu ( iako i tu imaš karmičkih posljedica ).

Zasto bi ga ubio? pa tko si ti da metkom rijesavas necije muke?? tvoja zadaca je da napravis sve,apsolutno sve da pomognes tom smrtno ranjenom i da ga pokusas spasit,ako i nemozes da mu osiguras sto dostojanstveniju i laksu smrt,a pucat u covjeka...--ZATVOR!

Ali - ako si je netko izabrao neke grde karmičke lekcije - u obliku "jadnog života" ili "hendikepiranog života" ili slično - ti kad to spriječiš ( da ga "ubiješ prije vremena" ) ti si mu samo PRODULJIO LEKCIJU i on će se opet morati inkarnirati da bi to odradio, negdje drugdje, nekad prije ili kasnije... dakle ODMOGAO SI !!! I naravno, opet imaš karmičkih posljedica...

Hm.....tu se slazem,uopce je nonsesno pricat o ubojstvima u ovakvim slucajevima, sto zelis rec s ovim "jadnim ili hendikepiranim" zivotom, pa to su jako dragi ljudi i kao takvi prolaze svoju katarzu,ali su isto tako kao i mi "normalni " ljudi i punopravni u ovom drustvu,a to za lekcije sto pricas, o tome bi se takodjer dalo raspravljat.

PS. Abortus je isto miješanje u tuđu slobodnu volju. Isto sprečavaš nečije učenje lekcija. Iako iz naše perspektive izgleda da nekom pomažeš... ali, u stvari... činiš suprotno. Rađe pusti nek se beba rodi, pa makar kakva ona bila... jer ju želiš ili ne... ti nisi CENTAR, niti tvoje ŽELJE i PERCEPCIJE nisu mjerodavne. Ego i pretpostavke

nadodao bih samo na ovo da bi uveo dugu zatvorsku kaznu za osobe koje su izvrsile,naredile abortus....nego jack,zamisli tek koliku si karmicku stetu cinis tim cinom ha?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 24, 2008 4:07 pm 
Član foruma

meni bi bilo žao da pobacim. Iz tog zaključujem da abortus na neki način nije u redu.
Ak ljudi jedu svinju i ubiju je da bi se prehranili, onda je slično tome kad ljudi ubiju začeto dijete jer onda oni ne bi imali šta jest i nebi djetetu imali kaj dat za jest. Čudno je na to gledat iz ovog usranog svijeta. U biti ženske idu na abortus jer nemaju novaca i onda je novac uzrok. To se može raspravljat unedogled i nema odgovora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 24, 2008 4:15 pm 
Član foruma

Dario,
ti uopšte ne shvataš da eutanazija nije ubijanje ljudi nego olakšavanje umiranja na zahtev umirućeg, uskraćivanje patnje umiranja a ne života, a u slučaju kada je on u toliko jadnom stanju da ni taj pristanak ne može da saopšti, a očigledno je da bi ga saopštio da može, onda uz saglasnost stručne okoline i najbližih osoba.

Dakle, reč je isključivo o humanom činu i meri humanosti društva, njegove svesti o vrednosti života i smrti kao prirodnog i sastavnog dela života.

Izvrtati činjenice kako je eutanazija ubistvo je čisto judeohrišćansko licemerje.

Ono je posebno izraženo kod jevreja koji su toliko opsednuti materijalnim životom da im je zabranjeno da se ubiju, pa tako održavaju život iako ni prirodnog života više nema.
Najlepši primer je Arijel Šaron, on se još koprca u paklu jer mu ne daju da umre, zbog svog verskog zakona ne smeju da isključe aparat koji ga održava u životu iako mu je telo mrtvo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 24, 2008 5:51 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Dario,
ti uopšte ne shvataš da eutanazija nije ubijanje ljudi nego olakšavanje umiranja na zahtev umirućeg, uskraćivanje patnje umiranja a ne života, a u slučaju kada je on u toliko jadnom stanju da ni taj pristanak ne može da saopšti, a očigledno je da bi ga saopštio da može, onda uz saglasnost stručne okoline i najbližih osoba.

Dakle, reč je isključivo o humanom činu i meri humanosti društva, njegove svesti o vrednosti života i smrti kao prirodnog i sastavnog dela života.

Izvrtati činjenice kako je eutanazija ubistvo je čisto judeohrišćansko licemerje.

Ono je posebno izraženo kod jevreja koji su toliko opsednuti materijalnim životom da im je zabranjeno da se ubiju, pa tako održavaju život iako ni prirodnog života više nema.
Najlepši primer je Arijel Šaron, on se još koprca u paklu jer mu ne daju da umre, zbog svog verskog zakona ne smeju da isključe aparat koji ga održava u životu iako mu je telo mrtvo.

Potpuno se slažem s Pantelijom. Ako umirući izrazi želju da mu se ugasi život, to je njegova volja koju treba poštivati. Možeš to sagledati kao njegovu posljednju želju. Tada to nije ubojstvo. Zapadne religije su ova pitanja zajedno sa seksualnošću, abortusom i eutanazijom doveli do fanatičnog neodobravanja i to je vrlo programerski odrađen posao od strane Crkve npr. Takav se mentalitet uvukao u zapadno društvo i samo porobljava umove. Kvragu s tim!

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 24, 2008 9:42 pm 
Član foruma

Za eutanaziju naravno da jesam.

Mislim da je kriminalno i krajnje nemoralno da je eutanazija protuzakonita. Crkva nažalost još uvijek ima jake prste nad državom i na osnovu vjerničke većine diktira život ostalima (gay brakovi, i sl.).

Abortus je teška tema.

Ne vjerujem da je itko ovdje protiv "day after" pilula. A opet ne vjerujem da je itko za abortus u 8. mjesecu trudnoće.

Dakle gdje - u tom razdoblju od samog začetka do rođenja djeteta - povući crtu i reći "sad je to živo biće i ne bi ga bilo moralno ubiti"?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 24, 2008 11:09 pm 
Administrator

Citat:
Ako te netko zamoli da mu okončaš život metkom, jer je smrtno ranjen i svjestan je da će ionako umrijeti za dan-dva i da mu time pomogneš da si skrati muke - u redu ( iako i tu imaš karmičkih posljedica ).

Zasto bi ga ubio? pa tko si ti da metkom rijesavas necije muke?? tvoja zadaca je da napravis sve,apsolutno sve da pomognes tom smrtno ranjenom i da ga pokusas spasit,ako i nemozes da mu osiguras sto dostojanstveniju i laksu smrt,a pucat u covjeka...--ZATVOR!

Dario, gle moje prve 4 riječi u ovom citatu:

Citat:
Ako te netko zamoli

Shvaćaš? Ako te netko zamoli da mu skratiš muke... onda mu tako "pomogneš" da što prije dođe do "tranzicije".
Citat:
nego jack,zamisli tek koliku si karmicku stetu cinis tim cinom ha?

SVAKI čin ima posljedice. Ma kakve one bile... neke su "teže", a neke "lakše"...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 25, 2008 3:32 pm 
Član foruma

Da, imao bi teške karmičke posledice ako bi odbio da pomogneš čoveku koji te moli da ga oslobodiš bola na jedini način na koji je to moguće učlniti.

Inače ja sam protiv abortusa.
Ipak je to prekid razvoja života voljom samo jedne strane.

Problem abortusa se rešava samo prevencijom i planiranjem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 25, 2008 3:42 pm 
Moderator

Razmnožavanje je samo po sebi zeznut koncept
pa povlači i jako zeznuta pitanja abortusa za sobom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 28, 2008 2:44 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Inače ja sam protiv abortusa.
Ipak je to prekid razvoja života voljom samo jedne strane.

Problem abortusa se rešava samo prevencijom i planiranjem.

Tvoj koncept ispravnog u ovom slučaju je zavodljiv. Ali...

Zar ti stvarno - da napumpaš curu i nisi planirao imati dijete - ne bi primijenio day after pilule?

U idealnom društvu s idealnim ljudima sve bi bilo riješeno prevencijom i planiranjem.

U realnom društvu sa stokom kakva jesmo prevencija i planiranje su fantazija.

IMO :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 28, 2008 9:39 am 
Član foruma

Pitanje je da li bi reagirali u takvoj nekakvoj situaciji na način koji sad tu iznosimo u postovima, dakle, da se ne slažemo s abortusom ili eutanazijom ili da se slažemo, da ne bi ili bi to učinili ili prisilili nekog da to učini. Ja iskreno neznam što bi učinio. Za sad neću reći niti da sam za niti da sam protiv ( makar mi od same pomisli na recimo abortus pozli ). Sve je stvar situacije u kojoj se nalazimo, ne možeš jednako reagirati na različite okolnosti. Nije isti abortus s 13 godina ili abortus s 23 godine, pogotovo ako npr. ugrožava nečiji život... postoje razne okolnosti i treba sve uzeti u obzir i nešto ( pametno ) izvuči iz konteksta. Ista je stvar s eutanazijom... ako je zbilja jedina nada i rješenje, onda možda, možda... ali više u ništa nisam siguran tako da nisam siguran niti u to.

Prevencija i planiranje... za većinu ljudi ne moguće. Propaganda je učinila svoje. Ali opet, imaš i ti tu neku slobodnu volju odlučiti što je dobro a što nije za tebe... opet, lakše je ne razmišljati za sebe jer vidiš u medijima kako su to drugi rješavali pa da ne bi ti ispao drugačiji ili čudni moraš postupiti na isti način kao i oni. Iako je možda taj način potpuno bezosjećajan. Lakše se uklopit u bolesni kolektiv nego razmišljat normalno. Ali neće niti to trajati zauvijek. U to sam siguran.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 28, 2008 10:20 am 
Član foruma

Faaip de Oiad je napisao/la:
U realnom društvu sa stokom kakva jesmo prevencija i planiranje su fantazija.

Tako je.
Ali to ne znači da ne treba težiti ka idealnom.
Ja sam se oslobodio mnogih fantazija. Sad pomažem drugima u tome. To je moj skromni doprinos. Ako bi svi tako po malo, situacija bi se preokrenula.
Uostalom, šta bi drugo i radili? Da ostanemo stoka?
Sav život se sastoji u tom osvešćenju i razvoju da postanemo ljudi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 28, 2008 2:49 pm 
Član foruma

Ja sam mislio da ti govoriš iz 'zakonodavne' perspektive (tj. kako bi postupio da je na tebi da izdaješ zakone), a ti si govorio iz perspektive čemu treba težiti. Otud nesporazum. Inače se slažemo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 13, 2008 2:05 pm 
Član foruma

.... Iscitao sam polovinu teme...

Pa da kazem svoje misljenje. :P

Decje paralize i teze retardacije upravo dolaze zbog neuspelih pokusaja pobacaja... ili jakoh bolova majke koja nosi jos nerodjeno dete, bilo emotivnih ili fizickih bolova.

A prirodne bolesti i ne postoje, to je jednostavno izmisljeno.
Svaka bolest je pojekcija nekog nasilja, mucenja, bolova i slicno...

Nekad se na detetu izvrsi nasilje i pre nego sto se rodi, u slucaju kad pijan otac mlati zenu, ili se zestoko sexaju, a dete u majcinom trbuhu se gnjeci.. i slicno.

Jednom kada je nekom slobodna volja degradirana mucenjem, tesko ce je povratiti..
Ali naravno moze.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 13, 2008 4:11 pm 
Član foruma

a šta ako oživi?!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.