Sada je: sri maj 14, 2025 9:19 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned jul 20, 2008 9:33 pm 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:
Nisam skroz shvatila kako bi to funkcioniralo sa nekreditnim novcem tak da neću odmah napisat DA.

Funkcioniralo bi onako kako piše u mom potpisu. Raduje me što niste rekli NEĆU NIKAD. NEĆU ODMAH mi dozvojava da gajim nadu da će te nam se pridružiti NEKAD.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 21, 2008 12:53 pm 
Član foruma

Ja bi najradije da nema novaca, ali to će se dogoditi tek kad se svijest razvije. Ako je nekreditni novac put ka tome, onda sam za.

Vrh

Naslov: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo
PostPostano: pon jul 21, 2008 5:32 pm 
Član foruma

Ja bi najradije da nema novaca, ali to će se dogoditi tek kad se svijest razvije. Ako je nekreditni novac put ka tome, onda sam za.

Ne znam kako zamišljate društvo bez novca. Novac će verovatno biti koristan. Ali sa nekreditnim novcem se ukida deo poreza, pa će potrošači plaćati manje a proizvođači dobijati više nego u sistemu kreditnog novca, gde i kredit i kamata opterećuju troškove. Troškovi i cene, biće manji a neće biti ni inflacije. Tada će ljudi (i kupci i prodavci) izgledati manje pohlepno i gramzivo nego danas. Biće manje nervoze i borbe među ljudima nego danas. Danas, zbog pogrešne ekonomske nauke, potrošači plaćaju previše a proizvođači dobijaju premalo, pa opravdano kukaju a ekonomija ih uverava da je razlog tome sebičnost i pohlepa, gramzivost ljudske prirode. Tada ni Vi nećete tako negativno suditi o novcu. Nekreditni novac neće kao kreditni novac, biti oličenje svega negativnog u čoveku. Društvo će biti pravednije, i valjda će se to odraziti na ponašanje ljudi i odnose među ljudima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 21, 2008 11:26 pm 
Administrator

Citat:
Ali sa nekreditnim novcem se ukida deo poreza, pa će potrošači plaćati manje a proizvođači dobijati više nego u sistemu kreditnog novca, gde i kredit i kamata opterećuju troškove.

Baš me zanima koja će sila natjerati države, odnosno, te ljude i druge entitete koji su u vrhu piramide, da MANJE "uzimaju" ljude... :twisted:
Citat:
Troškovi i cene, biće manji a neće biti ni inflacije. Tada će ljudi (i kupci i prodavci) izgledati manje pohlepno i gramzivo nego danas. Biće manje nervoze i borbe među ljudima nego danas.

Točno, bilo bi to super.

Ali, ako želiš kontrolirati masu, želiš izvući što više negativne energije iz "stada", to nećeš nikad dozvoliti da se dogodi. Ubaci se ( virtualno ) u um nekog pohlepnog moćnika, koji ti diktira ekonomiju... probaj razmišljati kao on, pa ćeš uvidjeti da ti nekreditni novac uopće nije u interesu. A imaš moć da to spriječiš... imaš moć i dalje "uzimati" ljude... i pametni znaju da moraš uzimati onoliko koliko se ljudi NEĆE pobuniti... itd.

Eh, sad "izađi" iz tog uma, da te "ne uzme"... hehe... pa da pogledamo trenutnu situaciju... tko god kontrolirao ljude - taj je i takvog, negativnog, karaktera... jer inače nebi mogao "tamo" biti, tj. na toj poziciji...

Ideja je super, ali nam "Hrkljuš" NIKAD neće dozvoliti da ju ostvarimo!!! Borit će se SVIM silama da očuva vlast, kamate, moć, pohlepu i sve što ide uz sve to...

Možda svijest ljudi poraste u dogledno vrijeme, pa će se nešto i promijeniti. Ne zaboravimo da je ovaj naš OPS svijet piramidalan, tj. energija se uzima od onih "dolje" i translocira "onima gore"... a novac JE ENERGIJA našeg 3. denziteta!!!

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: uto jul 22, 2008 10:53 am 
Član foruma

Nekreditni novac nije samo uslov za pravednije društvo. On je više od toga. On će biti prihvaćen upravo kad i vladajući ljudi "negativnog karaktera" shvate da je nekreditni novac - uslov za opstanak sveta. Nekreditni novac, bez inflacije, ustanovljava tačnu meru vrednosti. On pokazuje koliko raste ljudska racionalnost. Osobine ljudi negativnog karaktera, proizvode pad racionalnosti, kad se to bude shvatilo i pokazalo, ili će ti ljudi promeniti svoj karkter, ili će biti smenjeni. Rat se neće moći voditi radi profita, jer rat znači pad racionalnosti, a profit proizilazi iz porasta racionalnosti. Nobelovac Milton Fridman kaže da je "profit takođe trošak" a to je isto tvrdio i Marks. Očevi američke nacije (Džeferson, Franklin) bili su protiv kreditnog novca, ali nisu naučno utemeljili nekreditni novac, nego je dva veka kreditni novac naučno izučavan kao jedino moguć. Ako se sada naučno dokaže nužnost nekreditnog novca, promena će nastupiti odmah. Ne moraju se čekati stoleća, da se promeni svest širokih masa. Naučna otkrića ubrzavaju tok ljudske istorije i menjaju svest ljudi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 12:57 pm 
Član foruma

Nezrelo razmišljate.
Ne postoji 'tačna mera vrednosti' kao ni realnost koja se može definisati i život lepo urediti prema njoj. Sve je relativno i višedimenzionalno.
Mora postojati izvesna mera iluzije i manipulacije čak i u ekonomiji da bi stvari uopšte funkcionisale, a uvek funkcionišu samo privremeno, ne za stalno, pa se onda malo pretumbaju (svetska kriza, rat i sl,) i uspostavi 'novi poredak' koji opet traje samo neko vreme.
To je nužno jer ne postoji realnost u kojoj je 2+2=4. Bar ne za stalno.
Ovo stanje sada sa kreditnim novcem i obmanama kojima smo izloženi je odraz našeg stanja i zrelosti. Nisu nam bankari krivi. Oni samo odrađuju ono što sami zaslužujemo svojim delanjem i još više - nedelanjem.
Zato batalite infantilne predstave o promeni sveta - tako karakteristične za Srpski mentalitet - kao da sve znate o svetu - i menjajte sebe. Samo tako će svet biti mnogo lepši.

Vrh

PostPostano: sri jul 23, 2008 4:42 pm 
Član foruma

Poštovani Pantelija, Vi ste najopasniji branilac Svetskog poretka kreditnog novca. Širite pesimizam. Ja nemam vremena da se menjam a i ne bih ništa menjao, jer ne vidim da sam negde pogrešio.
I pored svih negativnosti (na koje s pravom ukazujete, i ne samo Vi), čovečanstvo se razvija po stopi ad bar 3 % godišnje. Toliko treba dodati nekreditnog novca u opticaj svake godine. Za toliko će zbir dohodaka biti veći od zbira troškova i za toliko neće biti potrebni porezi, a neće biti ni inflacije. Kad nema inflacije, cene su stabilne, pa je moguća tačnija ocena stvarne situacije i bolje planiranje budućnosti.
Kad sam rekao tačna mera vrednosti, mislio sam na to. Za početak mislim da je to dovoljno. Pred opasnostima koje nosi budućnost, mora se izaći sa tačnom merom vrednosti. Rešenje tog problema je prvi, ali zato najlakši zadatak.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 5:18 pm 
Član foruma

Ne širim pesimizam već realizam.
Najopsniji su oni koji tvrde da ne žele da se menjaju jer nisu pogrešili.

Suština vašeg stava je da izgleda pojma nemate gde grešite i u kakvom svetu živite: godišnje bez traga nestaje stotine hiljada dece koja završavaju u krvavim ritualima vlasnika svih banaka u svetu (o umešanosti CIA-e i gomilu svedočanstava o tome možete da vidite na http://www.ivantic.net/Ajk_i_zavere.htm ),
a vi tražite od njih pravednu raspodelu para. #-o

Za decu vas nije briga ili niste obavešteni o njihovim masovnim nestancima i satanističkim ritualima najmoćnijih ljudi sveta?

Izgleda mi da je ovo drugo u pitanju, da vi uopšte ne želite ni da poverujete da se to događa, mislite da su to samo 'teorije zavere'.
Zavera je zapravo toliko velika da ljudi ne mogu da poveruju da se događa.
Da zlo bude veće, dokazi i činjenice o njoj uopšte nisu skriveni, to vam je sve pred očima, ali ne želite da vidite, informacije su dostupne, ali to su za hipnotisane ljude samo 'teorije zavere'.

Kao što sam gore napisao, a vidim da niste razumeli, uzroci su mnogo dublji. To sa novcem je samo sitnica na površini i besmisleno je pomisliti da se to može promeniti bez razumevanja i promene osnovnih uzroka.

Vrh

PostPostano: sri jul 23, 2008 6:29 pm 
Član foruma

Čovečanstvo ipak grabi napred po stopi od 3 % godišnje. To tih 3% došlo se zahvaljujući Nikoli Tesli i ljudima sličnim njemu. Zamislite da sa prelaskom na nekreditni novac ta stopa skoči na 5 %. Kolike su to milijarde. Ja sam predločio da se novac daje za penzije i dečije dodatke, ali to niste videli pa me optužujete da zanemarujem decu. Inače, ja imam 65 godina, pa sam zato rekao da više nemam vremena za menjanje. Ako raste ekonomska racionalnost, stvara se višak korisnosti proizvoda koji se može realizovati, tj. prodati samo uz pomoć dodatne količine novca koji mora biti nekreditni novac. Danas toga novca nema i zato se javljaju krize hiperprodukcije, inflacija i drugi problemi koje sam ja teoretski rešio. Time sam se bavio celog života a sada me Vi optužujete, za sva zla ovog sveta. Pogledajte naslov teme: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo. O tome pričamo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 6:37 pm 
Član foruma

Još jedna filozofska rasprava koja nikud ne vodi. Negativna energija koju ''neki'' šire ulazeći u nadmetanje ne vodi nikamo, već samo blokira.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 6:53 pm 
Član foruma

Hah ! Vrlo inspirirajuće.

Ali no dobro, budući da neznam niti e od ekonomije, neću se miješat u ovo ( a i moram priznati da me ova tema još više zbunila nego informirala ). Pustit ću da naš trust mozgova to riješi, ipak oni znaju sve o ekonomiji i manipulacijama. Ili možda ipak ... ma ne, nemoguće.

[-(

Vrh

Naslov: Re: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo
PostPostano: sri jul 23, 2008 7:16 pm 
Član foruma

stojan nenadovic je napisao/la:
Time sam se bavio celog života a sada me Vi optužujete, za sva zla ovog sveta. Pogledajte naslov teme: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo. O tome pričamo.

Samo vam skrećem pažnju da niste dovoljno obavešteni i da razmišljate po stereotipima koji su nam nametnuti.
Koliko je to vama nametnuto pokazali ste i sami time što niste ni razumeli da nisam govorio o dečijim dodacima već o masovnim ubistvima dece od strane vlasnika novca i tvoraca monetarne politike koju kritikujete.
Na strani koju sam vam gore predložio http://www.ivantic.net/Ajk_i_zavere.htm
možete naći dosta o tome.
Ali sumnjam da će vam se dopasti ono što ćete tamo naći. Izgleda da je zaista kasno da nešto menjate kod sebe. Ne zbog godina, već dugogodišnjih navika.

Vrh

PostPostano: sri jul 23, 2008 8:31 pm 
Član foruma

Još jedna filozofska rasprava koja nikud ne vodi. Negativna energija koju ''neki'' šire ulazeći u nadmetanje ne vodi nikamo, već samo blokira.

Slažem se s Vama. Nisam hteo da ulazim u nadmetanja, nego da pojasnim svoju misao. Nekome je dovoljno ono što piše u mom potpisu, a nekome ne vredi ništa ni pričati jer se ljudi možda jednostavno zezaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 8:43 pm 
Administrator

Citat:
čovečanstvo se razvija po stopi ad bar 3 % godišnje

Velika je iluzija kad ljudi mjere svoj razvoj u "novcu" ili "tehničkim dostignućima"...

... jer se broji SAMO duhovni razvoj... sviđalo se to nekome... ili ne... ZNAO to netko... ili ne...

Sve su - samo lekcije. Učimo i sa 5, 15 ili 55 godina... svejedno koliko smo stari, ali - cijelo vrijeme - učimo!

Ako smo već toliko zabrijali u materijlno, vrijednost pridajemo novcu i materijalnim stvarima - imat ćemo i adekvatne posljedice, bilo kao pojedinci ili kao grupa, vrsta, odnosno, čovječanstvo... naravno, trenutno bi bilo glupo negirati materijalnu egzistenciju, ali mudro bi bilo ne davati previše energije u tu krajnost, dok drugu uveliko zapostavljamo i radimo DEBALANS.

Hoćemo li do 2012. godine postići bar mali korak, u smislu proširenja svijesti da nam novac, zapravo, i ne treba - vidjet ćemo! :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 12:16 am 
Član foruma

Citat:
Hoćemo li do 2012. godine postići bar mali korak, u smislu proširenja svijesti da nam novac, zapravo, i ne treba - vidjet ćemo! :roll:

Ti očito znaš nešto što nitko drugi nezna.

#-o

Vrh

PostPostano: čet jul 24, 2008 4:34 pm 
Član foruma

Proizvodnja, sa troškovima, predstavlja bazu društva. Na troškove proizvodnje treba dodati i troškove egzistencije društvenog sistema (vojska, uprava i sl.). Ovi troškovi se danas finansiraju porezim, koji se dodaju ceni koštanja. To je baza. Ako potrošnja iz proizvedenih dobara izvuče više korisnosti nego što je potrebno da se nadoknade uloženi troškovi proizvodnje i egzistencije društvenog sistema, možemo reći da je stvoren višak korisnosti koji može biti realizovan samo nekreditnim novcem. Ekonomska nauka ignorisala je postojanje viška korisnosti, pa je bilo normalno da se stvori dogma: troškovi + porezi = dohodak. Kad se pojavio višak korisnosti, pošto nije bilo nekreditnog novca, pojavio se problem realizacije viška proizvodnje koji se manifestovao kao ekonomske krize.
Milton Fridman je bio poslednj branilac doktrine budgetske ravnoteže, koja je čuvala dogmu o jednakosti troškova i korisnosti. Dobio je Nobelovu nagradu i zadatak da savetuje Regana, čoveka koji nije imao pojma o ekomnomiji. Za manje od dve godine, SAD su potonule u krizu iz koje se nije video izlaz. Tada je Regan, koji je proglašen za najboljeg predsednika SAD u istoriji, povukao odlučan korak. Poveo je politiku budgetskog deficita u koju je prerušen nekreditni novac. Kad je, na iznenađenje naučnika i bankara, spektakularno uspeo, niko nije znao da objasni, šta se dogodilo. Otada se nekreditni novac, prerušen u različite deficite, neprestano širi. Dok je višak korisnosti bio zanemarljio mali, sve je funkcionisalo dobro (bar u teoriji). Kad je porastao na nekoliko procenata, to je zabašurivano kroz inflaciju i razne vrste deficita.
Sada, kad neke zemlje imaju razvoj od 10 %, to se više ne može sakrivati. Zato će se poredak u kojem vlada dogma da je "profit takođe trošak" srušiti kao kula od karata. Ako nadgradnja (koja treba da se plati nekreditnim novcem) iznosi 1 % a baza 99 % od dohotka, to se može tretirati kao približna jednakost, ali ako uskoro troškovi budu predstavljali 1 % a nadgradnja 99 % od dohotka, nema tog bankara, ni masona, koji će moći dokazati da su troškovi i dohodak jednaki a višak korisnosti jednak nuli. Njihov negativni karakter brzo će se prilagoditi promeni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 4:55 pm 
Član foruma

Dragi Stojane Nenandovicu, lijepo je to sto ste vi pozitivni i optimisticni Ali u danasnje vrijeme ovo rijetko gdje vazi :

Citat:
Njihov negativni karakter brzo æe se prilagoditi promeni.

Vecinom se desava da oni promjene prilagodjavaju svom losem karakteru.
Neki ljudi ovdje su vjerovatno u pravu da mora narasti svijest covjeka pogotovo onih na nizim slojevima piramide da bi ovako nesto zazivilo , drugacije da se bilo ciji karakter oblikuje spoljnim promjenama u materijalnoj kreaciji u kojoj mi zivimo vrlo tesko.
Treba se ici upravo obrnutim porcesom pa je danasnji monetarni sistem posljedica cjelokupne svijesti covjecanstva zato ste i tako usamljeni u toj vasoj ideji i u trenutnom moru losih karaktera trebalo bi se desiti veliko cudo da je realizujete.
Naravno ne treba odustajati , ako je vi ne ostvarite, netko ce nastaviti vase ideje pa mozda se jednom steknu uvjeti za tako nesto.
Ako se pazljivo osvrnete oko sebe vidjecete da u svim sferama ljudskog drustva pa i u monetarnom sistemu se uglavnom lijece posljedice tj popunjavaju rupe a malo se paznje posvecuje uzroku. Tu bi bilo dobro za razmisliti do koje mjere nekreditni novac lijeci uzroke.
Svakako sve najbolje .

Vrh

Naslov: nekreditni novac - uslov za pravednijw društvo
PostPostano: čet jul 24, 2008 9:15 pm 
Član foruma

Hvala Vam na lijepim riječina podrške. Jednom se moralo početi. Mi sada počinjemo. Vidim da na Galaksiji imamo već skoro 1000 posetilaca. To daaje hrabrosti snagu da se istraje u daljoj borbi za nekreditni novac.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 11:30 pm 
Administrator

Citat:
Ti očito znaš nešto što nitko drugi nezna.

Ma ne... znaju mnogi... hehe...

Nego... da iznesem neku svoju "viziju" događaja kako bi mogla ići stvar sa nekreditnim novcem:

1. Organizira se neki referendum u pitanju nekreditnog novca ( da ili ne )... međutim, za to trebaju velika financijska sredstva ( neznam gdje i tko bi to financirao... )

2. "Slučajno" smo "nabavili novac" za referendum... ( "netko" je financirao to sve iz nekog razloga )... i proveli referendum. Rezulati su odlični: 90% ZA, 5% Protiv i 5% Suzdržanih. Dakle, ljudi hoće nekreditni novac, odnosno taj sistem.

3. Sad imamo problem: to sve treba ozakoniti, tj. donijeti adekvatne zakone i propise koji bi to omogućavali... većinu sabora država i korumpiranih političara treba nagovoriti da se donese takav zakon ( usput... u njihove džepove se ulijevaju poveće količine novca kojeg ima banke poklanjaju tako da ovi nebi prihvatili takav zakon ). Neki političari se nedaju tako potkupiti, ali im netko zaprijeti i ovi sad bez novca u džepovima glasaju protiv donošenja takvog zakona. Svejedno.

4. I kad bi se donijeli zakoni, male banke bi propale, a svjetske banke ionako ne potpadaju pod zakone nekih država, već TIM ISTIM DRŽAVAMA POSUĐUJU NOVAC UZ KAMATE i time se opet samo smiju svemu ovome što bi mi, eventualno, postigli.

Nije sve tako "crno", ali je to trenutno stanje...

Dobro, ima li netko kakvu drugačiju ideju? Kako to postići?
#-o

Vrh

PostPostano: pet jul 25, 2008 12:13 pm 
Član foruma

Male banke ne bi propale. Čuvale bi novac, onima koji im daju na štednju i davale kredite, onima koji im traže. Tačno koliko imaju na štednji. Bilo bi zabranjeno stvaranje novog novca, davanjem kredita preko iznosa prikupljene štednje.
Novi, nekreditni novac pravila bi država, prema formuli iz mog potpisa. To bi joj bilo dovoljno i ne bi morala da uzima kredite od onih koji danas vladaju svetom putem kredita. Kad bi sve države radile isto, niko ne bi imao inflaciju, pa bi odnosi među valutama bili uvek isti, što bi suštinski značilo, kao da je formirana svetska vlada koja izdaje svetski novac. To bi značilo da je stvoren Svetski poredak nekreditnog novca. Svetski bankari bi opstali, ako bi radili isto što i mali bankari.
Iz svetske trgovine, koja upućuje proizvodnju prema minimumu troškova a raspodeljuje proizvode prema maksimumu korisnosti, proizilazio bi svetski nekreditni novac koji bi se mogao deliti kao pomoć siromašnim državama, odlukom Ujedinjenih nacija.
Galaksija ulazi u istoriju, kao prva, koja je proklamoval da je nekreditni novac - uslov za pravednije društvo. Kad neko još moćniji proklamuje da je nekreditni novac - uslov opstanka sveta, svetski bankari će možda poželeti da takvu odgovornost skinu sa sebe i prenesu je na svet.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.