. . . a mene je najvise nerviralo sto Aragorn peva na kraju filma, mislim zamislite macho tipa Aragorna kako pevucka na kraju. A ona buljava spodoba sto glumi Froda onako pacenicki baca prsten u vatricu . . .
A sad posto smo se posalili da se uozbiljimo.
Citat:
Ono što se poklapa je njena priča o lokaciji Kovčega Saveza - ista kao u knjizi od Grahama Hancocka;
Sa cime se poklapa? Zasto li se poklapa? Kakvog kovcega? Zasto je to vazno?
Citat:
Elochim iz Staroga Zavjeta ( bogovi u množini)
"Bogovi" iz najpsihopatskije izmisljotine u istoriji covecanstva!? Mos' misliti.
Citat:
pozitivizam i temelji za to su isti ili slični kao kod Barbarinih Donositelja Svitanja.
Al' ga rastegnu ovde sa "objasnjenjem" . . . to bas onako "po volji". Evo zgodnog linka:
viewtopic.php?f=7&t=815Citat:
Posebno mi je upalo u oči da i ona govori da smo mi bogovi i boginje kao što rekoše i Plejadanci.
Pa ti to bas ugrejalo njuejdjersku dusicu? Ti bi da budes bog? Bice jednog dana, al' zasad smo svi ku . . c na biciklu, i dok to ne shvatimo ne postoji ni sansa.
Citat:
Isus Krist je također rekao da smo i mi kao bogovi.
Jel rekao? A gde? Jel znas? Moze i link.
Citat:
A sve što ovo povezuje i što je naglašeno kod svih gore nabrojanih je ljubav.
Pa? Sve sto povezuje kontrolore u gradskom saobracaju, djubretare i saobracajnu policiju su zuti fluoroscentni prsluci, a oni ipak ne rade u istoj sluzbi. I da je ljubav, zasto ti je to vazno? Zasto te je privuklo sto je eto bas ljubav? Sta je to ljubav?
Citat:
Također je spomenula spirale što me odmah asocira na Fibonaccija i njegov niz iz kojeg se izračunava spirala.
Da . . . ? I . . . ?
Mene asocira na Rasu Popova, zbog necega . . .
Citat:
Koliko je planeta bitna ne treba ni spominjati.
Koliko? Zasto ne pominjati? Ko kaze da je bitna? Odakle ti to?
Citat:
Ono što je rekla itekako se može usporediti i naći podudaranja s drugim izvorima...
Sve sto bilo ko kaze, moze se uporediti sa necime i ako se zeli moze se naci podudaranje s drugim izvorima. Pa cak i ono sto ti i ja pricamo.
Ej, znas sta . . . nemoj da se ljutis, al' nemoj da vadis mozak iz tegle. Kasno je . . . ukiselio se vec.