Sada je: uto maj 06, 2025 12:15 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: uto nov 16, 2010 3:22 pm 
Član foruma

Koliko sam ja skontao, u astralnom telu su secanja i iskustva iz prozivljenog zivota. Ali ne i ono sto se nauci iz tih iskustava, taj "nauk" ide verovatno sa tom "kospicom" kajsije.

Nego da ne idemo u of topik, evo ovde prikladne teme, malo je bila pala:

viewtopic.php?f=7&t=937&hilit=Dusa+duh+razum+svest&start=260

Da promenimo kafanu :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 8:19 pm 
Član foruma

Kao što reče AL, a slažem se sa njim, silazak sa viših nivoa svijesti bi značio da je svijest već dosta napredna te da će se samospoznaja lakše ostvariti u trenutnoj gruboj formi, ali se ne slažem s tobom da su došli prosvjetljeni jer niko se ne rađa odnosno niko ne uzima fizičku formu u tom stanju.

Kako da ne, npr. Sai Baba je već kao malo dijete pokazivao nadljudske sposobnosti, ista priča prati Teslu, Isusa i Krišnu naravno svatko na svoj način. Oni su došli prosvijetljeni te ih se ne može nikako trpati u isti koš sa nama. Na žalost većina ih je proganjana i osuđivana jer su predstavljali prijetnju.
Netko može biti u gruboj formi a istovremeno biti prosvijetljen, to nije nemoguće.
Iznimno hrabre duše dolaze u ovu realnost, ta hrabrost se graniči sa ludošću, imaju petlju nema šta.

Vrh

PostPostano: uto nov 16, 2010 10:49 pm 
Član foruma

[quote="kartikeya"]Kao što reče AL, a slažem se sa njim, silazak sa viših nivoa svijesti bi značio da je svijest već dosta napredna te da će se samospoznaja lakše ostvariti u trenutnoj gruboj formi, ali se ne slažem s tobom da su došli prosvjetljeni jer niko se ne rađa odnosno niko ne uzima fizičku formu u tom stanju.

Kako da ne, npr. Sai Baba je već kao malo dijete pokazivao nadljudske sposobnosti, ista priča prati Teslu, Isusa i Krišnu naravno svatko na svoj način. Oni su došli prosvijetljeni te ih se ne može nikako trpati u isti koš sa nama. Na žalost većina ih je proganjana i osuđivana jer su predstavljali prijetnju.
Netko može biti u gruboj formi a istovremeno biti prosvijetljen, to nije nemoguće.
Iznimno hrabre duše dolaze u ovu realnost, ta hrabrost se graniči sa ludošću, imaju petlju nema šta.[/quote]

Ja bi to isto rekla i za nas! :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri nov 17, 2010 8:31 pm 
Član foruma

aamon je napisao/la:
Little Grandmother Kiesha Crowther speaks on 2012 November 2010

:love5:

:love3:

Gdje skinuti cijeli video? Još kad bi bio i prijevod :king:

Vrh

PostPostano: sri nov 17, 2010 9:12 pm 
Član foruma

kartikeya je napisao/la:

Gdje skinuti cijeli video? Još kad bi bio i prijevod :king:

O ovoj izuzetnoj ženi otvorena je i tema na forumu, a tamo su ti i još neki njezini govori

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=9&t=2968&p=89644&hilit=Kiesha+Crowther#p89644

volio bih ti pomoći oko prijevoda, ali nisam stvarno toliko vješt! :mrgreen:

:love3:

Vrh

PostPostano: sri nov 17, 2010 11:00 pm 
Član foruma

Nonsens.

Citat:
Around the world, wisdom keepers are saying that 2010 is the year we need to "get it". The time has come for us to wake up to who we really are.

Jel' se obistinilo? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 8:06 am 
Član foruma

Nije još istekla 2010.
Cura govori iz srca, u njenom govoru nema ništa osim pozitivnih sugestija i namjera.
Ukoliko se i ne probudimo i ne shvatimo opet ne znači da cura nije u pravu.
Ako je rekla da je došlo vrijeme da se probudimo, nigdje nije rekla "100% ćemo se svi u 2010 probuditi i prisjetiti tko smo"

Ave,

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 2:03 pm 
Član foruma

Meni je rec "sugestija" vec dovoljno indikativna.

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 2:23 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Meni je rec "sugestija" vec dovoljno indikativna.

Naravno, Arbitriume Liberume,

Ave,

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 3:37 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum, odnosno tacnije liberum arbitrium znaci "slobodna volja" "po slobodnoj volji". :mrgreen:

Posto vidim da te buni.

A posto vidim da je tebi dovoljna zgodna plava simpaticna cica (svak bi je pozeleo da mu kuva rucak i svaka zena za snajku) koja prica bajke, da bi u nesto poverovao, pa cak i to zastupao, pitanje je sta li si ti mislio da to znaci :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 3:43 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum, odnosno tacnije liberum arbitrium znaci "slobodna volja" "po slobodnoj volji". :mrgreen:

Posto vidim da te buni.

A posto vidim da je tebi dovoljna zgodna plava simpaticna cica (svak bi je pozeleo da mu kuva rucak i svaka zena za snajku) koja prica bajke, da bi u nesto poverovao, pa cak i to zastupao, pitanje je sta li si ti mislio da to znaci :mrgreen:

Naravno da svatko po svojoj slobodnoj volji donosi zaključke,

A kakav ona ručak kuva ne znam, nemam pojma je li dobra ili loša kuharica.

I već smo :offtopic: , ovo je moj zadnji odgovor tebi. Možeš nastaviti što god i kako želiš,
Arbitriume Liberume

Ave,

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 4:26 pm 
Član foruma

langolijer je napisao/la:
Nije još istekla 2010.
Cura govori iz srca, u njenom govoru nema ništa osim pozitivnih sugestija i namjera.
Ukoliko se i ne probudimo i ne shvatimo opet ne znači da cura nije u pravu.
Ako je rekla da je došlo vrijeme da se probudimo, nigdje nije rekla "100% ćemo se svi u 2010 probuditi i prisjetiti tko smo"

Ave,

Svi smo zaceti i rodjeni u grijehu? cija je od nasih individualnih aktivnisti prava shvrha vjerijatno nikada necemo saznati.
dosadasnje vrijeme govori da se nastavi bludnicenje (larve fantomi) kada dodje drugo vriejem vecina od nas pod predpotavkom pocevsi od mene tu vise necem biti, u gomili koja se nece nikada probuditi..

poceo sam o grijehu.
od najranijeg djetinstva sam grijesio, sada grijesim, trudim se ne grijesiti ali to je prakticki nemoguca misija...
da li krao ili drzao vrecu isto ti se pise..

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 5:21 pm 
Član foruma

langolijer je napisao/la:

Posto vidim da te buni.

Naravno da svatko po svojoj slobodnoj volji donosi zaključke,

A kakav ona ručak kuva ne znam, nemam pojma je li dobra ili loša kuharica.

I već smo :offtopic: , ovo je moj zadnji odgovor tebi. Možeš nastaviti što god i kako želiš,
Arbitriume Liberume

Ave,

Ne vidim da smo of topik, govorimo o osobi koja govori o 2012 godini, o kojoj je ova tema (bar ja o tome govorim).

Osoba je pritom "americki indijanac", sa plavim ocima i tipicnom anglo saksonskom fizionomijom. Cela prici mi lici na "Zvonki cedar" al' americki. Fina plavusa tako prijatnog izgleda trepce i milo kaze kako ce sve biti u redu i jupi.

Shvatam da ti je lepo da je slusas i onako prijatno oko srca, ali nije uopste stvar u tome da treba da ti bude lepo i prijatno, vec da razmisljas. Meni je najsumnjivije bas kada mi je "lepo".

Bas onako holivudska pricica za amerikance. Daj molim te, idi u spajz, izvadi mozak iz tegle, stavi ga na mesto i pocni da ga koristis.

Ko treba da se budi? Zasto da se budi? Kako to sada spava? Kako cemo da se prisetimo ko smo? (iako bi trebalo da znas ko si . . . ) Kakvo to cudo da ocekujemo? I to sto se u takvim pricama po pravilu radi o "cudu" i jeste najiindikativnije. Pa na ovom sajtu i forumu ima daleko vise pametnih stvari.

"Zvonki Cedar Americki" :mrgreen:

slika

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 7:19 pm 
Član foruma

Meni je onako od srca žena OK. Ima neku poztvnu vibru, intelekt i um na žalost ne mogu to da dokuče, al srce je nešto drugo.
Jedna pouka veli da inteligencija može pročitati sve note ali ne može vidjeti melodiju. Melodija ne zavisi od nota.
Ne mora značiti da je sve što dođe iz Amerike nužno i loše

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 8:08 pm 
Član foruma

Ja uopste ne sumnjam da je ona OK i pozitivna. Da je iskrena i da veruje u ono sto prica. Ali to ne mora da znaci da je to i tacno.

Nije ni sve sto dolazi iz Rusije pozitivno (po analogiji "lose iz Amerike" :D )

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 8:29 pm 
Član foruma

Ono što se poklapa je njena priča o lokaciji Kovčega Saveza - ista kao u knjizi od Grahama Hancocka; Elochim iz Staroga Zavjeta ( bogovi u množini); pozitivizam i temelji za to su isti ili slični kao kod Barbarinih Donositelja Svitanja. Posebno mi je upalo u oči da i ona govori da smo mi bogovi i boginje kao što rekoše i Plejadanci. Isus Krist je također rekao da smo i mi kao bogovi. A sve što ovo povezuje i što je naglašeno kod svih gore nabrojanih je ljubav. Također je spomenula spirale što me odmah asocira na Fibonaccija i njegov niz iz kojeg se izračunava spirala. Koliko je planeta bitna ne treba ni spominjati. Sve u svemu, cura je dobra... Ono što je rekla itekako se može usporediti i naći podudaranja s drugim izvorima...

Aamone :thumbup:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 9:24 pm 
Član foruma

. . . a mene je najvise nerviralo sto Aragorn peva na kraju filma, mislim zamislite macho tipa Aragorna kako pevucka na kraju. A ona buljava spodoba sto glumi Froda onako pacenicki baca prsten u vatricu . . .

A sad posto smo se posalili da se uozbiljimo.

Citat:
Ono što se poklapa je njena priča o lokaciji Kovčega Saveza - ista kao u knjizi od Grahama Hancocka;

Sa cime se poklapa? Zasto li se poklapa? Kakvog kovcega? Zasto je to vazno?

Citat:
Elochim iz Staroga Zavjeta ( bogovi u množini)

"Bogovi" iz najpsihopatskije izmisljotine u istoriji covecanstva!? Mos' misliti.

Citat:
pozitivizam i temelji za to su isti ili slični kao kod Barbarinih Donositelja Svitanja.

Al' ga rastegnu ovde sa "objasnjenjem" . . . to bas onako "po volji". Evo zgodnog linka:

viewtopic.php?f=7&t=815

Citat:
Posebno mi je upalo u oči da i ona govori da smo mi bogovi i boginje kao što rekoše i Plejadanci.

Pa ti to bas ugrejalo njuejdjersku dusicu? Ti bi da budes bog? Bice jednog dana, al' zasad smo svi ku . . c na biciklu, i dok to ne shvatimo ne postoji ni sansa.

Citat:
Isus Krist je također rekao da smo i mi kao bogovi.

Jel rekao? A gde? Jel znas? Moze i link.

Citat:
A sve što ovo povezuje i što je naglašeno kod svih gore nabrojanih je ljubav.

Pa? Sve sto povezuje kontrolore u gradskom saobracaju, djubretare i saobracajnu policiju su zuti fluoroscentni prsluci, a oni ipak ne rade u istoj sluzbi. I da je ljubav, zasto ti je to vazno? Zasto te je privuklo sto je eto bas ljubav? Sta je to ljubav?

Citat:
Također je spomenula spirale što me odmah asocira na Fibonaccija i njegov niz iz kojeg se izračunava spirala.

Da . . . ? I . . . ?

Mene asocira na Rasu Popova, zbog necega . . . :-s

Citat:
Koliko je planeta bitna ne treba ni spominjati.

Koliko? Zasto ne pominjati? Ko kaze da je bitna? Odakle ti to?

Citat:
Ono što je rekla itekako se može usporediti i naći podudaranja s drugim izvorima...

Sve sto bilo ko kaze, moze se uporediti sa necime i ako se zeli moze se naci podudaranje s drugim izvorima. Pa cak i ono sto ti i ja pricamo.

Ej, znas sta . . . nemoj da se ljutis, al' nemoj da vadis mozak iz tegle. Kasno je . . . ukiselio se vec.

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 9:44 pm 
Član foruma

Hehehehehe, ipak si mi drag čova, mada hraniš onog drugog vuka u sebi.

Ave Arbitriume Liberume, :thumbup:

Vrh

PostPostano: pet nov 19, 2010 12:39 am 
Član foruma

Eto ga sad, ja ovamo pokusavam da budem opasan i strasan slika

A onda ovakve izjave . . . slika

Vrh

PostPostano: sub nov 20, 2010 2:50 pm 
Član foruma

Evo link

http://www.alwaysbeready.com/index.php?option=com_content&view=article&id=176&Itemid=145

Kalendar Maya ima i ostalih stvari.

viewtopic.php?f=9&t=3354&p=104115#p104115

http://www.4shared.com/account/dir/s3tB ... tml?rnd=81

http://www.youtube.com/watch?v=BMv9Jmf3 ... re=related

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.