Sada je: pon maj 05, 2025 9:57 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: uto nov 09, 2010 3:46 pm 
Član foruma

Ovo je fenomenalno i moram podjeli s vama, samo se bojim da nece vlasnik teksta biti srdit pa ce ukor zagarantiran biti.

Vlasnik teksta kaze:
Citat:
I ja sam uvjerena, da je najbolje tumacenje ono sto je iznijeo
Arbitrium Liberum
Biblija je pisana za niske ljude, sto bi komplikovali, nema u njoj nikakvih misticnih poruka, Bog je odlucio ponizit mudre sa neukima, i on tako govori srcima svih ljudi, neke stvari su bezsumnje jako simbolicne, ali kad je tako ocigledno, stvarno i svakidasnje znacenje, onda ne bi trebali bit drski i trazit neko drugo. Inace i kad nije tako jednostavno, uvijek za interpretaciju treba gledati opet u samu Bibliju, ne kod nekih mudrih ljudi.

A evo i sta sama Biblija ima reci u vezi Mt 24:19 :

Luka 21:23 Tesko trudnima i dojilicama u te dane! Jer ce biti velika nevolja na zemlji , i gnjev na ovom narodu.

Dakle ista poruka, 2x ponovljena, tj. potvrdjena, znacenje je dakle takvo kakvo jeste.

Sam Isus je rekao slicno:

Luka 23:28 A Isus obazrevsi se na njih rece: kceri Jerusalimske! Ne placite za mnom, nego placite za sobom i za djecom svojom.
(u vrijeme opsade Jerusalima od Rimljana, opkoljene majke u Jeruzalemu su spale na kanibalizam vlastite djece, kao sto je Bog i upozoravao vec u starom zavjetu, da ce jim se desiti kad mu okrenu ledja, i izgube njegovu posebnu zastitu.
5Mojsijeva 28:57 I posteljicu koja izide izmedju nogu njezinijeh, i djecu koju rodi; je ce jih jesti krisom u oskudici svakoj od nevolje i od teskobe, kojom ce ti prituziti neprijatelj tvoj po svijem mjestima tvojim.)

Luka 19:44 A razbice tebe i djecu tvoju u tebi i nece ostaviti u tebi kamena na kamenu, zato sto nijesi poznao vremena u kojemu si pohodjen.
Da, to je namjenjeno cijelome gradu, i njegova djeca su njegovi ljudi, ali slicno prorocanstvo se je vise puta ponovilo vec ranije u Bibliji i ispunjenje je bilo dvoznacno : odnosilo se na grad ali i doslovce na pojedince: pa dakako , kao u svakom ratu: silovanja i pomor djece.

A toga zaista nije falilo u cijelom 20.vijeku, zar ne? Bog ne brani ljudima da imaju djecu, on to smatra boljom odlukom, nego recimo raspustenost, ...i obecava da ce poslusne ljude stititi zajedno sa njihovom malom djecom.
Ali niko nije sasvim lisen nevolje, roditeljima je jos toliko veca navolja jer su jos ranjiviji, a tek problem nastupi, kad djeca mogu odlucivati po svojoj savjesti, a to je vec jako rano, i ako nisu poslusna Bogu, nemaju automatsku zastitu od roditelja, jer svako odgovara za svoje grijehe, i tako mnogi pobozni roditelji pate, i to jim je zanka da onda i oni grijese, npr. daju prednost dijetu, dozvole da jim ono gazduje, itd.

Ovo s djecom me povezuje s Bogumilima (katarima) i njhovom nacinu vjere - vjerovanja.

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 5:22 pm 
Član foruma

Citat:
ali ne vjerujem da im je teško da budu trudne čim to rade,

?????
rankoviću crni tiću wtf

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 7:01 pm 
Član foruma

pa brate niko ih ne tjera da imaju napumpan stomak i iznose sa mukom tu trudnoću, i rađaju sa velikim mukama uz jauke i plač, dakle niko ih na to ne tjera, pa ko voli nek izvoli... za mene je svo to rađanje i podizanje djece jedna velika iluzija.. mislim čemu to? bolje da usvojiš neko djete koje nema krov nad glavom pa se brineš o njemu, a što se rađanja tiče može svako da rodi i 20 djece pa opet rodi samo dvoje , troje i liječi svoje komplekse na njima, zato što je tako društveno prihvaćeno i "normalno", znači čista iluzija i još jedan mentalni program koji je potreban "da bi bio srećan". imati porodicu, živjet u kući sa njima, normalnim životom, žena, djeca, sve su to mentalni programi koji se ne dovode u pitanje kod 99% ljudi a sve to zaokuplja čovjeka i vodi ga jedino u SMRT i skreće sa staze izlaska iz ovog zatvora.

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 7:24 pm 
Član foruma

mea culpa, mea magna culpa
ovlaš spomenuh kompromitiranu Knjigu i ode sve :offtopic:
Ista Knjiga je prava mišolovka, ima malo istine (sira) a mnogima dođe glave..

Ako pažljivo pročitate postove od FORMICA npr;
Citat:
..pratilac (anđeo čuvar) mi je pokazao trenutak dolaska talasa... ,i tad će mo se svi śetiti tog ośećaja jer nam nije prvi put. Talas će nas podići i idućeg trana se nalaziš u drugom svijetu. .Vidio sam milione kako prelaze. Ne prelaze svi ljudi neđe polovina ostaje ali i oni se mijenjaju...

i onda zapravo to isto pročitaš u Knjizi Mt 24:38
"Kao što su u dane one - prije potopa - jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju 39 i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije ... 40 Dvojica će tada biti u polju: jedan će se uzeti, drugi ostaviti. 41 Dvije će mljeti u mlinu: jedna će se uzeti, druga ostaviti."

Nemožeš se oteti dojmu da si nanjušio "sir" u mišolovki.

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 8:25 pm 
Član foruma

rankovic je napisao/la:
pa brate niko ih ne tjera da imaju napumpan stomak i iznose sa mukom tu trudnoću, i rađaju sa velikim mukama uz jauke i plač, dakle niko ih na to ne tjera, pa ko voli nek izvoli... za mene je svo to rađanje i podizanje djece jedna velika iluzija.. mislim čemu to? bolje da usvojiš neko djete koje nema krov nad glavom pa se brineš o njemu, a što se rađanja tiče može svako da rodi i 20 djece pa opet rodi samo dvoje , troje i liječi svoje komplekse na njima, zato što je tako društveno prihvaćeno i "normalno", znači čista iluzija i još jedan mentalni program koji je potreban "da bi bio srećan". imati porodicu, živjet u kući sa njima, normalnim životom, žena, djeca, sve su to mentalni programi koji se ne dovode u pitanje kod 99% ljudi a sve to zaokuplja čovjeka i vodi ga jedino u SMRT i skreće sa staze izlaska iz ovog zatvora.

Ma lijepo si ti to sročio! I shvaćam na kojem si "tragu", ali imam jedno ali i upitnik???????

Dakle, koje bi ti to dijete posvojio? Da li ono koje je rodila napumpana stomaka žena koja rađa u velikim mukama uz jauke i plač?

Inače za tvoju informaciju ne rađamo sve s jaukom i plačem, neke koliko god to bilo teško obavimo to sa smiješkom na licu. I kako nam djeca rastu ne liječimo komplekse na njima, ponekad su ta djeca "naši učitelji", a to postižemo na način da ih ne smatramo svojom svojinom!!....a slažem se - svi mi zajedno smo vrlo vjerojatno u istoj iluziji!

Ali tu si gdje si, za to vjerojatno isto postoji razlog, a teško da ćeš iz "zatvora" izaći s ovakvom kontradiktornošću koju živiš! Ti bi nešto, a da ti ne uđe.....

Jesi o ovome popričao sa svojom mamom? Šta je rekla? Ili si ti na ovaj svijet došao nekim drugačijim načinom koji nema veze s onim izlaskom kroz znaš već šta!

Iako sve je moguće, možda ti nisi od ovoga svijeta, uvijek je kako znamo bilo slučajeva bezgrešnog začeća, roda, a u posljednje vrijeme i primisli kako nepoznat netko nešto negdje mućka, pa nam ga uvaljuje!

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 10:32 pm 
Član foruma

nisi razumio/razumjela, nisam govorio da ja želim da usvojim nego da mi to izgleda normalnije, djete koje je već rođeno i već u ovom "zatvoru" njemu bih prije pružio pomoć, nego dovlačio nove zarobljenike u zatvor. nisam protiv djece kao djece čak šta više oni su najčistiji ljudi na neki način se svi moramo vratit toj čistoti. ali i stari grčki filozofi su rekli da je najveća sreća ne roditi se nego ostati tamo gdje si bio prije upada u ovaj 3d matriks a i gnostici su poznati po tome što rođenje u ovom svijetu predstavlja zarobljavanje jedne božanske iskre!
to što kažeš djeca su "naši učitelji", to je ustvari to liječenje kompleksa i identifikacija sa djecom samo to izgleda različito shvatamo. ali onaj koji već napravi djecu nema šanse da ovako pojmi sve ovo jer je već duboko zaglibio u identifikaciji da mu praktično ne biva spasenja! tako da kažem, onaj ko voli tu iluziju neka pravi djecu ali kažem ti da će kad tad neko morati da propati kako bi prevazišao ovaj svijet, ako nisi ti, onda će to djete koje si napravio a ako ne onda će njegovo djete, to niko ne uzima u obzir jer niko nije svjestan da je ovaj svijet nešto poput zatvora, a kad zatvorenik to spozna počinje dug put patnje i oslobađanja.

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 11:47 pm 
Član foruma

metuzalem je napisao/la:

Citat:
..pratilac (anđeo čuvar) mi je pokazao trenutak dolaska talasa... ,i tad će mo se svi śetiti tog ośećaja jer nam nije prvi put. Talas će nas podići i idućeg trana se nalaziš u drugom svijetu. .Vidio sam milione kako prelaze. Ne prelaze svi ljudi neđe polovina ostaje ali i oni se mijenjaju...

"Kao što su u dane one - prije potopa - jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju 39 i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije ... 40 Dvojica će tada biti u polju: jedan će se uzeti, drugi ostaviti. 41 Dvije će mljeti u mlinu: jedna će se uzeti, druga ostaviti."

Viđi naježih se kad sam shvatio da zaista govorim što je tamo napisano. No nema veze ja sam to vidio prije nego sam pročitao. Kad sam prelazio sa talasom osjećao sam se bespomoćnim i osjećao sam nevjerovatnu snagu koja me podiže i protiv koje ne mogu ništo. Osjećaj koji sam osjetio pred sam talas mi je bio poznat i sjetio sam ga se od renije. Nijesam vidio nikakvi smak svijeta istina nijesam ni gledao fizičkim vidom jer mi odvlači pažnju a duhovnim vidom vidim manje promjene jasnije. Koji je kriterijum za prelazak ne znam valjda skupljanje iskustva. Po tome bi trebalo da prije pređu oni koji imaju više života u ljuckom tijelu mada opet ako je neko jako narušio ravnotežu (ili karmu) opet ima ograničenja, jer bi trebao odživjeti živote a možda i ne bi. Neznam kako to ide. Ne znam što se događa sa fizičkim tijelom. Rekao bih da ono mijenja strukturu tako da promijenjeno prelazi u drugi svijet jer su svi ljudi bili u tijelima koja su mi se učinila ista kao fizička ali su mogli da lebde. I još za one koji ostaju. Oni se isto promjene.Istina meni su izgledali jednako kao ljudi danas ali kad sam bio u njihovom svijetu i otišao kod onog iz našeg svijeta što su ga slučajno prebacili u svoje vrijeme pogledao sam ih njegovim očima. Nije ni čudo što je bio prestravljen. On ih je vidio kao svijetleće figure kroz koje su se prelivali svjetlosni zraci u svim bojama. Meni se svidio njihov izgled pa sam jedno vrijeme gledao fizičkim očima ali sam se brzo umorio i vratio se na lakše gledanje. Stvarno će se dogoditi čudni događaju na sve strane i biće izuzetno zanimljivo učestvovati u svemu tome.

Vrh

PostPostano: sri nov 10, 2010 6:53 am 
Član foruma

rankovic je napisao/la:
nisi razumio/razumjela, nisam govorio da ja želim da usvojim nego da mi to izgleda normalnije, djete koje je već rođeno i već u ovom "zatvoru" njemu bih prije pružio pomoć, nego dovlačio nove zarobljenike u zatvor. nisam protiv djece kao djece čak šta više oni su najčistiji ljudi na neki način se svi moramo vratit toj čistoti. ali i stari grčki filozofi su rekli da je najveća sreća ne roditi se nego ostati tamo gdje si bio prije upada u ovaj 3d matriks a i gnostici su poznati po tome što rođenje u ovom svijetu predstavlja zarobljavanje jedne božanske iskre!
to što kažeš djeca su "naši učitelji", to je ustvari to liječenje kompleksa i identifikacija sa djecom samo to izgleda različito shvatamo. ali onaj koji već napravi djecu nema šanse da ovako pojmi sve ovo jer je već duboko zaglibio u identifikaciji da mu praktično ne biva spasenja! tako da kažem, onaj ko voli tu iluziju neka pravi djecu ali kažem ti da će kad tad neko morati da propati kako bi prevazišao ovaj svijet, ako nisi ti, onda će to djete koje si napravio a ako ne onda će njegovo djete, to niko ne uzima u obzir jer niko nije svjestan da je ovaj svijet nešto poput zatvora, a kad zatvorenik to spozna počinje dug put patnje i oslobađanja.

Dobro to smo onda pojasnili!

Ali tvoj način promišljanja me podsjetio da netko možda "tjera vodu na tvoj mlin"!
U posljednje vrijeme sve je više steriliteta kod mladih parova, žene u puno većem postotku doživljavaju sponatane pobačaje, kako u ranoj tako i kasnijoj trudnoći, te je u tom kontekstu i "umjetna oplodnja" dobila svoju sve veću potrebitost, ali ne "odrađuje" posao kao prirodno začeće....U tom smjeru mogli bi promatrati i svu ovu buku oko istospolnih zajednica itd....

Osobno, obzirom da ne dijelim tvoje mišljenje o načinu izlaska iz zatvora, mogu samo reći da nisi usamljen, jer izgleda da se taj scenarij o prestanku rađanja nove djece već polako i provodi!

Hoće li biti ostvaren do 22.12.2012. nemam pojma, ali izgleda da ti netko "čita misli".

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: sri nov 10, 2010 7:22 am 
Moderator

Sa čisto razumnog gledišta zanimljiv pristup bi sad bilo praćenje broja novorođenih, jer ako ostaje još malo vremena do kraja ciklusa, pitanje je hoće li se duše upuštati u fizikalnost kao ljudi u nekom tipičnom broju.

Evo recimo što se događa sa pčelama, ima ih uvjerljivo sve manje.

Vrh

PostPostano: sri nov 10, 2010 1:32 pm 
Član foruma

Dolazi kraj nečega, pa onda dal ići raditi djecu ili ne, čisto ovako informativno da znam što dalje.............

Vrh

PostPostano: sri nov 10, 2010 1:55 pm 
Član foruma

Mike20 je napisao/la:
Dolazi kraj nečega, pa onda dal ići raditi djecu ili ne, čisto ovako informativno da znam što dalje.............

Radi kako ti srce kaze :love3:
pozz

Vrh

PostPostano: sri nov 10, 2010 11:51 pm 
Član foruma

metuzalem je napisao/la:

Citat:

I Steiner spominje stvaranje "dvije struje", u vezi sa tzv Mihajlovim impulsom koji je počeo djelovati 1870. godine. To je početak vladavine arkanđela Mihajla koji je inače vladar kozmičke inteligencije (sedam glavnih arkanđela vladaju određenim dobima, vladavina svakog traje tri stoljeća):
"Sudbina antroposofa -sudbina koja se odigrava izmedu antroposofa i neantroposofa -doseze cak do svetova Anđela. Ona vodi do razilazenja duhova, cak i u svetu Anđela. Anđeo koji prati antroposofa do njegove sledece inkarnacije uči da se jos dublje upozna sa duhovnim carstvom nego sto je to mogao ranije, dok se Anđeo koji pripada drugom čoveku -onome koji ne moze da uđe -spusta. U sudbini Anđela mozemo prvo da vidimo kako se odigrava to veliko razdvajanje. Prema tome bih, dragi moji prijatelji, usmerio vasa srca. Sada se dogada, da se srazmerno jedinstveno carstvo Anđela pretvara u dva carstva, jedno carstvo Anđela koje je usmereno navise ka visim svetovima i drugo koje je usmereno prema nizim svetovima.
Dok se ovde na Zemlji obrazuje Mihailova zajednica, mi mozemo gore iznad nje da vidimo Anđele koji se uzdizu i spustaju. Posmatrajuci dublje danasnji svet, neprestano se mogu posmatrati te struje, koje su takve da nas do temelja potresaju... " ("Ezoterna promatranja karmičkih veza", 3/8/1924)

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 1:03 am 
Ok eo jedno pitanje.

Zbog cega, cinjenicno itko misli da ce doci do smaka i nekog dizanja na uzviseni level (3D OPD - 4D) ?
Al ono, kratke stavke, cinjenice ili nesto sto smatrate cinjenicama bez previse teksta :)

Thanks

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 7:31 am 
Član foruma

Ako ti se od deset ,,proročkih,, snova realizuje devet u fizičkom, da li bi čovjek nonšalantno mogao poništiti misao koja se logički nameće sama, kolike su šanse da se ostvari i taj deseti san.

Ovo je jedan od mojih snova ovlaš opisanih na temi abdukcije,str. 10, a ima veze sa ovom temom.
-----------------------------------------------------------------------

U biti, ako su ,,pripreme za nešto,, i istina, zašto nas to pripremaju, ako su meni snovi rekli da neće biti kataklizmičnih promjena da sve nestane,ali da isto tako ni nikakav bijeg u prirodu i nekakve drvene kuće neće značiti ništa.Samo ,,topli talas,, koji će sve preplaviti i neke ljude uzdignuti u nebo u nekakvim čahurama (kao što su larve u čahurama). U njima će nam biti teško disati, ali je to zbog toga što će duša doći do grla i početi odvajanje od tijela, mada i malo glupo, ali i dalje ćemo vidjeti tijelo. Te ljude, tj. ,,nas takve,, u tim čahurama koje će uzdignuti će prvo biti strah, ali to nije naš strah. To je strah onih koji su ostali na Zemlji i koji ćemo stravično osjećati.Kad shvatimo da je to ,,tuđi strah,, (tj. onih koji su ostali,u šta se ubrajaju mnogi članovi naših porodica), preplavit će nas ,,nekakav blaženi osjećaj,, i mislima ćemo slati poruku onima koji su ostali, da je poenta u tome da samo treba da se riješe tog HEBENOG STRAHA, jer je on kočnica za to uzdignuće ili let na nebo, tj. izlaz iz zemaljskog sranja, itd, itd ... Mislim, meni je bar čudna ta veza istih ili sličnih snova koje imamo ja i drugi, i ukazuje mi na postojanje stvarno neke VEZE, tih i takvih ljudi.
Odoh ja u :offtopic: i možda mesijanstvo kroz opis ovog sna, ali nešto me tjeralo da ovo sad napišem, mada sam ovu obavijest i ovo čudno iskustvo u snu imala prije dvije godine.
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
pozz

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 12:26 pm 
Početnik

rankovic je napisao/la:

To što su stari grčki filozofi smatrali da je najveća sreća ne roditi se govori o njihovom

nepoznavanju ljudske prirode i evolucije. Čim forma duha prelazi (inkarnira se) u ljudsku formu

to znači da je NAJvjerovatnije mlada forma duha i da prije rođenja nije imala niti samosvijest niti

je bila sretna u nematerijalnoj formi, a to što ćeš mi ti vjerovatno reći da forma duha ne treba proći

nikakvi evolucijski proces da bi se izgradila (jer sve je to matriks) vjerovatno prizlazi iz tvoje

mladosti i tvog trenutnog otpora prema svijetu, življenju i životu.

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 7:26 pm 
Član foruma

Ovo je vrlo problematično što si napisao. Prvo o inkarniranju i evoluciji duha o kojoj pričaš nemaš nikakvih preciznih dokaza a opet tvrdiš da filozofi nisu bili u pravu. I ako duh nije imao samosvijest prije rođenja, nije li onda to vrhunac sreće i evolucije kojoj se teži? zašto se rađati pa težiti nekoj evoluciji dostizanju nekog vrhunca i potpunog duha, odakle ta potreba? Vjerujem da smatras da to ide mehanički putem karme i napretka svijesti ka sve višoj i višoj dok se konačno ne oslobodi inkarnacija, ali ja sam pričao o tome da mi je neshvatljivo svijesno pravljenje djece ako si svjestan svega ovog, da praviš nesavršeno biće čija će svrha biti da propada-uživa ili napreduje-pati. čemu to? jedino da bi smo zadovoljilu sopstvenu primitivnu potrebu da "imamo" nešto i nekog?
ja nisam mlad ali napravno da imam i da sam uvijek imao otpor prema svijetu i životu o kojem govoriš, ova planeta je pakao u kojem svaki čovjek ratuje sa drugim, a najviše sam sa sobom, sve što je uzvišeno a to je jako malo na ovom svijetu potiče iz viših svijetova.

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 8:21 pm 
Član foruma

Pozdrav druže Rankoviću! :hello2:

rankovic je napisao/la:
...ako duh nije imao samosvijest prije rođenja, nije li onda to vrhunac sreće i evolucije kojoj se teži?

Nije.
Vrhunac forme je čovjek i tada svijest napokon ima priliku za samospoznaju.

rankovic je napisao/la:
zašto se rađati pa težiti nekoj evoluciji dostizanju nekog vrhunca i potpunog duha, odakle ta potreba?

Upravo potreba za samospoznajom je primarna "želja" zbog koje je Kreacija i nastala.
To je potreba Tvorca, odnosno tvoja potreba jer si dio njega.

rankovic je napisao/la:
Vjerujem da smatras da to ide mehanički putem karme i napretka svijesti ka sve višoj i višoj dok se konačno ne oslobodi inkarnacija, ali ja sam pričao o tome da mi je neshvatljivo svijesno pravljenje djece ako si svjestan svega ovog, da praviš nesavršeno biće čija će svrha biti da propada-uživa ili napreduje-pati. čemu to? jedino da bi smo zadovoljilu sopstvenu primitivnu potrebu da "imamo" nešto i nekog?

Ono što želi da "ima" je naš ego i to si lijepo rekao, međutim odustati u startu iz tog razloga je malo glupo. Kada se rodimo dobijamo priliku da odemo "iznad" toga, da evoluiramo.
Čovjek je nastao iz svijesti, ne obrnuto. Svako je odlučio da se rodi, mada sada kad se toga ne možeš sjetiti može da djeluje prazno i uzaludno.

rankovic je napisao/la:
a nisam mlad ali napravno da imam i da sam uvijek imao otpor prema svijetu i životu o kojem govoriš, ova planeta je pakao u kojem svaki čovjek ratuje sa drugim, a najviše sam sa sobom, sve što je uzvišeno a to je jako malo na ovom svijetu potiče iz viših svijetova.

I to iskoristi tada umjesto da proživljavaš pakao i pružaš otpor.
Spoznaj načine funkcionisanja i nasmij se svaki put kad primjetiš takve šablone kod ljudi/mašina, i garantujem ti, jako ćeš se puno smijati!
:rofl :rofl :rofl

Pozdrav! :love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 8:33 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Ono što želi da "ima" je naš ego i to si lijepo rekao, međutim odustati u startu iz tog razloga je malo glupo. Kada se rodimo dobijamo priliku da odemo "iznad" toga, da evoluiramo.
Čovjek je nastao iz svijesti, ne obrnuto. Svako je odlučio da se rodi, mada sada kad se toga ne možeš sjetiti može da djeluje prazno i uzaludno.

pošto vidim da si prilično upoznat sa ovom problematikom, da li misliš da je moguće da čovjek prevaziđe i ode "iznad" toga kako kažeš za vrijeme ovog kratkog života, i kako bi to izgledalo? kakav je taj čovjek koji se izdigao, evoluirao, za šta živi, kako razmišlja?

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 9:38 pm 
Član foruma

Mislim da je to u svakom od nas.
Dovoljno je da budeš svjestan i da to ne zaboraviš.
Treba da živiš, to je sve. To je poenta svega.
Sada, ovdje u ovom trenutku.

Postoje i postojali su oni koji su postigli viša stanja svijesti, te svojim životom i djelom nadahnuli mnoge. O nekima od njih piše se i na ovom forumu.
Budhha, Isus, Meher Baba, Osho, Eckhart, Sri Nisargadata, Gurđijev, Sri Chinmoy, Tesla, Patrijarh Pavle... samo su neki od njih.

:love3:

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 10:16 pm 
Član foruma

Sto ako New World Order promovira sve te teorije sa kanaliziranjem i majanskim kalendarom i podizanju svijesti a to je samo jedan od njihovih novih matriksa u koji be se ljudi prikljucili...
Mozda samo skrecu pozornost sa necega bitnijega onima koji se usudjuju malo proucavati sistem..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.