Sada je: sri maj 07, 2025 1:34 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 12:04 am 
Član foruma

Totalno si promasio poruku moga posta.
Primjer poznavanja zakona, navela sam samo radi neke analogije da sto vise zakona covjek poznaje, onda ce se bolje snaci. Pa zar je isti onaj koji zna kako ukljuciti PC i surfati internetom i onaj koji ne zna. Materijalizam za mene licno, nema nikakvu vrijednost.Ja u svemu trazim "ono malo duse" i davno sam prestala biti kerijerista.
E sad, sto se tice biranja tvoje supruge,zar nisi poznavao neke osnovne karakteristike i osobine tvoje buduce saputnice? Cisto sumnjam da si u brak usao bez imalo "upoznavanja".

Da budem jasnija.Ja vjerujem u jednog Stvoritelja svih svijetova ali sam isto tako svjesna svih zbivanja i previranja oko mene pa i u svijetu.Nesto procitam izmedju redova, a dosta toga jednostavno predosjecam.
Hoces li mi vjerovat ako kazem da sam mnoge "teroristicke napade" prognozirala.Nisam nikakav vidovnjak, ali jednostavno prateci zbivanja,poznavajuci stanje(koliko-toliko)dosta toga se obistinilo u sta sam sumnjala.Cak i redosljed odvijanja samih dogadjaja.Muz me cesto kritikuje,jer eto i previse se bavim stvarima sa kojim nebi trebala.
Da budem pronicljiva,oprezna sa onim sto cujem i da spajam dva sa dva, naucila sam kroz izucavanje prirode i Bozijih dijela u njoj. Jesi li ikad posmatrao jedno drvo? Znas li da moze da prica sa tobom,kao i oblak,pa cvrkut ptica u zoru...

Jesili dozivio da vidis izlaz sunca iznad oblaka?
Vidis ja u svemu,bas u svemu trazim dusu/duh i moj zivot je protkan duhovnoscu od biblioteke koju posjedujem do cvijeca na balkonu. :wink:

p.s.
Hehe,interesantan si slucaj za ispitivanje (sa mog aspekta,naravno)
Simpa si,iako nevolim danasnje biznismene,mogao bi proci :P
u nevidljivi svijet dragih (i osjetljivih )dusa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 23, 2005 12:31 am 
Administrator

Citat:
E sad, sto se tice biranja tvoje supruge,zar nisi poznavao neke osnovne karakteristike i osobine tvoje buduce saputnice? Cisto sumnjam da si u brak usao bez imalo "upoznavanja".

Hehehehe! NISAM !

Citat:
Muz me cesto kritikuje,jer eto i previse se bavim stvarima sa kojim nebi trebala.

Zašto nebi trebala? Baš bi. A kakva je njegova percepcija, to je njegov problem ( ništa osobno ).

Citat:
Jesi li ikad posmatrao jedno drvo? Znas li da moze da prica sa tobom,kao i oblak,pa cvrkut ptica u zoru...

Jesam. Ne priča. Pokušava komunicirati na drugi način. Neka i uspjevaju. Nije sve drveće isto, kao ni ljudi, ni životinje... Ono nas "osjeća" kad stojimo mirno kraj njega. Ako samo projurimo, ne. Razlika je u minimalnoj "količini" ili intervalu "vremena" kojeg možemo percipirati. Niži denzitet, više potrebnog "vremena" za "opažanje". I obratno. Zato ni mi ne možemo percipirati 4. denzitet ( i više ), jer titraju puno "brže", manjom valnom duljinom prostora/vremena. Sve je u svijesti.

Citat:
Vidis ja u svemu,bas u svemu trazim dusu/duh i moj zivot je protkan duhovnoscu od biblioteke koju posjedujem do cvijeca na balkonu.

Ja imam u sobi !!! Već se nekoliko godina brinem o tom "puzavcu". I nekad komunicira.

Citat:
Hehe,interesantan si slucaj za ispitivanje (sa mog aspekta,naravno)
Simpa si,iako nevolim danasnje biznismene,mogao bi proci Razz
u nevidljivi svijet dragih (i osjetljivih )dusa.

Hehe, hvala na komplimentu. Nisam neki naročit biznismen. Više pojedinac koji zaradi samo toliko koliko mu je potrebno za život. Odavno mi se zgadilo zgrtanje para. Ako me hoćeš ispitivati, pitaj, odgovorim ti. Ako je preprivatno, pošalji PM.

A ionako me već kao dušu već vjerojatno "poznaš" i srela si ju "prije" već mnogo puta...

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 24, 2005 1:12 am 
Član foruma

Hehe, ti si jedna fina-draga dusa koja svemu pokusava naci objasnjenje,razlog i mjesto. a zar nisi nekad pomislio da ne moze nas mozak pojmiti bas SVE?!
Za drvo kazes da ne prica.Tacno: ne prica mojim i tvojim jezikom,prica svojim.Ja kad upotrijebim rijec "prica"onda ne mislim samo na ljudski govor.
Primjer jedan je malo dijete od godinu dana.Ono ne poznaje rijeci, niti bi ih moglo izgovoriti, ali prica i svaka majka ga razumije.Sta mislis kako ga majka razumije?

... ali nalazimo se u rubrici zavjere.
Onaj ko je CIST od bilo kakve vrste zavjera, brzo ce prepoznat/namirisati zavjeru.

Samo mi jedno ovdje nije jasno.Znamo koliko su izmanipulisani mediji,skoro sve sto se nalazi u novinama moras malo procesljat.Ali, ovdje koliko primjecujem puno se vjeruje "izvorima" sa "druge strane".
Ko to stoji iza druge strane?! Jeli dovoljno da taj neko napise da je recimo Ajatolah Homeini se rodio u nekom tamo selu kao neki stojan(cudo da nije kao stojanka?) pa da ja povjerujem? Zar su oni zasluzili takav kredibilitet da bih ja odmah povjerovala i prihvatila za konacno?Zasto bij jedne izvore smatrala laznim, a druge pak pravim?Znam, ovi prvi su X puta dokazali da nisu niti iskreni niti to ima sanse da ikad postanu.
Sjecam se hapsenja jedne Marokanske familije u Utrechtu u Holandiji.Dosla je sila policajaca,pracena kamerama u toku noci,upala u stan te familije i odvela ih kao najvece zlocince covjecanstva.Cak su malo dijete od 2 god totalno ignorisali i ostavili ga samog.Svi mediji su to objavili.Nakon nekoliko dana u dnevnim novinama vrlo sitan i skoro neprimjetan clanak gdje pise da je bila greska.Zasto to isto nisu uz veliku pompu objavili na TV?
E sad,dolazim opet,vracam se na izvore sa druge strane.
ko stoji iza? Jeli dovoljno da objave nesto kontra pa da im se vjeruje?

Prije nekoliko godina srela sam jednog ucenog covjeka iz Sarajeva.Ima 90 god a izgleda kao da mu je 50.Posto sam cula da je jedan od velikih ucenjaka i da moze da vidi"zivot iza"ili naprijed svim silama sam se trudila da ga sretnem.Imala sam puno pitanja o "onom ispred",znaci kad umremo gdje odlazimo.
Kad me je vidio prije no sto sam ista upitala,rekao mi je:drago dijete zelis da znas nesto za sta nisi spremna.Zelis da dodjes do ISTINE precicom.Ja radim na tome 60 god. i ti bi sad da znas SVE a time si zauzeta nekoliko godina i to ne ozbiljno.Cisto iz razonode.Kad budes uistinu htjela da znas,zato sto zelis da znas, onda ces dobiti odgovor, ne boj se.
On je covjek kojeg su svi rezimi u Jugoslaviji proganjali, ali ga nikad nisu mogli "privesti"jer nisu imali dobar razlog.40 godina je sutio! Sto znaci; ni sa kim pricao nije(kaze da nebi druge dovodio u neprilike,zato sto bi vlasti mogle njih da proganjaju).Prica 6 jezika.Spava 3 sahata.
Jos mi je rekao :dijete moje,prvo upoznaj izgradi sebe, pa ces onda vidjeti sta se desava oko tebe.
Nema TV,kaze oduzima mi vrijeme, ali je bolje informisan od bilo kog kojemu je to profesija.Kad ti daje odgovor, malo napravi pauzu,tako da imas osjecaj kao da slusa nekog.
Kaze,kad je vidio kako ce mu biti "tamo"zivot je posvetio ciscenju sebe od grijeha.Obisao je Sarajevo prije rata sa jos jednim hafizom(onaj ko poznaje Kur`an napamet)i tako napravio krug oko grada uceci Kur`an i to je bila linija koja nije probijena,neprijatelj nije usao u grad;kako 1941,1943 i 1963.Tri puta je napravljen krug oko grada po istoj liniji.

E sad,pomislice mnogi:ova fakat ne moze a da ne spomene vjeru.
Analogno tome:mozete li vi koji ste "skontali"nesto vise iz metafizike a da mnoge odgovore netrazite tamo?
Ja sam u prednosti; ja imam i vjeru i metafiziku kroz vjeru. :wink:
Zar nije covjek mikrokosmos u kosmosu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 24, 2005 8:49 am 
Administrator

Citat:
Kad budes uistinu htjela da znas,zato sto zelis da znas, onda ces dobiti odgovor, ne boj se.

Evo vidiš... to isto sam ja "nekako dobio" sa "druge strane", kao ti to zoveš, još davno, kad sam bio "mlađi". Jednostavno mi se "pojavilo u glavi". Ali to kao da mi je neko "rekao" kroz misli... pa možda isti "onaj" koji i tom djedici priča... ( Možda naš zajednički oversoul - zajednička skupna duša )...

Inače da ti odgovorim na ono pitanje o braku - hehe, nisam oženjen... zato je ono NETOČNO. Hehehe! Inače, slažem se.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 8:10 am 
Član foruma

Što se tiče ovog adobea. Koji su to homoseksualci e. Imam ovu knjigu u PDF-u i hoću ju otvoriti na kompu na kojem imam adobe acrobat reader peticu čini mi se, uglavnom stariju verziju. I sad kao ova knjiga je u ultranovom izdanju i kao stara verzija ju ne može očitati jer su pederi stavili novi oblik koda i sad svaku petu stranicu ne čita nego mi treba nova verzija. I sad na kompu na kojem imam printer ne mogu to očitati. I onda fino skinem setup s neta za adobe sedmicu, ali ne, setup ne sadrži kompresirani program nego samo "portal" do internet stranice sa koje skineš program. Tako da ga ne mogu skinuti odnosno staviti na komp gdje nemam net. I onda
fino instaliram program od 100 megabajta i stavim ga na USB stick da bi ga premjestio na drugi komp, ali ne, opet ga ne prepoznaje jer nije instaliran "konvencionalnom" metodom, dakle daunloudom s neta. Koji gadovi :D.

Jel s bugovog cd-a mogu instalirati novu verziju bez da trebam imati pristup s neta ili..? Tako da znam da li da kupujem bug uopće... :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 2:10 pm 
Administrator

Savjet:

Nabavi ADOBE ACROBAT 6.0 ( ne reader !!! ).

U njemu sve čitaš bez problema.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 4:21 pm 
Član foruma

Ima već adobe acrobat 7.0.2

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 28, 2005 8:50 am 
Član foruma

7.0.3

Ryan VanderMeulen je fantasticno sredio i dotjerao neke uzluzne programe pa tako i Adobe Reader u obliku Self-extracting switchless installer-a.

Banalan primjer Microsoft .NET Framework 1.1 MS isporucuje u instalacijskoj datoteci velicine cca 23MB a Ryan VanderMeulen je to "strpao" u svega 10 MB za svim HOTFIX-ovima i Servisnim paketom 1 8)

http://ryanvm.msfn.org/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 28, 2005 9:19 am 
Član foruma

E blagoslovljeni bili takvi ljudi koji bacaju kontre ovim muljatorima. Hvala na linku, ovo bi trebalo funkcionirati...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 29, 2005 12:06 am 
Početnik

Novi sam korisnik na ovom sajtu i ne mogu opisati kakve je osjećaje i burne reakcije izazvao u meni. Mogu samo pohvaliti teme, a poglavito dizajn foruma koji je originalan i potpuno odgovara temi. Satima čitam razne teorije o temama koje me već godinama interesiraju (dosada je manje-više jedini moj uvid u ova područja bila emisija "Na rubu znanosti" i tek pokoja knjiga ili površni pregled na internetu).

Nekada sam znao da je svijet velik. Sada znam da je on sićušan i pitam se tko sam ja u njemu (ima li uopće svrhe ići sutra u školu... :D ). Pod dojmom međuplanetarnih zavjera, ove zemaljske koje su mi se dosada činile toliko nadnaravne i misteriozne poput velikih spletki političara, masovna ubojstva, ratovi za naftu kada imamo obnovljive izvore energije ili socijalne nepravde sada su kap u moru. Neznatna Nula. Svijet je najednom postao Matrix, postao je Star Trek koji je kudikamo zamršeniji i mračniji, a o kojem ništa ne znamo. Shvaćajući da to više nije SF, pomalo sam izvan sebe. Možda je to previše za mene. Previše novih spoznaja kojima odbacujem cijeli moj dosadašnji život, sve vrijednosti i spoznaje. Sve u što sam vjerovao. Samo na tren pomisliti da je to istina, da se svakim trenutkom sve više približavaju invazijske snage da pokore našu jedinu - Zemlju, da se naš Sudnji Dan nemilosrdno približava (2012?), a mi kao neandertalci sa kamenom na oružja za masovno uništenje, gdje postoje dva saveza, jedan za nas i jedan protiv nas djeluje poput igre u kojoj je to samo još jedna nacija za pokoriti i iskoristiti malo resursa što je ostalo prije napada na jakog susjeda koji je zauzeo posljednji rudnik neophodnih resursa. Apsurd je što bi ta mala, beznačajna nacija bili mi!

Želio bih se osvrnuti na temu o programima kojima je primarna uloga da na neki način (vizualni, slušni) djeluju na mozak i "pomažu nam" tijekom raznih djelatnosti ili samo za opuštanje. Ja sam povremeno koristio Brainwave Generator ali nisam primijetio nikakve (štetne niti korisne) nuspojave. Svugdje piše ono tipa nema nikakvih štetnih nuspojava (osim za osobe slabijeg zdravlja, koji imaju pacemakere da se ne preporuča...). Zaintrigirala me pomisao da se može vrlo lako kontrolirati ljude pomoću takvog programa. Ja ne znam što se krije u njegovoj pozadini i ne znam koja je njegova konačna svrha, tako da sam odustao od njegove upotrebe.

Također sam se povremeno bavio meditacijom. Sada sam se zapitao nije li to isto. Što znamo o meditaciji, što je njena svrha? Da nas možda ovozemaljska sila ne kontrolira pomoću onakvih programa, a izvanzemaljska, visoko razvijena pomoću meditacije? Što mi znamo što sa događa u nekom kutku mozga tijekom meditacije kada upravo treniramo mozak? Uostalom možda smo svi izvrgnuti raznim testovima i tko zna što sve ne i samo nam potisnu pamćenje. Uostalom što su snovi? Druga dimenzija koje u našoj nismo niti svjesni. Možda tamo vodimo isti ovakav život. Ili je OVO san? Tko to može znati?! I uvijek se mi obični ljudi nađemo između dvije vatre, i uvijek nas najviše nastrada. Po prvi put u životu SF je postao stvarnost, ali stvarnost koju ja nisam spreman prihvatiti. Odjednom više nema ljepote u životu. Iskrenosti. Ljubavi. Samo puki opstanak.

Sve to još uvijek djeluje mitski. Inače sam vrlo skeptičan, (i smatram da mi je to plus, da sagledam stvari sa znanstvene strane uključujući opipljive dokaze) ali se zanimam za ova rubna područja znanosti. Na kraju, i nije teško shvatiti što nam je zajedničko. Svi žele kontrolu. Mi kontroliramo svoje živote, djecu, ljubimce. Nas kontroliraju vlade, tajne službe. A nas sve zajedno neka nama nepojmljiva izvanzemaljska sila. Mi se toliko razlikujemo, ne da ne možemo spoznati njihovu naprednu tehnologiju, nego ne možemo uopće spoznati njihovu bit postojanja. A što uopće znamo o njima? O kome uopće!?

Ima još jedna teorija. Teorija zastrašivanja naroda. To bi dovelo u pitanje vjerodostojnost 80 % tema sa ovog foruma. To bi bila zavjera, radi kontrole naravno, u kojoj se ovakvim dezinformacijama (ovaj forum) pokušava ustrašiti narod što dovodi do odobravanja krvavih ratova i sve većeg ulaganja u oružja radi zaštite naroda. Gdje se u svijetu mogu svakodnevno vidjeti letjelice koje mi prepoznajemo kao NLOe? U blizini vojnih baza superiornih ovozemaljskih vojnih sila (SAD, Britanija). Nije li to još jedan dokaz ovoj teoriji? Naravno da narod potiče razvoj novih oružja. Nikad se ne zna kad nas mogu napasti superiornije sile od udružene Zemlje. To oni žele da mislimo. Pad WTC-a je bila izlika za invaziju SADa na dvije zemlje već. A prošle su tek 4 godine. Ne bi bilo uopće čudno da je američka vlada srušila WTC da ima izliku za osvajačke pohode. Narod daje svoj novac, kapital za razvoj oružja. Naprednih i ubojitih. Znači nema NLO-a, velikih međuplanetarnih urota. Samo oni koje smo sami izabrali.

Možda ovo sve izgleda jako smiješno, vjerujem da ću se sutra smijati kako sam bio lakovjeran i vratiti se bezbrižnoj košnji trave i učenju biologije kada me popusti dojam. Ili ću možda shvatiti da je u Znanju moć...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 29, 2005 2:15 pm 
Administrator

Nexus, dobrodošao... uglavnom vidim da se "budiš" kao što su se već mnogi, i kao što će se još mnogi. Počeo si širiti percepcije, a time i svijest.

Citat:
Po prvi put u životu SF je postao stvarnost, ali stvarnost koju ja nisam spreman prihvatiti. Odjednom više nema ljepote u životu. Iskrenosti. Ljubavi. Samo puki opstanak.

E, vidiš, "željno razmišljanje"... nisi spreman, ali ako je tako - to je tu realnost i ti se nalaziš u njoj ( kao i mi svi drugi ). I zašto samo nebi to stavio kao mogućnost u ovom realitetu i poduzeo korake na svom putu za napredak? Pravila su tu, ili ih mijenjaj ili prihvati...

Ljubavi ima. Upravo se dešava. I ima ljepote. Ovisi što ti sve smatraš ljepotom... to je subjektivno. Recimo meni se skoro svaki dan dešavaju neke "ljepote". Samo ih moraš uočiti. A to je lako kad proširiš percepciju. Ljubav inače nije kemijski proces u mozgu, kao što ju mi "doživljavamo", već ljubav=svjetlost=znanje.

Citat:
Na kraju, i nije teško shvatiti što nam je zajedničko. Svi žele kontrolu.

E, vidiš... recimo ja ne želim kontrolu ičega, pa ćemo ovo reći kao: VEĆINA žele kontrolu... hehe! A znam da ima još ljudi koji ne žele kontrolirati druge. Težimo k OPD opredjeljenju u 4. denzitetu.

Citat:
Ne bi bilo uopće čudno da je američka vlada srušila WTC da ima izliku za osvajačke pohode.

Pa već i vrapci na grani znaju da iza toga stoji Izrael... i taj mixmax možeš pročitati tu negdje na Galaksiji... imaš opisanu čitavu igru oko toga.
Već poznata igra problem-reakcija-solucija...

No, ako što ne razumiješ, pitaj, tu smo svi da si međusobno pomognemo, razmjena informacija mrežom i netom je odlična stvar za učenje i podizanje svijesti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 29, 2005 8:09 pm 
Početnik

Hvala na dobrodošlici.

Siguran sam kako ću, što duže budem prisutan ovdje širiti svoje vidike i da ću se priviknuti na nove spoznaje. Zasada kada realno promislim o tome "valu" i nekim drugim novim spoznajama sve mi se to doima previše "filmski". Možda mi treba samo vremena da to sve "legne".

Drago mi je da napokon mogu riješiti sve svoje sumnje jer vidim da tu uvijek ima netko tko zna i da je željan pomoći, uostalom ljudi su tu jer žele znati više, a to nas povezuje. Sigurno je da su mnogi događaji još uvijek obavijeni velom tajne, ali samo našom suradnjom i zajedničkim djelovanjem to se klupko počinje odmotavati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 30, 2005 12:47 pm 
Član foruma

Citat:
Želio bih se osvrnuti na temu o programima kojima je primarna uloga da na neki način (vizualni, slušni) djeluju na mozak i "pomažu nam" tijekom raznih djelatnosti ili samo za opuštanje. Ja sam povremeno koristio Brainwave Generator ali nisam primijetio nikakve (štetne niti korisne) nuspojave. Svugdje piše ono tipa nema nikakvih štetnih nuspojava (osim za osobe slabijeg zdravlja, koji imaju pacemakere da se ne preporuča...). Zaintrigirala me pomisao da se može vrlo lako kontrolirati ljude pomoću takvog programa. Ja ne znam što se krije u njegovoj pozadini i ne znam koja je njegova konačna svrha, tako da sam odustao od njegove upotrebe.

Mislim da sam pokušao slušati jedan od takvih programa i nakon 2 min sam imao problema sa sluhom, svi zvukovi su mi bili iskrivljeni, a osim toga ti programi ti mogu ubaciti neki program u um, stoga ih obavezno izbjegavati.

Nexus, zavjera je toliko velika.....da se slobodno možeš početi smijati i kositi travu.

Jack, sad to sa izraelom, ja se nebi složio s time, jer čim je američka vlada....dopustila to ona je direktno i kriva za to, ali pošto je plan proveden od strane iluminata nemožemo upriti prstom na nijednu vladu i zemlju jer su svi oni pod vlašćom iluminata

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 30, 2005 1:39 pm 
Član foruma

Ne može se time ubaciti novi program, nego se putem zvuka tj. određene frekvencije može jedino aktivirati već postojeći.
Takođe se putem zvuka mogu pokrenuti razni energetski procesi, koji se odnose na pojedine čakre, na pr. To istovremeno deluje i na stanje svesti.
Takvi programi služe za aktivaciju i štetno zaluđivanje. Dakle, ništa korisno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 11, 2005 12:14 pm 
Član foruma

Razmišljala sam malo koja je zavjera zapravo izvor svih zavjera.

Koja to zavjera cijeli dijapazon raznih zavjerica čini mogućim?
I bez koje bismo odmah vidjeli pozadinu svih događanja a nebi se patili kroz bezbrojne živote stalno vjerujući da smo, eto baš sada, nešto spoznali?

Čini mi se da je to ona koja nas odvaja od bilo kakve mogućnosti da stupimo u kontakt s energijom koja razbija iluziju.

slika

Ona koja vrši inverziju istinskih i lažnih vrijednosti, trajnog i prolaznog...

Ona koja nas uspijeva uvjeriti da mi za sve što nam se događa nismo ništa krivi, te da ne možemo ništa uraditi.

Ona koja na prave putove stavlja natpise "Dead end", "Minirano" a istovremeno nam otvara cijeli niz putova koji nas i dalje vrte kroz iluziju.

Ona koja nas drži u dubokom snu, a mi taj san izuzetno realno doživljavamo.

Međutim iznad kreatora te "krovne zavjere" postoji snaga koja nam nudi "crvenu pilulu" iz trena u tren, ali mi svake sekunde ponovno izabiremo "plavu"!

Gnostičke škole kažu da je ta snaga u nama i samo čeka da na nju obratimo pažnju.
A bez te snage, kao što smo se već vjerojatno nebrojeno puta i sami uvjerili, ne možemo uraditi ništa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 3:23 pm 
Član foruma

Izumljena sprava za daljinsko upravljanje - ljudima

"Japanska vodeća telefonska kompanija razvija tehnologiju daljinskog upravljača kojim se može - upravljati ljudima. Novinarka agencije AP isprobala je taj daljinski upravljač na sebi i šokirala se. Radi se o svojevrsnim slušalicama koje se stave na glavu i kroz koje se odašilje električna struja niske voltaže u glavu nositelja. Kad je demonstrator pokrenuo joystick na svom daljinskom upravljaču nadesno, novinarkine noge su same krenule udesno. Tajna je u tome da struja stimulira osjetljive živce u uhu koji služe održavanju ravnoteže, pa "upravljani" mora krenuti u smjeru u kojem je stimuliran, jer osjeća da jedino tako može održati ravnotežu. Moguća je vojna uporaba ove tehnologije, ali se Japanci nadaju da se može koristiti za video-igre ...." Iscrpnije...

Vrh

Naslov: Re: Zavjera Velike Zavjere
PostPostano: sub okt 29, 2005 5:25 am 
Član foruma

Ziggy je napisao/la:
Ovih dana sam puno razmisljao o manipulaciji i slicnim stvarima. Pala mi je na pamet jedna, prema meni jako cvrsta teorija, da je sve ovo UFO, vanzemaljska kontrola, otmice, tajne baze i sl. deo manipulacije. Da budem jasniji, sve su te stvari nametnute od strane vlade i mocnika koji bi hteli da ljudima skrenu paznju sa realnih prljavstina koji oni rade.
Moguce je da je tokom hladnog rata vlada i vojska USA nametnula UFO pojavu da bi sakrila upade ruskih spijunskih letelica i dabome da bi sakrila svoje supertajne proekte kao sto je recimo projekt MOGUL koji stoji iza Roswell incidenta. Masa je odmah rasirenih ruku prihavtila vanzemaljce kao neka linija manjeg otpora jer je postojala velika fobija komunizma. Tako je vlada postigla svoj cilj. Umesto da se raja bavi hladnim ratom ona je pocela da vjeruje u vanzemaljce i usmerila svoju energiju na drugu stranu. Ti vanzemaljci su bili spas i nada: "Ne, nece biti nuklearnog rata, Oni nas cuvaju." Supertajne baze su postale vanzemaljske kako bi privukli UFO entuzijaste, ali odbili KGB agente.
Hladni rat je prosao, a manija je ostala da opet sluzi prljavim vladarima. NSA prislukuje cao svet, CIA zaradjuje svercom droge, a Bush bi hteo samo visu cenu nafte. Vanzemaljci su ovde suvisni, ali za raju dovolnji da bi ona prestala delovati konkretno. Mislim da su mnogu, (jos zivi???) brbljivci koji onako radi hobija odaju najstroze vladine tajne samo placenici koji sire dezinformacije da bi skrenuli paznju od realnih problema korupcije i sl. Ta manipulirana masa postaje sve veca i umesto da se organizuje i uradi nesto konkretno, ona pravi channeling, bulji u nebo i gleda X-files 24/7. Cilj je postignut.
Ruku na srce postoje i trezveni istrazivaci poput Michaela Moorea i upravo oni pretstavljaju pravu opasnost za NWO. NWO i globalizacija su u biti ekonomski pojmovi, totalna ekonomska kontrola sveta. Masa se ne bavi toliko ekonomijom, ali postoji mogucnost da shvati o cemu se radi. Zato su se Oni pobrinuli da se mi bavimo ufologijom, a ne ekonomijom.
Oni transformiraju svetske probleme u duhovne. Kriminalci i diktatori postaju nevidljivi i neuhvatljivi reptili. Mozda su i otmice realne ali moguce je da iza njih stoje ljudi poput doktora Mengele koji rade DNK manipulacije i ostala sranja. A cutting edge tehnologije koje posjeduju mogu lako biti njihovi izumi. Zasto bi Tesla bio vanzemaljac? Genijalnost postoji kod ljudi.
Sve na svemu o ovim UFO problemima ne postoji konkretno delovanje. Kasiopejci jasno i glasno agitiraju da mozemo samo uciti znanje, da konkretno delovanje ne pomaze i da nam nema spasa. I svi tako apaticno citaju knjige i cekaju VAL, dok nas Hrkljus sve brze pretvara u robove. Odvuci ljude od sakularnih sranja i usmeriti ih prema mitologiji da ne bi pravili probleme. To je radio Vatikan u srednjem veku i to jako uspesno. Formula je poznata, samo je treba malo adaptirati.

Mozda ovo sve i nije tako, ali mislim da je svakako vredno za razmisljanje

Sve ovdje navedeno je vrijedno razmišljanja,,,

To se sigurno odigrava, po ovom scenariju, u nekom drugom svemiru...

U našem sigurno ne...

Michael Moore : u isti koš kao i Georgia, ekipu, masone i iluminate...

Lažov i obmamitelj...

Zamislite laži... kaže M.M. da Busko sve radi radi nafte, i njegova ekipa također...
Prikrij pravi plan velikom i senzacionalnom laži, jer što je ona u usporedbi s istinom pa makar i predsjednik bio umiješan u to, na očigled...

Vrh

Naslov: 8 miliona ljudi hrana za vanzemaljce
PostPostano: uto nov 15, 2005 8:36 am 
Administrator

evo prevoda tog teksta:

Da li Skrivene Podzemne Vojna Baze predstavljaju Stvarni Komandni Centar Novog Svjetskog Poretka?

Jedan bivši kanadski vojni oficir napokon je javno otkrio šokantne informacije koje je skupio dok je radio u jednoj podzemnoj bazi na području Cold Lake u Kanadi. Iako će neki reći da je njegova priča jedna čista fantazija, drugi tvrde da tajne o planu Novog Svjetskog Poretka o depopulaciji planete, leže duboko ispod zemlje.

20 oktobar 2005

Greg Szymanski

Mnogi pričaju o Novom Svjetskom Poretku i jednoj svjetskoj vladi, ali prema bivšem kanadskom vojnom oficiru, niko ne želi da povjeruje da se njihova istinska priroda nalazi u misterijama koje okružuju hiljade dubokih podzemnih baza koje su razbacane širom svijeta. Ovo je njegova priča:

Timothy iz Kanade priča jednu nevjerovatnu priču, jednu priču o podzemnim vojnim bazama gdje se uz pomoć životinjskih i ljudskih žrtava odvija ishrana stvorenja koja nastanjuju ovu planetu još mnogo prije pojave čovjeka.

On ni ne očekuje da će mu neko povjerovati, i kaže da će mnogo ljudi misliti da ono što on priča spada u naučnu fantastiku. Međutim, bez obzira na to, on se osjeća potrebu da sve ovo kaže rizikujući i svoj život, jer Novi Svjetski Poredak sada ulazi u svoju poslednu fazu ovog nevjerovatnog plana za smanjenje svjetske populacije.

“Njihov plan da reduciraju svjetsku populaciju za 80% je bio usporen, međutim, globalisti sada ubrzavaju svoje aktivnosti,” rekao je Timothy, koji je odbio da otkrije svoje pravo ime, u jednoj dužoj konverzaciji, ove sedmice, iz Njemačke, gdje on trenutno radi u vazduhoplovnoj industriji.

“Ja ne mogu da koristim svoje pravo ime i tako rizikujem da me zatvore jer bih tada prekršio Zakon o Čuvanju Tajni, moje države. Takođe, da li vam je poznato da je ubijeno više od 3000 ljudi koji su pokušali da govore o onome što se zbiva u tim podzemnim bazama. Kad priđete suviše blizu stvarnim planovima Novog Svjetskog Poretka, to u suštini podrazumijeva smrtnu kaznu.”

Timothy tvrdi da istinsko srce i duša tog plana Novog Svjetskog Poretka počiva u misterioznim podzemnim vojnim bazama koje su razbacane širom ovog našeg svijeta, uključujući oko 30 njih u Kanadi, 140 u Sjedinjenim Državama i više od 1500 širom svijeta.

On je imao pristup najvećim tajnama dok je služio kao mlađi oficir u Kanadskim Oružanim Snagama, u Odjeljenju za Vazduhoplovnu Inženjeriju, dok je radio u jednoj od tajnih dubokih podzemnih baza kod mjesta Cold Lake u Kanadi.

Ono što je saznao i što je proučavao otkako je napustio armiju, bilo je to da ova mreža pozemnih baza ne samo da pruža smještaj i u sebi krije ne-ljudske životne oblike, koji imaju nevjerovatne moći, nego ona u sebi skriva i jednu podzemnu riznicu veoma napredne, nad-ljudske tehnologije, koja se koristi za kontrolu svijesti ljudi, napredno vojno naoružanje i manipulaciju klime s krajnjim ciljem za depopulaciju ove planete.

“Većina ljudi, uključujući većinu tzv. patriota, prilično su prostodušni u smislu borbe protiv Novog Svjetskog Poretka, međutim, oni u suštini gledaju u pogrešnom pravcu. Oni moraju da otkriju, objelodane i upozore ljude na ovom svijetu šta se dešava ispod zemljine površine”, rekao je Timothy koji voli priča kao iz rafala, kad se radi o njegovim sjećanjima na ona vremena kada je po prvi put postao svjestan fenomena podzemnih baza, tj. kada je istraživao misteriozne događaje u vezi sa manipulacijom goveda u Alberti, Kanada, 70-tih godina.

“To je veoma opasno i vi možete biti likvidirani ukoliko pokušate da otkrijete šta ti globalisti rade u ovoj mreži podzemnih tunela i postrojenja, međutim, ja sam prestao da ćutim jer oni su sada u posljednoj fazi njihovog plana. Zapamtite, AIDS je bio proizveden. Pa, dobro, ono što se sada sprema čovječanstvu mnogo je gore i mi trebamo da učinimo sve što je u našoj moći da pokušamo da zaustavimo uništenjenje ovog svijeta, ovakvog kakvog ga mi poznajemo.”

Ova Timothy-jeva priča može se lako odbaciti kao čista fantazija, međutim, ovakve priče vam se mogu na jedan interesantan način zavući pod kožu i izazivati žmarce kad naveće odete na spavanje. One imaju jednu čudnu osobinu da, bez obzira koliko nevjerovatno ili luckasto zvučale, izazovu pojavu nekih pitanja u vašem umu, u smislu: “Šta ako on govori istinu i šta ako ovi zlokobni planovi i vojne baze stvarno postoje?”

Mada nam je Timothy, sa svoje neotkrivene lokacije u Njemačkoj, obećao da će nam kasnije otkriti imena bar trojice ljudi koji mogu da potvrde ovu njegovu priču, on nam je u međuvremenu otvorio jednu seriju pitanja u ovom svom šekspirskom monologu pokušavajući da objasni ovu svoju odluku da nam otkrije tajne o podzemnim vojnim bazama.

“Pojava ove virusne gripe me je nagnala da prekinem svoje ćutanje. Možda su neki od vas vec čuli za pojam Novi Svjetski Poredak a nije vam jasno šta on znači.

“Od ove tačke postavićemo sve u jednu seriju hipoteza. Možda ja ne želim da prekršim zakon o Čuvanju Državne Tajne i da završim u zatvoru. Recimo da vam ja kobajagi otkrivam ultra-povjerljive informacije. Molim vas da pristupite svemu ovome otvorene svijesti.

“Krajem 70-tih godina po prvi put sam postao svjestan fenomena mutilacije goveda, kad sam živjeo u mjestu Alberta, u Kanadi. Objašnjenja koja su bila ponuđena u vezi svega toga bila su prilično neobična, tako da sam primjetio kako se stvar zataškava i po prvi put sam osjetio svu srđbu i vapaj farmera koji su protestovali u okolini Calgary-ja.

“To je bio prvi put kad sam shvatio da se događa nešto nenormalno i sasvim ozbiljno. Pokušaj zataškavanja svega toga ostavio je na meni jedan dugotrajan utisak.

“Recimo da sam tada služio kao mlađi oficir u Kanadskim Oružanima Snagama, u Odjeljenju za Vazduhoplovnu Inženjeriju. Jedna baza je bila u mjestu Cold Lake. Pripadnici te baze su se često naivno čudili zašto je to bila jedina baza gdje se uvijek morao nositi crni detektor za otkrivanje radijacije.

“Možda je to bilo zbog jedne Duboke Podzemne Vojne Baze (DPVB), kod koje su se, na par stotina milja sjeverno, skoro odmah kod one ravne linije koja graniči Cold Lake i Saskatchewan, događali neobični zračni fenomeni.

“Šta kad bi ste vi saznali da u Kanadi postoji preko 30 DPVB, dok kod njenog južnog susjeda postoji preko 140 DPVB.

“Hajde da pretpostavimo da su sve Sjevernoameričke DPVB ispod zemlje međusobno povezane sa magnetoleviton-vozovima koji su snabdjeveni kiseonikom a proizvedeni su od strane firme Krupp, iz Njemačke, i da su oni u stanju da postignu brzinu preko 2 MACH-a, jer su ti tuneli vakumizirani, kako bi se smanjio otpor vazduha. Odmah pored njih nalazi se i jedan pozemni tunel-autoput.

“Hajde da pretpostavimo da mnoge od ovih podzemnih baza u suštini predstavljaju podzemne gradove za bića koja tu žive već milenijumima. Da li vi uopšte imate hrabrosti da pomislite na tako nešto?

“Svi oni patrioti koji su odlučni u tome da se suprostave Novom Svjetskom Poretku trebali bi shvatiti da oni globalisti nisu jedni problem. Možda su nas prodali misleći da će oni sami tako preživjeti i da neće biti porobljeni kao ostatak čovječanstva.

“Šta ako će do 2029. godine, svjetska populacija biti toliko masovno reducirana a ostatak pretvoren u roblje i biti odvučen dole da služe kao radna snaga za globalnu elitu u njenim podzemnim fabrikama?

“Šta ako je SDI projekat (“Svemirski Stit”, prim. prev.) u stvari, jedan oružani sistem namijenjen za odvraćanje nepoželjnih “gostiju”. Možda sve države već vode jedan tajni globalni rat protiv ovih stranaca nakon što su još kasnih 70-tih godina shvatili da su istinske namjere stanovnika ovih Dubokih Podzemnih baza zlonamijerne van svakih granica.

“Šta ako ljudsko društvo ne može da podnese istinu?

“Šta ako je još Eisenhower, u bazi Holloman AFB, odlučio da se ove stvari drže kao tajna, kako bi se spriječila masovna panika i izbijanje totalne anarhije? Dovoljno je samo vidjeti koliku je paniku napravilo ono u vezi kompjuterskih čipova, krajem 2000-te godine ( Y2K). Da li je ovo društvo od tada postalo išta hrabrije? Zbog toga, ja opraštam Eisenhower-u.

“Šta ako je 8 miliona ljudskih bića bukvalno bilo požderano od strane onih koji nastanjuju te baze, od kojih se većina njih hrani našim glandulanim sekretima?

“Ja ne očekujem ni od koga da povjeruje u ovako nešto. Međutim, recimo da sam imao pristup mnogim užasnim informacijama. Hajde da pretpostavimo da u stvarnosti postoje 143 elementa u peridičnoj tablici. Možda je jedini razlog što SR75 može dostići brzinu veću od 9 MACHA taj, što se tu koristi metalurška tehnoligija koja ne potiče s ovog svijeta? Možda ti “nevidljivi-avioni” (stealth aircraft – prim. prev.) koriste specijalne oplate kombinovane sa elektrohemijskim i elektronskim zaštitnim elementima? Možda je to razlog zašto ih nikada nisu koristili za vrijeme kišnog vremena u bivšoj Jugoslaviji?

“Možda je ta tehnologija za omogućavanje nevidljivosti već uspješno testirana na području Tonapaz Range i S2 koristi visoko frekventne heliks-uređaje koji se već koriste za neka vozila najnovije generacije, i koji odbijaju svjetlost na takav način da čine letjelicu nevidljivom.

“Možda sam ja već imao posla sa metalurškom tehnologijom kristalinske strukture koja ne potiče s naše planete? Možda se javnost na ovoj planeti već odavno drži u mraku?

“Ja bih želio da stvari nisu ovakve kakve jesu. Niko nema pravo nikoga da prodaje. Možda ni ja ne bih otkrivao sve ovo, kad ne bih bio svjestan da sva ova tajnovitost i razvoj stvari dostižu svoju kulminaciju. Mi ćemo morati da učinimo vanljudske napore. Nas su cijelo vrijeme lagali a mi smo mislili da radimo za jednu sveopštu dobrobit.

“Ja znam da čovječanstvo uništava ovu planetu, ali odbijam da budem nečiji rob. Zlo mi je od svih tih laži i planova Novog Svjetskog Poretka. Možda je sila koja svim tim upravlja upravo stacionirana u tim bazama. Ukoliko imate osjećaj da se vaše slobode smanjuju, nimalo ne griješite.

“Nakon što se sprovede i poslednja faza kontrole naoružanja stanovništva, sve vaše slobode će biti ukinute u periodu od 10 godina. Nikada ne predajte svoje oružje. Ja bih želio da se sve ovo ne događa, proveo sam mnoge neprospavane noći i sada sve ovo ne mogu više da trpim. Nikada im nemojte povjerovati da je će Novi Svjetski Poredak biti dobar za nas. Pratite kako se nacije jedna po jedna ruše i kako Ujedinjene Nacije preuzimaju kontrolu.

“Ja sam se još onda čudio zasto se kanadska vojska smanjuje. To nije slučajno. Američka armija postaje sve više i više jedna globalna sila, u kombinaciji sa NATO. Šta mi možemo da učinimo? Pa dobro, ja znam šta. Ja neću sarađivati sa onima koji su me prodali. Boriću se za svako svoje pravo koje imam, a uživaću i u slobodi da putujem, koja još uvijek postoji. Mada, doduše, ni ona neće dugo.

“Neću povjerovati ni u šta, šta nam bude Svjetska Zdravstvena Organizacija diktirala. Ne vjerujete u ovo što kažem?

“Ispitajte Internacionalni Aerodrom u Denveru. Možda se u stvarnosti ispod njega nalazi jedna masivna DPVB na 8 nivoa. Zašto je vrh ograde oko aerodroma okrenut prema unutra? Zašto jedno toliko neobično jako obezbjeđenje? Možda su oni šiljci na kupolama tendi u stvari veliki otvori za ventilaciju podzemnih nivoa. Molim vas, krenite od tog aerodroma. Ukoliko tamo ne možete vidjeti ništa bizarno, onda mi vas je stvarno žao.

“Ja vjerujem u Boga. On mi ulijeva vjeru. Novi Zavijet i Knjiga Postanka govore o sinu Božjem. Stari Zavjet govori o sinovima Božjim. Oba se odnose na zmije (serpent, prim. prev.) i demone. Možda su ovi stanovnici tih podzemnih baza ono na šta se mislilo pod tom – ‘zmijskom rasom’.

“Bog vas blagoslovio. Zapamtite, ova informacija i njeno objavljivanje nije bez rizika. Budite mudri!”

Kraj teksta

http://www.arcticbeacon.com/articles/ar ... /35759.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 18, 2005 12:59 pm 
Član foruma

Napisi malo vise informacija o tome, molim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 23, 2005 12:52 pm 
Član foruma

Mislimo da nismo manipulirani?

CNN emitirao “X” preko Cheneyevog lica

slika

Televizijska postaja CNN emitirala je uživo u ponedjeljak govor američkog potpredsjednika Dicka Cheneya, a tijekom emitiranja gledatelji su zabilježili veliko slovo “X” preko Cheneyog lica koji se nije mogao vidjeti prostim okom jer je treperio svaki put manje od sekunde.

Prekriženo lice Dicka Cheneya zabilježile su jedino kamere. Ljudsko oko naime, nije moglo primijetiti da se na ekranu nešto događalo, no mozak ipak uspijeva zabilježiti poslane poruke. Na taj se način šalju subliminarne poruke, koje su često otkrivane i u nekim filmovima. Znalo se tako u dječjim filmovima naći seksi sadržaja. Međutim, tko se usudio ovo napraviti na nagledanijoj televizijskoj postaji s vijestima na svijetu, još nije poznato.

Dok je “X” treperio preko lica američkog potpredsjenika, koji zagovara povlačenje SAD-a iz Iraka, u dnu ekranu prikazao se tekst “Cheney: Ne vjerujem da je pogrešno kritizirati”.

Iz Bijele kuće za sada su se oglasili samo neslužbeno. Tako se jedan neimenovani izvor upitao “Šalju li nam iz Atlante neku poruku?”. Iz televizijske kuće CNN nitko se nije oglasio, čak ni njihov glasnogovornik.
(Večernji list)

CNN se ispričao zbog “X”-a preko Cheneyevog lica

Nakon što je jučer izašla vijest da je američkom potpredsjedniku Dicku Cheneyu tijekom prijenosa uživo na televizijskoj postaji CNN bilo prekriženo lice velikim slovom “X”, CNN je danas objavio ispriku tvrdeći da zavjere nema. Problem je, kako kažu, tehničke prirode.

Treperenje velikog slova “X” preko Cheneyevog lica nije bilo vidljivo prostim okom, jer je trajalo svega sedminu sekunde, no stručnjaci tvrde kako je time itekako uspješno prenesena subliminarna poruka gledateljima oko onog što je Cheney govorio – kritiziravši američko uplitanje u Iraku.

“Problem je tehničke prirode, i nema veze s nama, “ rekli su sa CNN-a, “X je oznaka koju koriste tehničari da poredaju redoslijed prikazivanja sekvenci. Nema mjesta teorijama zavjere. Radi se o pogrešci računala s kojima svi često imamo problema. Međutim, naš problem su vidjeli milijuni ljudi. ”
(Večernji list)

Zanimljiv komentar jednog čitatelja o podsvjesnim porukama:

U SAD se upotrebljavaju često, pogotovo u reklamama za piće i cigarete (barem 90% ima ucrtane riječi SEX, SMRT, itd i slike užasa i strave). Jedna fotografija boce sa pićem koja bi normalno koštala 50 centi "naslikana" od sabliminalnog stručnjaka stoji 50-60,000 dolara. Stvoriti reklamu sa sabliminalnim porukama koja traje svega 30 sekundi može koštati nekoliko milijuna dolara. Sabliminalni eksperti nisu jeftini. U skoro svim američkim filmovima ih ima pa čak i onim za malu djecu. Upotreba podsvjesnih poruka u politici je norma a ne nekakav izuzetak. Uglavnom preko televizije, pored sabliminalnih poruka, učestala je upotreba i rezonantnih frekvencija zvuka i svijetla koji sa magazinima oblikuju "demokratsko" mišljenje Amerikanaca (i ne samo njih).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.