Termalni,
Ima dosta detalja koje ja vidim drugačije. Ne znam bi li ičemu služilo da to elaboriram. Razbacivanje energije nikome ne koristi.
Pitala sam te za bolove i boleštine jer se u tome može pronaći svašta što otvara puteve na razne strane. U bolovima se može pronaći potisnute emocije iz ovog i prošlih života, pa i prije dolaska na Zemlju. Mogu se pri tome dobiti i uvidi.
Da je karma program i da je nametnuta čovječanstvu negdje u doba Atlantide, to je jasno. To što je nametnuto ne znači da nije realno. To je program koji je aktivan. Kad ne bi bilo tog programa brže bi se micali s lica Zemlje na neka druga mjesta, i brže penjali po granama stabla. Karmom smo vezni za ovaj kokošinjac u kojemu smo mi kokoši koje nesu jaja i na kraju završe na ražnju. Razriješiti karmu ima smisla samo ako shvatimo da nismo kokoši. Ako to ne shvatimo, i kad bi nekim čudom uspjeli pobjeći, završili bismo u nekom drugom kokošinjcu.
Koliko vidim iz svojeg dosadašnjeg iskustva ni jedan problem se ne može riješiti samo na jednoj razini, pošto se ni jedan problem ne odražava samo na jednu razinu. Svaki problem ima svoju fizičku manifestaciju, emocionalnu, psihičku, mentalnu, ima svoje manifestacije na svim razinama postojanja. Prema tome ga treba rješavati na svim razinama. I na kraju ga vratiti otkud je došao, što bi narod rekao, treba ga poslati u p. materinu. To mjesto je određeno mjesto u svemiru, nije to samo stilska figura.
Termalni Bata je napisao/la:
Arwen generalno se ne slazem sa konceptom da je "sve u nama" jer taj isti koncept ukljucuje "cinjenicu" da nista vani i sto se dogadja oko nas nije bitno...To je zesca zamka new age-a...Zesca...
Što bi Lampa rekla, to je pola jabuke.
Taj koncept uključuje i da se rješenja svih naših vanjskih problema nalaze u nama i da ih mi možemo riješiti, da u nama postoje alati za rješavanje.
Što bi rek'o Richard Bach u Prividma: Problemi nisu ovdje zato da bi te satrli. Ti si te probleme sam privukao u svoj život da bi mogao uživati u plodovima njihovih rješenja.
Sve što se vani događa je itekako bitno. Sve što je vani pokazuje naše stanje iznutra. Nekad je to direktno ogledalo, nekad obrnuto, a nekad je izazov koji otkriva što smo mi u stanju učiniti, kapitulirati ili pobijediti ili pak nastavljati naše borbe unedlogled, čisto radi gušta.
Ne vidim smisla u trajnoj borbi protiv psihopata, energetskih vampira, astralnih otmičara, čega već ne. Stalno paziti je li se tko nakačio, vraćati napade, preudhitriti napade. To mi izgleda kao pakao. Više mi ima smisla pobijediti u kratkoj borbenoj akciji ili ajd, u dvije - tri bitke, pa dalje živjeti u miru u idiličnoj pričici.
Citat:
"fantazija da se lize sladoled dok se u stvari lize samo reklama za Ledo".
Kako ćemo skužiti da li ližemo sladoled ili samo reklamu?
Postoji princip, tj, više principa je li to što radimo u redu: je li donijelo neku dobit ili dobro na osobnom planu-nama samima, je li donijelo neku dobrobit i dobit za ljude oko nas, je li dobr sa stanovišta duše, je li donijelo neke konkretne pokazatelje...
Možemo se mi popeti na najvišu planinu i meditirati mjesecima, ali, ako to ne donese neke konkretne koristi kad siđemo s planine, ne valja nam posao. Konkretna korist se mjeri običnim ljudskim parametrima: imaš li što za jest, pit / na se, u se , podase, kako se slažeš s majkom, ocem, braćom, prijateljima, ženom,/mužem-imaš li ljubavi u svojem životu, je li ti zabavno , jesi li veseo, osjećaš li se sretno, jesu li sretni ljudi oko tebe, jesi li zdrav, je li ti dobro...jesi li ostvario svoje najvažnije i najveće namjere i ciljeve...
Ako većina toga ne valja, znači da nije imalo smisla to što se radilo, a ako valja znači da je to što se radilo bilo dobro.